Jump to content

EXO


Recommended Posts

Ооооо, прекрасен е! :wub:Със сигурност искам да го чуя и разбера! Благодаря за превода, така ме доближи още повече до човека Ким Джунмьон!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много лично, наистина. 

За мен Сухо е скрита лимонка. В смисъл, той е тих и скромен /поне за мен е такъв/ и този албум, който очакваме от него е някак си точно в негов стил, бавно, емоционално, лежерно, тъжно дори на моменти. Или поне такива мисли ми навява, покрай тийзърите, които пусна. 

Обаче, той си има и друга страна. Я вижте как избухна в последното завръщане на групата. Затова казвам, че е скрита лимонка. Изкара дявола в себе си.:panda-145:

Невероятен е. Толкова лични чувства е вложил в песните от този албум, изразява себе си, вярвам ще докоснат всеки...:wub: Та го чакаме вече този негов първи соло албум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Let's Love излезе.

 

А за пръв път SM ни хранят веднага с официални англ. субки, в отделно видео. Явно им е писнало от интерпретациите на някои преводачи. :D Каквато и да е причината аз съм благодарна - когато разбираш текста песента е още по-хубава.

Off Topic

Разкош.

 

...I was not enough but you fill me.

I was like winter but now I'm warm me

Without even a word you change me

You were too far but now you're in front of me

I'm being colored by you

My stained heart is getting wiped out slowly

 

 

 

Тук може да изберете платформа на която да чуете албума.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чаках с нетърпение да чуя песента на Сухо, но уви, не ме хвана. OST-то, което пусна преди месец-два, ми привлече обаче вниманието и си го пускам отвреме-навреме. Все пак и песните си имат значение, естествено.... Както за разлика от My Love на Бек, което ме грабна веднага, последното му OST On the Road не се класира в любимте ми (заради изнесените напред части, които ми се струва, че са много по-подходящи за гласа на Чен - в дует за двамата щеше да е идеално може би)... 
И поздравления за OST-то на Чани! :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен в първият момент ми беше приятна, но като прочетох текста и я чух отново много ми хареса.
Тази ми е любимата засега, Self-Portrait. Това е ПЕСЕНТА за мен.

 

Ето и Made In You, също много хубава.

 

Всъщност пет от шест песни ми харесаха, само O2 така и не успях да я "чуя". 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, chernata kotka написа:

На мен от  този мини албум,тази негова песен ми стана любима.:panda-145:

 

И на мен вече ми е любима, заедно съ Self Portrait.
Феновете са бързи - появи се вече и пиано кавър, но... колко различно звучи без глас и с клавирен инструмент.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, kandala написа:

И на мен вече ми е любима, заедно съ Self Portrait.
Феновете са бързи - появи се вече и пиано кавър, но... колко различно звучи без глас и с клавирен инструмент.

Да различно звучи .С това пиано стана бавна лирична песен направо те потапя в песента :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичките имат много приятни моменти. Made by You ме усмихва всеки път като стигне до One of Kind заради GD :) 

 

А България е отново в листата на #1 чартващите в iTune, брех-брех :wub: 
И други интересни туитвания срещам...

 

91518089_927406354355200_3466918882894151680_n.jpg

 

Всички си стоят в къщи и въртят нови и стари песнички явно :rolleyes:
 

91716665_927406214355214_131517095513948160_n.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е не друго, а Инста сторито на Чаньол, който отелязва №1 за  #Self_Portrait в Мелон.

Off Topic

Изображение

 

А по-рано Музеят на Ван Гог започна да следва Сухо в Инстаграм.
ИзображениеИзображение

Междувременно, 6 часа след премиерата на Let's Love, видеото мина 1 010 000 показвания, което мисля, че си е доста добро постижение за всеки изпълнител.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

EXO на тротинетки :es:
 

Не знам защо тази песен постоянно ми напомня за албума на EXO-SC... Всеки път имам чувството, че е тяхна.  (Както със старта си 2Fast на SuperM всеки път ме обърква, че е песен от албума на Беки... The Crown на Super Junior пък ми звучи идеално за песен на SuperM – нали са все Super :D )
 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно прясно, прясно (е, от сутринта де) интервю за  The Ringer, както и мой превод, ако някой иска да го прочете.

