Jump to content

Kamen Rider Fourze (2011-2012)


Recommended Posts

Ако трябва да бъдем честни малкия ми племенник искаше нещо от рода на Power Rangers и така почнах да му търся - съответно леля трябваше да превежда :lol: но пък и на мен си ми хареса и така ги подкарвам всичките / :28558: но май почнах отзад напред/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то че е към последните сериали от поредицата да, но не е фатално поне тези първи епизоди дето гледах нямаше намек за нещо важно, което зрителите трябва да наваксват в останалите камен райдери. А иначе те са страшно много това се води след Kamen Raider OOO като в Хейсей периода от 2001 до сега демек 2012 са сигурно към 15 сериала. Поне аз не останах с впечатлението, че трябва да съм гледал KROOO представиха тримата герои в училището, облякоха костюмите и тръгнаха да мачкат чудовищата съвсем независима история. Разбира се това е за в началото понеже съм гледал доста малко може би в последствие има неща за които ти трябват познания от предишните, но ме съмнява ukio може да ти каже със сигурност. Иначе първото е от 2001 от Хейсей - KR Kuuga и тука го няма сигурно защото не могат се намери линковете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре си го обяснил. Този е Форзе, а ООО е предишният.

Няма значение откъде ще започне човек. Всяка поредица е сама за себе си и няма пряка връзка с предходните. Радърите са различни като имена и визия (дори приспособленията, които използват в битките не се повтарят), злодеите също. Единственото общо е това, че всички са свръхгерои, които живеят в даден свят и се борят за доброто на обитателите му.

П.П. miglenaciq, добра леля си има твоят племенник. Попаднали сте на най-качествените продукции в жанра. Точно тези с райдърите се водят токусацу, но има и други, с рейнджъри, от които всъщност произлизат Пауър рейнджърс. Те също вървят успоредно с райдърите в Япония, обаче като жанр са записани сентай. По-слаби са по отношение на историята и според мен са насочени към по-малките деца.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За сега изгледах Den-O,следя и Wizard почнах да свалям Fourze но нещо не ще да тръгне свалянето.ООО също ми е в списъка за гледане-там гледах първи епизод и ми допадна.Попаднах на едно филмче от линка за Ден-о където освен двамата се появи и Камен Райдър Кива-така че и него смятам да изгледам.Бе май ще изгледам всичките :D само да успея да ги сваля

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ООО е култов! Има много силни персонажи в него. Нещо, което в първите епизоди липсваше на Wizard.

Всички са интересни. Винаги използват важен елемент, на който да наблегнат. Кива например беше свързан с вампири. Самото име киба, както му казват японците, означава зъб и показва начинът, по който героят се трансформира, а именно - чрез ухапване.

Дано да ви е интересно. Аз уж съм голям човек, но много дълбоко съм впримчена в райдърския свят. Затова в Киото държах да отида в Ейгамура, където видяхме тези герои чрез реални макети. Радвах се като малко дете и правех снимки на всеки един персонаж. Там успях да проследя и еволюцията им, която по-късно видях в специалните части към Форзе. Колко примитивни са били първите райдъри в началото на 70-те години. Костюми, сюжет, операторска работа, монтаж, всички тези елементи са претърпели невероятна промяна до днес.

2efe064824c6db53.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичките Райдъри, Сентай и т.н. японски супергерои, можете да теглите от :click: със стандартно или HD качество. Всички епизоди, игрални филми и видеоклипове са със субтитри на английски. По-отдавнашните поредици се споделят от по-малко хора, защото повечето вече са ги гледали и се ориентират към следващите.

Редактирано от acabaca
http://www.easternspirit.org/forum/index.php?showtopic=841
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно, ТВ Нихон е най-достъпният тракер за райдърските поредици. И аз оттам си ги свалям. Забелязах, че някои по-стари заглавия са качени и в Asiatorrent, но Форзе го няма.

