Jump to content

Recommended Posts

:up: Тази, да. В моите представи твоят вариант за снимачната площадка заспа. :D

Изследвах ги внимателно снимките и пак само любопитство и свърхконцентрация виждам. Макар че, познавам хора, който всяка събота сутрин изпадат в подобна ситуация, ама по други причини. И те докато разберат къде се намират, и те така гледат. :282: Може и да има голяма доза реализъм в играта му, а аз да не чета правилно физиономии. :lol:

Привърших го второто епизодче и става все по-интересно. Като посвикнеш с шока от първия и всичко си идва на мястото. Щом японската версия на др. Джин е била страшен хит, надявам се, няма как да го опропастят, дори да не повтори същия успех. :) Има толкова много самураи из форума, които знаят какво ще стане и се подсмихват под мустак. Представям си, като стигнем до етапа с конспирациите и теориите за развитиетона сюжета, ще има да налягат бюрата от смях. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кратко съдържание на 1ви епизод:

Извадиха бебе от мозъка на един мъж,главният герой е задник и един пич(най-готиният персонаж) се самонаплю http://www.easternspirit.org/forum/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно наистина съм сериозно изостанала с корейските заглавия, след като едва сега забелязвам, че са направили римейк на Джин. Този сериал беше хит в Япония. 80 старни по света бяха закупили втория му сезон.

Много ми е странно, как ще развият сюжета на корейска територия, при положение, че той представя японската история от края на 19 век и именно тя е разковничето към целия замисъл. Да не говорим за връзката на Формалин-кун с историческите събития и личности. В оригиналната версия ни разкриха цялата истина в самия край и без историческата връзка, тя нама как да се оправдае. Дори да приемем, че са изместили мястото на действие в Корея, сценаристите ще трябва да пренаредят цялата картина до финала, за да я напаснат към корейската история. А това няма да е никак лесно. Дали ще се стремят към това, или ще измислят друго? Не мога да прогнозирам нищо.

Понеже няма еквивалентните японски имена на героите, от постера трудно мога да разбера, кой кого играе, освен Сон Сънг Хон. Каква е ролята на Хиро? Някой започнал ли е тази драма?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква е ролята на Хиро? Някой започнал ли е тази драма?

Ukio, доколкото разбрах от филма, Хиро е началникът на тогавашния еквивалент на полицията. Не съм сигурна как се води длъжността и институцията как се нарича точно. Дано съм полезна и ти говори нещо за историята. Нещата, който каза, са много интересни. Може и да направят тяхна трактовка и да не повторят съвсем японската версия при това положение. Май и някъде бях чела, че в нея нямало и романтична сюжетна линия, не знам вярно ли е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно си прочела, няма такава линия в истинския смисъл на думата, въпреки че понякога се прокрадваха подобни идеи.

Значи наистина ще направят нещо съвсем различно.

 

Интересно ми е, когато Джин пристига в миналото, къде точно попада? Той би трябвало да отсяда при едно семейство - майка със син и дъщеря и именно при тях извършва първата си операция. Като видях Хиро, си помослих, че той може би играе ролята на сина, но шапката на главата му ме разколеба.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Като прочетох това за ембриона, стана ми интересно и взех, че изгледах двете серии. Не съм гледала японската версия, тъй че няма да сравнявам, но дотук ми грабна вниманието, интересно ми е точно като лекува, знае как да го стори, ама тук няма всичката апаратура от наше време и трябва да импровизира. А хората отстрани го гледат и незнаят какво става.И от това най ще си пати, нали затова го арестуваха и за малко да му резнат главата.

От друга страна да видим дали ще стане нещо между него и момичето, копие на приятелката му.

 

 

А и между другото аз го гледах тук с английски превод

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и още една песен към саундтрака на сериала. Много се радвам,че е на Zi-a ,която притежава невероятно хубав глас.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ukio, драмата се развива по времето на Heungseon Daewongun, а Хиро играе воин благородник, който се бори против кралското семейство. И др.Джин наистина попада там, където и ти казваш, а не при Хиро. Любовната история все още не мога да я разгадая. Мдр по-голямата част от сценария, включително и историческия период, е съгласувана с японците, затова е много възможно свата сериала да си приличат.

