Jump to content

EXO


Recommended Posts

За тези, които не се интересуват от емоционалните моменти на Джунмьон it's Live публикуваха самостоятелни видеа с песните изпълнени от Сухо при гостуването му в канала.

"Grey Suit" 

 

 

"Hurdle"

 

 

Сухо дарява свои вещи за годишния търг на фондация Shiny, основана от майката на Джонгхьон (SHINee)
Изт. Soompi

 

Най-сетне ще го видим и като модел. 
Ще краси майксата корица на Esquire Korea, като модел за марката Monblanc.
Видео тийзър в Инстаграм 
Изображение

Изображение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не разводнявам горния пост повече.
Днес излезе интересна информация за първото по рода си проучване на Министерство на културата, спорта и туризма на Корея и Агенцията за междукултурен обмен, наречено 2021 Big Data Hallyu Market Research. То е основано на данни за търсене, публикации и ангажираност, и целта е обективно да оцени текущият статус на Халю в световен мащаб. 
Та освен БТС, които имат най-голям дял в разпространяваните материали, интересен феномен е сериала "Squid Games", след излъчване на който се забелязва увеличение от 30 пъти на Халю-съдържанието, публикувано в нета (блогове, YT, платформи и т.н.). На мен обаче ми хареса думата "EXO", която присъства на графиката. Независимо от всички нови и не толкова нови звезди, допринасящи за разпространение на корейската култура, нашите момчета не само са част от нейната история, но и продължават да са активни участници в създаването й.
EXO, KAI, "Mmmh" са сред ключовите думи свързани с Халю.

Изт. FN News

 

Изображение

 

Според проучването EXO са #6 като ключови думи в публикации в You Tube. 

 

Изображение


В проучването, в частта му за Китай, на първо място по ангажираност е Чен, а групата е #8.
Изображение

Накрая за разкош и 'щото все още сме на вълна сиви костюми.
"Mmmh' - единствената песен на солист, заслужила си отделно място като ключова дума в проучването на Министерството.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Discovery Channel Korea публикува два тийзъра за риалитито на D. O. 

Пътува си пеейки. 

 

И малко релакс сред звука на природата. 

 

Предаването ще се излъчи чрез ТВ канала на 12.05, 22:30 KST. Предварителна премиера ще има на 5.05, чрез стриминг платформата seezn. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сухо, от записа на "Hurdle".
Страшно ме радва как се раздава.

 

 

Снимки за Esquire Korea.

Изображение

Изображение

 

Както и самото интервю:
Част 1
Част 2

Моменти от материала
Въпрос: Чух за връзката ти с Montblanc. Наистина рядка история в днешно време, когато всичко е комерсиализирано.
Сухо: След уволнението написах писмо на феновете, което публикувах в Инстаграм. Когато го снимах, оставих писалката си до мен.Тя едва се виждаше на снимката, но от Montblanc сигурно са я разпознали. Когато пиша текстовете си, ползвам тази писалка.
Въпрос: Знаеш ли, че тя е е от серията "Малкия принц"?
Сухо: Да. Беше ми подарена от приятел.
Въпрос: Аха, знаел е, че Сухо харесва "Малкия принц"...
Сухо: Харесвам книгата от малък. Писалката е подарък за рожден ден. 
Въпрос:  Помня интервю в което казваш "Когато гледаш "Малкия принц" в различни моменти от живота си, съдържанието е различно.
Сухо: Прав си, така е. Беше различна, когато я прочетох като остарях (смее се)
...
Въпрос:  Обичаш книгите.
Сухо: Не четях много докато бях активен преди. Причината да кажа, че "Малкия принц" е любимата ми книга е защото не бях прочел много книги след дебюта си. "Малкия принц"... прочетоях преди дебюта и мога да я обясня в детайли. Прочетох много книги по време на (военната си) служба, защото имах много повече време отколкото когато промотирах.
...
Въпрос: Заглавието "Bear Hug". Песен, която искащ да изпееш на човек, когото искаш да прегърнеш.
Сухо: Всъщност я изпях сякаш я пея на свое дете. Има един ред от тескта: "Знам, че искаш да си възрастен". Но мислех и за други  хора, като например, че е хубава песен, която да изпея за офис служител на път към дома си след работа, който се чуди какво да прави, но няма никакви планове и сякаш не иска да се прибира...
...
Въпрос: Изглежда, че се интересуваш от музикални инструменти. Имаше снимка с китара в Инстаграм.
Сухо: Откакто влязох в казармата се уча да свиря на китара, но все още не съм достатъчно добър, за да го покажа. Имам чувството, че искам да се представя на концерт или фен среща някой ден, но наистина трябва да продължа да уча. Не усещах толкова силножелание по време на уроците, но когато ми извадиха мъдреците, то нарастна драстично. След изваждането на зъбите не можех да уча английски, да практикувам пеене, дори танци, защото ме болеше, когато се движех/подскачах. По тези три седмици си стоях вкъщи и свирех на китара...тогава желанието ми наистина порасна.... Това беше денят в който си купих китарата (снимка от 26 февруари)
...
Въпрос: През кой период от живота си изпитвал най-разнообразни емоции?
Сухо: От третата година в гимназията до 1-вата година в университета. По това време SHINee дебютираха. Старшите, които практикуваха с мен дебютираха. По това време страдах от нараняване на крака и дебюта ми беше отложен, подготвях се и за влизане в университета... Да, трудно беше. Имаше време в което наистина исках да се откажа от всичко. Благодарение на окуражаването от родителите ми, брат ми и учителя по актьорство, успях да продължа. 

