Jump to content

Shiritsu Bakaleya Koukou / Private Bakaleya High School (2012)


Recommended Posts

spacer.png

Private Bakaleya High School (2012)
Страна: Япония
Също така известен като: Shiritsu Bakaleya Koukou
Телевизионен рейтинг: %
Година на излъчване: 2012 - Април – 14 старт
Време на излъчване: Събота 12:50
Формат: Renzoku
Жанр: Училищна комедия
Канал: NTV
Епизоди: 12
Режисьор: Ueno Hiroyuki
Субтитри: Английски, български

Участват:
Morimoto Shintaro - Sakuragi Tatsuya
Matsumura Hokuto - Asada Tetsuya
Kyomoto Taiga - Teragawa Maya
Tanaka Juri - Noguchi Satoshi
Lewis Jesse - Yuuki
Kochi Yugo - Jinbo Makoto
Shimazaki Haruka - Shingyoji Fumie
Oba Mina - Kokyu Saya
Nagao Mariya - Tokimune Sayuri
Kobayashi Marina - Zaizen Reika
Shimada Haruka - Miyata Anzu
Nakamura Mariko - Shinohara Kaori

Uchi Hiroki - Sakuragi Ren

Kamikawa Takaya - Minamoto Haruki

Takaki Yuya - Tatsunami Shohei

Kubota Masataka

Sano Kazuma

Kato Keisuke (епизод 7)

Резюме: Две училища се обединяват ,за да формират Bakareya High School. Едното от тях е Bakada High School, пълно с провинили се и невежи момчета, утайката на обществото. А другото Daiichi Catteleya Academy училище с красиви, интелигентни и заможни момичета. Скоро двата им свята се сблъскват в Bakada High School, поставящо строги правила, без обмен на телефонни номера, електронна поща, и любовни връзки...

Свали с български субтитри :subs: :click: :click: :click: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

:essub:

 


 

4.jpg

 

Bakaleya High School The Movie (2013)

Страна: Япония

Също така известен като: Shiritsu Bakaleya Koko

Българско заглавие: ” Гимназия "Бакалея”

Година на излъчване: 13 Октомври 2012

Времетраене: 92 мин.

Жанр: Училищна комедия

Режисьор: Takashi Kubota

Субтитри: Английски

                  

 Участват:

Shintaro Morimoto - Tatsuya Sakuragi

Hokuto Matsumura - Tetsuya Asada

Jesse Lewis - Yuki Satonaka

Taiga Kyomoto - Maya Terakawa

Haruka Shimazaki - Fumie Shingyoji

Mina Oba - Saya Kokyu

Kaoru Mitsumune - Sayuri Tokimune

Juri Tanaka - Soichi Noguchi

Yugo Kochi - Makoto Jimbo

Mariya Nagao - Mana Honjo

Marina Kobayashi - Reika Zaizen

Haruka Shimada - An Miyata

Mariko Nakamura - Kaori Shinohara

Hikaru Iwamoto - Kaito Majima

Daisuke Sakuma - Fuuta Mikuni

Ryohei Abe - Hiroi Azuma

Shota Watanabe - Daiki Tango

Tatsuya Fukasawa - Hayao Igarashi

Ryota Miyadate - Noriyuki Kanzaki

Rena Kato - Yuka

Miyu Takeuchi - Nozomi Yuusa

Rina Kawaei - Haruka Bairinji

Juri Takahashi - Miyu Nikaido

Miori Ichikawa - Nanabi Tachibana

Yuta Tamamori - Kenji Majima

Toshiya Miyata - Junichi Koba

Haruna Kojima - Marina Mizuhara

Hiroki Uchi - Ren Sakuragi

Yuya Takaki - Shohei Tatsunami

Moe Sasaki - Moe Okamoto

Anna Ishii

Koutaro Kakimoto

 

 Резюме: Филмът е продължение на сериала Private Bakaleya High School от 2012 г.

