Jump to content

Rabbit and Lizard (2010)


Recommended Posts

spacer.png

Rabbit and Lizard (2010)
Алтернативно заглавие: Maybe
Страна: Южна Корея
Жанр: Драма
Премиера: 9 октомври 2009
Времетраене: 101 мин.
Режисьор: Ju Ji Hong

Участват:

Sung Yu Ri - May
Jang Hyuk - Eun Seol

Резюме: Това е любовна история за човек, който страда от рядка болест на сърцето, и жена, която търси миналото си чрез белег върху рамото си. Мей е осиновена в Щатите корейка, която се завръща в родината си след 23 години. Тя носи белег върху рамото си, дълъг 13 см. Повече от всичко, което тя иска, е да открие своята идентичност. Ън Сол (Jang Hyuk) е таксиметров шофьор, страдащ от рядка болест на сърцето, и смъртта може да го сполети всеки момент.

 

Български субтитри - :essubs:


Свали с български субтитри: :click: :click: 

Онлайн с български субтитри: :click:

Свали с български и английски субтитри: :click:
Свали с руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът като торент файл от ТУК и анг. субтитри към него от ТУК.

 

Изгледах го, но нещо не успях да му схвана смисъла... Много странен филм. :blink:

 

П.П: Много харесвам Ю Ри и Чанг Хьок, добре изиграха ролите си, но... Определено не бих си и помислила да го гледам втори път.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голямо недоразумение се оказа този филм. Преглътнах първия диск с надеждата, че ще се случи нещо, обаче на втория здраво превъртах. Народът си играеше на мълчанка и се разкарваше с таксито напред - назад, а аз чаках ли, чаках.... да ме тресне нещо.

Отдавна не се бях минавала така. Обаче ми направи впечатление скромното телосложение на Jang Hyuk. А само след година в "Ловци на роби" се скъсва да се разсъблича и аз нямам нищо против :lol: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен пък се оказа един от най-добрите филми за 2010. Коментар вече писах, ама си остана в стария форум и сега само ще си го прехвърля оттам. :rolleyes:;)

 

Току що го изгледах и малко пиша коментар под твърде пресни емоции, но... С една дума Великолепен!

 

Мислех си, че пак ме очаква трагична по корейски любовна история (не че не ги обичам такива ) и се приготвих психически едва да виждам екрана в последните 15 минути от сълзи....Нищо подобно!!! Не че не е ясно колко им е обречена любовта, но всъщност това си е една история за самотата на две пораснали деца, изгубили себе си в миналото. На фона на по-скоро сивата атмосфера тяхното лутане ми изглеждаше още по-тъжно, затова и краят дойде неочаквано спокоен, тих и позитивен...а тия корейци...как ме закопаха с това заглавие!!! Само те си могат да измислят и разкажат такава история, с малко думи и няколко незабравими момента!

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и аз да кажа няколко думи. Първо, това е филмът на 2010 в личната ми класация. Признавам си без бой, че Сонг Ю Ри и Чанг Хьок са ми сред любимите актьори. Но това е само началото. Тук Чанг Хьок играе точно този тип роля, в която най-много го харесвам (подобна на героят му от Robbers) Сонг Ю Ри пък точно обратното. Изобщо не играе типичната си роля, а по скоро най-интересният за мен женски тип персонаж. (това е мечтата на всеки фен, на която и да е актриса) Вече като някой ме пoпита, какъв е идеалът ми за жена, ще казвам Сонг Ю Ри в Rabbit And Lizard. (Много ме е затруднявал този въпрос досега, вече знам как да се измъквам.:lol:) На всичко отгоре, тези двамата (като образи и актьори) играят в любимият ми тип романтична история. При толкова много съвпадения, как да не го харесаш. Освен това, няма такава атмосфера! Не се сещам, друг такъв филм, в който с такава наслада да съм попивал всяка една секунда. Със сигурност ще го гледам пак някой ден.

