Jump to content

Recommended Posts

Съгласен съм с вас, наистина великолепен филм. :) Не бях гледал никакви американски римейкове. Дори не знаех за какво става въпрос и какъв жанр е, защото ми го бяха препоръчали като име. Очаквах някаква романтична драма, а то се оказа странен филм за откачените корейски отношения между мъже и жени. Филма загатва много теми, но те оставя сам да си отговориш и да се замислиш над тях.

На мен ми допадна това как жената рейгираше на променената визия на любимия си. Какво е външността на един човек и колко важна е тя, като доказателство за определянето на неговата личност? Действително ли всички сме просто една външност? В началото го отблъскваше, но в един момент успя да го приеме въпреки промяната . Да не забравяме и особено силната секс сцена. Направо имах чувството че душите им се сливат. Рядко ме впечатляват такива неща. :) Много ефектен начин да покажат, че за нея любовта е над външността. Героят на Бьонг Хон ми се струваше леко луд, не мога съвсем да го разбира. Може би от там идва и заглавието на филма. Беше пристрастен да я обича, по някакъв свой извратен начин. Без да има някакви спомени с нея, той открадна чуждите.

И разбира се накрая супер лудият завършек. Много съм доволен. :asian:

 

 

 

 

Много ли голяма грешка ще направя, ако не подтисна чувството на любопитство към американската версия и желанието да я видя? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го гледах преди месец и историята определено не ми допадна. Не харесвам такива странни, мрачни и леко-извратени истории. Но актьорската игра беше брилянтна, Lee Byung Hun за пореден път ме впечатли до немай-къде. Уникален е този мъж, уникален актьор.

Как перфектно изигра ролята на брат си, и за миг не се усъмних, че това наистина е вселен дух.

Жената също играеше страхотно, но не знам защо не ми хареса като цяло, адски дразнеща ми беше.

Както и да е, аз все пак бих препоръчала да се гледа филма, различен е и навява доста странни мисли в главата на човек.

 

Съгласен съм с вас, наистина великолепен филм. :) Не бях гледал никакви американски римейкове. Дори не знаех за какво става въпрос и какъв жанр е, защото ми го бяха препоръчали като име. Очаквах някаква романтична драма, а то се оказа странен филм за откачените корейски отношения между мъже и жени.

Филма загатва много теми, но те оставя сам да си отговориш и да се замислиш над тях. На мен ми допадна това как жената рейгираше на променената визия на любимия си. Какво е външността на един човек и колко важна е тя, като доказателство за определянето на неговата личност? Действително ли всички сме просто една външност? В началото го отблъскваше, но в един момент успя да го приеме въпреки промяната . Да не забравяме и особено силната секс сцена. Направо имах чувството че душите им се сливат. Рядко ме впечатляват такива неща. :) Много ефектен начин да покажат, че за нея любовта е над външността. Героят на Бьонг Хон ми се струваше леко луд, не мога съвсем да го разбира. Може би от там идва и заглавието на филма. Беше пристрастен да я обича, по някакъв свой извратен начин. Без да има някакви спомени с нея, той открадна чуждите.

И разбира се накрая супер лудият завършек. Много съм доволен. :asian:

 

 

 

 

Много ли голяма грешка ще направя, ако не подтисна чувството на любопитство към американската версия и желанието да я видя? :)

 

И според мен централният въпрос във филма беше 'любовта има ли външност?...'

Според мен не, няма значение в каква обвивка ще се появи любимият човек, стига наистина да е той / тя. Но заслужава ли си наистина да направиш всичко за любовта, включително да се откажеш от собствената си същност? ... Да обичаш чрез лъжа, знаейки, че не ти си обичан в този момент, а някой друг?

За мен това е напълно безмислено.

Но филма те кара да си задаваш тези и много други интересни въпроси. Както невероятната еротична сцена...това изневяра ли беше, или доказателство за абсолютната любов?....

И двете, като че ли...

