Jump to content

Recommended Posts

spacer.png
Buddha Mountain
Оригинално заглавие: 观音山 (Guan Yin Shan)

Държава: Китай
Жанр: драма
Времетраене: 105 мин.
Премиера: 24 октомври 2010г.
Субтитри: английски
Режисьор: Yu Li
Актьорски състав: Фан Бинбин, Бо-Лин Чен, Силвия Чан
IMDB
Награди и номинации

Резюме
Филмът изследва взаимоотношенията между трима младежи, делящи стая в пансион на бивша оперна певица. Всеки един от тях има свои мечти и терзания и търси път към душевна стабилност. Но лесно ли е на младите да стъпят на краката си в съвременната действителност? И какво остава на по-старите, когато са изгубили най-ценната си връзка със света?
Истински емоционална, лентата е урок за живота на човека, представен, чрез пътуването на главните герои.
Действието се развива в Чънду, провинция Съчуан.

Линк
Филма с български субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав филм, направо страхотен. Толкова реален като се почне от обстановката, в което се развива действието, мястото където живее оперната певица, някакво мизерно предградие, заведението, в което работеше мацката като певица, та минем на взаимоотношенията между тримата и между тях и хазяйката им. Абе супер филм с две думи. Наистина много емоционален.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко пъти се канех да му правя тема и все ме домързяваше :rolleyes: Радвам се,че някой в крайна сметка го направи :) А филмът е просто прекрасен. Когато си го пуснах имах чувството,че са ме пуснали от хеликоптер в разгара на живота на тази страхотна тройка приятели. Доста емоционален филм показващ живота на трима приятели борейки се с живота и неговите трудности и как взаимно си помагат за да извървят пътя си.

Доста въздействащ филм,а пък какво да кажем за следната сцена

Когато Фан Бин Бин си счупи бутилка в главата и кървейки започна да мляска кучката от онази банда дет взеха парите на приятелчето й

Доста може да се говори по този филм,но задължително трябва да се гледа,заслужава си :)

А ето и един линк за филмът с :subs: -->> ТОРЕНТ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охо, и в Замунда е качен! Браво!

Аз самата първо бях привлечена от заглавието (оригиналното е Планината на Гуанин, а Гуанин е богинята на милосърдието). Следях подробно новините около филма и много се зарадвах, когато научих, че е взел две награди на Токийския кинофестивал. Скоро след това, лентата излезе и беше преведена бързо. Затова успях да я гледам. Допадна ми, понеже винаги съм симпатизирала на филмите-пътувания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен филм, не случайно има награди за него. Определено аз си падам по подобно кино, много ми хареса емоцията на филма. Както и мелодията докато се возиха на влака. Силно впечатление ми направи обстановката в Китай, доколкото прочетох е сниман в провинция Сечуан. Доста съборени сгради от земетресението, мизерни къщи и улици, много въздействащо ми подействаха. Имах чувството, че съм там и аз, наистина реално пресъздаден. Имаше доста силни моменти, няма смисъл да ги изброявам, за ценителите на подобен тип кино сами ще ги усетят. Филма по-скоро се усеща, а не се гледа, ако знате подобни такива филми, моля пишете :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като се изказах в друга тема за китайското кино, се присетих, че не съм писала тук:)

 

Силен филм, който съм гледала вече 3 пъти и съм си го запазила в архивите за още гледания. Реалистичността на представянето на "нешлифованите" ситуации те кара да се чувстваш, все едно гледаш документален филм или монтаж от любителски видеозаписи на обикновени хора. Това те вкарва ВЪВ картината, това те превръща от зрител в СВИДЕТЕЛ на случващото се. Уникална режисура. Адски силно разказана история. След като изгледах този филм, се чувствах, сякаш бях живяла с героите му.

 

Едно от най-силните и истински отражения на реалността, които съм виждала в киното. Гледайте го, не мога да кажа дали ще съжалявате или не, но ако търсите истинско преживяване от екрана - ето ви го.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много много ама много добър филм! Страхотна история и великолептна актьорска игра! Задължителен!!!

 

След този филм мога да кажа, че Фан Бинг Бинг се превърна в моя слабост.

 

Благодаря за превода!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...