didkapan Публикувано 11 Април, 2012 Share Публикувано 11 Април, 2012 Тъй като в една друга тема тук започна доста разпалена дискусия за, меко казано, някои шокиращи ястия от азиатския свят, реших да отворя една такава темичка. За нашият европейски манталитет доста трудно можем да възприемем някои деликатеси от далечния изток. В последно време, все по-често чувам от хората около мен, че ще е добре да се позавърнат виетнамците за известно време, за да поразчистят улиците от кучетата. И тогава, може би, ще чуваме по-рядко по новините за нападнати хора от бездомните животинки. Може и да са прави... Спомням си колко бях шокирана, когато за първи път чух за "лайнянените прасета" от Чеджу на корейците, за които спиди беше разказвала, че дори го смятат за рядък деликатес. Да не говорим за странните ястия, които ядат и пият за потентност... не знаят ли, че в тяхната част на света явно този проблем е най-незначителен, като им гледам числеността... Китайците, например, пият кръвта на току-що заклано пиле - затова сигурно птичият грип вилня с най-голяма сила при тях... Да, обаче са 1 милиард и 300 млн. население на територия от 9 640 821 кв. км, една Русия например е почти 2 пъти по-голяма по площ и със скромната бройка от 143 млн. население. Може да е от пилешката кръв... знам ли... Тайландците пък, на свой ред, си хапват от някакви дребни мариновани рибки с огромни очи, които миришели отвратително. По разкази на свидетели, изпъкналите очи те гледат страшно и стомахът ти започва да се обръща още от гледката, но като усетиш миризмата и бягаш към най-близкото WC... Да, обаче нали е за потентност, тайландците не пропускат и ден без да си хапнат от народният специалитет. За да не изчерпвам темата ще пусна една много интересна статия за насекомите и как си ги хапват по света. Естествено, повечето блюда са от даления изток. 12-те най-вкусни ястия от буболечки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 11 Април, 2012 Share Отговорено 11 Април, 2012 Русия като площ е по-голяма, но северните и територии особено не мисля, че са подходящо място за живот, а кокошите вампири тоест китайците са си облагодетелствани откъм климат и се множат като зайци същото и е в Индия. Преди в университета бяха плъзнали едни такива слухове, че ще ни идват на гости някакви виетнамци аз така и не ги видях ама с колегите неминуемо си правехме плоски шеги покрай тази новина, че ако почнат да изчезват бездомните кучета и котки дето бродеха на глутници покрай общежитията значи са дошли азиатчетата. От манжите с буболечки най си харесах тарантули на въглища, копринени буби с джинджифил и шишчетата от ларви за тях може и да се престраша. Като стана дума за студентски общежития..жалко, че хлебарките не се ядат понеже са гнусни и пълни с микроби иначе нямаше да има нужда да ходим на студентски стол през лятото, когато плъзваха масово. И все пак колкото и да са отвратителни насекомите като ги гледаш по цял ден както въпросните академични хлебарки свикваш с тях и престават да ти правят впечатление...ние накрая със съквартирантите даже спряхме да ги убиваме и само ги коментирахме и сочихме с пръст като притичваха по пода или в коридорите дори и имена почнахме да им даваме - Гошо, Петърчо, Иванчо и те така. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NatashA Отговорено 11 Април, 2012 Share Отговорено 11 Април, 2012 ..жалко, че хлебарките не се ядат понеже са гнусни и пълни с микроби Ааа как така ще минат метър хлебарките- аз пък съм чувала,не само че се ядяли ами и били много хранителни щото видиш ли били много богати на белтъчини Така че, Гошо също може да бъде пекнат на шишче Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 12 Април, 2012 Share Отговорено 12 Април, 2012 Така че, Гошо също може да бъде пекнат на шишче Хахаха да ама веднъж дадеш ли име на някоя животинка и после как да и сториш зло? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NatashA Отговорено 14 Април, 2012 Share Отговорено 14 Април, 2012 хахах,използвай имената на разни дразнители ей така пекнати хлебарчици- като семки,докато си гледаш сериалчето :i love this: Не,сериозно- не мога да си представя как може някой доброволно да си причини подобно нещо..."Страх" със сигурност би имал различен сценарий в Азия.