Jump to content

Recommended Posts

Loop

spacer.png


Други заглавия: Buang
Страна: Тайланд
Година: 2012
Жанр: драма, yжаси
Епизоди: 17


Участват:
Rome Patchata Nampan as Khun Luang / Samon
Rita Sririta Jensen as Cheun Klin / Rampa

Charlette as young Epaeng
Noon Sirapan Wattanajinda as Epaeng (ghost)
Pope Tanawat Wattanaputi as Khun Kla / Nu
Esther Supreeleela as BuaSawan / Noo-Pat
Sukontawa Kerdnimit (Mai) as Nuan / Duen


Сюжет:
В минал живот Khun Luang, уважаван джентълмен среща Cheun Klin, девойка от добро семейство и се влюбва в нея. Не след дълго иска ръката й и двамата се женят. Само че Epaeng, която е прислужница в дома на Cheun Klin и предполага се незаконна дъщеря също изпитва чувства към него. Обсебена от мисълта да го спечели и притежава тя прибягва до вуду магия и му прави любовно заклинание. Постепенно той се променя, започва да се среща с нея и дори става негова втора съпруга. Майката на Cheun Klin прави опит да я спре, като я оковава и затваря в малка къща близо до дома им, осъждайки я на смърт. Преди това обаче прилага друга магия, при която дори след смъртта духът на Epaeng да не може да напусне затвора. В крайна сметка Khun Luang умира, но преди да издъхне, с бистър ум обещава на Cheun Klin дори и в друг живот отново ще са заедно. Epaeng разярена и съкрушена от смъртта му, се заклева, че ще го последва, без значение къде и кога се ще се прероди той.
В настоящето Samon (Khun Luang) и Rampa (Cheun Klin) са влюбена двойка с близнаци. Когато семейството се завръща в Тайланд отсядат в наследствената къща на Samon. Духът на Epaeng го призовава и му въздейства да я освободи. Сега вече тя ще направи всичко, за да изпълни дългоочакваното си отмъщение. В домът им започват да се случват странни и зловещи неща. Как ще се пребори със злия дух Rampa и какво ще направи, за да запази и спаси семейството си и историята от миналото да не се повтори отново?

 


Сваляне:
видео с eng. hardsub

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах три тайски сериала един след друг, този ми беше вторият след разочарованието ми от The Envy Code смятах да се отказвам от тайското, явно тези сериали няма да ми аресат, но дадох шанс на  Loop - първите епизоди не ме хванаха... Но пък съм инат и почнали сериал или книга харесвам не харесвам си я довършвам. Та от инат продължих да гледам и стигнах  до повратният 8-ми  еп. със змийте и магиите. От тук почна да ме увлича сериала.  Много ме впечатли Пенг - готин образ и добре изигран. Омразата  и жаждата й за отмъщение, както и болната и любов Luang/Samon си казаха думата. "Учителят" - шамана или както се казва този който и помагаше с магиите и той не бе лош. Тук главният също беше, като марионетка, но му е простено нали го омагьосаха :28558: . Главната ми идеше да я цапна с нещо, когато лежеше в болница, но пък се съвзе и показа характер. Тук и я харесах.. стегна се и почна да се бори за семейството си. Имаше си сапунените моменти и края така го скалъпиха, но беше по-добре от Кода.

П.П Ще по-моля, тези от вас който сте гледали повече тайски, да препоръчате някои хубави. Няма значение дали е романс, фентъзи, екшън и т.н просто главните да не са някакви лигли / лигльовци дето ги водят за носа и през почти всички еп. ти се иска да ги халосаш с нещо по тиквата ] :) . Приемам всякакви предложения, колкото повече толкова по-добре ( :28558:  кога ще намеря време да ги изгледам не знам, пак нема да се спи..).

 

P.S  Благодаря не се усетих. :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

П.П Ще по-моля, тези от вас който сте гледали повече тайски, да препоръчате някои хубави. Няма значение дали е романс, фентъзи, екшън и т.н просто главните да не са някакви лигли / лигльовци дето ги водят за носа и през почти всички еп. ти се иска да ги халосаш с нещо по тиквата ] :) . Приемам всякакви предложения, колкото повече толкова по-добре ( :28558:  кога ще намеря време да ги изгледам не знам, пак нема да се спи..).

 

Здравей! :) Реших да откликна на молбата и ще се постарая да ти препоръчам неща от тези, които съм изгледала лично. Ще ти напиша с какво предполагам, че биха могли да ти харесат, но не гарантирам, че това ще стане, защото от мненията ти не можах да се ориентирам какво точно търсиш в далечноизточните сериали, какво те привлича и т.н. С клишета са пълни всичките, повечето им сценарии не се пишат с много мисъл и познание за живота, включително и корейските, затова ще обърна внимание на забавното и оригиналното. Итака:

 

На първо място бих ти препоръчала да започнеш със сериалите, които скоро ще имат и пълен български превод, защото подборът им не е случаен.