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го в събота и мнението ми е: На този японски фронт - нищо впечатляващо.

Първата причина поради, която изобщо изгледах епизода е Юя Такаки (виждам, че той не е отбелязан в каста, а го има на постера, момчето точно в средата). Доста забавен ми се видя неговия герой. Ще видим как ще продължи.

Втората ми причина ще се появи като гостуваща звезда в 6-ти епизод.

С това ми приключва интереса към този нов японски сериал. Имам ясна представа защо гледам това ново заглавие, а и добре, че епизодите са много кратки - 23 минути, а с превъртанията стават и по-малко.

Забелязах в продукцията и Тошия Мията от Kis My Ft2 (други освен него, Юта Тамамори и Тайске Фуджигая от групата не разпознавам). Трябва и Хироки Учи да се появи (или се е появил, но не съм го засякла, защото в един момент омешах много образите на момчетата между тупалките, които си хвърляха).

Виждам тук, че малкият Моримото - Шинтаро, братчето на Рютаро ще е главен герой.

Определено, на който му допадат ученическите сериали със солиден брой Джонита в тях и момичета от AKB48, ще се забавлява с тази продукция. Лошите момчета ще се паднат по добрите момичета или обратно... Предполагам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм, аз след изгледан днес втори епизод по Nihon TV, промених малко нагласата си към този сериал. Ако задържат нивото така и в трета серия, дори съм на път да го одобря. Допадна ми този сблъсък на двата различни свята. Момичетата се погрижиха да внесат ред в класната стая, но естествено това не се хареса на момчетата.

Продължават да си хвърлят по някоя друга тупалка момчетата. В това явно ще им е чарът. Действие не липсва. Дано само не наблегнат по-натам на розовата пудра с някакви лигави тийнеджърски истории. До тук наистина (учудващо и за мен) - допада ми.

Заветния за мен 6-ти епизод бе заснет на 17-ти април. Научих и подробности относно участието на гостуващата звезда, която очаквам да видя.

Забелязах днес във втори епизод и появата вече на Каору Мицумуне от AKB48. След Ацуко Маеда, която напусна групата преди месец единствено нея познавам, защото в момента тя се изявява и в ATARU заедно с едно друго Джони - Юта Тамамори от Kis My Ft2.

Тошия Мията тук е в ролята на учител в тази нова обединена гимназия.

 

Финалната песен към дорамата е на Ацуко Маеда - Migikata.

 

Не мога да не отбележа и един момент от първа серия, който ме накара широко да се усмихна. Диалог между героите на Джеси Луис и Юго Кочи след като понатупаха този и онзи:

 

" - Oh, Yes! We're So Awesome!

- Eigo wakannai (Не разбирам английски)."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

mims3, пробвай тук :click:

 

Като фен на училищните драми нямаше как да пропусна тази.

Rie, като спомена за розовата пудра и веднага се сетих за Мей-чан :D Съмнявам се тук да я вкарат, момчетата са прекалено бойни и диви за подобни неща(надявам се такива да си останат). На мен също ми беше интересно да видя сблъсъка на различните светове, интересно ми е кой от двата ще надделее в крайна сметка, дали момчетата ще се кротнат или момичетата ще подивеят около тях :lol: Ще почакам да видя

 

А броят Джони бойс го приемам като бонус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, браво и някой друг гледа и коментира освен мен. Мислех, че си говоря сама. ukio започна да ми липсва...

 

Идеята на сериалчето не е никак лоша, а и японците наистина са добри в училищните дорами. Аз самата също много ги ценя, с изключение на някои нелепи произведения, на които се чудя кой велик титан на мисълта ги е създал.