Off Topic

 

Заплетените следи от четки в „Автопортрета“ на Сухо
Лидерът на к-поп групата
#EXO излиза соло с дълбоко личен албум
От Кейт Халиуел, 30.03.2020 г.

 

Всеобщият стереотип, че к-поп звездите нямат участие зад кулисите при продуцирането на тяхната музика е изцяло забавна лъжа и „Self Portrait“, първият соло албум на Сухо от к-поп групата EXO е най-пресният продукт, присмиващ се на това погрешно схващане. Мечтаният дебют на корейския изпълнител излиза в понеделник и както сладко добавя сладкия Сухо (чрез преводач и връзка през Skype): „Ръцете ми са изцяло в този албум.“ А това включва артистичната тема/дизайна на албума, текстовете, структурирането на траклиста и разбира се, пеенето. Това е произведение, което лидерът на EXO може да нарече собствено от горе до долу.

За дизайна на Сухо най-голямо влияние върху албума има не друг, а Винсент ван Гог. Известният художник вдъхновява концепцията на „Self Portrait“ и в частност „Starry Night“ – песен, носеща името на любимата картина на Сухо, защото понякога класиката просто не може да бъде победена. Сухо дори избира 30 март за премиерна дата на албума, защото това е рождения ден на Ван Гог.

Това може да изглежда като случайно съвпадение, но не и за феновете на EXO със силна памет. Според Сухо, през 2017 г. е пътувал до Швейцария за фотосесия за Allure Korea. Там той открива художника, който ще вдъхнови „Self Portrait“. Преди това пътуване, казва Сухо, не е бил особено заинтересуван от визуалните изкуства – бил е, разбира се, артист в своето собствено поле (на изява). Виждайки обаче картините на Ван Гог на живо за първи път в живота си, серията автопортрети намира струна към него (Сухо). „Осъзнах, че може да видиш почти всички следи от четки и колко са различни, отразявайки различни фази в живота му.“ казва Сухо. „Така станах голям почитател на творбите му. Той се превърна във вдъхновение за този албум и като Ван Гог, въпреки че аз не съм художник, усещам соло албума си сякаш маркиран от мои собствени следи от четки.“

Пристрастието на изпълнителя към серията портрети на Ван Гог добива смисъл като вземем предвид, че Сухо е прекарал последните 8 години елегантно променящ и развиващ своя имидж. От дебюта на EXO през 2012 г. човекът е останал същият – спокойствието на Сухо, лидерството, впечатляващият талант и енергията на „таткото“ не са изчезнали, но четките са различни във всеки албум. Досега Сухо беше основно модел. Този път той е и художникът.

Според Сухо песните в „Self Portrait“ са дълбоко лични. „For You Now“ е любимата му от този албум. „Песента е послание към всички хора в живота ми, на които съжалявам, че не съм казал колко съм им благодарен.“ казва той. „Любима ми е защото дори да е късно, мога да им покажа признателността си сега.“

Водещата песен „Let’s Love“ взема името си от слогана на EXO, създаден в ранните години на кариерата им – послание към лоялните почитатели, без да споменаваме и  останалите членове на EXO. „Членовете го обичат – намират го за много значимо.“ Казва Сухо. Обаче, прикривайки усмивка признава, че колегите му от групата не са му давали никакви съвети за албума. За щастие, не изглежда да се наложило да се нуждае от такива.

Конкретните отговорности на лидерите в една к-поп група може да варират, но постоянна е тази на гласът на групата в шоу-предавания, интервюта и промоции. „Свикнал съм да бъда този, който говори от името на останалите.“. Той не е нервен, когато е център на внимание, но му липсва присъствието на членовете, а именно – да се смеят на шегите му. „Малко странно е, защото при промоции обикновено говорим с другите, реагираме един на друг, Но сега, когато правя всичко това сам е малко…“ спира за кратко. „Със сигурност ми липсва присъствието им.“

За феновете е малко необичайно да виждат Сухо да действа сам. Повече от всеки друг в EXO неговият личен имидж в същността си е свързан с този на другите – ролята му, още от дебюта, е повече от всичко друго да води и представя останалите от групата на сцената и извън нея. Все пак Сухо, сценичното име дадено на Ким Джунмьон още преди дебюта му, означава „пазител“ на корейски. Но напоследък той има все по-малко да пази, тъй като групата все по-често – поне временно – се разчупва от редица фактори, включително задължителна военна служба, промоции на алтернативна група и лични ангажименти. EXO остава една от най-успешните к-поп групи, а Сухо не се срамува от вярата си в целостта на групата. На концерт на EXO миналата година, в стилистиката му беше включена временна татуировка. Сухо избра да изпише (изобрази) на гърба си имената на всичките девет души в групата – забележителен жест, имайки предвид, че включи Шиумин и D.O., служещи към момента в армията, както и китайския член на EXO Лей, който (донякъде противоречиво) не е промотирал с групата от няколко години.