Линк

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я пробвай тук. Има сийд и поне на мен ми се закача като пробвах дали върви даунлоуда.

 

Мерси за линка-смъкнах ги но пък са без субтитри :D Да не би да има отделен линк за тях

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не те са вградени всичко точно то и си пише на торента "english translated... bla bla". Ето даже скрийн от 1-ви епизод от тоя същият линк дето ти дадох да видиш как ми излиза на мен със субтитри:

kameny.jpg

 

 

Ако не ти ги показва значи нещо или плейъра ти е калпав или имаш проблеми с кодеците. Аз кодеци не ползвам в КМ-то си има такива при самата му инсталация и си ми пуска всичко без проблеми. :rolleyes:

 

Горе гледам, че се чудите за онзи тракер да там са подбрани много добре и подробно всичките райдъри, но първите епизоди конкретно на форцето кретат с 1-2 сийдъра и затова не може да се тегли като хората от там.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да свалиш епизодите с uTorrent. Сега пуснах първата и тръгна.

Преди години качвахме серии от поредиците в bgshare, но там всичко изчезна.

 

Свали се:

Епизод 1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря и на двама ви за помощта - от 14 нататък ги смъкнах а до 14 ще гледам без субтитри-но както казах на ukio нещо не може да ме грабне тая поредица - но понеже съм си упорито същество ще го изгледам до края и ще се надявам Кива да е нещо по добро.Но ме притеснява мисълта че след Ден-О и ООО може да не ми хареса друга поредица.И двете бяха страхотни.На Ден-О много се забавлявах, а ООО последните серии бяха просто страхотни и финала беше потресаващ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, в старите имаше много силни фигури. Никой не може да се сравнява с Анк. Но и тази поредица си има своите плюсове.

Надявам се като се появи Метеор да ти стане по-интересно! Близо си до епизода. Мисля, че и тукашният финал не е за подценяване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление въпреки че финала не беше за подценяване едвам го изгледах - беше ми някак еднообразно.Всяка серия беше едно и също.Дано филма да е по добър.Прехвърлям се на Кива :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Под едни и същи ако имаш предвид цикъла с появата на чудовищата и битката с тях това няма как да се избегне. То и това им е идеята на тези райдъри да тупат всяка серия лошковците. Всеки епизод ако има поява на ново чудовище според мен всичко е нормално. Другото е развитието на взаимоотношенията между героите в трите аспекта - романс, драма, комедия освен това да имаш предвид като циклене... Филма дето го гледах аз беше забавен що годе - събрани на едно доста герои от всякакви такива серии както и чудовища ама повечето от тях бяха със смехотворни костюми (чудовищата имам предвид) Kamen Rider × Super Sentai му е заглавието виж го него ако искаш има и тема тука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше какво още да се желае от сценария, но като цяло поредицата беше зареждаща и позитивна. Може би минусът е в липсата на изразен конфликт между самите райдъри. Сакута-Метеор беше силната фигура, но той не срещна опонент в лицето на Ген-чан, за да се създаде по-екстремно развитие на действието. Иначе идеята с Космоса и хороскопите беше много на място. На моменти дори даваха кадрите от космическата станция в различен цвят, което доближаваше сериите и до документалистиката.

Изгледай и специалните епизоди. Много са забавни и се научава повече за самите актьори. Това е куиз шоу, в което целия каст, разделен на отбори, отговаря на загадки, свързани със старите райдъри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След няколкомесечно затишие мятам и тези райдъри в графата приключени. Забавлявах се и аз много със Сота Фукуши и компания. Въпреки че не си падам особено по космически истории самата идея за чудовища свързани със зодиака много ми хареса. А и райдърска фенщина все пак  :896767:

 

 

Много ме радваше образа на Ген-чан. Разсмивах се всеки път, когато казваше, че ще бъде приятел с всички в училището, а и този жест, който правеше също много радва. Поначало не ми хареса много прическата на Сота Фукуши толкова различен изглежда в сравнение с Клиника по морето, но може би това е било идеята. Да изглежда по бунтарски.

