Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Garo
牙狼

Алтернативни преводи: Fanged Wolf, Golden Knight Garo
Година: October 7, 2005 - March 31, 2006
Държава: Япония
Телевизия: TV Tokyo
Епизоди: 25 (всеки по 24 мин.)
Субтитри: английски, вградени
Жанр: токусацу (този формат включва истории за супергерои, в които има специални ефекти)
Начална мелодия: Music by TRYFORCE and JAM Project
Завършваща песен: Masaki Kyomoto - Boku ga Ai o Tsutaeteyuku
Masaki Kyomoto - Boku wa Mada Koi o Shite wa Ikenai
Участват: Рюсей Кониши, Мика Хиджии, Рей Фуджита, Масаки Кюмото
Wiki

Резюме
"Where there is light, shadows lurk and fear reigns... yet by the blade of Knights, mankind was given hope...".
spacer.png
Онгон Киши - Златният рицар Гаро
Сериите фокусират вниманието си върху живота на Кога Саеджима (Рюсей Кониши), който притежава титлата Makai Knight и защитава човечеството от тъмни демонични създания, наречени Horrors. За да се пребори с тях, главният герой се превръща в Гаро - маскиран рицар с необикновена сила.
Гаро е комбинация между Пауър рейндърс, Камен райдър и хорър филм с фентъзи елементи. Въпреки че се води токусацу поредица, тя е предназначена за пораснала публика. В нея има повече насилие и историите са предтавени в по-тъмни краски. Много често тук се срещат интересни препратки към митологични герои, а визуалните картини понякога впечатляват с необикновена красота.
Заруба е пръстенът на Гаро, с който той не се разделя
spacer.png

 

 



Гаро
spacer.png
Рей
spacer.png


Линк

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е не просто не е истина...викам си днеска като се прибрах айде да го видя за какво става на въпрос и очаквам да е някакво детско, забавно сериалче ей така за между другото. И гледам някакви гангстери, мъчения, екшън дето се вика на футболен жаргон "почнаха ги от съблекалнята" и като стана дума за съблекални изведнъж някаква засукана японка с големи "доводи" лъсна по монокини - шах и мат! :blink: Тръгнах да чета пак тука инфото да видя к'во става и гледам то написано, че е за възратна аудитория, ама който претупва нещата така става. Викам си "е т'ва е баце ударихме кьоравото" първият епизод ама по-хубаво сигурно няма да стане..., но стана! Оказа се, че за разлика от дорамите дето хич да не е пестят от бюджет за разлика от корейските прахосници примерно ( :D ) тука хората са инвестирали стабилно и се е получило нещо страхотно. Реквизита е невероятен костюмите нямам думи за тях направено с компютърна анимация покривайки високи стандарти както и другите неща като помещения, спец. ефекти, хореография, дрехи просто и да искам да ги критикувам няма за какво да се хвана. Главният герой определено респектира дори с този бял шлифер ми напомня за моя любимец Ky Kiske от аркадната игра Gulty Gear и актьора дето го играе се справи чудесно точно както трябва да е изиграна ролята на един супергерой. Дори са се престарали малко с него така както е сега с всичките екстри, които има и начина по който поглъщаше атаките на противниците му в момента ми изглежда непобедим. :D Битките пак казвам невероятно добра хореография всяко движение в бойните сцени е направено по отличен и ефектен начин...направо оплакнах окото и с екшъна и с мадамите дето са ги подбрали за статистки. :rolleyes: Серийките са с обичайната стратегия - всеки епизод се появява ново злодейче, нашия човек го шамари и разбира се загатното още в самото начало за някакъв mastermind, който дърпа конците на лошковците и към края явно ще влезе в конфликт с главният. На лице е и наченка на романс между Кога и Каору, но ми се иска по нататък повечко да включват в действието тази актириса понеже ми се стори симпатичен и приятен образ. Стигнах до 4-ти епизод, който между впрочем ме зарадва с така любимият ми покер само дето не разбрах това накрая репликата на пръстена за двата чифта, че били по силни от 4 карти(нали се паднаха 4 аса+жокер) ама айде сега. Абе изобщо този сериал е супер и честно не съм очаквал такова нещо точно в този жанр и по принцип от азиатски сериал.

ПП не съм сигурен обаче ми се стори, че видях познати лица от каста на Liar Game, но може и да ми се е сторило пък и бяха епизодични герои

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала ето това е сериала. Това е сериала, който ме накара просто да стоя втречена в екрана и изобщо да не усещам кога свършва серията.От първия до последния епизод беше невероятен. Или за да се изкажа по-точно умопомрачителен. Досегашните ми фаворити Bridal mask и Ghost се сринаха стремеглаво в класацията ми. За да го измести друг сериал трябва да е много, ама много добър.Бойни сцени, хореография, ефекти всичко беше направено толкова перфектно та имах чувството, че действието се развиваше пред очите ми(американците ряпа да ядат просто). Както е написал Razzormaw по-горе и да искаш да ги критикуваш няма за какво да се хванеш.