Но извън лидерската му роля в EXO, солото на Сухо (“Su-lo”, както го интерпретират в интернет) е доста позакъсняло. На повечето концерти на EXO членовете изпълняват солата и дуетите си, включително “”UN Village” на Бекхьон и “What A Life“ на Чаньол и Сехун. Но досега Сухо винаги е изпълнявал адаптирана версия на песен на групата. Сега той най-накрая има 6 соло парчета от които да избира – и те са доста далеч от това което са свикнали да слушат феновете на EXO.

„Мисля че много хора ще бъдат изненадани от музиката.“ Казва Сух за инди-рока в “Self Portrait“. Имайки предвид, че последния сингъл на EXO “Obsession” е мрачен, фентъзи хит, той може да разкрие нещо (ново).
 

 

Self Portrait“ се отличава с мек, акустичен тон, в частност при „Let’s Love“ - който допълва нежния, чист глас на Сухо. „Това е жанр в музиката, който обичам откакто бях млад. Винаги съм мечтал да правя такъв тип музика, ако някога имам шанс да създам соло албум.“ казва той.

Сухо изрази също и надежда, че международните фенове и хората, които не познават/знаят EXO ще открият и ще се радват на албума. „Надявам се, че просто ще харесат гласа ми и музиката.“ казва той. „Надявам се също международните слушатели (а кажете ми не е ли едно сладко "татенце":D ) да потърсят и преведат текстовете и … да чуят сърцето ми. Защото има толкова много от мен в този албум.“

 

 

Оставям ви с една сладка компилация в чест на Suho.

 

In Addition: По принцип не би било смешно, но по-рано днес (всъщност вече вчера - на 30.03) една новина "взриви" световната арт-общност. 
От музей в Нидерландия, затворен заради корона вируса, изчезна платно на Винсент ван Гог. 
Мхм, същият дето е любимец и вдъхновител на лидера ни, албумът на когото се казва Self Portrait и излезе на 30.03 - рождения ден на художника с откраднатата картина. Току виж някой EXO-L я е откраднал за подарък за рд на Джунмьон :wacko:

Изт. Дневник

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добро утро! 

20 KST ( 14 ч. Бг време) лайв сешън с група, въе VLIVE. Уау, нямам търпение. 
(по-рано бях написала сгрешн час. извинете!)

 

На днешния ден преди 5 г. - 31.03.2015 г. излиза клипът на Call Me Baby.
Някой да го е пропуснал? Ако има такъв - don't waste your time...

 

btw, превеждам интервюто на Сухо за Billboard. Дългичко е, като е готово ще го сложа тук.
Интервюто на Сухо:

Off Topic

 

СУХО OT EXO РИСУВА ЛИЧЕН „АВТОПОРТРЕТ С НОВИЯ СИ СОЛО АЛБУМ

30.03.2020 г.

(бел. на автора -Интервюто е проведено на английски и корейски, и редактирано за яснота.)

 

Повече от десетилетие Ким Джунмьон е по-известен със сценичното си име Сухо. Член и лидер на к-поп групата EXO, певецът – чието сценично име означава „пазител“, прекарва двайсетте си години изпълнявайки (музика) по целия свят, реализирайки многобройни хитове в Южна Корея и продавайки милиони копия от албуми по целия свят още от началото на кариерата на групата през 2012 г. Сега той е готов да сподели повече от себе си в първия си самостоятелен албум „Self Portrait”. Мини албумът излиза в понеделник, на 30.03, като изпълнителят се обръща встрани от танца и r&b-ориентирания ритъм, типично асоцииран с музиката на EXO, и показва нова страна от себе си чрез шест рок-базирани песни. Чрез албума срещаме индивидуалността на Сухо без групата, който също така разгръща (музиката) представяйки нови звукови елементи. 28-годишният изпълнител, който пише текстове под псевдонима SH20 (не знаех това, готино), споделя също и погледа си към света чрез мек, инди-рок ориентиран звук, воден от сингъла „Let’s Love”. Със заглавие вдъхновено от слогана на EXO, свежо-сладкият тон звучи страстно, докато Сухо пее за любов, към която тича, но все още не е достигнал. Песента е и двете – романтична поп-балада и послание към фен-клуба на EXO – EXO-L.