 

Аз изобщо не се изкушавам от американската версия. Освен ако в главната роля не е пак Lee Byung Hun ;):P .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах филма преди известно време, но определено няма да го забравя скоро :) Не само, че съм пристрастна заради Lee Byoung-hun, просто темата е изключително интересна от чисто психологична гледна точка. Относно

Но заслужава ли си наистина да направиш всичко за любовта, включително да се откажеш от собствената си същност? ... Да обичаш чрез лъжа, знаейки, че не ти си обичан в този момент, а някой друг?

, мисля че заглавието за това е Addicted. Човекът е тотално пристрастен, не се замисля дали е правилно това, което прави. Просто го прави, в главата му има само една мисъл- да е с тази жена, без значение какви са начините и методите да постигне целта си. Определено се съгласявам с горните мнения, че е един много силен филм. Аз също

Аз изобщо не се изкушавам от американската версия. Освен ако в главната роля не е пак Lee Byung Hun ;):P .
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, когато видя раздвижване в темата на по-стари, но добри филми.

Задавала съм си въпроса, дали тук изобщо става въпрос за избор... Има ли друга възможност героя на И Бьон Хьон освен да следва зависимостта си?

Относно:

"Но заслужава ли си наистина да направиш всичко за любовта, включително да се откажеш от собствената си същност? ... Да обичаш чрез лъжа, знаейки, че не ти си обичан в този момент, а някой друг? "

мисля, че той не си задава тези въпроси. За него те са излишни. Аз не се интересувам как точно водата вкъщи стига до чешмата, но не мога да живея без нея, радвам й се и благодаря всеки ден за този дар (може да е глупаво, но се опитвам да обясня някак какво си мисля).

Изненада ме жената. Тя имаше избор. Понякога я разбирам.

Предполагам се е чувствала толкова силно самотна, колкото той обсебен.

 

Наистина странен филм, но с заслужава да се види.

Любовта има много лица...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Той имаше избор, дори най-големите наркомани могат да се излекуват, ако се изолират от зависимоста си. Можеше да отиде да живее в чужбина за известно време (като това момиче което го обичаше), после да се вижда с брат си и жена му само на празниците и т.н. Това неговото не е нормално. Нормално е когато си обичал някого, а той теб не, да страдаш известно време, да се отдръпнеш за да можеш да продължиш напред. Това е съдбата на любовта, когато единият не я чувства и иска. Точно както направи онова момиче. Колкото до героя на И Бьон хон, за него като че ли любовта има външност. Дали изобщо за него има значение каква е тя, какво харесва и дали са имали (или ще имат) нещо заедно? Не знам, действително филма те кара да си задаваш хиляди въпроси. :) Според мен той имаше някакъв психичен проблем, но не съм много запознат с тези неща. В смисъл държанието му не е на влюбен, а на вманиачен. Не мога да преценя дали цял живот ще я иска по този начин или в един момент няма да му омръзне това преструване... Краят май наистина е отворен. Според мен няма да се получи нищо между тях, защото той не се държи с нея като с нормален човек. Имам предвид като влюбен, като човек, който иска да създаде семейство и да прекара животът си с нея . Не я ревнува, не иска тя да е влюбена в него, само иска да е около нея на всяка цена. По скоро е като някакво малко дете, което си е втълпило че му трябва на всяка цена дадена играчка.

За да се излекуваш от някаква зависимост, най-добрият начин е да получиш големи дози от нея. Разбира се има реален шанс тя да те убие. :) Дали пък той няма да я остави в един момент и да стане зависим към друга?

 

 

Колкото до нея, според мен тя нямаше голям избор накрая. Едно дете може да промени коренно приоритетите ти и това какво искаш. Може би не й остава нищо друго, освен да му даде шанс да бъде баща и нейн съпруг. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

И двамата имаха избор. Той беше направил своя отдавна - да я обича тайно, а тя имаше крайното решение.