След първите 2 серии мога да кажа, че съм малко недоволна от режисьора и решението му да почне с миналото, а настоящето да е като спомени. Иначе доста динамичен и заинтригуващ се очертава сериалът.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В японския беше обратно. Започнаха от съвремието.

Хубаво, че са нагодили времевата рамка. Май ще развиват паралелни събития, но в друга държава. Чудно, как ще заменят образа на Рьома Сакамото? За японската драма това беше ключов персонаж. Много е вероятно и тук да включат някоя историческа личност.

Притеснява ме тази романтична нишка, която вероятно ще разтеглят за сметка на фактологията и важните събития. Иначе не виждам за какво им е било нужно да добавят образа на Хиро. Много се надявах той да е сложен на мястото на Кейске Коиде или на Кента Киритани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм гледала японския сериал, затова не мога да ти отговоря директно на въпросите. Но да, има реален исторически персонаж, също с ключова роля, и това е Lee Ha-Eung, изигран от И Бом Су, който

се смесва с простолюдието и крие кралския си произход, за да се опази от семейството на Хиро- фамилията Ким. Така че ако в японския вариант е имало някой, който да преследва Рьома Сакамото, то тук това ще бъде Хиро :) Мен също много би ме подразнило, ако започнат да задълбават в любовната история, но все пак е повече фентъзи, отколкото исторически, затова ще го преглътна :)

 

 

39.jpg

49.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

d5nie.jpg

 

On May 29, Song Seung Hun posted on his me2day, “With reliable Bum Soo hyung and handsome Jaejoong! We are the three musketeers of ‘Dr.Jin’!” along with the above picture.

http://www.youtube.com/watch?v=wVKvk4ygrcY

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Тоя нашият доктор като се развихри в трета серия, операции прави ,от удавяне спасява, още малко и целият корейски, по-скоро чосонски народ ще излекува. Шегувам се, харесва ми как лекува, самите му случаи и се радвам, че са по-често, интересни са ми и физиономиите и реакциите на хората от миналото като го гледат. Той самият с голямо желание лекува хората ,в неговото време лекари бол ,но не и тук и то с неговите познания, особено и в случая с холерата, доста се бори за оцеляването на болните,ама да видим какво ще стане по-нататък, защото май и него го е уловила.

С момичето сякаш вече прехвъркват искри, ама като че ли аз искам тя да остане с героя на Хиро. Защото ако с докторът се залюбят и накрая той се върне в неговото си време, ще останат разделени и без друго. Нейният брат не съм сигурна, ама мисля, че е от хората които са врагове на Хиро и полицията. Тези с покритите лица с червени платове.

Ама тия богаташите, министри са предполагам ,мнoгo ме дразнят. Хората измират, те си седнали на сладки приказки с проститутки .Но пък най-главната проститутка много ми харесва,страшно е красива.И като че ли и тя си има своята мисия.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цялото действие се развива много бързо и става все по-интересен сериалът. А в 8ми епизод така ги заплетоха историите с Джин Хьок и двете жени и сега вече ще има голяма дилема. Като цяло в сериала има доста нови идеи и неща от живота на хората в Чосон, които досега не бях виждала. С нетърпение чакам следващите серии, става много интересно. А излишно е да казвам как добре си пасна Сонг Сънг Хон в ролята и не само той ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Много тъжно ми стана за куртизанката или както там ги наричат тия момичета в Чосон. Тъкмо взе да се оправя от белезите и я убиха и то по-толкова брутален начин.

Интересно ми е, че доктор Джин постоянно се сеща за приятелката си от неговото време, и то най-вече когато се случва нещо с момичето от миналото,което не е никак чудно де, нали си приличат. Много гадно се изгори тя .