Преди реализацията на албума, Сухо разговаря с Billboard, за да разкаже какво означава “Self Portrait” за него.

Как се чувстваш покрай предстоящото излизане на „Self Portrait”?
Нервен съм (за излизането). Тъй като това е първият ми соло албум и го правя без членовете на EXO, някак съм нервен, но също и много развълнуван – сякаш това е ново начало. Надявам се този албум и песните да се харесат на много хора. Не само на корейските фенове, но и на почитателите по целия свят. Надявам се да му се насладят.

Албумът е много личен, след като е наречен „Self Portrait” („Автопортрет“). Какво те вдъхнови да представиш този разказ за първия си самостоятелен албум?
Вдъхновението беше картината на Ван Гог „Автопортрет“. Видях я за пръв път в Швейцария и Париж, а за Ван Гог, като човек, предполагам, че е означавала много. Тъй като не съм художник исках да „нарисувам“ нещо като автопортрет в албума си, подобно на начина по който Ван Гог споделя своя собствен поглед към себе си.

Ван Гог е рисувал различни автопортрети отразяващи различни негови страни и е променял начина по който вижда себе си. Чувстваш ли в този албум такива прилики за себе си, като артист?
Да, така е, така мисля. Чрез този албум съм способен да разкрия и покажа различни свои страни, не само видими отстрани, но също и вътре в мен.

Видях, че обложката се базира на четири различни варианта. Чувстваш ли , че има четири различни страни в теб? Или не е толкова специфично?
За да съм напълно честен ще кажа, че вероятно имам повече от четири страни в себе си, имам много аспекти на личността си. С тези различни страни, които показвам, се опитвам да концентрирам основното, което може да се покаже в четири различни автопортрета.

Тези четири изображения имат ли някакво (особено) значение за теб?
Когато първоначално поисках да ползваме тази концепция, не отдавах много значение да покажа себе си, но исках визуално да изобразя четири различн сезона, четирите сезона на Сухо.

Имаш ли любим сезон?
Пролет.

Заедно с четирите изображения на албума, ти направи и свой автопортрет със  заешки уши, който се превърна в емоджи в Туитър. Как се чувстваш споделяйки тази страна от себе си като допълнение към промо концепцията на “Self Portrait”?
Така, заек или зайче (Бъни), е прякорът ми даден от EXO-L, затова има значение за мен. Докато общувам с феновете, говорейки директно на EXO-L, тогава изскача този прякор, но в албума не е включен, защото много други хора ще го слушат. Засега заешките уши и емоджита са по-скоро сигнал, който може да бъде разпознат от фенове и членове на EXO.

Значи албумът не е изцяло посветен на феновете, но взаимодействието в социалните мрежи е. Звучи сякаш е важно за теб публиката като цяло, извън лоялните EXO-L, да се наслаждава слушайки  Self Portrait”.
Да, песните в този албум са композирани за група. (бел. на автора: В корейския език по-често се казва „банда“ отколкото „рок-група“, когато се говори за рок-свързани жанрове). Това е жанр, който международната публика ще може да избере и слуша удобно, защото няма твърде силен ритъм и танцова основа, каквито обикновено имат албумите на EXO.

Спомена, че това е музика, която широката публика харесва, но дали също е музика, която ти харесваш?
Разбира се. Наистина харесвам Coldplay. Тяхната музика има голямо влияние над мен.

Специално песента „Let’s Love” – защо реши да направиш (включиш?) тази песен за „Self Portrait”?
Това е любимата ми песен в албума. Значението на заглавието е напомняне за слогана на EXO, който си казваме преди да излезем на сцена: „Нека се обичаме!“, Като цяло го използваме за подкрепа/поздрав. Това също е и посланието, което искам да кажа на хората - нека се обичаме.