...
Въпрос: Последния път се срещнах със Сехун (за интервю). Както винаги и тогава Сехун показа привързаността си към теб. Какво е Сехун за Сухо?
Сухо: Брат? Разбира се, обичам всички мембъри, но Сехун е различен. Знам го откакто беше много млад, споделяхме стая за 5-6  години. Когато другите мембъри започнаха да ползват самостоятелни стаи и станаха независими, предложих на Сехун това, но той каза, че го е страх да спи сам. "Ако ти е неудобно можем да ползваме отделни стаи, но предпоитам да сме заедно." Не можах да откажа и Сехун се превърна в човек, за когото винаги се грижа.
Въпрос: Уау, това се казва привързаност. Кога се срещнахте за пръв път?
Сухо: Когато го видях за пръв път Сехун беше в 6 клас, а аз първа година в гимназията. Сега съм просто по-голям брат, но тогава той дори не можеше да ме погледне в очите. Първо той беше по-нисък от мен, но сега стана толкова висок, че аз не мога да го погледна в очите (смее се).
Въпрос: Мисля, че сега започва третия цикъл от живота на Сухо. Ако дебюта на EXO и соло дебюта са 1 и 2, сега е 3 период. Как се чувстваш?
Сухо: 3-тият цикъл не е ли когато правиш всичко, което искаш? Това не е упоритост, а самоувереност, която порастна в мен. Опознах себе си наистина добре за 10-те си активни години. Кои са слабите ми и кои силните ми страни. Какво ми липсва и къде трябва да се подобря. Какво друго мога да подобря... Уверен съм да опитам всичко, което мисля, че мога.
Въпрос: Вярвам в себе си, знам какво мога и какво не." Звучи добре да се каже. Обаче има ли нещо, което все още искаш да постигнеш от позицията на Сухо?
Сухо: Искам да създам свой собствен стил и всеки, който го чуе да разпознае музиката на Сухо. След този албум, искам да предизвикам себе си и да опитам да композирам. Като актьор мечтата ми е да работя в Холивуд. Там има много опитни актьори с които искам да играя. Мечтата ми не е да играя големи роли в големи филми, а да изживея опита да играя с големи актьори.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

19-20 май, Станфорд, САЩ. Като лидер на EXO Сухо ще присъства на двудневно събитие посветено на 20-тата годишнина на корейската програма на Станфордския университет. Той ще сподели опита си като к-поп изпълнител и ще е част от цяла делегация представители сред които основният гост И Су Ман, бившият секретар на ООН Бан Ки Мун и др. Темите на двудневното събитие ще са геополитиката и Северна Корея, както и разпространението на Халю. Ще бъде на публично и безплатно за посещение. 

Изт. Stanford Uni

6dc28c6901a00f2f.jpg

 

Кай ще е специален гост на предаването на MBC Blockbuster: Brick War of Geniuses, където темата е Лего. Знаем, че Джонгин е голям фен на тези конструктори и се надявам, че много се е забавлявал при снимките. 

Off Topic

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Министерство на отбраната с промоционално видео за "The Blue Helmet" Meissa's Song".
Чаньол :rolleyes:

 

А това с фото картичките му, които получават закупилите билети на касите в Сеул.

Изображение

Финален поздрав от днешното представление.

Off Topic

 

 

 

 

Хаха
Шиумин пусна тази снимка в Бабъл онзи ден, с краткия текст:"Ще стана Принца на тениса!"
Изображение

Изображение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последните два часа от задължителната военна служба на Чен.