Малките Джонита ми допадат тук и с отлична игра. Не ги познавам, нови лица са за мен (като изключа Юя и Тошия) за някои съм чела, но се справят - факт. Малкият Шинтаро за своите 15 години - завидно присъствие. Харесва ми, че се държат мъжки. Има ритници, бой, мъжкарчета. Единственото ми опасение (както написах и вчера) идва от това да не вземат да ме изненадат неприятно с някоя романтична боза... На момчетата в това им е чара тук - да се съпротивляват на всеки и всичко.

Започнах много да харесвам героя на Хокуто Мацумура от B.I.Shadow. Ще видим как ще продължи, но гледам категорично и ще споделям.

 

Очаквам и появата на героят от агенция Amuse.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зарибихте ме и мен да почна сериала. Обаче понеже не ми си тегли го намерих на едно място online, но без никакъв превод. Не, че за първи епизод беше нужен

Тия момчета се скъсаха да се бият, а момичетата като ги дадохa как си седят кротичко, без да знаят къде ще ги отидат скоро,чак да ги съжалиш. А после спретнати в мръсното даскало.И как ги гледаха момчетата като ги видяха, сякаш привидение им е изскочило :lol: :lol: :lol: Засега двата лагера не се харесаха ,но ме кефи ,че момичетата може да са финни,но не отстъпват пред момчетата .Обаче ми е интересно какво ли си казаха накрая на втора серия водачката на девойките и момчето.Май ще трябва да търся субтитри.Аз не бих съжалила да се случи нещо между тях двамата. :wub:

 

 

О, я вижте тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, я вижте тук

 

От видяното съдя,

че момичетата май не са за подценяване и не са чак толкова префинени и лигави колкото изглеждат :lol: Ще е интересно да се види края на битката. Започвам да се чудя какво ли ще ги накара да се обединят :huh:

 

Сега ако се появят и английски буквички за двата епизода ще е чудно.

 

п.п. Понеже Rie спомена Amuse, само аз ли правя асоциации с високи момчета, плътни устни и ослепителни усмивки като чуя за тази агенция? :rolleyes: Ще го чакаме и него :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мхм, значи Хироки е бил в ролята на брат на Шинтаро. Видях го, но изобщо не го познах. Много променен, не че и скоро го бях засичала някъде.

 

Преводът на втори епизод на английски вече е готов. Правят ги невероятно бързо, учудват ме. Сутринта качиха епизода, а няколко часа по-късно вече са готови.

Ето точния линк и мястото където ще се откриват преводите - Shiritsu Bakaleya Koukou English Subtitles

 

На финала лидерката на момичетата каза:

 

 

че не могат да внесат обратно тези боклуци (разбирай - техните чинове) в почистената и подредена класна стая (ах, милите умориха ги и с тези розови перденца), и че трябва да спазват определени правила. Тя предложи чрез избори да определят кой ще бъде лидер на този нов клас - Той или Тя. Обвиниха го, че му липсва характер, за да ръководи класа. Петлетата естествено приеха предизвикателството, но при условие, че ако той спечели ще върнат табелата на училището "Бакада", тяхната гордост.

Всъщност и за това името на обединената гимназия е точно посочено в заглавието - Бакалея. Съставено е от името на гимназията на момчетата - Бакада и гимназията на момичетата - Катлея.

 

 

KazeShini, този от Amuse, който ще се появи ще ти подскажа само, че е приятел на онова симпатично същество със забавната прическа от Kingyo Club и тези дни се изявява като готвач в Gochidan Recipe, за който говорих в някои от темите на актьорите. Иначе добри асоциации правиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за линка, Rie :bow:

 

Добре, де, как можаха да кръстят лидерчето и дясната му ръка Тацуя и Тецуя? :huh: Ще има до последно да се чудя кой беше "А" и кой "Е".