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kcekce Отговорено 6 Януари, 2013 Share Отговорено 6 Януари, 2013 Моята любима азиатска изцепка определено е супата от прилеп, която правят в Палау Разбирам да ядат прилепи, ама да го метнат в чорбата направо както си е с козината и всичко създава особено фрапиращ трагикомичен ефект. Аре снимките като спойлер да не си одрайфа някой монитора Ще класирам и един китайски деликатес - яйца, сварени в урина от девствени момчета (!). Приготвя се традиционно напролет в китайското градче Донкянг. Необходимата за варенето урина се събира лесно - в училищата се оставят кофи и легени, в които учениците пишкат цял ден. С получените количества се заливат яйцата, след първоначалното втвърдяване готвачът нарочно напуква черупките, за да проникне "ароматът" на отходната течност в самото яйце. Въпросното ухание разбир се се носи и из целия град. Ето пак малко снимки: Пак в Китай е изобретено и "вековното яйце" - яйце, престояло седмици или месеци, опаковано в смес от глина, сол и пясък. Жълтъкът придобива зелен или черен цвят, а белтъкът - наситено кафяв. При това яйцето мирише "апетитно" на сяра и амоняк. Във Филипините пък са намерили друг начин да придадат особен чар на яйцата, този път на пачите. За целта зародишът се оставя да се развие почти напълно, до образуването на човка, перушина и всичко останало. След това все още неизлюпеното яйце се сварява в солена вода (какво ли ще стане, ако и те се сетят да го сварят в урина?), а вече приготвеният зародиш се обелва и се хапва сладко-сладко, подправен със сол, пипер и оцет. Както често се случва с подобни откачени рецепти, местното вярване е, че ястието е полезно за потентността. Впрочем яйца в твърде напреднала "бременност" се ядат и в други азиатски страни. Неизчерпаемата кулинарна фантазия на китайците е дала живот и на специфичния десерт "хазма", приготвен от жабешки фалопиеви тръби (!). Въпросните органи се продават на пазара в сушен вид и увеличават обема си до 10-15 пъти, когато се накиснат във вода. Изисканият десерт разбира се е подправен със захар. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilpeda Отговорено 6 Януари, 2013 Share Отговорено 6 Януари, 2013 Аз винаги чета/гледам спойлерите. А не трябваше!!! Не ми стигна прилепа, ами погледнах и полупиленцето в яйцето... А сега искам мнение от човек, който е опитал някои от тези "вкуснотии", не толкова за ефекта, колкото за вкуса. Бррр... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mackova Отговорено 6 Януари, 2013 Share Отговорено 6 Януари, 2013 Толкова ужасни и невероятни ми изглеждат тези манджи, че ми се иска това просто да е азиатска шега и провокация към "културния" европеец. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
speedy86 Отговорено 6 Януари, 2013 Share Отговорено 6 Януари, 2013 Де да беше майтап, ама не е... Нали знаете лафа: всичко, което лети и не е самолет и всичко, което плува, без корабите и подводниците... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kcekce Отговорено 6 Януари, 2013 Share Отговорено 6 Януари, 2013 Хаха, не са провокациа, не са Впрочем в повечето класации за "най-отвратителни храни" фигурират и нашенски си гозби тип пача, варена агнешка главичка или кървавица. Въпрос на вкус и култура Разправяли са ми разни чужденци, че шкембе чорбата била отврат пълна и че нормален човек не би я ял, ама аз си я кльопам... Аре и още малко фактология, да не поствам залудо: Да не забравяме и суровите още мърдащи октоподи – цели или само пипалата. Важно е гастрономът екстремист да дъвче старателно, защото иначе смукалата ще се захванат за езика, устата и гърлото му. Според статистиката в Корея ежегодно умират около петима души, задавили се при ядене на мърдащ октопод. В Япония си хапват не само шаващи октоподи, но и живи "пияни" скаридки в специален сос. Алкохолът в соса омайва скаридите, за да не могат да избягат от чинията. За деликатес се смята и окото от риба тон. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katshi Отговорено 6 Януари, 2013 Share Отговорено 6 Януари, 2013 Ах, не, просто с моите капризи към това какво слагам в устата си.. имам късмет, че имам издържлив стомах. Та, какво гледам и по другите сайтове, като че ли верно за деликатеси се стичат фрапиращо страшни неща. (поне за ме са такива, но не е чудно..щом не мога да гледам, когато нашите си мляскат свински ушички и крачета, какво остава подобни деликатеси, като изброените следващи). Та в един сайт мярнах признати в съответните (повечето азиатски естествено) страни деликасетчета, като например Око на риба тон (дето вече го споменаха) Или пък типично азиатски деликатес според сайта е Свинският мозък, който не изглежда толкова плашещ и може би ако ти го сервират без да ти кажат, че е някакъв си мозък, спокойно ще си го изядеш. Но дали е вкусно, кой знае? Някой да го е опитвал случайно? хД И все пак...