Jump to content

Recommended Posts

Много съжалявам, че са излъгали твоите очаквания, но пък моите се оправдават напълно, даже са надминати. Мъчно ми е, че нямам възможност да изгледам всичко бързо и го карам буквално на минутки, но сега получих просветление по въпроса и бързам да се разпиша.

В момента съм на еп. 7 и започнах да разбирам цялата ситуация. Картината се подрежда почти идеално. Стискам палци до финала да задържат напрежението, понеже то започна да се покачва още в 6-а серия и буквално ескалира допълнително в 7-а.

Последните два епизода още не са преведени и предполагам, че скоро няма да го завърша, но след като това стане, ще пиша повече.

Гледайте! Не го подценявайте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ерм аз малко попрекалих с изблиците вярно ама тогава, когато го писах този коментар наистина ми беше изпушил бушона заради това, че за толкова епизоди не получих това, което търсих в този сериал. Но аз съм си аз хубаво е все пак, че на теб ти е харесало вярвам, че и други хора може да им допадне тази история, която е развита тук. Ако и до самият край останеш със същите впечатления и ентусиазъм ти препоръчвам да хвърлиш поглед и на оригиналният вариант тоест анимето.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вЕрно си бил много ядосан :D Представям си колко хора си отказал напълно от идеята да го гледат :lol: Започвам да се радвам, че не са ми попадали нито мангата, нито анимето и не съм разочарована като теб. Преди време преживях нещо подобно с любима книга и те разбирам.

Нямах никакви очаквания, но много ми хареса как са развили историята. Нямаше епизод, в който да не се чудя "и сега Масаки ще оживее ли или пак ще го гледам да ми умира?" тъкмо разкрият едно нещо, а се появят още 10 въпроса. Постоянно ме държеше в напрежение. Особено ми хареса героят на Хонго Каната, някак мрачен, но приятелски настроен. А след 9-та серия ми се изясни и поведението на Юно, знаех си,

 

че не може току-така да се мята на врата на напълно непознат човек. И за сестрата на Руи подозирах, че крие нещо. Имам лошото усещане, че точно героят на Фума ще се окаже Деус, прекалено е позитивен, цветен и не ми се вписва на фона на всичко случващо се около него.

 

Но ще почакам да видя дали съм права.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много интересно предположение даваш.

 

Не се бях замисляла за него, но се чудех, каква е ролята на Фума в целия пъзел.

Страшно ми допадна идеята за изкуственият интелект и неговият бунт срещу хората, които са го създали. Паралелната реалност напълно оправдаваше странните неща, които се случваха около героите, но никога нямаше да се досетя, че всички те са били в кома през цялото време. Контролът над паметта и емоциите и проектирането на илюзорна действителност са двете условия за превръщането на човека в кукла, в играчка.

В седми епизод разкриха почти всички въпросителни. Остана същността на Деус. За момента Руи е най-вероятен кандидат, но той може да се окаже и програма, сътворена от самия Деус.

Най-голямата загадка е Юно. Коя е тя? Кое е другото момиче, което излезе от вратата на мазето й? Дали е нейна двойничка?

 

Препратките към Матрицата са осезаеми, но лентата разглежда една често разработвана тематика по нов начин, което я прави любопитна.

 

За финал отново ще похваля играта на Фуми Никайдо, която миналата година грабна награда за дебют във Венеция за участието си в Химизу на Сион Соно. Това талантливо момиче отново напомни за себе си. Гледах я наскоро в Атамито. И там направи брилянтно изпълнение. Тази година чакам още два сериозни филма от нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Юно ще видиш в другия епизод :rolleyes:

Относно Деус

 

не ми се вярва да е Руи, прекално очевадно би било, а и в много отношения той беше пречка за играта. Опитваше се да я спре. Мисля, че е само програма, която Деус използва като катализатор, за да създаде подходящи условия за "връзка" между героите. От друга страна останалите помнят само човекът, заради когото са били в сградата в съответния ден, а Арата си има спомени и за героят на Фума, което ми се струва подозрително. Освен това, в осми епизод забеляза ли, че Деус се обади на Арата в същия момент, когато Фума "говореше с Руи". Радва ме героят му, но ми идва не на място в Олимпия, а и се държи различно от онзи, когото Арата си спомня в реалния свят.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми допада сериала, доста завладяващ се оказа! Развръската след 7-ми епизод беше много интересна. С нетърпение очаквам да се сбъднат последните два епизода и да разбера какво ще се случи накрая. Благодаря на екипа реализирал субтитрите - страхотни сте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завърших го!

Каната ме разплака. Много по-силна ми се видя идеята за приятелството, отколкото връзката на Арата с Юно.

 

Деус на финала се оказа повече човек от истинските хора. Добър избор бяха направили с включването на Учида Юки.

Защо Арата се върна в реалността?

Този въпрос не получи обяснение, но според мен Руи му помогна по някакъв начин. Гласът му, а може би и действия, които е извършил, са предизвикали събуждането му.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...