Във връзка с това, има ли послание, което искаш да предадеш на хората докато слушат шестте песни в „Self Portrait”?
Ако съм откровен няма едно послание в (целия) албума. Темата, която свързва тези песни е идеята, че всеки има белези, всеки е бил нараняван. Но дори така, не трябва ли все пак да обичаме? Така че това е отворен въприс, който отправям към хората, които слушат музиката ми.

Свързан си с процеса на писане на текстове и получаваш кредит като текстописец. Има ли стихове, на които искаш хората да обърнат специално внимание?
Шестата песен, „For You Now”. Докато живееш живота си, понякога ти лиспва възможността правилно да благодариш на някого, дори да си му благодарен. Понякога се обръщаш назад и съжаляваш, че не си могъл да кажеш: „Благодаря!“. Затова, за да представя своята признателност, дори да е късно, искам да кажа: „Благодаря ви!“, искам и хората да се почувстват по този начин - дори да сте закъснели, никога не е късно да благодарите.

Имаш ли много такива съжаления (в живота)?
Да, много. Много (клати глава замислено). Понякога човек просто пропуска възможността да благодари на родителите си, аз също имам такива съжаление.

Работиш с Younha за „For You Now”. Какво донесе на албума тази колаборация?
Аз не съм личен приятел с нея, но отдавна уважавам и харесвам работата й. Затова се свързах с нея и попитах дали би пяла с мен. А за самата песен – тя е страхотен изпълнител. Надмина очакванията ми по отношение на това, как ще представи песента, музикално, текстово и чрез впечатляващия си вокал.

Има песен, наречена „Self Portrait”, но не е водеща, независимо че е с името на албума. Защо реши, че ще бъде „Let’s Love”?
Въпреки, че (другата) носи името на албума, когато хората слушат „Let’s Love” се наслаждават повече. Фразата също е от значение, исках да акцентирам на това.

Беше ли важно за теб чрез избора на тази песен за заглавна, да смесиш личността на Сухо, като солист и Сухо от EXO, в този самостоятелен албум?
Не исках да акцентирам на своята личност като член на EXO, докато правя албума, но когато започнах да създавам “Self Portrait“… EXO са важна част от мен (като човек) вече повече от 10 г. Така че беше естествено за тази част от мен да се прoсмука в текстовете и самия албум.

Като цяло какъв беше креативният процес започвайки от създаването на албума и каква е неговата интроспективна природа?
През последните три месеца слушам единствено рок музика, било то корейски или международни изпълнители, не слушам никаква танцова музика, r&b или джаз, за да вляза по-дълбоко в духа на албума. Отделих много внимание на музиката, но също и как текстовете достигат до хората. Освен това прекарах много време в разговори с приятели и обсъждахме каква история искам да представя, какво искам да предам. Намерих места върху които аз и приятелите ми се съгласявахме или имаме сходна връзка. Всичко това, като цяло, направи албумът какъвто е.

Почти като процеса при актьорството.
(смях) Да.

Каза, че си разговарял с приятели, за да получиш мнението им за посланието, но албумът се казва „Self Portrait” („Автопортрет“), което като артистична форма обикновено не приема гледната точна на външни лица. Какво беше от съществено значение за теб, за да обсъждаш идеите си с тях?
Причината поради която прекарвах време в разговори с приятели беше тази, че може да се каже, че те познават страна от мен, за която самият аз не знам. И въпреки, че е „автопортрет“ и моя история, ако приятелите ми – или широката публика – не могат да почувстват никаква връзка с него, това означава, че няма достатъчно въздействие или значение. Затова говорих с приятели и други хора за този проект.

Ти вече имаш дълга кариера. Защо реши, че сега е времето да споделиш тази своя страна със света?
Кариерата ми като част от EXO е почти 10-годишна, а скоро влизам в трийсетте си години, така че реших, че е точното време да говоря за своя живот през двайсетте си години.

По-рано спомена, че си нервен пред премиерата на албума. Имаш ли някакви опасения, по-специално да покажеш тези нови твои характеристики?
Хората ме познава от EXO, помнят мен и цялостния ми имидж като член на групата. Но за албумът, който издавам, за двете страни – феновете и публиката като цяло, може да е малко шокиращо да видят различна моя страна, друг музикален жанр. Наистина харесвам тази музика и имам увереност в стила на албума, но се надявам, че феновете ми и останалите слушатели ще отделят време да разберат (чуят) текстовете на парчетата – от първото до шестото – и съм убеден, че след като ги чуят ще харесат песните.

