Jump to content

Режисьорски грешки в любимите ни филми и сериали


Recommended Posts

В много от любимите ни азиатски филми и сериали, попадаме на сцени, в които явно си личи недоглеждането на снимачния екип. Такива грешки не променят желанието ни за гледане, защото ние сме си най-големите любители на азиатското и прощаваме всичко.

Но не можем и да подминем с лека ръка такива неща, затова реших, че тук е мястото на "зорките очи" на българския фен.

Започвам с един сериал, с участието на моята най-голяма слабост - Рейн. Сериалът е: "The Fugitive: Plan B" (2010). Епизодът е 05. И всичко започва в 50-тата минута. Следват и кадрите, които успях да "щракна". Обърнете внимание на обувките на "лошата кака". Веднъж са с токове (и то какви), после са гуменки, после пак токове, после пак гуменки... и това в рамките на 5 минути от епизода и два "дармона"(бой) и едно преследване по улиците на... там където са: (Снимките са хронологично подредени)

 

 

61603069.jpg

79594991.jpg

37185555.jpg

29665064.jpg

89211949.jpg

 

Изглежда, въпреки напечените ситуации, мацката в черно има време да смени "дрешките" на краката си. На това му се вика: "Да запазиш хладнокръвие в най-важния момент" :yes:

Евала ти, режисьоре! :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5409589r.jpg

най-честите "грешки", които аз забелязвам са именно телефоните, които докато героите уж говорят, си остават заключени, по някой път са в менюто etc.. не знам дали трябва да го считаме за грешка, все пак не е чак толкова фатално, но на мен винаги ми бие на очи laugh.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вижте какво ми се наби в очите, както си гледах 3-ти епизод на Master's Sun. Явно много се заглеждам в това, с което се обуват героините на любимите ни сериали. Ако искате да се убедите сами, пуснете си епизода и около 14-тата минута се концентрирайте върху краката на госпожица Хьо Джин. Ако пък не ви се гледа точно сериал с духове, ще трябва да се доверите на "Фото Хлъц".

1-вият кадър от приблизително 14-тата минута. Десен крак в кутия от салфетки, заменяща маратонката. ->
z4mh.jpg
И в 15-тата минута следва ляв крак наврян в същата кутия. ->
1lnw.jpg
Завършек с кадър от 16-тата минута, където кутията с хартиени кърпички, неясно как, се е преместила върху десния крак, където си беше и около две минути преди това ->
e97k.jpg
Междувременно, розовата обувка в ръката също става ту лява, ту дясна, в зависимост от това, кой е кракът, загубил маратонката в мол-а.

 

Сериалът наистина е очарователно мистериозен, нали? :i love this:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мога да дам мнение само за японските филми, който изпипват детайлите до съвършенство. Това едно от нещата, който продължават да ме поразяват и го възприемам като чисто японско нещо. То бива, бива ама такъв перфекционизъм е прекален :)  и така докато не гледах closed note . 

няма как дневника да е бил с нея в деня, който умира и после да се озове в тайното шкафче на квартирата й, от където го взима другата главна героиня

  Това недоглеждане много ме зарадва и е доказателство, че японеца и той е жив човек и прави грешки :i love this:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е " My love from another star" или както е известен между гледащите го с български субки (благодаря, parab!) - "Дошъл от звездите". Епизод 6-ти, минутата е някъде около петдесетата. Много тежък момент. Главните герои стоят на ръба на висока скала, зад тях са въоръжените лоши, пред тях - пропаст. Минутки на сълзи и признания, след което стрели политат към жертвите. Девойката застава пред тялото на любимия си и стрелите се забиват в гърба й.

9z8g.jpg

Героят я прегръща, стрелите стърчат отзад, докато тялото и се свлича леко и... изведнъж... какво да видиш!? Тялото се свлича в прегръдките на разплакания красавец, обаче стрелите не стърчат отзад. Всъщност не стърчат отникъде. Къде се дянаха?...

vh8q.jpg

А, ето ги отново. Можем да сме спокойни. Грешката е поправена.

tf8q.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Струните на сърцето, още в началото на първи епизод куфара на  ГГ излезе на лентата без колелце, после имаше колело, после пак падна при слизането от бордюра. И в още два три се виждаха микрофоните на звукооператорите.Скоро гледах един японски и там имаше нещо такова с дневници и се чудих как  се оказва дневника на две места.В Човека от звездите, като отвлякоха от болницата ГГ, телефона и остана на леглото, после се оказа в колата до нея!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...