След като го изгледах на разбираем език съм :rofl:

 

"Тоалетната е Трансформърс!" :lol2: Определено започвам да ги харесвам тия момчета, никак не ми се вписват в тая чиста и лъскава стая каквито са си раздърпани и изсулени, а и стените ми допадаха повече с графити по тях. Признавам момичетата се престараха... много. То не стигаха цветя и бели стени, но перденцата просто бяха черешката на тортата. Войната вече се заформи и "Бакада" имат сериозен стимул да я спечелят, все пак поколения наред са си градили име на силни момчета. Тацуя май приема реномето на училището като дълг оставен от брат му, не ми се вярва да го пречупят лесно. При момичетата ми липсва тази мотивация, те си правят нещата само защото ги смятат за "правилни".

За миг си представих Гаргите в подобна обстановка :lol:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двата фронта са готови, а войната ще започне тази събота. След изгледаните два епизода вече разбрах и напълно кой-кой е. Картинката ми се изясни.

 

Да поясня кой, как и защо (може да помогне на тези, които сега се запознават с дорамата).

 

ТАцуя Сакураги (в ролята Шинтаро Моримото, 15 години) - това е в случая "А"-то и лидер на Бакада.

 

 

Хлапето се справя страхотно и е много убедително. Героят му не блести с ум, но пък е искрен и винаги казва това, което мисли и защитава това, в което вярва. В случая много ясно това бе показано във втори епизод, когато той демонстрира удара в сърцето и какво значи за него духът на Бакада. Главната героиня, която са му избрали на него (лидерката на Катлея) е Фумие Шингиоджи (в ролята Харука Шимазаки, 18 години, член на AKB48)

 

 

ТЕцуя Асада (в ролята Хокуто Мацумура, 17 години, член на B.I.Shadow) - втори по ранг, това е "Е"-то.

 

 

До тук именно той се оформя като мой любимец, отличава се много от останалите (поне за мен). Разсъдлив и много премерен в това, което казва. Четох, че Хокуто се занимава с карате, има черен колан и тренира доста усърдно от години. Очевидно неговия герой ще бъде "свързан" с вице-то на момичетата Сая Кокю (в ролята Мина Оба, 20 години, член на AKB48), но на мен лично девойчето не ми вдъхва никак доверие. Много сковано, не се усмихва, и гледа някак отнесено.

 

 

Мая Теракава (в ролята Тайга Кьомото, 18 години)

 

 

изпита ужас при вида на перденцата и попита "Защо розови?" (с основание). Много бързо налита на бой от това, което видях и очевидно не си поплюва, особено пък когато нарекат гимназията му "момичешка".

 

 

Сатоши Ногучи (в ролята Джури Танака, 17 години, член на Hip Hop Jump и брат на Коки Танака от KAT TUN)

 

 

много, много забавен с нелепите си и глупави постъпки, но точно там му е чара. Очевидно и много трудно се справя с четенето.

 

 

Макото Джимбо (в ролята Юго Кочи, 18 години, член на B.I.Shadow)

 

 

той и Джеси Луис са големият тандем. Единият говори на английски, другият не го разбира, но са заедно навсякъде. Епичната битка с "високотехнологичната" тоалетна чиния - култова. Готови винаги да защитават Бакада.

 

 

Юки Сатонака (в ролята Джеси Луис, 16 години, член на Hip Hop Jump)

 

 

част от тандема, който описах. Момчето със слушалките и шапката.

 

 

Шохей Тацунами (в ролята Юя Такаки, 22 години, член на Hey! Say! JUMP, който е гледал Gokusen 3 го познава добре)

 

 

сенпай, разбирам, че е повтарял няколко години, защото е и най-голям от всички и се обръщат към него с "Шохей-сан". Красавец, не се бие (може би от страх да не му "разкрасят" красивото личице), забавен.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Руснаците започнаха да го превеждат - Shiritsu Bakaleya Koukou (2012)

 

Утре ще видя как ще продължи. Хлапетата станаха популярни само за два епизода. Тази седмица разгледах и много нови снимки с възпитаниците на "Бакада" от най-различни списания в Япония.

