Jump to content

Recommended Posts

На Хони оправията му е да започне да оперира по хавлиена кърпа... нищо друго не може да го спаси.

Най-трагичният и интересен образ е образът на Хиро ( всъщност и той, и наложницата ми бяха 100 пъти по-интересни от главните). Още отначало си беше само за оплакване. Сърцето ми се късаше като му казваха "копеле" в лицето и му се присмиваха, а така отчаяно искаше да се докаже момчето.

Онази и тя соли раните и бърка с пръст после... <_< Не мисля, че има как да ми стане по-неприятна. Присъединявам се и аз към Спиди в надеждите да му съкратят мъките по един или друг начин на момчето. То не се трае...

 

 

Човекът с ембриона е Докторът - личеше си още в първи епизод, ако се вгледаш. Ама как ще го извъртят и навържат - нямам идея. Не ми се сяда да спекулирам, защото явно с корейските сценаристи нямаме еднаква представа за причинно-следствена връзка.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Хах т'ва чак сега го видях, че е по един от най-изпадналите японски сериали..корейчетата намерили на какво да правят римейк. Само като си спомня колко слаб и безинтересен сериал беше направо ме избиват нервите още повече, че времето, което му отделих и досега са едни от най-безмислено загубените часове в моя живот - а това е сериозно постижение. Най-голямата мистерия беше онова изчадие в големият буркан май го бяха кръстили формалин-кун и това и беше най-итересното в цялата история поради слабия сценарий и още по-слабата актьорска игра...ама да търпиш два сезона...не дори един само заради това урдоче не си заслужава хептен да не говорим, че май в японската версия така и не разкриват същноста му. Ама да оставим формалинката настрана цялата тая работа с доктора дето се връща в миналото и практикува модерна медицина с подръчни средства е интересна 4-5 епизода след това вече става досадна и банална да не говорим, че самият доктор дразнеше до немай къде дано тука да не е такъв охлюв какъвто беше в японската версия.  Абе изобщо цялата тая история и трябваше основен ремонт и доизпиване на доста детайли дано корейчетата да се отсрамили положението ама дълбоко се съмнявам аз не бих седнал да го гледам  освен ако не ме вържеха пред монитора ама сигурно накрая щях да прегриза въжетата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е неспасяемо вече...

След сцената, в която мацката отива при ченгето, вързан и пребит, след като собственоръчно му е забила още един пирон в сърцето, го пита добре ли е, просто ми избяга и речника, и граматиката.



Razzormaw, мисля, че в случая и т.нар. формалин-кун би направил така

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

И да питам, има ли някой друг, който да се хили като изтърван по време на сцените с операциите? Хич ги няма откъм ефекти - или са направо забавни откъм изпълнение, или буквално ми се драйфа на някои кадри. Сигурно са разчитали всички да гледат Хони само и да не обръщат внимание, ама пусто като не си падам по дървета?

Аз при тия операции най-интересно ми е реакциите на хората отстрани, които виждат такова нещо за пръв път. Иначе реално тия неща дето ги прави доктора, ще ги направи ама на кукуво лято, дет се казва. Като на филм е всичко, ама прави впечатление, понеже е във всяка серия.Единствено като лекува болните от холера реагира най-достоверно и на мен това е един от случаите му на лекуване, който ми хареса, както и онова момиче с белезите.

Сега за края на 14 еп., това че му става все лошо и вижда ембриона, дали вече не е време да става нещо и да си се прибира от където дойде

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз при тия операции най-интересно ми е реакциите на хората отстрани, които виждат такова нещо за пръв път. Иначе реално тия неща дето ги прави доктора, ще ги направи ама на кукуво лято, дет се казва.

 

Абсолютно съм съгласна. То си и пише, че е фентъзи, а не по действителен случай :lol: Друг е въпросът, че режисьорът се поуля и по 3 операции всяка серия вече взе да идва повечко. Обаче тая операция с раждането си беше егати зловещата.

Идеята е ако идеш в миналото, можеш ли и трябва ли да промениш бъдещето. И оттук почваш да фантазираш. Пък с Хони като доктор такива фантазии могат да ти дойдат :P Ако Хони е дърво, то Хиро трябва да е дъска,закована с 23 пирона :lol: В началото на сериала зрителите запитали, за какво въобще е включен неговия герой и от екипа им отговорили- той е драматичен. А добри хора превели обяснението на български, за да не се чудим Хиро ;)

 

Всичко истанало е въпрос на фантазия

По едно време Хиро като свикна с шапката си и проигра, си помислих, че може би той е бил Джин в миналото. Обаче после Джин срещна пра-пра дядо си като хлапе, така че се разубедих.

Другата фантазия беше с кисенг- дали тя не е Ми На в миналото, после като се разбра, че и тя е прескачала в бъдещето, се замислих дали пък духът на Ми На не се е върнал в миналото в тялото на кисенг. И защо пък таз кисенг така се ядосва на връзката му с Йонг Ре? Пък дали не трябва едната да умре, за да оживее другата?Ей такива фантасмагории ми се въртят, докато гледам фентъзи. Любовната история и сълзите им там слабо ме вълнуват. Ако искам да гледам любовни геометрични фигури, няма нужда да гледам точно Джин, затова пък избор голям ;)

 

 

И накрая да кажа, че 14 до 20 епизод, когато почна същинската историческа част, ги изгледах за една нощ, толкова интересно ми стана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър ден, приятно ми е, Папушинка, адвокат на овиняваемия Ким Дже Джунг (Хиро).

