Jump to content

Recommended Posts

fullsizephoto229820.jpg

Заглавие: As One
Алтернативни заглавия: Korea, 코리아
Режисьор: Мун Хьон Сонг
Сценарий: Куон Сонг Хи, Ю Йонг А
Жанр: Спортен, Драма
Година: 2012
Времетраене: 127 минути
Език: Корейски
Държава: Южна Корея

Актьорски състав:

Ха Джи Уон (Secret garden, King 2 Hearts, Duelist, Haeundae, What Happened in Bali и много други)

Пе Ду На (God of Study, Gloria, The Host, Sympathy for Mr. Vengeance)

Че Юн Йонг (Queen of Reversals, Hot Blood, He Who Can't Marry)

О Джонг Се

и др.

Резюме:
Филмът е по действителен случай. В него се разказва за това как отборите на Северна и Южна Корея се обединяват и участват в титаничната битка по тенис на маса. Това спортно обединение е първото такова след разделението на двете страни. Ха Джи Уон е в ролята на Хьон Джонг Хоа от Южна Корея, а Пе Ду На е в ролята на И Бун Хи от Северна Корея. Във филма се появява и истинската Хьон Джонг Хоа, която влиза в ролята на техен треньор.

Трейлър:

:essub:

 

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

РУСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С РУСКИ ПРЕВОД

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам този плакат, а и на всички останали, оригиналното заглавие на филма е "Корея". Тази Пе Ту На що не си я спомням?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто НЯМА как да я пропусна тази тема :lol:

Откакто съм започнала да се занимавам с тенис на маса, си мечтая да изгледам един наистина хубав и стойностен филм посветен на този спорт! Силно се надявам най-после да е дошло времето, в което ще се случи това чудо! Още повече, щом филмът е азиатски - не трябва да имат грешка. Все пак там е меката на тенисът на маса :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обичам филми на спортна тематика. Малко дълъг, но си го изгледах. За съжаление, това се е случило само веднъж, а опитът е бил успешен. Явно са се уплашили и от двете страни. Иначе можеше вече 38-ия паралел да е в историята. Хареса ми как нямаше Северна и Южна Корея, а само Корея. А Ха Джи Уон явно тренира много спортове.laugh.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, asha написа:

Вече и на български. За сега само онлайн, но в най-скоро време и на торент.

Преди доста време съм го гледала с български превод. Почти съм сигурна, че го дръпнах от замунда тогава и си имаше субтитри. Но беше отдавна и не помня съвсем точно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, aria, странна работа ... При положение, че филмът е от преди 5 годинки и според коментарите от онова време е бил харесан;  членовете на форума ,феновете на някоя от артистките, пък дори само писалите тук, както и направилият темата са достатъчно "вещи в занаята" още тогава , че да могат да издирят и добавят подобна съществена подробност, както към момента на създаването на темата , така и в последствие.

Вярно, че беше доста "прашасало " наоколо,  когато покрай  Пе Ду На и "Secret forest" налетях на този филм, а участието на Ха Джи Уон  ми беше достатъчна реклама да го издиря и гледам / на руски/, да му се нарева едно хубаво и да стигна до решението , оповестено официално тук на 27-ми юли. И към онзи момент, никой не реагира  за какъвто и да е наличен превод. 

Достатъчно много пъти съм обявявала на всеослушание, че гледам основно онлайн и единици са ми изтеглените филми от последните години, но след поста ти си издирих една архивна регистрация в Замундата и след доста кандърми , за моя радост  се намърдах  в торента и се опитах да поровя щателно по име, по вариации на името , по жанр и т.н. Цъ, не намерих нищо. Сега , може да звучи дебилно, но не знаех , че Замундите били две. Аз шетах из тази с нет - разширението. В другата не мога, но както и да е.

 В края на краищата, не му пречи на филма да има два превода / при рускините се мъдрят дори по 4-5 за едно и също нещо/ , при условие , че хипотетичния съществуващ е така законспириран, че явно никой от тук форума не е попадал на него. 

За сметка на това , "новата" му  преведена версия е вече официално и публично достъпно пусната на торент в Мастерса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде, нали съм "Мара подробната" , започвам пак с допълнителните материали, този път под формата на няколко документални клипчета - тук и тук, както и едно от типа: "Зад кадър". Яко са се подготвили артистките.

 Поне на мен ми беше интересно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 29.08.2017 г. at 9:02 AM, asha said:

Хайде, нали съм "Мара подробната" , започвам пак с допълнителните материали, този път под формата на няколко документални клипчета - тук и тук, както и едно от типа: "Зад кадър". Яко са се подготвили артистките.

 Поне на мен ми беше интересно. 

 

Asha, Благодарско за превода и документалните линкове!
Като видях, че "Императрица Ки"  играе главната роля се зачудих защо не са я дали на Soo Yeon Lee. Тя е  много по-силна като тенисистка отколкото като актриса :) Има национални юношески и женски титли. Едва като изгледах клипчетата разбрах, че отговорът е заради очевидната и прилика с оригинала. Наистина са се постарали всичко да изглежда доста автентично. Не случайно филмът е споменат дори в официалната страница на 41-вото световно.

