Jump to content

Yōsei Teikoku


Recommended Posts

covermain.jpg

 






YOUSEI TEIKOKU

妖精帝國
 



cover1qr.png

 

 

Състав:

 

 Юи Итсуки (Itsuki Yui) родена на 25 Октомври – вокал и текстописец

 

 

yuih.jpg

 

 

Такаха Тачибана (Takaha Tachibana) роден на 25 март – клавиши, китара, композиции, аранжимент и текстописец

 

 

takahatachibana.jpg

 

Нанами (Nanami) – бас китара

 

Релу (relu) - барабани

 

 

INFO: Главно продуцират музка от електронен и класически жанр. Творбите им включват песни от анимета като Magical Pokaan, Innocent Venus, Venus Versus Virus, Kurokami , Mirai Nikki и саундтрака към видеоиграта Mai-HiME.


Издали са няколко независими и два major release албума с техният настоящ издател Лантис: GOTHIC LOLITA PROPAGANDA and metanoia.

Yousei Teikoku буквално означава Империя на феите. С музиката си се опитват да възстановят тази империя, която според тях съществува между света на хората и спиритичният познат като Spiritual. Целта им е (колкото и налудничаво да звучи) „да накраме хората да си спомнят чистотата на сърцата им вътре в самите тях, която вярва в феи, забравена с течение на времето". “Готик” и „Империя” са ключовите думи в техните музикални идеи.


Дискография:

Албуми


Atarashii Momo (1996)
Momo no Hane (桃の羽) (1997)
Momo no Mori (桃の森, Peach Forest) (1998)
Shikō no Momo (至高の桃, Supreme Peach) (1999)
Stigma (2005)
Gothic Lolita Propaganda (2007)
Metanoia (2007)
Iradori no Nai Sekai (彩の無い世界, A World Without Color) (2009)
Gothic Lolita Doctrine (2009)
Gothic Lolita Agitator (2010) 

"PAX VESANIA" (2013)

Hades:The other world (2014)

Сингли

Ashita wo Yurushite (あしたを許して, "Forgive Tomorrow") (2006)
Senketsu no Chikai (鮮血の誓い, "The Blood Oath") (2006)
"Noble Roar" (2006)
"Valkyrja" (2006)
Shijun no Zankoku (至純の残酷, "The Purest Cruelty") (2007)
"Schwarzer Sarg" 2008
"Hades: The bloody rage" 2008
"Weiß Flügel" (2008)
Gekkō no Chigiri (月光の契り, "The Moonlight Pledge") (2009)
"One" (2009)
"Baptize" (2010)

Rebellion Anthem" (2010)

"Asgard" (2010)

"Mischievous of Alice" (2011)

Kuusou Mesorogiwi (空想メソロギヰ?, "Fantasy Mythology") (2011)

"Filament" (2012)

"Shito Kakusei" (2014)

"Kyusei Άργυρός" (2014)




Лично мнение: Доста добра група останала по в страни от вниманието на слушателите на японска музика, но несъмнено нещата, които чух ми харесаха и вече са ми любимци. Попаднах на тях случайно покрай оупънинга на едно аниме и ми направиха голямо впечатление след това преслушах и останалите им песни и се оказа, че ще се дърпа дискография и така ето ме тук и правя тема въпреки, че се съмнявам този стил да се хареса на много хора, но пък знае ли човек... :rolleyes::icon_sunny:



Ще започна с песента, която ми хареса първоначално от Mirai Nikki е, а и така и така днеска съм на тази вълна.. и ако трябва да я опиша с една дума то тя ще е "божествена":

 








(това е концертно изпълнение на една от най-любимите ми песни)

Rebellion Anthem


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хм понеже не ми дава свобода с броя на клиповете ще сложа още някой в тоя пост + снимки :)

 

 

 

 

 

и накрая един лайв на любима песен за да видите как е на техен концерт лично на мен ми се струва добра атмосфера и изпълнението на песента е перфектно като се има предвид, че някои групи дори далеч по-големи от тази не се справят добре на живо най-вече вокалите, но това момиче може да е плашещо особено ако го срещнеш на тъмно с тея гримове си пее отлично явно си е талант не като други дето мишкуват с плейбеци и студийна обработка на гласа.

 

 

 

 

47526647.jpg

 

87377820.jpg

 

15366600.jpg

 

82558529.png

 

90893682.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не очаквах някой да ги знае но съм приятно изненадан. Аз ги намерих съвсем случайно във Jpopsuki и от тогава си ги слушам доста редовно. Дано повече хора да ги оценят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах и аз така останах приятно изненадан от коментара ти съмнявах се, че някой ги знае. :lol: Най-вече, че стила им е малко по-особен, а и тука повечето потребители се интересуват от поп като гледам темите и коментарите в музикалната секция... рока и производните му остават по на заден план все пак не са толкова комерсиални.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Razzormaw Amen to that, brother! е сега, поп-а не може да ме хване мен за съжаление, просто ми се преобръща нещо от вътре, като видя 5 до 10 полу голи мъже да се кълчат наляво надясно да пеят песнички с прости лирики, които лесно се помнят. Няма ли бас, китара и барабани няма ли рифове и сола не е за мен . Така е не са то затова хората които пишат по рок темите се броят на пръстите което е тъжно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах нали? xD И мен ми бъркат в здравето разни там джъстинбийбъровци пък било то американски, корейски или каквито там има. Ама лошо няма всеки си избира какво да слуша нямам нищо против попа принципно, но там поради комерсиализма се набляга повече на повърхностният блясък, на визията докато в други стилове като рока и класическата музика наистина човек може да се развълнува повече и дадената песен да остави далеч по трайни следи в съзнанието на човек..иначе слушаш 20-30 пъти и ти омръзва бързо докато не се появи друг продукт от конвейра. :D

 

Ето още няколко епични клипа на Das Feenreich..като записах на немски интересното е че наистина са повлияни доста от немците имат няколко заглавия на този език само дето не пеят изцяло тогава щях да съм пълен туш ама вмъкват някое и друго изречение! :lol: Дори в този клип Rebellion Anthem мацката си е баш като диктаторка надъхва масите от високо сред знамената, че и меч размахва. :rolleyes: Всъщност не е за чудене Япония и Германия винаги са били тясно свързани в добро и зло, а дори като националности си приличат като черти и в икономически план.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега ми попадна този сингъл понеже е към PS3 игра излязла сравнително наскоро тази година. Песничката си я бива хареса ми хич да не е..дано да я включат към следващият им албум, който аз и останалите фенове чакалим от доста време дано през 2013 да ме зарадват. Айде ако не с албум то поне с 3-4 сингъла. :D:rolleyes:Ето и трейлъра към играта, която между впрочем не изглежда зле пък и щом са избрали Йосей за озвучение значи му разбират B):

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Молитвите ми бяха чути!!  :icon_sunny: Ето и новият албум на Das Feenreich - PAX VESANIA

 

coverapw.jpg

 

Песните са страхотни със същият взривен стил като предишните албуми, а Юи е божествена както винаги! Абе направо съм в делириум дано и следващият албум да не трябва да се чака 2 години като тоя!    :up: Надявам се и да направят и повечко клипове за тоя албум понеже много им се кефя на видеотата.  :panda-145:

Ето и един семпъл от новите песни да не съм голословен guitarnh.gif

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поактуализирах си темата щото липсваше Hades албумчето ама вече всичко си е точно! Иначе отдавна самия албум си ми е на харда и в плеъра..много добре се развиват феите в стилово отношение! :) Чакам с нетърпение нов албум!

До тогава ето и някой от любимите ми по нови...

 

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...