Jump to content

Warriors of the Rainbow: Seediq Bale (2012) Disc I и Disc II


Recommended Posts

spacer.png

Warriors of the Rainbow: Seediq Bale (2012)
Страна: Тайван
Също така известен като: Sàidékè balái
Българско заглавие: „Войни на дъгата”
Година на излъчване: 27 Aприл 2012
Времетраене: 276 мин.
Жанр: Драма, Екшън, Исторически
Режисьор: Wei Te-sheng, John Woo
Субтитри: Английски
IMDB

Участват:
Lin Ching-Tai
Da-Ching
Umin Boya
Vivian Hsu
Masanobu Ando
Jun'Ichi Haruta
Sabu Kawahara
Shiang-Chu Tang
Chie Tanaka
Kenji Kasai
Minoru Matsumoto
Akira Hibino
Yuichi Kimura
Bowkeh Kowsang

Fujioka Dean

Резюме: По време на японската окупация в Тайван, Seediq са принудени да загубят собствената си култура и да се откажат от вярата си. Мъжете са били подложени на суров труд оцелявайки само с традиционно ловуване, а жените е трябвало да служат на японските полицаи и техните семейства, като вършат домакинската работа и дават традиционните си изделия свързани с тъкачеството. Преди всичко, били са им забранени татуировките на лицата разглеждани като народни вярвания. Mona Rudao, главният герой, е свидетел на репресии от японците в продължение на период от 30 години. Някъде между есента и зимата на 1930 г., когато робския труд е най-суров, млада двойка Seediq се женят и хвърлят в радост града. В същото време, новоназначения японски полицай отива на инспекцията в това племе, без да знае как това ще промени живота на всички...


Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:


Струва ми се доста интересен... smile.gif

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джон У (John Woo) е продуцент и май това е най-високобюджетната тайванска продукция. Както може да се очаква, битките са заснети на най-високо ниво, музиката също гали ухото, но монтажът на места е безумен. Понеже "Войни на дъгата" е 4,5 часа!, са решили да се снима почти цялото население на Тайван и половината на Япония. В резултат - трудно ще запомняте кой кой е. Самата история е мътна и кървава в пълния смисъл. Май е по-добре човек първо да прочете в уикито за събитията от този период, инак рискува да му убегне голяма част от случващото се на екрана. И това е само до средата на първата част, през уикенда ще се опитам да догледам целия филм.

 

Мията ще го превежда...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро най-късно за 1-ви май и то, ако мия се отплесне нанякъде. :P

За тези с претенции - едно 55 гигабайтово рипище: click-me.gif

това не е рип, а извлечено от пълните блу-рей дискове !

премахнато е само TrueHD 7.1 звука защото LPCM 7.1 е по доброто !

 

 

****

Извинявам се за грешната информация, бях подведен от липсата на иконка за блу рей. :( Mike

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съмняваме някой да се жертва. Английските бяха ужасни, на базата на това се е справила прилично, Вчера оправих малко четимостта на 1-ва част, че на места не беше добре и й пратих субите, но май няма шанс да ги даде да се качат. :( Абе като няма риба и ракът е риба. Да не говоря, че 95% от потребителите на тракерите не се оплакват дори при субтитри тип гугъл транслейт. Важното е да има там соптитли и то бързо, че няма смисъл, кой ти гледа.

Поне докъдето гледах, преводът й беше добър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, което ми остава от този филм е красиви гледки и супер разводнено действие. Наложи ми се след като гледах и двете части отново да прочета

анотацията за да си подредя всичко в главата. Имаше невероятни сцени, но имаше един момент, който така и не разбрах. Май не е лоша идеята да

прочета за историята в уикито. :rolleyes:

И да не забравя убийствена музика :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най, най най филмът, който съм гледал напоследък. Емоционален, разтърсващ, тежък, зрелищен.... Дори и това, че е над 4 часа не минус. Не усетих изобщо как мина времето, а след като свърши ми се искаше да го бяха направили с час-два по-дълъг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подложих се на няколкочасов маратон с този филм. С него режисьорът е изпълнил голямата си мечта да създаде епос, подобен на Смело сърце и Последният мохикан. Помня големият успех на предходната му лента, Cape No7, който се превърна в събитие през 2008г. Спечелените пари отидоха директно за разработването на тази продукция, чиято идея е отлежавала цели 15г. преди снимките. 

Признавам достойнствата му, но не бих го гледала отново. Прекалено кървав е за мен. Много жестоки сцени имаше, но твърдостта и гордостта на това племе накара дори японците да му завидят.

Монтажът наистина е слабото място тук, но при толкова батални сцени, хаосът е неизбежен.

Изумена съм, че подобни племена са съществували на острова преди стотина години. Може би от днешна гледна точка, познавайки съвременен Тайван, човек трудно би повярвал, че в близкото минало е бил обитаван от тях. Запитах се, за едно столетие, развитата ни цивилизация, дали не е изгубила много повече, отколкото е спечелила? Например неразривната връзка с природата или инстинктите на хората за оцеляване?

Идеен подбор на музика. Именно песента, изпята без музикален съпровод, прави въздействието върху зрителя още по-голямо. Операторската работа също ме впечатли. Природните картини бяха като огледален свят на рая и даже литрите кръв не успяха да засенчат красотата им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как така съм свалила само два часа и половина :slap: , таман му се ядосах, че са го оставили недовършен , а то се оказва, че има и още. Най-накрая видях надежда за тайванско и китайското кино. На мен много ми хареса. Идеята за примирението на не примиримите и това колко унижение би могла да понесе гордостта. Добре де , обичам филми за бунтове и бунтовници, за смелост на хаус и обречени битки......А сега , ако успея да си дръпна и останалите части от филма ще е перфектно.

Хареса ми много и старият вожд - излъчваше сила и достолепие. Когато беше млад откровено ме дразнеше, това високомерие и перчене, но остаря и ми взе сърцето......

 

П.П. Понякога съм жертва на собствената си глупост  :28558: . Това, което от толкова време се опитвам да дръпна като уж продължение на филма ( от торента) най-вероятно е simple и няма повече от тия 2 часа и половина  :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...