Протестирам! :P

Много моля за некадърността за корейските сценаристи и за всеядния характер на корейската публика да държите отговорини съответните лица, а не да приписвате вина на моя клиент. Образът на Хиро е драматичен, в него откриваме необходимите елементи като лична, любовна и семейна трагедия. Доколко обаче е необходим на историята, е тотално друг въпрос. Както любимият ми сатирик Станислав Йежи Лец отбелязва: Авторът може да извърши самоубийство, задоволявайки вкуса на публиката. Публиката не иска дълбокомислени трагедии и повод да мисли, а извинение да гледа Хиро на екран. (Както и аз!) Ако сценаристите целяха друг ефект, най-малкото шяха да избера професионален актьор да изиграе героя.

 

Отказваме да приемем твърденията, че е дъска с 23 пирона, поради липсвата на визулна прилика с въпросния обект и до предоставянето на обективни доказателства за това - поне 11 пирона. :P

 

Иначе с д-р Хони вярно ми идват много фантазии, но нито една обаче няма нищо общо със сценария и развитието на историята. Някак си не ми помагат да разбера действието, ами още повече ме отдалечават... в друг жанр :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да го кажем тъй: дори и да могат да играят, тука няма как да си проличи много-много. Люси, за Хони съм с особено мнение, знаеш, това важеше и за Хиро, после се промениха нещата малко, ама това е друга тема. Същественото е следното - имаме три абсолютно нелогични, ненормални и абсолютно непасващи си образа в тъпоъгълника.

Един тотално спечен тип, в лицето на доктора, който се е нахакал някъде, и той не знае къде и що, пък и кво, аджеба, се очаква да прави там - това не става ясно ни на него, ни на нас. Е, такъв образ и да искаш да го изиграеш добре, иди се чуди как да стане.

Една мадама, дето хем я боли, хем я сърби (това го коментирах вече, ма да повторим). Любителка на изгубените каузи (разбирай евентуална любов с доктора) и неосъзнато садистична натура (тая гавра, дето я дръпна на момъка, надминава всичките китайски мъчения накуп), тя се мъчи да се покаже мила и нежна алтруистична душа, ама изобщо не й се получава убедително. Добре, че са избрали прилично немного дразнеща актриса, че ако беше някоя друга, щеше да е съвсем негледаемо.

И, черешката на тортата, набора. Младежа, дето му таковаха таковата по всички възможни направления, па на всичкото отгоре и все някой го ръчка за нещо. То няма епизод, в който да не търчи като рядка смесица между Супермен и татко Терез Калкутски да спасява я мадамата, я доктора, я баткото и негов авер... А когато не ходи да брани децата-идиотчета от онова котило, те сами идват при него да го дърпат за ръкава. Ми честно, аз ако бях, щях да съм се метнала в реката милион пъти. Той реално няма за кво да живее. На всичкото отгоре е ясно, че както почна зле за него, трижди по-зле ще свърши. Е, добре, според мен като за такъв сценарий момчето се справи повече от добре.

 

И те така. От няколко епизода насам и следейки промените в настроението на таткото-регент, все по-силно ми намирисва на финала на ХГД. Ако помните шизофренично неуверения принц там, който после издебна тези, които го издигнаха, в гръб. 99% съм сигурна, че и тук ще стане така. Само дето доктора ще се омете по някое време и познайте от три пъти кой ще опере пешкира.

Обаче аз съм мазохист от висока класа и ще си го догледам. Заради набора. Щото е от тия, дето ме кефят даже ако чоплят семки пред входа. Някои си го имат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарим на първия призован свидетел.

Ми честно, аз ако бях, щях да съм се метнала в реката милион пъти. Той реално няма за кво да живее.

...

Обаче аз съм мазохист от висока класа и ще си го догледам. Заради набора. Щото е от тия, дето ме кефят даже ако чоплят семки пред входа. Някои си го имат.

Аз предлагам друго - да излезе от тях с една картечница. Разбирам, че другите са мазохисти, ама защо повличат и него?