Може ли такова отношение към животинките бедни..На кого ще му е приятно някой да му яде мозъка? (мда, това е чисто реторичен въпрос, то ние хората най-обичаме да пробваме от всичко, така че какво ли се изненадвам и аз). Та..в някои южни части на Китай типична храница били Тестисите от бик (?!) Мда, казано така наистина звучи възмущаващо докъде е стигнало въображението на хорицата. Няма да коментирам, а само ще спомена за деликатеса, типичен за Филипините, Камбоджа и Виетнам (в по-горен пост е споменато как си ядат яйцата с напреднал оставят зародиш), като само ще споделя фрапиращо-"вкусната" снимка. И да. Бият по точки, нали? Това кой, за бога, смелчага, би го изял ей така? И така, като за финал ще спомена едно специално питие на Корейците (сигурно дело на нечии болен мозък), а именно Вино с новородени мишки, което се считало за изключително приятно за пиене (?!) и много полезно за здравето (мда, сигурно, убедена съм ..?) Сега направо цитирам вълшебната рецепта: "Рецептата е следната - необходима ви е бутилка с оризово вино, в което внимателно се "натъпкват" тридневни мишлета, най-добре предварително умъртвени от хуманна гледна точка. След това виното се оставя да престои една година - т.е. да отлежи и всички вълшебни аромати в него да бъдат обединени." И с това ще свърша, защото чувам кака нашите ме викат за вечеря (?!) Източник: Тук Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
speedy86 Отговорено 6 Януари, 2013 Share Отговорено 6 Януари, 2013 Абе не ми се искаше да го споменавам, но преди известно време из медиите плъзна една наистина чудовищна информация, но тъй като е особено брутална, я слагам в спойлер. Снимки няма да поствам, защото дори само идеята е меко казано отвратителна, поради липса на подходяща дума. И съвсем сериозно предупреждавам хора със слаби нерви и чувствителни такива да не четат. Статията касаеше практиката да се приготвя супа от абортирани зародиши, каквито в Китай, уви, има много, поради политиката за едно дете и също така желанието въпросното дете да е момче. Освен супа, от тази "суровина" приготвяли също таблетки и прочие, за които се считало, че действа особено благоприятно на организма и т.н. Говори се, че освен в Китай, тези "продукти" се изнасяли и за други страни от региона, вкл. Корея. Не ми се иска дори да си помислям що за изверг трябва да си, за да направиш нещо подобно, но както знаем, в онзи край на света имат понякога много гнусни идеи и привички. Източник: http://12160.info/profiles/blogs/shocking-news-fetus-soup-being-served-in-china?xg_source=activity Наистина се извинявам на който прочете това, но според мен трябва да се знаят и тези неща, когато опознаваме даден народ, за да си изградим правилна преценка за него. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kcekce Отговорено 6 Януари, 2013 Share Отговорено 6 Януари, 2013 От нашенските деликатеси съм яла и ушички, и краченца, и мозък, и тестиси (свински). Последните ги сварихме, нарязахме ги на филийки, панирахме ги и ги ядохме със сестра ми показно, докато мъжът й се канеше да повърне на масата от отвращение и мъжка солидарност Виж, разните му там пениси, дето ги сервират къде ли не по света, хич не ми се струват апетитни. Първо - представям си цветно дебита урина, протекъл по тях през годините; второ - не знам защо си мисля, че сигурно ще са адски жилави. Свареният мозък (агнешки, свински и т.н.) впрочем е доста вкусен, трябва му само филийка бял хляб и малко сол. Иначе доколкото знам е зверски калоричен. Очи от риба тон (сготвени, моля!) бих опитала. Ама да ми мърдат октоподи и скариди в устата не искам А туй вековно яйце самият му цвят ме отвращава, не си представям пък миризмата на сяра и амоняк... Вместо него смятам на следващо ходене на Градешките минерални бани да пробвам да си направя онсен-яйце speedy86 , хапчета и други хранителни добавки се правят обикновено от плацента. А в много страни човешката плацента се яде... Уж било полезно за родилките и т.н. Има логика, повечето животински видове си изяждат плацентата след раждане. От абортирани зародиши не вярвам да получат кой знае какво обаче. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
