Jump to content

Recommended Posts

Започнах първа серия. Моментално ме привлякоха героите, историята, обстановката, мистериите, музиката. Чудесно начало и за тези кратки 8 епизода очаквам всичко да е стегнато и изпипано, без излишни отклонения.

Отлични превъплъщения за Еми! Успява истински да влезе в образите на двете героини и да ги предаде по най-въздействащия начин.

Останалите също ми харесват. Кента като полицай е не по-малко впечатляващ. Саки ме порази! Спомних си Life!

Изненадах се, че Шунске Накамура играе баща на Мако. Все си мисля, че е прекалено млад, но изглежда доста му отива тази роля. Аха, той бил доведен баща. Това е по-приемливо.

Кохейчо е голям трън в очите на дядо си /баща му да престане с ударите по главата, че.../. Предполагам, може да се сработи перфектно със Сацуки. И двамата обичат парите, а 200 милиона не са за пренебрегване.

 

П.П. Познатият ни замък Локхарт ли виждат очите ми като дом на богатото семейство?

П.П. Да си направя райдърските паралели. Не само Кохей, но главата на семейство Уацуджи се е появявал в токусацу поредица - W.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво! Великолепно замислено и предадено на екрана! Успяха да ме изненадат накрая. Въпреки че се досетих в един момент, кой е извършил едното престъпление, нещата се оказаха много по-дълбоки и сложни.

Хареса ми това, че героите бяха разсъдливи. Дори понякога да действаха импулсивно, сценарият ги беше изградил многопластово. Събитията се разглеждаха от всички възможни ъгли, както и съдбите на участниците. Имаше изслушване и разбирателство, дори съчувствие.

Възрастният полицай беше превъзходен персонаж. Годините не му пречеха да разсъждава логично и да търси истината зад всички врати.

Вярно е, че това беше драма на жените. Техните образи бяха най-силни и изчерпателни, но съм пристрастна към рядко появяващите се актьори и няма как да не отлича Такеда Кохей и Накамура Шунске.

П.П. Японците са спецове в ролята на заместители. Имат си и термин по този повод - мигавари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май за разлика от повечето мен ме привлече първо историята, а с течение на времето обърнах внимание на каста ;) Щота така или иначе Еми Такей не ми е особено впечатляваща, а Кента Киритани съм го гледала в прекалено малко неща, че дори и да забележа по-особено присъствието му. Тук обаче наистина историята е това, което прави сериала силен. Наистина тази идея, че животът е маскарад много ярко изпъква в почти всеки епизод. Тук нямаше дори един герой, който да не носеше маска, а на тези които това не им личеше ярко бяха просто фон, на който другите да изпъкват. Всъщност Юмисака бе един от малкото персонажи, които присъстваха само за засилването на контрастите в двата свята - на Сацуки и Мако. Героят не бе от тези, които движат действието, а от тези които го отразяват. Съжалявам само че на Сацуки не бе отделено толкова внимание колкото на Мако. Всъщност може би само при Сацуки не се забеляза някаква по-особена промяна, за разлика от Мако. Като персонаж тя имаше много повече потенциал за развитие, но странно защо видяхме много по-малко при самото действие. Като цяло съм доволна, но според мен Еми има още доста поучи ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първият ми японски сериал, и не мога да спра да го гледам (стигнала съм до 6-ти епизод). Яд ме е, че е само 8 серии, не както съм свикнала с корейските по над 20.. Но пък всичко е в динамика, няма празни сцени, няма време да мислиш много, само можеш да гледаш без дъх. Страхотна история, не съжалявам, че започнах с това :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е трепач! Гледа се на едно мигване. ;)

Голяма мистерия, която все повече се обърква с всяка нова серия.

Сбирщината в богаташката къща много ми напомнят героите на Агата Кристи.

 

И както пише в слогана на постера "Очаквай неочакваното" ;)

 

Саундтракът е върха!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех не ме бива да познавам кой е убиеца и този сериал ми го припомни.smile.gif Всички в това семейство ми изглеждаха подозрителни. Много интересно представиха сюжета, все едно е от гледната точка на извършителите, така че да те изненадат накрая.

