Jump to content

Recommended Posts

tumblr_nd8ho2V6hk1r3hs1eo7_r2_500.jpg

My Way

마이웨이

 

Страна: Южна Корея
Премиера: 21 Декември 2011 г.
Времетраене: 145 мин.
Режисьор: Kang Je Gyu
Жанр: Военен, драма, екшън
 
В главните роли:

Jang Dong Gun
Odagiri Jo
Fan Bing Bing
 Kim In Kwon

Lee Yeon Hee
Kim Hee Won 

Han Seung Hyeon
Yang Jin Seok

Kim Soo Ro

Резюме: 1928 г. Малкият Тацуо пристига със семейството си в окупирана Корея. Там той среща Джун Шик, който живее и работи заедно с баща си и сестра си в къщата на японско семейство. Двамата израстват като заклети съперници. Години по-късно, по стечение на обстоятелствата, Джун Шик е принуден да стане част от японската армия и се оказва на бойното поле на границата на Монголия, където съдбата го среща отново с Тацуо...

 

С :subs:  - :click:

С български и английски субтитри - :click:

С руски субтитри - :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голямо чакане му чаках на този филм и този път останах доволна от резултата. Изключително много ми хареса филмът. Има повече от доста кървави сцени, много битки, куршуми бол, но в основата си е разказ за японец и кореец - господар и слуга - съперници в маратона, Историята започва още по времето, когато Корея е колонизирана от Япония, и въпреки че през повечето време има битки, не възприех филма толкова като военен. Чанг Донг Гон и Джо Одагири бяха страхотни в тези си роли, но определено повече ме впечатли японеца, защото неговия образ претърпя много повече трансформации и имаше по-силно присъствие. Ким Ин Куон е другият актьор, който ми обра овациите, Отначало с образ, който често играе - на добродушен веселяк, но...войната променя хората, понякога до неузнаваемост. Много ми хареса, макар и кратка, но запомняща се роля на китайката Fan Bingbing и си мислех, че ще задълбаят повече в романтичната сфера, но докрая си остана история най-вече за двамата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятен, страхотен..., каквото и да кажа за филма ще е слабо! Изключително съм впечатлена! Остави ме безмълвна, доста време поседях втренчила поглед в екрана след края, мислейки за съдбата, която срещна тези момчета и изпитанията на които ги подложи. Колко много може да се промени човек, когато живота се опита да го смачка. Каква воля и желание за живот! Невероятна актьорска игра!

Филма определено докосва сърцето!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заради стойностни филми като този, обичам историческия жанр. Летежът на куршумите, взривяването на гранати и изобщо всички ефекти са заснети отлично. Разбира се нека не забравяме страхотната игра, на доказалият се в такъв тип филми Dong-gun. Колкото до Jo Odagiri, него не съм го гледала в други продукции. Но пък винаги съм смятала, че най-добрият актьор е този, който играе отрицателен персонаж и успее да убеди зрителите чрез играта си, че той наистина е лош. (все още има актьори, които изобщо не обичам, заради някоя тяхна изиграна отрицателна рола в някой филм или сериал :D )

Със сигурност щях да бъда много щастлива ако го бях гледала на 3D, но за съжаление както ви е добре известно, по българските (по западните също) кина азиатските филми са силно пренебрегнати <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове


Този филм лично аз нареждам до "Спасяването на редник Райън" и "Сбор" (Assembly), за епични батални сцени, но тук имаше нещо по-различно, темата за приятелството и саможертвата ми беше представена по невероятен начин и лично се просълзих на две места (нещо което не бях правил от Ocean Heaven насам).

Тежък филм, но и такъв който умело балансираше с всички предоставени елементи, като централно място заемаха отношенията между корейския герой и японския му съперник на бойното поле на втората Световна война.

Хубавото беше, наред с тежките и кървави сцени имаше и такива които просто представяха противниците като обикновени хора, със своите мечти, страхове и желания за живот...

Прекрасен филм...

10/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е по-добър от "Спасяването на редник Раян"..  наистина много добър филм . преопръчах го на няколко мои познати и приятели, които с насмешка казаха : а ве  ти луд ли си .. как може този филм да е по-хубав от "/..р.Раян" .. и след няколко дена ми се извиниха....както гледам аз на нещата , на военна тематика корейците могат и правят доста стойностни филми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм ми стоеше на диска от 4 години и до вчера отлагах гледането му. Сигурно инстинктивно съм усегаш каква вкисната боза ще се окаже. Пълно разочарование. След "Shiri" и "Taegukgi" очаквах нещо много по-добро от Kang Je Gyu.