Според мен беше обсебен не само от нея, но и от живота на брат си. Защо иначе би се подложил на всичко това? Двамата имаха силна връзка и заради нея криеше чувствата си към жена му. Също мисля, че се престори на него от чувство за вина. Ако беше "брат си" нямаше да е гузен пред съвестта си и да се обвинява. А ако беше самия себе си и най-накрая признаеше или изживееше за любовта си, щеше да е съсипан. Освен това изключително достоверно се представи за него, което потвърждава вманиачеността му.

Тя от своя страна, предпочете да живее с лицето на брата, но с душата на съпруга си, отколкото да остане без никой. Той щеше да и напомня на него, щеше да е него. Всъщност какво повече иска човек, който е загубил обичан близък? И двамата получиха нов шанс. Така че любовта дори и да има външност, след време се превръща в нещо по-дълбоко.

Може и да не я иска така цял живот, но и аз мисля, че за да се отърсиш от нещо, трябва да го изживееш по някакъв начин, дори и да е покъртително.. Това беше техния начин.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време изтеглих филма, още в първите минути не ме грабна и си казах,че този филм не ми харесва и го изтрих.Мина време реших да дам още един шанс на филма.И в интерес на истината не съжалявам,а се ядосвам на самата себе си,че не съм го изгледала още първия път. :lol:

Когато свърши филма бях тотално поразена,гледах монитора и бях като хипнотизирана.

 

Всичко очаквах,че може и да се преструва,но не очаквах,че изпитва такава любов към снаха си,да се реши на такова кардинално решение само и само да има жената която обича.

 

Lee Byoung-hun,е невероятен актьор взе ми акъла.Евала на този човек,заслужава си признанието в Холивуд.

Филма трябва да се гледа от всички който обичат корейско,задължително.

Благодаря за превода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз останах запленена само от прочетените коментари ... а какво ли ще се случи сега като го изтегля и гледам ... и така ще направя после ще сравнявам с новият за къйто си говоре ,че си приличат .....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм ми е от  любимите и сравнявам с него всички обсебености, които се появяват и все ми бледнеят.Толкова е въздействуващ, че след края си обсебен от него. В това е и двуякото значение на заглавието.Толкова  силни чувства бушуват и актьорите ги показаха, чрез героите си, че филмът не може да бъде разказан. Не мога да отмина и постелната сцена- не за друго, а заради това, че е една , но така изиграна и направена, че беше абсолютно достатъчна.

Показа сливането на душите- на  влюбената и обсебената, които намериха покой от лутането по този начин.Правилно или не, имаха ли избор или не, това беше експлозията, която счупи оковите и им даде възможност да продължат да живеят, а не да боксуват на едно място.И дъждът отми вината. Изборите, които направиха, впоследствие,  бяха осъзнати и приети.

.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен филм!!Отскоро гледам корейско кино и съм много приятно изненадана.До сега бях гледала само сериали,но вече съм луда фенка и на филмите им.Гледах Obsessed  и  четейки отзивите за него,случайно попаднах и на този филм.Благодаря за информацията-няма да гледам американската версия,за да не си развалям впечатлението.За филма оценка-10/10!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен филм! Много драма, много романтика, много емоция и много страст, а сюжетът е много добър. Така бих описала този филм, точно, кратко и ясно, актьорите се справиха страхотно и благодарение на това, успяха да пресъздадът всяка емоция на героите си. Филмът е уникален!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слаб филм.

 

. Изобщо да спиш с някого чрез лъжа и измама  е чисто и просто вид изнасилване. Харесваше ми, докато не се разбра какъв е всъщност. В първата половина имаше що интересно. Това за външността и душата и значението им за другиии.

Как хората внезапно могат се променят...

То и аз обичам да столквам, но да кажем, без да причинявам вреда... Да използваш разни подмолни методи, за да си постигнеш целта е вече проклятие. Да си я беше обичал, правил комплименти, услуги, без да се стига до това извращение... И тя патицата - ще стои, заради детето...

И какво " И те заживяли дълго и щастливо!"

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът може да се гледа и онлайн. Ето линк към vbox плейлист

Извинете за качеството, но по-добро не открих. :rolleyes: 

 

Редактирано от bealonenomore
Добавям в първия пост :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...