И преди си правил сам музика, някои твои колеги от EXO са издавали соло албуми. Наистина ли мислиш, че ще е шокиращо за публиката да чуе нова страна, нова история от теб?
Когато става въпрос за членовете на EXO, обикновено соло проектите варират около балади, r&b или хип-хоп. На концертите ни много солови изпълнения са такива. Някои от колегите споделят, че това са любимите им жанрове. Но аз никога не съм споделял публично, че наистина харесвам тази (рок) музика. Тъй като не съм споделял тази своя страна, това е причината да кажа, че съм малко нервен. Участвал съм в  музикален театър, правил съм песни в други жанрове, но за пръв път споделям това, така че…Мисля, че съм първият сред членовете на групата, който показва нещо толкова ново, затова мисля, че феновете и останалите слушатели може би ще са шокирани.

Каква би била идеалната реакция към този албум (според теб)?
Дори хората да не познават Сухо от EXO, се надявам, че просто ще харесат моя песен и ще станат фенове само като слушат албума. Овен това бих се радвал, ако професионални или аматьорски рок-групи харесат този албум. Би било страхотно.

Албумът излиза в края на март, така че, ако си представяме останалата част от годината, какво искаш 2020 да ти донесе по пътя?
О, това е трудно. Бих искал да общувам и да се свържа с всички, дали с членовете на EXO или публиката, като цяло. Надявам се, че в 2020 ще може да установим много връзки на съпричастност.

 

 


 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се да има повече възможности за изпълнение с група. 

(не мога, не знам как да споделя видеото от VLIVE, приемам съвети.) 

 

Self Portrait

 

Starry Night

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 01.04.2019 г. Чен издаде първия си соло албум April, and a Flower.
Аз (като по-бавно схващаща) не оцених веднага заглавната песен, но впоследствие се влюбих в нея.
Разкошен, разкошен Джонгде.
Най-скромния и мил член на #EXO, който открадва сърцата ни най-неочаквано.
Интервю на Billboard, което преведох с огромно закъснение, но нека прочетем думите на Чен посветени на първия му албум.

Off Topic

 

ЧЕН ОТ EXO ГОВОРИ ЗА ПЪРВИЯ СИ СОЛО АЛБУМ „April, and a Flower”: Ексклузивно
04.04.2019 г, Тамар Херман

 

Минаха седем години откакто Чен се представи в първия си видео тийзър за к-поп групата EXO, дебютирала през 2012 г. Но тази седмица артистът, роден като Ким Джонгде, награди света с първия си самостоятелен албум „April, and a Flower”.
Албумът съдържащ шест песни, разкрива вълнуващите вокали на Чен. Започвайки с „Flower” и воден от сърдечния предшественик на раздялата, във формата на “Beautiful Goodbye”, албумът представя разнородния талант на певеца и идва след години работа не само с EXO, но така също колаборации и специални изпълнения, много от които ползвани в южнокорейски телевизионни драми.
След пресконференцията в понеделник (01.04.2019 г.) проведена в Сеул, Чен се настанява удобно с Билборд, за да обсъди какво означава тази нова сцена в кариерата му.

Какво е чувството да реализираш първия си самостоятелен албум?
Мисля че едва започвам да го усещам. Честно казано, преди днешния ден бях много спокоен. Но днес започва да ме тресе. Преди всичко, като резултат (колко добре е направен), мисля, че започвам да осъзнавам малко по малко. Също така и фактът, че можах да изпитам от първа ръка колко сериозно работи екипът ми. Видях също и собствените си недостатъци, върху които трябва да работя, за да раста (като артист). Чувствам сякаш осъзнах, че трябва да работя още по-сериозно започвайки от днес, за да стана по-добър певец. Правил съм много промоции с EXO. Мисля, че това е така, защото това не е Чен от EXO, а първата ми стъпка като просто Чен.

Колко различен беше този опит за креативността ти?
Беше възможност да покажа по-искрена страна от себе си. Когато промотираме като EXO имаме дадена концепция и всеки един от членовете има своя позиция. Всичко е разчупено и предварително определено. Но докато работя върху соло албума си аз трябва да стоя на сцената сам и да бъда още по-честен показвайки себе си.