За разлика от Ген-чан образа на Кенго някак не беше включван много в действие с изключение на последните епизоди. Исках да му дават повече действие, а не да се изявява като поддържаща фигура на Ген-чан. Хареса ми и неговия образ как се разви. Като хвърли писмото на момичето в реката, а после Ген-чан скочи да му го вземе умрях да се хиля :28558: Много се натъжих, когато се разбра че не е истински син на баща си, а е космическо дете и за да спаси приятелите си трябваше да се жертва. :cry:

Юки, ах, Юки. Такъв забавен образ беше нейния някак взима всичко несериозно. Умирах да се хиля, когато тръгнеше да се разкарва с онова нещо на главата си. Просто няма втора като нея.

Миу от ледена кралица се превърна във вярна приятелка. Родена за лидер. Незнам какво щяха да правят райдърския клуб без нея. Успява да запази самообладание дори в най-критичните моменти и успява да организира действията на всички. С Шун бяха чудесна двойка. И той важен и наперен в началото, но намери верни приятели и се промени.

Образа на Томоко за мен беше един от най-интересните. Този образ на готическа лолита много ме радваше. Искаше сила, но поначало не я намери на правилното място. Появата на Ген-чан я накара да осъзнае много неща. Но тази черна аура, която излизаше от нея на моменти направо беше култова. :xaxa:

Съжалявам че не се захванаха повече и с образа на JK. Той също беше оставен някак на заден план. Не знам обаче как са могли да му причинят това стилистите на Шион Цучия с тези лакирани нокти. Русата стърчаща коса ок, дрехите добре, но лака  :slap:

И последен, но не на последно място Рюсей. Страни от хората заради това, което е станало с приятеля му.  Няма доверие на никого, разчита само и единствено на собствените си сили. Образа на Метеор е огледален на този на Форзе. Умрях да се хиля на серията, на която Юки им раздаваше билетите за небето и на него и Томоко направила билет за двойки. :282: А на последната, когато каза на Томоко, че онова момиче не му е приятелка и от нея излезе розова аура. :rofl:

Не успях да позная кой се крие за образа на Тачибана-сан. Очаквах да е бащата на Кенго (да е уцелял по някакъв начин), а то се оказа Емото-сенсей. Че и зад образа на един от зодиака стоеше. <_< Сонода-сенсей дори и нея не я вписвах в зодиакалните сметки, мислех че ще помага на райдърите, а то какво се оказа. За директора на училището и за миг не съм се съмнявала, че ще е от лошковците, но за нея направо ме хвърлиха в тъча :slap:

Осуги-сенсей обаче голям смях с него. С тея тиранти разбива. Горкия много лош късмет имаше. А жената, която харесва се оказа от лошите. Направо като почнеше да плаче като гледаше снимката на него и Сонода-сенсей :lol:

 

 

Много харесах опенинга. Страхотна песен дори сега като пиша коментара си я припявам. Даже като изгледах снощи последния епизод на Форзе ме налегна носталгия и изслушах песните от опенинзите на всички райдъри, които съм гледала досега.

Мислех след това да гледам Уизърда, но реших да си пусна някой от по-старите райдъри. Колебая се между Агито и 555 и в двамата участват мои любимци- в единия Канаме Джун, в другия Фуджита Рей. Наистина труден избор. Па ако не ме мързи може и тема да му направя, поне линкове за теглене и онлайн гледане намерих бол из нета.

Редактирано от Ками
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че ще заложиш на Рей. Хаха!

И според мен имаше много добри песни в този райдър. Видя ли парчето на Ана Цучия с участието на Кенго и Юки? Любимо изпълнение!

Нали е хубаво, че поне Сота успя да се наложи за момента в киното и телевизията? И Рьо Йошизава получава роли, но Д-бойс представителите никакви ги няма. Много ми липсват. Дори сценичните им проекти трудно се намират.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...