Jump to content

Jiro Dreams of Sushi (2011)


Recommended Posts

Jiro-Dreams-Of-Sushi-Movie-Poster.jpg

 

Jiro Dreams of Sushi / Джиро - майстор на сушито (2011)

 

## Режисьор : Дейвид Гелб (David Gelb)

 

 

## В ролите : Jiro Ono и Sukiyabashi Ono

 

## IMDB : [линк ]

 

## IMDB рейтинг : 7.6/10 от 122 гласували

 

## Официален сайт : [ линк ]

 

## Държава : САЩ (USA)

 

## Година : 2011

 

## Времетраене : 90 минути

 

## Жанр : Документален

 

В подземието на офис сграда в Токио, в малък десетместен ресторант, баща предава занаята си на своя син. Занаятът идва от човек, признат за най-добрия в света майстор на суши. Въпреки скромната си локация мястото е първото от рода си, получило 3 звезди от изданието Michelin, а любителите на суши идват от цял свят, обаждат се с месеци по-рано, за да могат да запазят място и да се насладят на неговите специалитети.

 

Всичко това е събрано в документалния филм Jiro Dreams of Sushi, който разказва за Джиро Оно - 85-годишния майстор на суши, който управлява считания за най-добър суши ресторант в Япония.

 

http://www.youtube.com/watch?v=hbV6knbeUFE&feature=player_embedded

 

Здравейте, търся този филм, дано не съм объркал начина на представянето му. Ще се радвам ако има желаещи да го преведат.

Link to comment
Share on other sites

Намерих! Гледах! Харесах!

Филмът наистина е много добър. Човек само може да завиди на енергията на майстор Джиро, който въпреки преклонната си възраст още не иска да се откаже от любимата си професия. Общо взето историята се завърта около това, колко важно е да откриеш призванието си и да му се отдадеш напълно, винаги да гониш съвършенството, без да се заблуждаваш и за миг, че си го постигнал. Намекват обаче и за високата цена на успеха, която обикновено заплаща семейството - останах с впечатлението, че синовете на Джиро са опознали баща си едва след като са започнали да работят с него.

 

Субтитрите са на англйски, но в последните 7-8 минути спират, поне във файла, който аз дръпнах. Сега виждам, че са качили и блурей. Дано там да са ги оправили.

 

My link

Link to comment
Share on other sites

Благодаря, че ми припомни за тази тема. Бях я позадбравил. Ще пусна заявка за субтитри, за да може колкото се може повече хора да се насладят на този филм.

Link to comment
Share on other sites

Всъщност аз доста се замислям дали да не се пробвам с превод на субтитрите, но не знам кога ще имам достатъчно време. Пък и нямам опит с редакторските програми. Така или иначе, ако никой не се навие, аз ще си го превеждам кротичко за кеф, така че все в един момент ще ги имам готови.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...