Името на албума е „April, and a Flower”, а песента на която си съавтор се нарича „Flower“. Какво е значението на това?
Всички сезони и всяко време минава, цветята цъфтят и умират след това. Означава, че в това време всички болезнени изпитания и трудности могат да разцъфтят с надежда. „Flower” е (означава) надежда и утеха.
Какво преживяване беше за теб да напишеш текст за собствена песен?
Когато получих демото на песента нямаше текст. Но веднага като я чух почувствах, че наистина искам да дам послание на надежда. Почувствах се така от момента в който чух пианото, с което започва песента.

Разкажи малко повече за сингъла. Какво вдъхнови „Beautiful Goodbye”? Защо искаше да се фокусираш върху емоциите на раздялата?
За влюбените, определено има време в което се уморяваш от връзката, когато ти става твърде удобно. Песента е не за чувствата, които аз изпитвам, а за тези на другият човек към мен. Контекстът (на песента) е, че аз все още много те обичам, но моля те, дай ми малко време, за да се разделим красиво, да го решим и двамата. Затова, когато пея песента, аз го правя мислейки: „Вместо да бъде толкова тъжен, този човек се старае да не показва колко му е тежко всъщност.“ Това исках да предам и мисля, че съм доста спокоен докато го пея.

Какво е красивото в това?
Всъщност, мисля си, че няма такова нещо като „красива раздяла“. Не мисля, че съществува. Но ако някои хора трябва да се разделят, вместо да са тъжни и да се нараняват един друг, мисля че ще е по-добре раздялата да се представи като красива.

Популярният корейски певец Пол Ким написа текста за „Sorry Not Sorry“. Как беше да работиш с него?
Пол Ким е артист, когото наистина харесвам. Даде ми се огромна възможност той да работи над моята песен. Малкото ми притеснение беше, че чувствителността на Пол Ким може би ще бъде изобразена (в песента). Беше песен с емоционалния заряд на Пол Ким и аз се притеснявах как ще представя себе си по моя собствен начин. Крайният резултат беше страхотен и аз съм много доволен от това. Много щастлив бях, когато Пол Ким каза, че също я е харесал (песента).

Има ли други изпълнители или текстописци с които искаш да работиш в бъдеще?
Има много. Наистина харесвам Джон Леджънд от много отдавна. В миналото имах възможност да пея с него (на 2014 Mnet Asian Music Awards). Ако имам възможност бих искал отново да работя с него.
Какво искаш слушателите да вземат от албума?
Не само заглавната песен, но (в него) има и други хубави песни. Надявам се, че песните ми ще дадат комфорт и ще утешат хората. Не да успокоят тъжните хора, казвайки им, че всичко е наред, а да утешат хората, да им покажат, че разбирам как се чувстват.

 

 

Едно прекрасно изпълнение на песента Flower.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен постоянно ми излизат в YT напоследък професионалните записи от Япония и Сеул и много им се радвам какви са хубави... :wub:
Споделям това, защото е със Сухо и май ми е любимата песен на EXO-SC, заедно с Roller Coaster... 

 

WOW, а тия концертни VRC-тa са толкова интересни!!! Добре, че се намират добри души да ни качват, докато не ги надушат и делнат :)

 

Първо на X-EXO, че има повече съспенс :inlove:

Spoiler

 

 

На EXO - от Светлата страна на Силата :) 

Spoiler

 

 

Беки и X-Беки с UN Village:

Spoiler

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Live session O2 и Made In You, качени вече в канала на #EXO в Тубата.

Ама страхотно звучи с група, наистина.Дори O2 започна да ми допада.
Мед ми капе на сърцето като го гледам.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 14 часа, kandala написа:

На 01.04.2019 г. Чен издаде първия си соло албум April, and a Flower.
Аз (като по-бавно схващаща) не оцених веднага заглавната песен, но впоследствие се влюбих в нея.
Разкошен, разкошен Джонгде.
Най-скромния и мил член на #EXO, който открадва сърцата ни най-неочаквано.
Интервю на Billboard, което преведох с огромно закъснение, но нека прочетем думите на Чен посветени на първия му албум.

Благодаря за превода, Чен винаги ме е вълнувал с прекрасния си глас. Желая му много щастие.

ДА, Даааа, "02" е страхотна:wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...