Нямам търпение да го посрещнем сред нас.:cry:

Изображение

 

 

SM пуснаха колие по повод завръщането му. Фонът са светкавици, каквато е и супер-силата му. Не е ли красиво?
Изображение

Изображение

Изображение

Колиетата на всички уволнили се досега EXO-вци.
Изображение


Припомням ви едно красиво видео за канала !t Live - Джонгде и прекрасната песен "My Dear", чийто текст е написан от самият него.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, вече е официално - Джонгде се завърна от военна служба.

Ъпдейтът му в LYSN:
"Здравейте, аз съм Чен! Тук съм, за да ви поздравя след приключване на военната си служба. Междувременно се надявам, че сте имали хубав и здравословен живот, а аз ще ви поздравя с по-силен/по-здрав имидж. Моля, грижете се за здравето си!"

:cry:
Изображение

 

 

И се започна с новините.

Преди час СМ обявиха първия си от три години насам офлайн концерт SMTown. Традиционно ще се проведе в Токио Дом, датите са 27 и 28.08, а EXO ще бъде представен от Сухо, Кай и ЧЕН. ЧЕН! КИМ ДЖОНГДЕ!
Йес, нямам търпение.

Изображение

 

Обаче нищо не идва само - току-що се обяви, че D.O. е с ковид, въпреки завършения курс на ваксинация. 
Тъкмо вчера беше писал в Бабъл, че другата седмица започва снимките за новата си, прокурорската драма, но сега графикът му е спрян.
Пожелавам му скорошно възстановяване!

Изт.Daum

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера завършихме деня с Чаньол, днес го започнахме и то не по най-добрия начин.
Опитаха да замесят името му отново в скандал. Този път се пусна слух, че заплашвал шофьорка (влогърка) с която имал пререкания на пътя и се държал арогантно. И всичко това на база на публикувано видео в което не се вижда въпросният шофьор, а авторката казва само, че е известен айдъл. В коментар към материала някой услужливо казал, че според марката автомобил това в Чаньол и се почна... СМ веднага излязоха с опровержение и показаха намерения да съдят разпространителите на зловредни слухове. 

Изт. Koraeboo

 

 

Нещо далеч по-приятно. Канала на групата ни изненада с видео от подготовката на фен срещата на 9.04. Пропусналите я може да се порадват на моменти с момчетата, а останалите - да си припомнят страхотната емоция.

 

 

Днес също така EXO в лицето на Кай, Сухо, Шиумин и Сехун, имаха лайф излъчван в платформата Wavve, както и в канала на СМ SM C&C. Говорили са за шоуто EXO Ladder 3, играли са игри, били са както винаги - забавни и готини. Надявам се да го качат отново с англ. субки някъде.

Изображение
 

На път за лайфа Джунмьон пусна фото в Бабъл с текст: "Идвам към теб (вас)".
Изображение

 

 

Тук пък имаме едно готино ревю на албума на Сухо GREY SUIT - KOOKY MAG.
Хареса ми тази част: 
"Едно от нещата, които правят соло проектите на Сухо толкова отличителни е, че той разрушава едно погрешно схващане показвайки, че к-поп идолите могат да бъдат не само невероятни изпълнители, но и забележителни музиканти, размивайки границата между идол и артист. Не може да се отрече фактът, че двата соло албума на Сухо не са просто к-поп (или айдъл) музика, но в основата си са чист к-рок, силно повлиян от брит-рок (прогресивен рок) чрез изпълненията с група на живо и стигайки до собствения тон/стил на Сухо като артист... В този албум Сухо е изцяло в артистичната си стихия и е много ясно, че това е така, защото е напълно себе си."

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тийзър на оф-роуд филма на D.O. " Off The Grid". Напомням, че ще се излъчи по Дискавъри Корея на 12.05, 22:30 KST. 

 

 

Сухо е посочен като официален представител за връзки с обществеността на Seoul Welfair Foundation. Очакваме скоро неговите промоции за нова кампания в която ще насърчава младите хора към финансова грамотност и независимост. Записал е вече аудио послания, промо видеа. Организацията е създадена през 2004 г. от администрацията на сеулския метрополитен, с цел да работи за благосъстоянието на жителите на областта. 

54d14499d68a1c4f.jpg

 

0bf39a69e6e49a8d.jpg

 

Изт. Newsis.com

 

 

Ха

Влогърката, която качи видео с което името на Чаньол беше асоциирано, публикува обяснение с "извинение към замесените лица". Казва, че не е споменавала ничие име и много съжалява за недоразумението и хората, които се оказали забъркани. Изтрива го и ще внимава повече. 