Wanida - главната героиня има определено характер и си отстоява правата. Другите герои, особено мъжките, може да те подразнят, но от опит при превеждането знам, че и те са си логични. Този сериал предлага и много хубави природни картини, облекла от началото на XX в. и Tik в ролята на Праджак се е постарал да задоволи очакванията на женската аудитория с повече "пикантни" моменти в играта си.

Thara Himalaya - съвременна приказка-екшън, с интересна дворцова интрига и бих казала актуалност по отношение на държавническото управление, всичко това на фона на любовната история между принца и лекарката. Соред мен и той, и тя си имат доста характер и си отстояват позициите, това обаче не означава, че няма и сълзлив елемент в действието.

От четирилогията бих ти препоръчала и Wayupak Monta, защото е по-нестандартно като история, има магии, духове и прочее. Мен, поне, силно ме впечатли. :up:

The Kitchen Scholar - тук сюжетът се върти около главната героиня, която е богаташко момиче, което иска да докаже на всички, че не е някаква несамостоятелна лигла, а може сама да се справя в живота. Затова се "внедрява" в друг богаташки дом като слугиня. Следват много моменти, при които тя се доказва като възможности и като бонус отмъква и богаташкия зет.

Pin Anong - виж го и този. Също се превежда на български, следователно има защо. Може пък да ти хареса.

The Revenge Therapy Company този сериал би трябвало да те потресе, както направи с всички нас. Тук не знаеш кой е по-луд от другия, но всичко е много динамично и добре направено. :yes:

За отмора ти препоръчвам този - Love flower by the edge of the road много мил сериал, силно клиширан, разбира се, от рода на You're Beautiful, пак момиче се представя за момче, но има едно забавно куче в него, което прави "умни" коментари и много закачки между главния герой и момичето-момче. Още един за отмора, пак с клишетата - няма как, но с много весели закачки между двамата главни герои е този - Chaotic Wedding. И двамата не се даваха един на друг, но каква фантазия имаха как да подлъжат другия - нямам думи. :rofl:

Silk Trace не съм го изгледала още, но е обещаващ. Има истинска любов - вярност, мистика, магии, духове, история, занаяти и прочее.

Who Owns This Land? - тук главният си беше много праволинеен, въобще не можаха да го омотаят жените, а момичето най-накрая си стана негово. Но сериалът е интересен и с друго. Ще разбереш много за тяхната съвремена визия за местно селско стопанство; ще ти разкажат за характеристиките на месните култури, засягат темата за отдадеността към професията и благодарността между поколенията. Има човещина тук и силни характери.

Love Recipe този горещо ти го препоръчвам, защото наистина е много забавен. Тук ще видиш на какво е способна една силна жена за да получи мъжа, който смята, че й подхожда. Да не говоря за сблъсъка между характерите на двамата главни герои. Май това е, което търсиш?! :excl:

Taddao Bussaya клише отвсякъде, ама какво! Пак е от историите, където момиче се прави на момче и влюби в себе си главния герой; до такава степен го побърка, че човекът се примири, че е гей в края на краищата и тъкмо го прие, а се оказа, че само той не знаел, че той е момиче. :28558:

Sawan Biang култов сериал, затова няма как да не ти го препоръчам, въпреки че адски много лази по нервите, но Кен тук така играе, че после всичко ще ти се вижда доста постно. Героят му има много труден характер и ги побърка всички там по ред, особено главната героиня. Препоръчвам ти да не го подминаваш. :excl:

Legal Wife ето ти още една история за силна жена азиатски тип. Голям инат! Побърка неверния си мъж. Оня какво не й се прави на интересен, но накрая капитулира пред нея.

Evil Game loses to Love Game клишета отвсякъде, особено загубването на паметта, но всичко се компенсира от красивите актьори, прекрасната природа и наистина много романтичното представяне на любовта тук. :icon_sunny:

Stairway to His Heart забавна история с двама близнаци (това рядко се среща в далечноизточните сериали), единият от които иска да постави на място главната героиня, която, макар и не много умна, си имаше ценности и свое мнение, което отстояваше.

Hi-Tech Maid има си ги клишетата, но си ги има и отстяващите себе си характери. Първите серии ме приспиваха, но после ме увлече по своему. Според мен е забавен.

Headman Lee and Miss Ma този много ми допадна. :up: Ето ти твърди характери тук! Ще видиш как една известна манекенка ще я превърнат във фермерка, че дори ще й хареса! :28558:

 

Дано да съм ти била от полза! Жалко, че се обърна за помощ в темата за сериала, а не в Всичко тай накуп, защото там е по-подходящо място хората да получат подобна информация. Май няма да е зле да копирам нещата и там. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...