 

Действието в Корея си беше добре направено, но веднага щом излязоха извън полуострова настана каша, пълна с клишета, абсурди и абсурдни клишета.
1. Първият конфликт беше съветско-японският при р. Халхин Хол през 1939 г. Не знам защо беше нужно да описват японците и руснаците като някакви идиоти. Човек остава с впечатлението, че японската армия се е състояла от 500 човека, водени от малоумници. При руснаците е още по-смешно-хубаво ги бяха направили танковете БТ-7, като изключим никога несъществуващата картечница на турел на кулата, сложена там единствено за целите на филма. Оттам и цялата абсурдност на боевете. Защото руската армия се оказа съставена от много танкове, един кавалерист, двама пехотинци и един самолет. Артилерия явно не им трябва. Толкова ли не можаха тримата (3) сценаристи да отворят Уикипедия и прочетат за какво точно става дума в този конфликт и как е протекъл? Сценарият са им го говорели звездите, затова е пълен с абсурди и глупости. Да вземем и китайската снайперистка-тя май за първи път хваща пушка, иначе намаше да допуска идиотската грешка да е на толкова близка и лесно откриваема позиция до противника. Освен това имаше досатъчно време да избяга-обикновено след 2-3 истрела знайперът задължително сменя позицията, но тук нали трябва да има драма и сълзи, достоверността и логиката да вървят на кино.
2. Сцените с пленническия лагер-абсолютно клише. даже не ми се пише.
3. Битката срещу германците- едно към едно прекопирано от абсурдния и неверен "Враг пред портите". Гледах тази идиотска сцена с погнуса и съжаление. И така и не разбрах къде ги намериха тези планини в европейската част на Русия. Единствената планина, в която са се водили бойни действия е Кавказ, но това е чак лятото и зимата на 1942-1943 г., а действието се развива през зимата на 1941-42г. Явно пак са се намесили звездите в писането на сценария.

4. Битката в Нормандия. Тук вече изкараха немците идиоти. Хората воюват от 5 години, но според сценария така и не са разбрали, че при бомбардировка и артилерийски обстрел си седиш в бункера и не се показваш навън. Вместо това се вижда някаква неорганизирана тълпа, която бяга назад-напред и мре. Всъщност на Омаха, където се развива действието, бомбардировките и обстрелът имат много малък ефект и затова американците не пробиват толкова бързо и дават 5000 убити. Немците просто изчакали в бинкерите и след обстрела започнала касапницата (виж "Редник Райьн"). Освен това когато морският и въздушният десанти са вече на сушата, обстрелът спира, за да не се поразят собствените войски. Затова и сцената с бягащите през полето двама герои и падащите около тях снаряди е явно дело пак на подлите звезди. Само се чудех кого ще жертват.

5. Японецът взе името на корееца. И никой в Корея не го забеляза това? Егати гадните звезди!

 

Така, че тази глупост може само да носи раницата на "Редник Райьн", а режисьорът да се съсредоточи върху филми за Корейската война-в това наистина го бива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз гледах този филм миналата година.  Или по-миналата беше.. x_think.gif

Много ме впечатли. За мен е един от най-добрите военни филми, а съм гледала доста, защото обичам тая тематика. Клишета и абсурди може и да има, не съм видяла, но по-важно за мен е усещането, което имам докато го гледам, както и чувствата ми след края на надписите.

За мен също 10/10!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добра стратегия на режисьора да избере тези двамата. И нищо да не правеха на екрана, пак бихме ги гледали. Хаха!
Съгласна съм с Дидо, че някои кадри и действия изглеждат напълно абсурдни и клиширани (подобно нещо забелязах и в друг епичен корейски филм - Ода за баща ми), обаче ако оставим настрана историческите факти, филмът е гледаем. Разбирам и хората, които са останали впечатлени. Даже мен трогна с 2 сцени в последния половин час. Идеята за приятелството ме спечели, както и тази за съперничеството между двама бегачи (далеч по-интересна от онзи филм на Анджелина Джоли с Мияви, който имаше подобен главен герой). Освен това - да видя Джо като злодей, не беше никак малко. И аз симпатизирам повече на отрицателните персонажи, особено когато търпят трансформация във възгледите и действията си. 

Spoiler

Бях убедена, че в началната сцена виждам гърба на Джо, въпреки че на потника му пишеше корейско име. До финала си мислех, че няма да оцелее, но тук ме изнендаха и то много приятно.

Разтърсих се за този интересен човек, който стои в центъра на историята и открих любопитни неща, които не съответстват изцяло на показаното във филма. Войникът, намерен в Нормандия, не е бил бегач, но действително се е оказал кореец.

Корея наистина има бегач, спечелил олимпийския маратон, но това става в Берлин през 1936г, а не в Лондон (1948). Корейското му име е Сонг Ги Чонг. Състезавал се е за Япония като Сон Китей. Трети в Берлин е отново кореец, тичал под японския флаг. Корейците са единствените азиатци с второ злато в тази дисциплина, дошло през 1992г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

М дааа, със смесени чувства съм след като изгледах филма. Споделям мнението на ukio. Гледаем филм, но за мен това мятане между история на спортно съревнование кой е по-добър, война и приятелство, някак ме обърква за цялоста оценка. Военната обстановка и спортният акцент сами по себе бяха изградени перфектно, както и актьорската игра. Перфектен, емоционален финал! Но, ако трябва да сравнявам с други военни филми, то 71: Into The Fire и The Front Line ме впечатлиха повече. И въпреки всичко, безспорен факт е, че войната е жестоко явление, което кара човек да извади наяве действия, които никога не е очаквал че би могъл да направи. Плачевно е, че днес се биеш на страната на едни, а утре си в отсрещната рота.... само за да оцелееш. Заслужава си да се гледа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...