Jump to content

Recommended Posts

33465l.jpg

 

Mirai Nikki

 

Оригинална творба: Есуно Сакае
Озвучават: Мурата Томоса, Тогаши Мисузу, Айзава Маи и др.
Тип: ТВ + OVA и други
Жанр: екшън, свръхестествено, съспенс
AniDB и MAL: AniDB // MAL
Държава: Япония
Година: 09.10.2011 - 15.04.2012
Епизоди: 26 + други
Времетраене: 23 мин. на епизод
Резюме: Осмокласникът Амано Юкитеру е момче, което трудно се сприятелява. Предпочита да бъде страничен наблюдател, който никога не взима участие в дейностите на другите и записва всичко в дневника на мобилния си телефон.

Прекомерната самота го кара да търси във въображаеми приятели, един от които е Deus Ex Machina, който е Бог на Времето и пространството. Виждайки мъката на Юкитеру (а и за свое собствено забавление), Деус превръща телефона му в Дневник на Бъдещето - Юкитеру вижда записките в дневника си, преди да ги напише и с негова помощ изкарва перфектни оценки на изпитите си и избягва опасности. Това, което не знае обаче, е, че не е единственият с такъв Дневник...

 

Линкове: 
Все още активен линк за сваляне: тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А сега перфектна тема стана ама трябваше да я сложиш в раздела с аниме сериалите сега си виси така отвънка :D Иначе като гледам от инфото усукан сюжет от любимите може да го преслушам по нататък най-малкото щото е насилие

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично аДСки много ми харесва анимето постоянно се случва нещо

Вчера реших наистина да прегледам първият епизод на това аниме и определено ще е следващото нещо, което ще гледам ама ще го открия официално като се върна по-късно. :D Но дори и след един епизод мога да кажа, че ще ми хареса до края.. историйката почна невероятно добре и има голям потенциал. Доколкото знам след като направи тази тема тук качиха и игралната версия може да прегледаш и нея ако не си още :D ------>> :click:

 

хех аз не обърнах внимание, че не е стартирало ама то се вижда 21 април поне ще знаеш да го следиш :rolleyes:

 

 

Ето и откъде може да се дръпнат останалите епизоди на анимето понеже в замунда са само до 11, но с уточнението, че са събнати на английски.. :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера го довърших това аниме и вече спокойно мога да дам 5 рейтинг на тази тема и да кажа, че ми хареса от начало до самият край. Едно от най-големите му достойнства е динамиката в събитията както каза anna_sima1 макар и пестеливо както винаги "постоянно се случва нещо" и то направено по доста умел и интересен начин държащ интереса на зрителите. Имаше доста обрати особено в края и се оказа, че нещата не са такива каквито изглеждат на пръв поглед. За насилието и битките също добри думи и този конфликт м/у 12 играчи си беше КЪРВАВ, но разбира се в допустими граници, без да се прекалява и да става гротескно.

Юкитеру ми остана антипатичен почти до края - жалък, нерешителен ревльо не заслужаващ дори да го напсува човек. Но в един момент почна да претърпява метаморфоза и дори спечели уважението ми отчасти с някои от изборите и действията, които направи.

 

когато разстреля един по един приятелчетата си направо не можех да повярвам, че това е същият образ, който гледах в досегашните епизоди :blink:А от негова гледна точка краят беше доста тъжен и каращ ни да се замислим дали цената, която трябва да платим за победата колкото и примамлива да изглежда тя няма да се окаже твърде висока и да обезмисли всичко направено в миналото и най-вече в бъдещето.

 

 

Все пак перлата или емблематичният образ на това аниме беше Юно! Нейната героиня беше нещо уникално и от към действия и характер и от към начина, по който създателите на тази история бяха изградили събитията покрай нея. Въплъщение едновременно на жестокост и невинност това момиче изглеждаше на пръв поглед доста просто изграден образ - нея я интересуваше само да бъде с Юкитеру на всяка цена и колкото може повече дори беше готова да си даде живота за него дори ей така за бройката колкото накрая да победи той, но изведнъж около нея изникнаха доста въпроси и тайни отговора на които чесно казано ме потресоха и изненадаха! Дори и сега не мога да я определя с точност дали е положителен или отрицателен герой, а и фактите около нея правят още по трудна преценката. Оказа се че нещата за Юно далеч не са толкова прости, а решенията, които тя и Юкитеру взеха бяха що годе оправдани колкото и грешно от морална гледна точка да изглежда отстрани, но ако се поставим на тяхно място не се знае дали положението щеше да е дори по-зле. Краят на всичко това също не беше шаблонен като дали ще ви се стори тъжен или щастлив зависи от ъгъла под който го разглеждате..лично за мен беше по-скоро първото. Изобщо анимето си е шедьовър направен с изключително въображение и мисъл и си заслужаваше всяка секунда от времето, което му отделих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз днес изгледах последния епизод (26). Динамиката на действията беше на добро ниво (в началото действията се развиваха по бавно, но към финала доста бързо). Не ми хареса Юкитеру ,които през цялото време се чудеше какво да прави и хленчеше като 3 годишно хлапе :). Също така това ,че не направи друг свят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Юкитеру не случайно са го направили такова дебилче било е търсен ефект за да има повече напрежение докато гледаме, а и после обрата в действията му беше като гръм от ясно небе и се получи страхотно според мен с такъв контраст. А това със световете беше черешката на тортата като останах много изненадан от този им похват и въпреки, че по едно време взех да се съмнявам за Юно и през ума не ми мина, че може да е такава работата при нея и да не е това, което си мислех дотогава. Абе изобщо хората дето са го мислили това аниме са се постарали доста и заслужено зае челно място в моята класация и добре, че направи тема тука понеже в интерес на истината беше ми се мернало докато ровех в един аниме каталог, но кой знае защо го пропуснах после като видях тук резюмето и го осмислих по-подробно и усетих, че ще е хубаво и вярно не ме разочарова! :icon_sunny:

 

Бях казал ако искаш да гледаш игралната версия, но май по-добре да не го правиш прекалено свобода си позволяват с интерпретациите и развалят цялата история, което е направо жалко. : / Както имаше една приказка "нещо като не е развалено не го поправяй" (или нещо в същият дух) и те така трябваше просто да пресъздадат тази история и щеше да стане супер продукция, но уви...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В секцията за японски сериали гледам, че си има и игрална версия на анимето. Страхувам се обаче, че няма да дам шанс на сериала, защото като всичко римейкнато може идеята напълно да я направят на боза и да олигавят анимето.

 

Само на мен ли ми се струва абсурдната идея, че с тези решения и изненадващи обрати ми напомни на Death Note? Разбира се, това е мое лично усещане и не трябва да бъде възприето буквално. Но да, съгласна съм, че си го биваше. И определено ме зариби - изгледах го за две вечери и съжалих, че свърши толкова бързо.

 

Любимият ми персонаж бе Юкитеру. Въпреки острите критики, отправени в по-горните коментари, аз мога да добавя, че образа му олицетворяваше целия човешки абнормален страх, който някой би изпитал. Някой, който е свикнал да се носи по течението и да не взима крайни решения, а вярвайте ми да не кажа 99% от хората са такива. И в крайна сметка именно Юкитеру се оказа най-силния персонаж - голям кураж се иска да се обречеш на самота завинаги, за да спасиш любимата си. Или поне аз така видях Юкитеру.

 

 

Опенингът на втория сезон е трепач!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На първо място добре дошла след дългото отсъствие, надявам се да продължиш да коментираш тук, че феновете на анимета тук са или малко или притеснителни и не пишат много дет се вика няма с кого човек да спори. :D

 

 

Юкитеру вярно го нахраних понеже откъдето и да го погледнеш си е охлюв и както казах в последствие израстна като личност и си спечели малко уважение в моите очи, но така или иначе Юно си остава ключовият и най-колоритният за анимето образ така както аз го видях. За аналогии с death note-а не съм се замислял може и да се направят паралели, но разликите си остават много. А игралната версия там нямам думи да опиша разочарованието си все пак ко искаш я изгледай, но така са орезилили историята, че и целият Ватикан барабар с Папата да се молят 7 години за греховете на сценаристите пак не могат ги изкупи - а най-големият им грях е че са махнали убийствата и насилието, което прецаква съспенса и екшъна и са отрязани или променени доста важни персонажи като примерно бащата на Юкитеру и онази мацка дето и извадиха окото в началото тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рейзър, пак не съм съгласна за Юно и това си е! :P

 

Хайде, това не е спор с цел да те откажа от гледната точка, а просто желание да споделя виждането си! Все пак именно заради Юкитеру, Юно взима тези решения и пак заради него е толкова впечатляваща. Даже мога да ти направя аналог със садо-мазохистичните връзки ( ОК, това определено ще обере точките! :lol: ), в които попада донякъде връзката Юно-Юкитеру. Паралелът е чисто психологически и обратен, според който не садиста движи развитието, а мазохиста. С други думи онзи, който приема болката всъщност контролира причиняващия му същата тази болка. Мога да навляза в подробности, за да защитя това, но се отказвам, за да не внеса допълнително смут у подрастващото поколение на форума.

 

За недоразбралите:

Макар Юкитеру да е представен психически слаб да отстоява позицията си и прекалено страхлив, за да я защити, той е този, около който се върти Юно, която пък е негова противоположност. В този ред на мисли може да се каже, че излиза наяве и една друга идея: тази, според която противоположностите се привличат. Въпреки нерешителността си, той подпечатва всяка една следваща стъпка на Юно. И задълбавайки се още по-навътре в анимето, трябва да се спомене, че именно характера на Юкитеру търпи промяна, докато този на Юно е статичен. Любовта я прави прекалено праволинейна.

 

 

Едит: напълно се отказвам да гледам сериали по анимета! Проклети да са всички римейкове! :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то за мненията ясно..аз лично го виждам така най-синтезирано: Юкитеру е персонаж, който е много по-зависим от Юно отколкото обратното

не случайно в един момент тя мислеше да го зареже за да прескочи към следващото измерение и друг Юкитеру

 

 

, а в психологически план тя е по-комплексният и мистериозен образ затова и ми харесва най-много, а и садистите са по интересни от мазохистите поне за мен е така. :D Иначе си права за положителните му страни дето ги спомена по-горе за това и аз смятам, че е важен, но любим определено не.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...