Jump to content

Kagi no Kakatta Heya | The Locked Room Murders (2012)


Recommended Posts

kaginokattaheya_index.jpg

The Locked Room Murders (2012)
Страна: Япония
Също така известен като: Kagi no Kakatta Heya
По новелата на: Yusuke Kishi- "Kagi no Kakatta Heya"
Телевизионен рейтинг: 18.3 %
Година на излъчване: 2012 - Април – 16 до 2012- Юни - 25
Време на излъчване: Понеделник 21:00
Формат: Renzoku
Жанр: Мистерия
Канал: Fuji TV
Епизоди: 11
Режисьор: Ichiryu Obara
Субтитри: Английски

Участват:
Ohno Satoshi as Enomoto Kei
Toda Erika as Aoto Junko
Sato Koichi as Serizawa Gou
Nounen Rena as Mizuki Rina
Shukugawa Atom as Tachigawa

Arai Hirofumi

Oshinari Shugo като Nakano Shiyuuya (епизод 3)

Shida Mirai като Tomoko Nakata (епизод 8)

Iwasa Mayuko като Tachibana Asami (епизод 8)

Tamaki Hiroshi като Manabu Satou (епизоди 10 и 11)

Резюме: “Kagi no Kakatta Heya” е базиран на романа на Yusuke Kishi. Ohno Satoshi играе Kei Enomoto служител в голяма компания по сигурността, който трябва да разкрие различни инциденти. Сериала попада под мистерия "Заключената стая" жанр, в която престъпленията са извършени под привидно невъзможни обстоятелства (като например в рамките на една стая без видимо средство за бягство). Kei Enomoto има и мания за изучаване на ключове и ключалки, което му дава предимство при решаването на всеки случай.
 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:


Добър каст...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:panda-145: Сега го видях - наистина интригуващо.

Резюмето ми допада, кастът също е чуден, надявам се да се получи нещо добро.

Нека излезе поне още един епизод и ще му хвърля поглед,

а ако наистина ми хареса – знае ли човек може и да ме засърбят пръстите ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах първия епизод и страшно много ми хареса! Актьорският състав е перфектен, сценарият и диалозите също, да не говорим за саундтрака, който е просто убийствен и допринася за цялостната атмосфера. Очаквам с нетърпение следващите епизоди.

P.S: Ohno Satoshi с очила е допълнителен бонус за мен. Новият му имидж ми допада много :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такам, дойде й времето и на тая драма да я разнищя на пух и прах, хаха. Не, въщност, изгледах я най-накрая..  след почти една година гледане.. това на месец по малко по-малко от един епизод се пада, хаххаха. Прекрасна драма. Леле, как обичам такива герои просто.. шашави, ексцентрични гийкове и мадами, дето си нямат идея какво става около тях. Ах, Оно-чан, Оно-чан.. след Маоу, не мислех, че пак ще го харесам в роля, ама тука бешеееее..

 

Последният епизод -- шоков удар, хех. Много добра режисура, актьорство, музика, всичко.. а, да най-вече музиката. И аз много го харесах саундтрака, почти не слушам транс, ама японският транс е наистина транс за мен. Дори не бях свършила 1ви епизод, какво ти.. точно след първите 10ина минути и не можах да изтрая без да го сваля и после даже забравих за епизода.. докато не се наслушам, хаха. Та, от една година си го слушам (особено последните няколко дни направо прегрях айпод-а с него), и още не ми е омръзнал! Убийсвен, наистина!!

 

Ок, ония ден, благодарение на една душичка тука, за 1ви път реших, че искам да превеждам японски драми, хахах. Та, да питам, ако някой има желание да помага с превод-а на Заключената стая, моля да ми пише.

 

Като гледам, повечето хубави драми от любимия ми японски жанр (мистерия/детективски) си стоят непреведени, та сериозно съм се замислила дали да не сформираме един "детективски" суб екип, хах! Ако има някой навит, да казва, колкото повече, толкова повече. (Само да вметна някои от драмите, които мисля да заплюя за в бъдеще, ако някой не ме превари де -- Atami no Sousakan, Ataru, Galileo, Shinzanmono, Akumu-chan, Kiina & Legal High).

 

Епизод 1 съм го почнала вече.. но искам преводът да е перфе, така че сигурно ще се забавя доста, ако съм сама. Все пак си заслужава всеки един свободен момент тази драмка, в момента даже ми измести Галилео от 1вото място на пиедестала, ха!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз, и аз я изгледах! Ех, добра надпревара са направили Джонитата миналата пролет. Криминалните поредици удариха десятката с нестандартните си герои, интересният сюжет и гостуването на толкова много познати лица. Освен възпитаниците на Китагава-сан, разбира се, трябва да отлича и останалите актьори. Няма как да се получи нещо уникално, без участието на Коичи Сато. Този човек ме изненадва всеки път като го видя! Ерика отново с достоен избор на дорама. Върви й на нея с ролите напоследък и дано да е така още дълго време! Прекрасен екип сътвориха тримата. За мен беше голяма радост да ги гледам.

Дано да се намерят преводачи за тези заглавия! Отлични продукции, които зрителите заслужават да видят! Ал, ганбаримасвай докъдето можеш! Не е лесно с криминалките. Пълни са с реплики. Оно може да не е много разговорлив в компания, но като остане насаме с ключалките, не си затваря устата! Хахаха!

 

Хайде малко музика и от мен.

Face down на Arashi е ендинг на сериите

http://www.youtube.com/watch?v=QKDCcr-MTdU

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...