Ей това е. Доби си 5-те минути слава, но имиджа на Чаньол пострада допълнително, защото знаем - масата хора само четат заглавията и гледат картинките. Целият ни онлайн живот вече е само картинки, а кой какво реално е казал или направил - колко хора си дават труд да четат с разбиране? После иди доказвай, че нямаш сестра... 

Off Topic

 

77c3120de2f869cb.jpg

 

 

И отново Чаньол, този път за хубаво, йее. :)

"Blue Helmet: A Song of Meisa" ще се стримва не само в онлайн платформата MetaTheater (USD 40, сърце ме боли), но и на живо в кина в Индонезия, Тайван, Хонконг, Сингапур, предстои да бъдат добавени още държави. 

Военен мюзикъл, а...

Изт. MetaTheater

631eb0a121b775d3.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още едно видео зад кулисите на фен срещата по повод 10тата годишнина на EXO. 

 

 

Ах
Ъпдейт от Amazing Saturday със Сухо, който гостува на шоуто заедно с Оню от SHINee и Ънхьок от Super Junior.

Спомняте ли си реакцията на видеото на Оню? Заснета е същия ден.
Ама не е ли хубав, а?

Изображение


Изображение

 

 

Лей с предстоящ филм "Me and My Youth" в който ще изиграе главната роля. 
Изображение

Ъпдейт и от Lay Studio - Уейбо.

Изображение

 

 

 

Нов постер на Кьонгсу за предстоящия оф роуд филм "Off The Grid". Предпремиера на 5.05 в seezn.
Изображение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сухо спечели гласуването във фенското приложение MUBEAT за "Айдъл, който се отличава и с групата си, и със соло дейността си".
Видео в което благодари на феновете.

 

 

А Сехун днес беше на събитие на DIOR, което се провежда на живо за пръв път от много време - Dior Fall 2022.
Изображение

Изображение
 

Off Topic

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

IG пост от Сухо, придружен с текст: "Беше щастлив април. Чувствам се жив."
Изображение

Пост и от мениджъра му, също с текст: "Чувствам се жив и в мир."
Изображение


KAI, първият му мини албум, беше официално награден от iTunes като 'EP албум на соло артист с най-много #1 iTUNES в историята" (т.е. най-много е слушан/свалян в приложението, за целия свят)
Снимката е от Инстаграма на продуцентите The Hello Group.
Изображение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честит да е Тао!
Жив и здрав, и много успехи!
 

W Korea с поздравче от Сехун, при посещението му събитието Dior Fall 2022.

cfxiQBLa?format=jpg&name=small

 

Между другото, един от най-големите и известни фен-сайтове на Сехун - "iridescent_boy", също са присъствали по лична покана от DIOR.

Фен-сайтът е известен с над милион последователя и изключително популярни снимки/видеа от събития от официалния график на Сехун (поне се надявам да го следва само по официални събития, надявам се не го следи в личния живот).

1651435591-s2.jpg

 

 

 

Чаньол с повишение в ранг - вече е сержант. Поради изключителния му принос към армията е бил препоръчан за повишение месец по-рано от предвиденото.
Изображение
Изт. Allkpop

 

 

Независимо от слабите продажби (като за член на EXO) на албума на Сухо и липсата на внимание от страна на EXO-L като цяло, феновете му успяха да му осигурят две реклами в НЙ за рождения ден. Дано ги види и знае, че все пак има хора, които го харесват. 

Стилистът му публикува в Инстаграм снимки от някои по-стари фотосесии с думите: "„Получих снимки от минали фотосесии на нашия Лидерним... Стил на принц. Каквато и да е концепцията, нашият колоритен лидер изглежда добре."

Изображение

 

 

Сайтът за популяризиране на корейска музика Genius Korea публикува месечната си класация за албуми и жанрове.

GREY SUIT на Сухо е #3 в листа за албуми.
Изображение

 

В рок класацията песните му са съответно:
#4 "Grey Suit"
#5 "Hurdle"

#8 "Morning Star"

#12 "Moment"

Off Topic

Изображение

 

 

 

В списъка за K R&B класацията оглавява песента му "Decanting".

Off Topic

 

Изображение

 

 

А "Bear Hug" е #2 в класацията за балади на мес. април.

Off Topic

 

Изображение

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специалният лайф на EXO за Lader S03 вече с англ. субтитри в канала на SM C&C.

 

 

А днес D.O. се е включил в Бабъл, за да каже, че е напълно здрав, карантината му е приключила и утре започва снимките за новата драма.
Йее

Сериалът на Сехун пък вече започна снимачния процес. Фенове са щракнали макнето ни докато се въплащава в ролята си - 18-годишния ученик Go Yoo.
Изображение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...