Jump to content

Recommended Posts

tumblr_ndairslYja1r3hs1eo7_r1_1280.jpg

Season Of Good Rain

호우시절

 

Страна: Южна Корея
Премиера: 8 октомври 2009 г.
Времетраене: 100 мин.

Режисьор: Hur Jin Ho
Жанр: Романс, Мелодрама

В главните роли:

Jung Woo Sung
Gao Yuan Yuan
Kim Sang Ho

 

Сюжет: Южнокорейският студент Донг Ха (Jung Woo Sung) среща китайската студентка Мей (Yuanyuan Gao), докато учи в Америка. Двамата стават приятели, но не осъзнават силната връзката помежду си, докато не тръгват по различни пътища.

Вече архитект, Донг Ха заминава за Китай вместо свой бизнес партньор, за да работи по нов строителен проект. Случайно двамата с Мей се срещат и започват да си спомнят за студентските си години. Неусетно двамата започват да се влюбват отново...

 

:essub:

 

Свали с български субтитри - :click:

Свали с английски субтитри - :click:

Свали с руски субтитри - :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го снощи, много хубав филм.

Любовна история, но в никакъв случай не банална, без излишни мелодрами, много реалистична, с край, който до последно не се знае какъв точно ще бъде.

 

Жив диалог на 3 езика - китайски, корейски и английски, всъщност главните герои си говорят изцяло на един малко загадъчен английски , добре, че и за него имаше субтитри, защото иначе нямаше да се разберат част от репликите.

Чонг У Сонг е чудесен, предпочитам го принципно да се прави на железен и да размахва оръжия от какъвто и да е вид, но не мога да си изкривя душата и да кажа, че като любовник не го бива. Бива го и още как. А и двамата с китайката са много правдоподобна екранна двойка, мразя клишето за химията, но като я има, има я, и то в изобилие.

 

Има и прекрасни пейзажи от Ченду, където се развива действието (паркове с бамбуци, панди - едни прелестни създания, и т.н.). С малко тъжни гледки тук-там от разрушенията, защото е по времето на първата годишнина от опустошителното земетресение в Съчуан.

 

А за разкош - цитати от стихове на един от най-великите китайски поети - Ду Фу от династията Тан, включително за заглавието: "...A good rain knows when to come..."

 

Няма какво да го увъртам повече - препоръчвам филма с две ръце.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав филм.Бамбуковите паркове бяха наистина много красиви, а пандите - забавна гледка. Сценарият не е кой знае какъв, липсваше ми и музикалното оформление на някои места.Заглавието на филма ми хареса и въобще идеята, за дъжда ( a good rain ) , който идва изневиделица понякога, като това все едно, да срещнеш инцидентно стар познат, който да разбуди стари чувства у теб и да почувстваш, че въпреки трудния път, през който си преминал, все още може да обичаш и да бъдеш обичан/а...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм толкова го чаках, докато излезе и мога да го гледам. Нали съм почитател на артиста! Но ми се стори страшно семпличък - може би защото историята е само една, защото е много камерен и .. .не знам още. По-скоро ме беше интересан стандарта на живот и ежедневието в Китай. А Jung Woo Sung има ужасно произношение на английски, дали и аз звуча така бррррр :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма е великолепен.

По прекрасен начин пресъздаде зрялата любов на двама души, разделени от дистанцията на годините и от чувството за вина.

Много ми хареса и заслужава да се види от всички. Вече са рядкост толкова добри филми. Поезията и музиката бяха страхотни. Начина на заснемане също. За актьорския състав нямам думи. Jeong Woo Seong, както навсякъде, където съм го гледала, направи жестока игра. Gao Yuanyuan беше много нежна и чаровна, а и като цяло двамата много си подхождаха. Комуникацията им на английски се беше получила страшно добре, асоциацията с дъжда също. Останах очарована от бамбуците и пандите. Природата и пейзажите, които показаха бяха приказни.

Много, много хубав филм.

 

Някой знае ли откъде мога да си сваля ОСТ-а и по-специално финалната песен?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен филм! Много нежна и реалистична любовна история.

Останах с впечатлението, че е по истински случай. Подобно нещо не може да е измислено, вероятно е преживяно...

Батко У Сонг особено от средата на филма нататък беше много убедителен.

Чувства, красива природа, панди, добър дъжд... Какво повече може да иска човек...

Забравих да благодаря за субтитрите - :thanks: !

Редактирано от zlaty_pet
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен филм.Всичко в него ми хареса.А актрисата си беше като щипката сол без,която ястието не би било същото. Определено добави тази доза чар,която да направи за мен филма просто едно мини шедьовърче :) Иска ми се да има колкото се може повече филми като този. Рядко ми се случва да имам една лека усмивка през цялото време през което гледам филм ,а тук дори и сега като пиша коментара непосредствено след като го изгледах не мога да си я скрия :) Определено остави много приятно чувство в мен и съм адски доволен ))) Благодаря много за превода без ,който нямаше да мога да се насладя на това великолепие.

Личната ми оценка зафилма е 17/10 (няма грешка в цифрите)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блянът уловен в този филм и покоят на интимноста са истински дар за зрителя -

лична оценка: Благодарен съм !!!

 

п.п. а да ви питам, верно ли в Китай има такива

 

площадчета където може да танцуваш наедно с пенсиите - това ще е голям кеф баси, танцът бе много подобен на онези каубойските уви не знам как се казват, е верно изглежда доста сложен :lol: , но ритмичен

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блянът уловен в този филм и покоят на интимноста са истински дар за зрителя

 

Чонг У Сонг си е Чонг У Сонг. Неговите любовни филми са истинска наслада за зрителя. Спечели ме навремето с ролята си в "A Moment To Remember" и от тогава му се радвам много. Разбира се той може да играе много добре и други роли. Доказа го и в "Cold Eyes" от 2013-та година, в който за първи път играе отрицателен образ.

 

А иначе много силно впечатление ми направи любовната сцена между тях или по точно тази, която не стана. По-принцип не ме впечатляват подобни кадри, нищо невиждано не ми показват, но точно тук двамата я изиграха толкова истинско и така приятно, че наистина май най-силно точно това ми се запечата в съзнанието. Но и нека да похваля и самата история, защото си има "неочакван обрат", които много добре се вписа в иначе леко развиващата се история.

 

Много приятен и красив филм. Останаха доволен и ще го гледам пак някой ден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...