 

Като голям фен и на корейското кино, и тенисът на маса ЗА МЕН БЕ НЕВЕРОЯТНО УДОВОЛСТВИЕ!
 

 

Редактирано от DreamCatcher
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DreamCatcher,  :) много благодаря за милите думи!

Справедливостта изисква само да вметна , че  преводачката му е Тонет-КА. Аз й го предложих и от там нататък поех организационно -техническата част. Честно да си призная - не разбирам от спорт, но Тонито си е фенка на няколко вида и си ги следи. За филма ми каза, че доста е изчела за правилата и играта, и сигурно ще включи към следените състезания и тениса на маса.

Ще й предам с радост адмирациите ти!  Особено ценни са , че идват от фен на този спорт, който е в час с нещата.

Колкото до допълнителните материали - и мен ме импонира това, че са освен стремежа към максимална достоверност, голям труд са хвърлили актрисите в сериозна тренинг подготовка. Ха Джи Уон се е доказала като можеща спортна натура , но и Пе Ду На  много добре се справи.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Asha, 

Благодаря и на двете  тогава :) 

Съдейки и по други коментари - тенисът на маса си има своите фенове. Всъщност би било страхотно, ако повечко спортни драми попадат в каталога с преведените филми. Като малък любимото ми изживяване беше да бъда на спорен лагер или някаква лагер-школа (модерна такава бе в Ястребино). Искрено съчувствам на хора, които са пропуснали това изживяване. Ако някой не е гледал филмчето Рицарят на бялата дама - горещо го препоръчвам :panda-145: Три серийки са, точно спортен лагер от соц-а за хлапета 6ти клас.  >>> линк от vbox7 <<<

 

Ха Джи Уон - очите и хвърлят огън. Идеално пасва в ролята предвид и приликата с оригиналната тенисистка.

Пе Ду На - не бях я гледал до сега, но нямам забележки пък и е симпатяга. Любопитно ако е с по-дълга коса, но пък няма да се вписва в образа на другарка от северна корея, ХАХ 

Реално има малко "дупки" в снимките, но недостоверните елементи или са дребни или са направени с цел повдигане на емоцията и интересът на зрителя. :) 

Кумопта! Файтинг Asha & Tonetka!  Зарибихте ме и сега ще изгледам всичко преведено на тематика "тенис на маса".

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, "Рицарят на бялата дама" го помня  много добре. От серията прекрасни български детско-юношески сериали. Благодаря за линка - не ми беше дошло на ума да го търся. Ще си го припомня. Онова... за "енергалите" беше култово. Хаха!

Ха Джи Уон е без коментар.  Но, както съм писала по-горе , точно Пе Ду На ми привлече вниманието. Всъщност , понеже съм физиономистка, веднага ме грабна лицето й на плаката на "Secret forest" и след малко ровене се оказа, че за първи път съм я гледала в "Облакът Атлас".  Та така тръгнаха нещата. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За жалост качеството на целите серии на Рицарят закачени в бокса е лошо. Има и с по-добро, но са някакви откъслечни сцени или раздробени епизоди.

То освен български си имаше много култови детски > Арабела; Летящият Честмир; Господин Тау; Бенджи, закс и звездният принц; Гостенка от бъдещето; Призраци в блока/под виенското колело. Ех славни години! Ти си малко по-голяма, но съм сигурен, че пак си им хвърляла по едно око ;)  

 

As One > Значи едната актриса е от Secret Garden, а другата от Secret Forest! Забавно :)  

Облакът е доста популярно заглавие и добре, че го спомена та да ме подсети че трябва и аз да го изгледам. :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 6.02.2018 г. at 3:39, DreamCatcher написа:

As One > Значи едната актриса е от Secret Garden, а другата от Secret Forest! Забавно :)  

 

Ама верно!  Как го фиксира само!  :yes: Джи Уон първо в Градината я гледах и като се сетя за нея все като каскадьорката ми изплува, ама такава връзка с имената на сериалите и актрисите ...наистина  забавно.

 

Off Topic

Останалото в спойлер , че не му е тук мястото. Като върл киноман и телеман, всичките споменати от теб сериали ги помня. Даже Арабела последно по Коледа я видях пусната в Мастерса.

Облакът поне на мен ми хареса в някои части, други малко тегави ми се видяха. Гледай го , пък ще коментираме, тъкмо ще имам повод си го припомня. Нали имаше тук тема за чуждите филми.Та там ...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е чудесно! За хората се радвам най-вече. Дори това "затопляне " на отношенията  по всички фронтове да е заради политически врътки и дипломатически ходове, на ниво " простосмъртни" поне да си поемат въздух с по-пълни гърди.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, DreamCatcher написа:

Аша, Тонетка... НА ПОМОЩ! :blush::blush::blush:

Mixed Doubles (2017)

:D Както казваше един мой познат: "... Невъзможното правим веднага. За чудеса трябва да почакате..." ;)

Ще говоря с Тонито... Нищо не обещавам, но съм си "заплюла " едно друго спортно филмче на футболна тема. 

ОК?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...