Jump to content

Режисьорски грешки в любимите ни филми и сериали


Recommended Posts

В много от любимите ни азиатски филми и сериали, попадаме на сцени, в които явно си личи недоглеждането на снимачния екип. Такива грешки не променят желанието ни за гледане, защото ние сме си най-големите любители на азиатското и прощаваме всичко.

Но не можем и да подминем с лека ръка такива неща, затова реших, че тук е мястото на "зорките очи" на българския фен.

Започвам с един сериал, с участието на моята най-голяма слабост - Рейн. Сериалът е: "The Fugitive: Plan B" (2010). Епизодът е 05. И всичко започва в 50-тата минута. Следват и кадрите, които успях да "щракна". Обърнете внимание на обувките на "лошата кака". Веднъж са с токове (и то какви), после са гуменки, после пак токове, после пак гуменки... и това в рамките на 5 минути от епизода и два "дармона"(бой) и едно преследване по улиците на... там където са: (Снимките са хронологично подредени)

 

 

61603069.jpg

79594991.jpg

37185555.jpg

29665064.jpg

89211949.jpg

 

Изглежда, въпреки напечените ситуации, мацката в черно има време да смени "дрешките" на краката си. На това му се вика: "Да запазиш хладнокръвие в най-важния момент" :yes:

Евала ти, режисьоре! :bow:

Link to comment
Share on other sites

5409589r.jpg

най-честите "грешки", които аз забелязвам са именно телефоните, които докато героите уж говорят, си остават заключени, по някой път са в менюто etc.. не знам дали трябва да го считаме за грешка, все пак не е чак толкова фатално, но на мен винаги ми бие на очи laugh.gif

Link to comment
Share on other sites

Вижте какво ми се наби в очите, както си гледах 3-ти епизод на Master's Sun. Явно много се заглеждам в това, с което се обуват героините на любимите ни сериали. Ако искате да се убедите сами, пуснете си епизода и около 14-тата минута се концентрирайте върху краката на госпожица Хьо Джин. Ако пък не ви се гледа точно сериал с духове, ще трябва да се доверите на "Фото Хлъц".

1-вият кадър от приблизително 14-тата минута. Десен крак в кутия от салфетки, заменяща маратонката. ->
z4mh.jpg
И в 15-тата минута следва ляв крак наврян в същата кутия. ->
1lnw.jpg
Завършек с кадър от 16-тата минута, където кутията с хартиени кърпички, неясно как, се е преместила върху десния крак, където си беше и около две минути преди това ->
e97k.jpg
Междувременно, розовата обувка в ръката също става ту лява, ту дясна, в зависимост от това, кой е кракът, загубил маратонката в мол-а.

 

Сериалът наистина е очарователно мистериозен, нали? :i love this:

Link to comment
Share on other sites

Аз мога да дам мнение само за японските филми, който изпипват детайлите до съвършенство. Това едно от нещата, който продължават да ме поразяват и го възприемам като чисто японско нещо. То бива, бива ама такъв перфекционизъм е прекален :)  и така докато не гледах closed note . 

няма как дневника да е бил с нея в деня, който умира и после да се озове в тайното шкафче на квартирата й, от където го взима другата главна героиня

  Това недоглеждане много ме зарадва и е доказателство, че японеца и той е жив човек и прави грешки :i love this:

Link to comment
Share on other sites

Сериалът е " My love from another star" или както е известен между гледащите го с български субки (благодаря, parab!) - "Дошъл от звездите". Епизод 6-ти, минутата е някъде около петдесетата. Много тежък момент. Главните герои стоят на ръба на висока скала, зад тях са въоръжените лоши, пред тях - пропаст. Минутки на сълзи и признания, след което стрели политат към жертвите. Девойката застава пред тялото на любимия си и стрелите се забиват в гърба й.

9z8g.jpg

Героят я прегръща, стрелите стърчат отзад, докато тялото и се свлича леко и... изведнъж... какво да видиш!? Тялото се свлича в прегръдките на разплакания красавец, обаче стрелите не стърчат отзад. Всъщност не стърчат отникъде. Къде се дянаха?...

vh8q.jpg

А, ето ги отново. Можем да сме спокойни. Грешката е поправена.

tf8q.jpg

Link to comment
Share on other sites

В Струните на сърцето, още в началото на първи епизод куфара на  ГГ излезе на лентата без колелце, после имаше колело, после пак падна при слизането от бордюра. И в още два три се виждаха микрофоните на звукооператорите.Скоро гледах един японски и там имаше нещо такова с дневници и се чудих как  се оказва дневника на две места.В Човека от звездите, като отвлякоха от болницата ГГ, телефона и остана на леглото, после се оказа в колата до нея!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...