 

 

 

 

Ето и коментара от предишния форум :P

 

Този филм го считам, като подарък от Ю Ри и Чанг Хьок, които сякаш знаят, колко много ги харесвам. icon_sunny.png Не мога иначе да си го обясня, защо са го направили в толкова меланхоличен стил, освен ако не е точно за мен. Благодаря ви нуна и хьонг, беше страхотно! icon_cheers.png

 

П.П. Следващият път като ми се отдаде да пия соджу, ще е със сламка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми хареса. Даже беше една от номинациите ми за филм на 2010 г. Е, не беше най-добрия, но все пак...

Честно да си кажа, Сонг Ю Ри не ми е голяма любимка (не ме бийте!), но тук играта й беше много зряла.

И действието се развиваше едно такова бавно и спокойно... Много приятно. Малко като в Lovers vanished.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си признавам, че го догледах със зор. От толкова меланхолия по едно време доста ми се доспа и не помня да е имало и 5 минути, в които филмът или кой да е от актьорите да ми привлече вниманието с нещо. Бегло си спомням края на историята и по-точно развръзката. Романтично, но безинтересно. Не бих повторила и не смея да препоръчвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При толкова много съвпадения, как да не го харесаш. Освен това, няма такава атмосфера!

Именно след толкова много нелепи съвпадения романтиката отлетя в атмосферата и аз реших, че ме мислят за идиот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз друго имах предвид, идеята беше за съвпаденията с вкуса ми. :) (любимите актьори играят в любимите ми роли, в любимият тип филм :D ) Но така изречението, нищо че е извадено от контекста, ме подсети за какво говориш. Тези съвпадения, станаха в края на филма и по скоро са някаква характерна черта на корейските филми. Ако ги нямаше тях и още няколко други неща, филма съвсем нямаше да прилича на корейски. За това не им обърнах особено внимание, даже ми стана едно такова мило, че присъстват. Като фен на азиатското кино, тия предопределености и това колко е малък света, вече не могат да ме изненадат. Не мисля че те мислят за идиот, просто това не е филм за теб. Аз също не бих го препоръчал на всеки, само казвам колко много ми хареса. Хората, за които е направен, сами ще го открият. И какво по-романтично има от това, две самотни души да се намерят в един сив и студен свят? :) Интересното беше, че се привличаха като магнит, без да има секс, награбвания, изневери и прочие от един друг подобен като атмосфера филм - April Snow. Беше им приятно заедно, затова доста отворен като развръзка и свободен откъм интерпретации се получи финала. Нищо че всички си представяме как ще свърши. А за атмосферата, много ми хареса това изоставено място, където отидоха накрая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав филм, романтичен, не е доизпипан. Малко беше меланхоличен и незавършен. Нямаше особено голямо развитие.. отворен край, прекалено отворен според мен. Много хубави актьори и добра игра , но историята като цяло не ми допадна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що за корейски филм е този? Нямаше разсъбличане, мляскане и т.н. Добре, че показаха

малко кръв накрая

. :lol:

Много меланхоличен, муден, леко странен. Но не усетих кога започна и свърши филмът.

Сонг Ю Ри и Чанг Хьок бяха прекрасни в ролите си!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми хареса филма. Хареса ми идеята за самотата на съвременния човек и търсенето на сродна душа в тоя забързан свят, в който никой не се интересува от човека до него. Актьорската игра беше на ниво, много добро превъплъщение, както винаги и от двамата главни. Браво! :es:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бързо ми премина този филм, въпреки че на пръв поглед абсолютно нищо не се случваше, гледах го леко. Това лутане с куфара насам-натам и как пък все на нея попадаше главния, че и рядко срещаше хора в тоя доста населен град, леко ми досади...

И на двамата болката бе предадена доста истински и силно. Особено неговата мечта за този заек, дето ще му удължи живота, беше по детински искрена и предизвика много жалост.

 

Филмът вече има бг субс.