speedy86 Отговорено 6 Януари, 2013 Share Отговорено 6 Януари, 2013 За плацентата знам, макар че обективно погледнато, тя също е бъкана от хормони и незнайно чия ДНК, така че пак не е особено добра идея, но другото вече ми изтърбуши горницата на силите и нервите да разбирам или оправдавам дадено деяние въз основа на културни или прочие обосновки. За карантиите и останалите гадории съм твърдо пас, но пак се търпят, в сравнение с това да си гониш вечерята по масата... Айде не, мерси. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kcekce Отговорено 6 Януари, 2013 Share Отговорено 6 Януари, 2013 Ти пък, то и в пилешкото и изобщо във всичко си има чужда ДНК Плацентата май се брои за ценна заради редица хранителни вещества + хормоните. Иначе ядейки яйца, на практика пак ядеш един вид плацента, само че + зародиша И за да не спамя темата напразно - една по-приятна гозбичка: Онсен-тамаго или яйце, сварено в топла минерална вода. Целта на този начин на приготвяне е да се получи еднаква, приятно кремообразна консистенция на белтъка и жълтъка. Сурово яйце се пуска в природна минерална вода с температура около 70 градуса и се оставя там за 30-40 минути. Според описанията готовото яйце е с приятна и нежна текстура и било много различно от твърдо свареното (или суровото). Разбира се въпросната процедура може да се изпълни и в домашни условия – например като яйцето се залее с гореща вода в термос. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kapris Отговорено 6 Януари, 2013 Share Отговорено 6 Януари, 2013 Ох, много интересна тема, но не знам защо не ми се отварят спойлерите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kcekce Отговорено 6 Януари, 2013 Share Отговорено 6 Януари, 2013 Няма нищо страшно там, само приказни герои - батман, грозното патенце и трите слепи мишки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didkapan Отговорено 6 Януари, 2013 Автор Share Отговорено 6 Януари, 2013 Абе не ми се искаше да го споменавам, но преди известно време из медиите плъзна една наистина чудовищна информация, но тъй като е особено брутална, я слагам в спойлер. Снимки няма да поствам, защото дори само идеята е меко казано отвратителна, поради липса на подходяща дума. И съвсем сериозно предупреждавам хора със слаби нерви и чувствителни такива да не четат. Статията касаеше практиката да се приготвя супа от абортирани зародиши, каквито в Китай, уви, има много, поради политиката за едно дете и също така желанието въпросното дете да е момче. Освен супа, от тази "суровина" приготвяли също таблетки и прочие, за които се считало, че действа особено благоприятно на организма и т.н. Говори се, че освен в Китай, тези "продукти" се изнасяли и за други страни от региона, вкл. Корея. Не ми се иска дори да си помислям що за изверг трябва да си, за да направиш нещо подобно, но както знаем, в онзи край на света имат понякога много гнусни идеи и привички. Източник: http://12160.info/profiles/blogs/shocking-news-fetus-soup-being-served-in-china?xg_source=activity Наистина се извинявам на който прочете това, но според мен трябва да се знаят и тези неща, когато опознаваме даден народ, за да си изградим правилна преценка за него. Спиди за мое съжаление и отвращение е много вярно. Преди около месец един познат кореец, работещ в Китай беше публикувал такава снимка. Три дни заспивах трудно..., тук не съм споменавала нищо, защото снимката беше потресаваща. Моят познат беше писал, че това е все по-нашумяващ деликатес сред милионерите там... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kcekce Отговорено 7 Януари, 2013 Share Отговорено 7 Януари, 2013 Цитирам комент към въпросната статия със снимките: "This is actually lifted from a conceptual art piece by Chinese sculptor Zhu Yu. He makes realistic human organs, pieces of faces, babies and such and displays them like you would buy meat in the grocery store. They are indeed made from food products, you could actually eat them, but there's no human tissue in them. Someone must have taken those photos to generate this fake hype. Look him up people, I ain't making this up. " Ето и статия за скулптора. Шокиращото се търси, хората и по-лоши неща могат да напишат с подходяща снимка. За да се чете нещо наистина МНОГО правилото е "или шок, или секс" Така че не бих вярвала на 100 % на всяка нашумяла новина с кошмарно фото. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didkapan Отговорено 7 Януари, 2013 Автор Share Отговорено 7 Януари, 2013 Не, изобщо не съм отваряла да чета статията. Снимката няма да я публикувам тук, ще ти я пратя на лични. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.