Не са потвърдени все още точен брой епизоди, но попаднах на информация, че може би ще са 10-ет. Напълно достатъчно, а и японците обикновено са много кратки, не вярвам да разтеглят повече историята.

 

"Седемте самураи" (но не на Акира Куросава) въоръжени с... чинове.

 

a1bb8b77a975e036.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това сериалче се оказа много приятна изненада за мен и след изгледан току-що 3-ти епизод по Nihon TV. Спечелиха ме за фен хлапетата. Виновна, че ги подцених в началото.

 

 

И днес имаше много смях. Предизборната кампания бе във вихъра си. Нашето момче Тацуя Сакураги по всякакъв начин се старае да изпревари във всичко своята конкурентка, а кампанията му е впечатляваща и всички момчета са включени много активно.

Интрига имахме също - точно в деня на изборите го нападнаха, а бе сам без своите събратя и не успя да се появи на време за произнасянето на предизборната си реч пред всички. Истински герой е нашият Ромео - биеше се сам, защото защити едно малко момче, което тормозеха. Появи се на церемонията, но когато всичко бе приключило. Фумие спечели изборите за лидер на класа, а нашите симпатяги бяха много разочаровани. Тук вече се прокрадна и първата романтична нотка - все пак на финал Фумие разбра къде е бил той и защо не се е появил на време. Стрелите на Купидон започнаха да я застигат. Добрите момичета винаги си падат по лошите момчета, които всъщност май не са толкова лоши...

Тецуя (вторият по ранг) пък вече предизвика възхищението на момичетата в училище. Естествено.

Допада ми все повече освен той и героят на Тайга Кьомото - Мая Теракава.

 

 

Картинката е пълна. Предизвикват у мен умиление и се сещам за своите ученически години, които не бяха толкова отдавна.

Докато гледах ми направи впечатление една от рекламите, които пуснаха, а именно Казуя Каменаши (едно емблематично Джони), който се появи в рекламата на Aoki. Голяма порция Джонита отново за мен.

 

Определено гледам с интерес и не усещам как летят тези 23 минути.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, дали ще мога да наваксам с новите сериали за пролетния сезон, но по време на нашето японско приключение решихме да посетим едно училище в Камакура. Понеже сме фенове на японските училищни дорами, нямаше как да пропуснем. Всичко стана съвсем спонтанно. Разхождахме се из един от храмовете на малкото градче и забелязахме, че точно до него има гимназия. Тогава ни дойде гениалната идея да се вмъкнем в нея през задния двор, който граничеше с храмовия комплекс. За наша голяма изненада, хлапетата не се биеха на зелената площадка, а тренираха бейзбол. Извикахме едно момче и то отговори на всичките ни въпроси на английски. Изглеждаше сериозно и изпълнително дете. За всички сигурно сме били голяма атракция. На излизане зърнахме прословутите паркинги за колелета, познати ни от култови ученически дорами.

2e3de9076e7679f1.JPG

00220d35995bea74.JPG

Из ахрива на Mood!

 

П.П. Тайга не мога да си го представя като хулиган. По-скоро Джури Танака ще е взел нещо от темперамента на батко си, когото гледахме преди няколко дни на концерта на Kat Tun в Токио дом. Шинтаро започна много добре кариерата си на актьор преди 2-3г., но нещо се изгуби напоследък. Вероятно наказанието на брат му се е отразило и на него. Радвам се, че са го забелязали отново и го връщат в играта!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ukio, не знаеш колко ти завиждам :D

Rie, този момент с чиновете ми е много любим ;)

 

Шинтаро бил най-малкия в каста, а изобщо не му личи на детето, има завидно присъствие пред камера. Вече разбирам защо точно него са сложили за лидерче на хулиганчетата. :lol:

Трета серия - изгледана. Тия английски буквички как ги чаках не е истина.