И аз ще догледам - къде заради Хиро, къде заради надеждата, че поне накрая ще разбера за к'во аджеба става дума в тоз' сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха, ясно, вие сте разочаровани от Хиро и си го изкарвате на сериала. Ми няма ли си тема туй момче да спамите там? Не виждам какво има да спорим какъв му бил образът, щом режисьор и сценарист вече са го решили. Адвокат няма да ставам, щото ми е много висок хонорара laugh.gif , пък и уважавам феновете на артисти, които не са ми сред любимите и не искам да ги обиждам. Спиди, ти пък трябва да си разбрала вече, че по отношение на Хони не можеш да ме разубедиш. Просто не си гледала това с него, което аз съм гледала wink.gif
От режисьора и аз съм недоволна, можеше по друг начин да изгради характерите, да предостави примерно избор на Джин дали да отиде в миналото, за да спаси Ми На. Повече да наблегне на характерите на героите, отколкото на толкова много операции и бози искам-не искам, дето вече и не ги помня, да задълбочи повече обратите и да използва моментите на изненада и т.н.Но толкова може човекът и в сравнение с другите му сериали, този е направо прекрасен. Няма да крия, че го почнах заради каста и останах повече от доволна. На мен ми харесва, нещо по-различно от подскачащи деца. Може би го виждам по различен начин, просто защото го следя още преди да почнат снимките му.Всеки сам си решава какво и защо да гледа. Мен като ме дразни някой сериал, просто го спирам cool.gif

И не знам защо се ядосваш на мадамата,като се разбра, че няма да оживее. Тази година е на сериалите с хубав край, т.е. лошите (разбирай второстепенните герои ака Хиро) умират и побеждават добрите tongue.gif Така че краят е повече от ясен. Още повече, че както казва Хони, когато снимаш "исторически" не можеш да се отклониш от историята. И ако там пише, че има война, значи ще има wink.gif, е разбира се ако беше попаднал Джордж Буш в Чосон, щеше да промени всичко и бъдещето да бъде розово laugh.gif



Айде за успокоение на страстите една песничка от саудтрака, той поне е доста добър smile.gif
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бе, душицо, съвсем не съм разочарована от набора. Даже напротив. И що да е спам, нали всичко е по сериала, образите и т.н. Никой не ти казва да не си го харесваш сериала, ма кат ме дразни, що да не го оплюя? :lol: Даже е малко.

Не отричам, че идеята предлага много възможности за хубаво развитие на интересна история. Ма явно не и при тоя сценарист. Еми ко да се прай.

 

Ай със здраве, маме, и не се коси. :*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха, ясно, вие сте разочаровани от Хиро и си го изкарвате на сериала. Ми няма ли си тема туй момче да спамите там? Не виждам какво има да спорим какъв му бил образът, щом режисьор и сценарист вече са го решили. Адвокат няма да ставам, щото ми е много висок хонорара :lol: , пък и уважавам феновете на артисти, които не са ми сред любимите и не искам да ги обиждам.

 

1. Явно не съм разочарована, щом го защитавам.

2. Коментирам образ от сериала и сериала като цяло, не коментирам конкретно актьора, за да ми лепиш етикети на мнението като спам.

3. Къде по-точно в мнението си обиждам и не уважавам друг актьор и неговите фенове? Реално отрицателно мнение за друг актьор никъде не съм изкала, въпреки че и да бях, не би трябвало да се възприема неуважително. Не виждам как по-точно засегнах някого, като просто казах две добри думи за мой любимец от сериала.

 

Нищо лично и не се заяждам, дори държа да подчертая, че си написах първия коментар с голяма доза чувство за хумор, просто за да върви дискусията, но когато съм неразбрана, предпочитам да не ми се вкарват думи в устата. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хе хе хубав сеир спретнахте чак взех да съжалявам, че не съм гледал за да сипя и аз. :D Имайки предвид японската версия обаче съм сигурен, че дори и най-добрите актьори в Корея да са тук пак няма могат спаси тва извинение за сюжет..прасето с злато и диаманти да го обсипеш пак си остава прасе и се въргаля в тинята просто такава му е природата. А спора ви е напълно основателен това, че сте поставени пред свършен факт като решен образ не значи нищо нали затова са тези теми всеки да си каже впечатлението от даден актьор и как се е справил с ролята, а гледни точки всякакви за мен е най-важно един актьор да пресъздава добре емоциите на персонажа си и така да се каже да му влезе в кожата и един вид зрителите да му повярват. Пък и "дъска с пирони" пак може да е роля даже хич не е лесна работата - стоиш на едно място и мълчиш 45 минути. wallcm.gif

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах първите 2 серии и 3-тата нямах сили да пусна да гледам. Принципно много харесвам историческите сериали, но този за 2 серий ми дойде в повече. Започнах го основно заради Пак Мин Йонг, много сладка :) В сериалите в които съм я гледал лично на мен ми хареса, но тук... може би е от сериала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не обичам филми с разни пренасяния в времето и прочие,но заради Song Seung Hun ще изгледам всяка една серия. Уникален е този човек. :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах да го гледам и съм някъде до 4 епизод. Оле много ми гадно за Хиро как всички го обиждат. Горкия, а той изглежда толкова невинен добричък и измъчен ;( 

Тая мацката, която е главната нещо много обичат да я  снимат в исторически драми май на няколко пъти я срещам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах да го гледам и съм някъде до 4 епизод. Оле много ми гадно за Хиро как всички го обиждат. Горкия, а той изглежда толкова невинен добричък и измъчен ;( 

Тая мацката, която е главната нещо много обичат да я  снимат в исторически драми май на няколко пъти я срещам.

 

Ами свиквай, че нататък не става по-добре... Към края си приготви кърпичките.

И за нея си права - вече в няколко исторически я снимаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...