:thanks: на pinhead за първия й проект. :yes::kiss2:

 

Свали с бг субтитри :click:

 

:click:

Редактирано от mrnkaloto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах снощи филма и уж не е от най-динамичните -

напротив, но времето неусетно мина.

Действието се развива доста мудно, но това, че края беше

така отворен и нямаше сълзи и сополи, въпреки че е

предизвестен, все пак ми хареса. На Чанг Хьок много

му отиват такива роли и той се справи великолепно, а и

ми е един от най- големите корейски любимци.Сонг Ю Ри също

ми хареса.

Темата за самотата в съвременното общество също е актуална.

Хареса ми, въпреки, че беше малко странен филма. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно преди 5 минути го изгледах и реших да погледна коментарите, за да видя дали и някой друг като мен е бил объркан по средата. :D

 

Може да ви се стори странно, но по едно време си помислих, че е възможно да са брат и сестра. Явно доста повече ми работи въображението.

 

 

Филма е доста интересен, поне според мен. Но наистина се чувстваше някаква мудност, както някои от вас споменаха. И съм съгласна напълно с mrnkaloto... е тази жена загина да се разкарва с този куфар. laugh2.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все едно бях седнал на ръба на планината и съзерцавах бавно спускащият се пухкав сняг. Красота.Истинска красота. С тези две прекрасни "снежинки" Ю Ри и Чанг Хьок трудно може да останеш разочарован от видяното.В интерес на истината ми е трудно да опиша филма. Подобни филми,винаги съм смятал ,че трябва да ги гледаш,да им се наслаждаваш на момента и да не ги мислиш много,много,защото в крайна сметка ще се опитлаеш в мислите си. Това е филми,в които сценаристът е решил да покаже своето виждане за две тъжни,но често срещани съдби.

Не знам защо така се получава,но финалите в корейските филми са много силна част,а при сериалите им обратното. Как става номера и аз не знам :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много ми допадна, като Чанг Хьок отново е чудесен ;):yes:

сюжета и развитието леко напмонят европейско кино, липсват драматизъм и сълзи, и именно това ми хареса...особено финала...гледали сме много тъжни и сърцераздирателни прекрасни истории, но тази се различава и не цели това внушение...посланието е лично и всеки го възприма спрямо своите усещания.

 

за мен си филма напълно си заслужава вниманието и бих го препоръчал на тези, котио понякога имат нужда от доза качествено меланхолично и по-особено кино.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми, действието си е нормално за мен, просто това е типът филми, където е акцентирано не толкова на диалози и действие. Набляга се на детайли, лека последователност, която завършва

съвсем логично. И двамата, което търсиха намериха. Финал - лек и позитивен за мен. Отворен, не се знае какво ще стане с двамата, но в крайна сметка това не е важно. Аз мисля че той откри заека, който търси.

Имаше едно меланхолично настроение, именно това ми допадна на мен и прави филма по-различен от останалите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото и голям фен да съм на двамата главни не можах да го възприема този филм. Мудно и бавно развитие на дейстивето, ако изобщо може да се каже, че имаше такова. Два пъти ме приспива, но аз упорито бях решила да го догледам. Останах разочарована и определено не ми оправда високите очаквания. Може би не бях в подходящото настроение за подобен тип филм, незнам, но няма шанс да се засиля да го гледам втори път. Оценки няма да давам, но определено не бих го препоръчала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано нямах много високи очаквания за този филм, но се подлъгах от красивия плакат и от симпатията, която изпитвам към Jang Hyuk. Нямам забележки към актьорската игра, сигурна съм, че са изпълнили изискванията на режисьора, но целият филм се гради на тези два образа, а те така и не оживяха и не придобиха триизмерност. Всъщност филмът повече ми приличаше на дълъг музикален видеоклип към някоя корейска балада с тези мълчаливи паузи, отнесени погледи и всемирна скръб. Единственият момент, който ме изтръгна от скуката, беше първият път когато ни показаха прословутия белег - изкарах си акъла, но поне изпитах някаква емоция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...