 

Предизборната компания беше невероятна, особено онова с обяда и триенето на дъската. Горкия Тацуя какво ли не направи! Беше доста по-атрактивен от женската част. Не можах да повярвам, че го зарязаха сам да си пише речта, след всички онези кодекси на "Бакада", но пък те взеха, че се осъзнаха. Сладури! Много трогателен момент бе завръщането им. А когато Тацуя закъсня и заради него изгубиха възможността да си върнат името на училището очаквах да го нападнат, но думите на Тецуя в онзи момент ме накараха да се усмихна широко. Особено въпросът "наби ли ги?" :D Не беше нужно да дава обяснения или да се оправдава. Ах, колко ги обичам такива сплотени групички!

Знаех си аз, че нещо ще прецакат момчетата ми и мацките ще поемат контрола над гимназията <_<

 

Вече ми се иска пак да е събота. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

KazeShini, а нямаш ли си вече любимец от Великолепната седморка?

 

Трети епизод го качиха страшно бързо, мисля някъде час след излъчването. Видях, че го има и качен в тубата. Само преводът на инглиш вчера се забави, защото имаше едни неприятни полемики онзи ден. Слава богу момичето, което превежда продължи да го прави.

 

Момчетата са главни действащи лица тук, те са и най-интересни. Много смях има именно с тях. Девойчетата (от това, което виждам) живеят в техния си розов свят и в повечето време само се усмихват в съгласие с лидерката си. Много ги "обичам" такива сладуранки, но търпят се. Идеята тук е друга и мисля, че за сега поне розови ще ни останат само перденцата в класната стая.

 

Ето и песента на Kis My Ft2 - Shake It Up!, която вече може да се открие за сваляне. Това е песента, която звучи в началото на епизодите. Migikata на Ацуко Маеда, която звучи на финал, все още не е излязла.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го изгледах още вчера, пък забравих да пиша.

 

Харесва ми това, че момчетата са много задружни, момичетата уж са по-финни, пък все с едни каменни физионимии и само следват водачката си, щото им е лидер, а не приятелка. Поне аз така го чувствам, а момчетата и в добро и в лошо се подкрепят.

Тацуя много се стара за изборите, но поне причината да загуби беше важна и няма защо да съжалява ,а и приятелите му го подкрепя.т Как излезе от училището следван от другите с усмивка ,хич не му пука ,че е изгубил

 

Интересно ми е как ще се развият отношенията между него и момичето. Иначе ми харесват и Тецуя и Юки .Юки ми е голям сладур, а Тецуя сякаш е по-затворен така по характер, а аз харесвам такива персонажи.Всъщност и останалите са готини.

И тоя най-големия, скритата лимонка.Голям страхливец .В първа серия как само се преструва, че е набит и пада на земята само.

 

Rie, добре че беше ти да направиш разяснение кой кой е в сериала, аз оттам почнах да ги различавам. Благодаря ти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

KazeShini, не съм ви забравила по време на пътуването. Подаръци ще има за всички от сърце... И най-вече за хората, които представят, превеждат и редактират японското във форума.

Вмятам за допълнение, че след като бях останала с погрешно впечатление, че японците харесват повече корейските звезди, сега се убедих в обратното. Джонитата заемат важно място в рекламния свят на Токио и най-вече малчовците. Добре са се потрудили да ги продуцират. Вие също хубаво сте се насочили към тази дорама. Започвам я, веднага щом имам възможност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом е за лоши ученици и "умни" куклички, как да го пропусна?! С Джонито, дето играеше във филма Гокусен най-новия ученик на Янкуми?

 

Не, партията на Харума от 3-ти сезон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам, аз за друг го мислех и после се учудих като не го видях... Обаче за мен сериалът се оказа доста слаб или поне първи епизод. Дано втори не издиша толкова много, че май само заради въпросата "партия" си струва. Повечето от децата ми се виждат доста бездарни и някак не ми се струва, че ще се справят заедно. Ако сюжетът не бе толкова предсказуем и блудкав, може би щях да имам по-големи очаквания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...