Страхотни 8 епизода! Гледат се неусетно, с едно пускане и вече си преполовил сериала. Комбинацията от 50% драма и 50 криминален се е получила много сполучливо. Имаше някаква плахи опити за романтика, ама много плахи laugh.gif Отдавна не бях гледал японски сериал, страхотно завръщане направих с този.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от хубавите сериали ,които съм гледал. Последните ми опити с японски сериали не се получиха,но сега бях компенсиран напълно smile.gif
В началото си мислех,че 8 епизода ,ще е супер,но след първият изгледан се тюхках защо са толкова малко,но в крайна сметка се радвам ,че бяха толкова защото така ни спестиха излишни сцени и бавения на нещата. Всичко се случваше в едно много добро темпо и в нито един момент дори не успях да се отегча,напротив,дори не си позволявах да мигна smile.gif
В крайна сметка и аз като Демона biggrin.gif се оказах много слаб откъм разкриване на убийци smile.gif Но пък признавам ,че тук нещата бяха много добре измислени и така завоалирани,така че ако някой се е досетил кой е убиеца,получава мойте поздравления.
Страхотно подбран каст. Главната ме изуми,колко добре само изигра и двете роли. Много ме впечатли с играта си.
Детектива,беше готин пич като актьор,а в ролята си беше добър детектив,но за съжаление с не толкова много екранно време.
Старият детектив ми взе ума просто. Може и да беше за пенсия пича,но така му сечеше ума,че няма накъде повече,но пък и опита си казва думата все пак.
Всички останали също се представиха много добре.
А сюжета беше много интересен,интригуващ,заплетен и грабва много,от както се казва с началните надписи та до края. Всичко си беше в допустими граници,бяз да ни хвърлят прекалено много в някоя крайност.
Жалко само ,че романтиката беше доста слабо засегната (аз нали съм си романтик по душа) ,но пък и епизодите бяха малко и нямаше как.

А,не сте го гледали ли още? Я веднага се поправете
biggrin.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въздействаща е, дорамата. Няма спор. И аз я нареждам сред най-добрите заглавия за миналата година. Радвам се, че ви харесва. Нищо не пишете за музиката. Завършващата песен на Кен Хираи ме привлече първоначално към заглавието. Още щом видях видеото й, разбрах че това ще бъде впечатляваща творба.

П.П. Сега, като набирате скорост, мога да ви препоръчам да продължите с Братя Карамазови. Първите 5 серии са преведени, а и той няма де е дълъг.

TV Asahi

 

ff4319ccf4b8fb78.JPG

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо,ами аз пропуснах да спомена песента в края :rolleyes: Песента е прекрасна и аз чинно си я изслушвах всеки път. Даже сега ме присети,да я потърся в YouTube,че да я сложа в плейлистата си :)

Укио,аз тъкмо покрай тази твоя снимка се присетих за това сериалче. Още в началото бях видял темата,но после съвсем го бях забравил и скоро като гледах снимките от екскурзията ви до Япония и попаднах на тази снимка ,и се сетих,че му бях хвърлил оче на сериалчето и така :)

А сега като си мислех,за мотивите на убиеца и се чудя как не бях забелязал тези неща докато гледах сериала. Сега доста неща се присетих,които трябваше да ме насочат към него,поне косвено :)

П.С: определено ще го имам предвид и сериалчето ,което препоръчваш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема беше че ни накараха да си мислим че знаем кой е.

Ще ми е много интересно, ако Mood го e гледала, да каже дали е познала кой е извършителя. Тя ми беше казвала че е познала кой е в Perfect Blue и почти винаги ги познава, заради опита с криминалните филми. biggrin.gif

 

Ukio много хубава снимка си си направила. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото, което не ми хареса е превземането на разказвачката. Иначе много силен филм с изключителни женски образи, страхотна игра и типично по японски с шантава престава за край

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се присъединявам към положителните коментари. Един от най-добрите японски сериали, които съм гледала. Сюжета беше напрегнат, заплетен, на моменти затрогващ. Много добра актьорска игра - целият каст се представи на ниво. Такей Еми умело представи два напълно различни характера, всеки със своите белези, мечти и надежди. Хареса ми и "майката", която пишеше своя роман в развиващата се трагедия. На финала хубави думи - драма за жените в семейството. Предвид всичко, което са били принудени да изтърпят, в действителност са изживявали свой личен малък ад. Бих го гледала отново. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това сериалче се оказа доста добро. Благодарско, Демоне :up: ! Историята така увлича, че го изгледах на един дъх. Изключителна игра, страхотен сценарий, имаше си от всичко, макар че историите с разделени близнаци вече са ни втръснали, тази определено си заслужава гледането. Останах много доволна... :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина много добър, стегнат, без излишни реплики, изтока среща запада в този много английски замък, направо очакваш да се появи зад ъгъла Поаро. Същевременно понеже не е комедия, а "Трагедия", обстановката е по-мрачна - реалистично Токио. Освен криминалните и логическите задачи, зад всичко прозира и стремежа човек да намери мястото си в живота, да уточни стремежите си, това което наистина желае и да разбере реално ли е то, както и демонстрира колко са "упорити жените".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...