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен в началото не ми хареса особено, че започнаха с миналото, вместо да изградят образ на доктора в сегашното, за да направим разликата, обаче skofiild

колкото повече гледам, започвам да мисля, че спомените от настоящето са ключът към това, което се случва в миналото. И сега стана интересно, че тази главната кисенг му каза същото като приятелката му за паралелните светове. И си мисля, дали не отива в посока, че всъщност приятелката му в миналото е била точно тази кисенг. А все още се чудя и за ембриона от 1ви епизод. Тоз загадачен пациент дали не беше самият доктор? Пък най-шокиращо ще излезе, ако се окаже, че и докторът е живял в миналото, ама кой от всички ще да е бил? Хиро? Ти как мислиш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той ембриона, че е важен важен е, именно той прати доктора в миналото.Дали няма и той да го върне и въобще дали доктор Джин ще успее да се завърне в своето време, ми е чудно. Колкото до кисенга и разговора с нея това направи нещата малко объркани, но пък и доста по-интересни. Все пак другото момиче прилича на докторката, не кисенга. Да видим какво ще стане

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Теория на невероятностите:

 

Не знам кое е първото - кокошката или яйцето, обаче пациентът с ембрион в главата от първа серия е самият доктор Джин, който се е върнал в своя свят, за да се запаси с инструменти, лекарства и прочие джаджи за рязане на хорските глави. Въпреки силното му желание отново да скокне в миналото, се сблъсква на покрива със себе си и както се видя, плановете му пропадат. Това си е гадничко, защото съвременният доктор (да го наречем за краткост Джин 2)не се връща в момента, в който живелия в миналото доктор (Джин 1) е тръгнал да се връща в бъдещето, оставяйки в миналото сума ти пациенти да го чакат зареден с вълшебните неща, а попада на мястото на кървава битка, където между впрочем е попаднал и Джин 1 при своя първи скок в Чосон. Джин 2 ще изживее всичко, което Джин 1 е преживял в миналото и ще дойде ден, когато ранен и с висока температура ще скокне в бъдещето, за да се запаси със скъпоценните и необходими медицински вещи. Когато тръгне да рипа от покрива на болницата, ще се сблъска лице в лице със себе си (Джин 3) и Джин 3 ще падне от покрива на болницата, право в центъра на битката... и така - до безкрай. За зла участ, моята теория няма да оправи дережето на хората от Чосон, защото колкото и доктор Джиновци да се мятат насам - натам и да товарят чантата с разни необходими неща, пациентите ще могат да се радват на помощта на хирург само в един единствен отрязък от времето, а именно от появяването на доктора в миналото до неговото изстрелване обратно в бъдещето.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Обаче кисенг май наистина има нещо общо с доктора, това кубче на Рубик дето му го даде

 

Не съм гледала японската версия на сериала, но ми е любопитно дали действието до тук в корейския вариант е същото като в японския или има доста разлики?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От няколко епизода насам ми иде да си тресна главата в най-близкия ъгъл. И не, не с надеждата да дойде Сънг Хон да ме спасява, а заради съвсем по корейски омазаната идея. Като ще правят "кавъри", поне да не обозват нещата бе, да им се не види!

 

Какви са тия идиотски "иди ми-доди ми" с ченгето? Или се омъжвай или го остави човека да си ближе раните и поне да запази малко гордост, баси! "Ама съдбата ми такава" - "Абе да, ма не те обичам" - "Ама все пак ще те взема, щото нямам избор" - "Добре де, ама съм хвърлила око на доктора, дето днес е тука, утре кой го знае..."

Много, ама много се дразня - иначе търпяща се актриса, даже на моменти чаровна, но са й дали невероятно дебилна роля на егоистична, залюхана, абсолютно неориентирана пикла. И хич не ща да чувам приказки за съдба, любов през вековете и прочие простотии. Нищо не оправдава подобна игра с човечето. И не, не мрънкам щото е Хиро в ролята. Поне не само. :D То и без това на пича достатъчно му е съсипан далеч не дотам читавия животец, та и нейните капризи да търпи. Честно, това е първият сериал, в който почти се моля да се намери добра душа да му пусне един куршум в главата, че да му спести мъките, и на нас покрай него.

 

 

И да питам, има ли някой друг, който да се хили като изтърван по време на сцените с операциите? Хич ги няма откъм ефекти - или са направо забавни откъм изпълнение, или буквално ми се драйфа на някои кадри. Сигурно са разчитали всички да гледат Хони само и да не обръщат внимание, ама пусто като не си падам по дървета?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...