За героите какво да кажа. Успяха да развият всичките главни действащи лица. Всички герои се промениха към по-добро.

Коуга в началото беше циник, който се интересуваше само от това да унищожава Хоръри. С появата на Каору се промени и започна да проявява чувства. Въпреки забраните, които му налагаха и това че трябва да я убие той се опита да й помогне да оживее. Постепенно започнаха да разкриват, че той не проявява чувства и се разкарва с безизразна маска на лицето заради смъртта на баща си. Каору беше разочарована от баща си, но с напредъка на сериите и неговите мотиви относно държанието му се изясниха. Милата направо я съжалих- мечтаеше си да пробие като художник, но заради Хоръра на успя. :cry: Но пък това я срещна с Коуга. Не развиха обаче достатъчно отношенията помежду им. Искаше ми се да го направят, но предполагам това е станало във втори сезон. Рей, ах Рей си ми беше абсолютния фаворит. Като се усмихнеше и ми докарваше сърцетуп. :wub: Много малко екранно време му отделиха, но пък той си беше второстепенен главен герой, ако мога така да се изразя. Търсеше отмъщение, но заслепен от него започна да си отмъщава на грешния човек. И въпреки това си беше голям чаровник да му се не види че направо си беше нечестно. :inlove:  С Гонза се смях най-много. Особено Каору като искаше да го рисува какви физиономии правеше. :lol2: Трите „ангелчета” и прислужника още от началото ми бяха особено съмнителни. Още в първите серии ми идеше да ги хвана и да ги напердаша хубаво. И трите не ми харесаха още в началото, а то се оказа, че има за какво. Масаки изобщо не ми беше съмнителен и се шашардисах, когато се разбра, че той е Бараго. Но и той беше използван за една „по-висша” цел. За Джаби също ми стана жал. Само за една серия я показаха и я убиха. Но пък персонажа й ми хареса. Стана ми интересен този Макаи шах, но и него само за една серия го показаха. Дано в следващите сезони да играят на него па макар и малко.

 

Да не забравя да спомена и двата страхотни опенинга особено втория.Песничката от него много ми хареса. Ендингите и двата нещо не ми харесаха, но това да ми е кусура.

Японците не спират да ме изненадват.Убедих се, че могат да правят и невероятно фентъзи. Въпреки че съм скарана с хоръра имаше много други неща, които го изместиха на заден план. Това е много повече от токусацу поредица.Дори не бих го и причислила към тази категория. Имаше си всичко сериалчето- фентъзи(любимия ми жанр), хорър(както казах по-горе въпреки че съм скарана с хоръра тук го преглътнах и просто се наслаждавах на действието), екшън(бойните сцени бяха невероятно направени и изпипани от към детайли и ефекти), дори от време на време се прокрадваха романтична и комедийна нотка. Към токусацуто се числи може би заради сцените, в които главния се превръща в Гаро. За жалост сериалчето става за плакнене само на мъжкото око.

Имаше полусъблечени и поразголени мацки в доста от сериите. Мъжете си бяха облечени и толкоз. Как не посъблякоха главния един път поне, че да пооплакна и аз окото. :rolleyes: Е направиха го ама като беше ранен и му гледах само белезите по гърба. :D 

Извън този му кусур намам други критики.10/10 му давам с чиста съвест. 

Има още два сезона драмичката, а четвъртия ще излезе април тази година та съм предоволна.Опитвам се в момента да си изтегля втори сезон от тракера на ТВ Нихон, обаче сийдъри ли няма какво ли незнам, тегли ми файловете със скоростта на охлюв. Ще го мъча обаче. Ако не успя да ги изтегля ще го гледам онлайн в Ютуба. Добре че имам друг изтеглен сериал на компа. B) И уффф напрежението е убийствено, нямам търпение да разбера какво става с Коуга и Каору. < - >

Укио-чан смени линка по-горе, че не работи и ако има някоя друга заблудена душа като мен,която реши да го гледа(а дано заслужава си драмичката наистина) няма да може да го изтегли. 

 

П.П. Мале ама аз цял ферман написах. :lol:

П.П. Котката проявяваше особен интерес към бойните сцени. Чак смешно ми стана като я гледах как си местеше главата. :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле! Наистина ме впечатли! И за нов сезон си научила. Дори не подозирах за него...

Охо! Синът на Кога поема щафетата! Хаха! Ал да разбере кого са избрали за ролята - Масей Накаяма! Как са се сетили за него, идея нямам! Обаче ново хлапе от Тенимю ще се появи в поредицата - Атомчето. Перфектно!

Доста време мина докато се решиха да правят втори сезон. Малко след него се появи и трети, но той е със съвсем нови лица. Действието също е изместено напред, в бъдещето. Има също 2 или 3 филма, но те са по-слаби (наскоро гледах последния и то само заради Юки Кубота).

Знаех си, че ще оцениш чара на Рей. Няма как да го пропусне човек. За съжаление в последните години можем да го гледаме повече на сцената, отколкото в киното или телевизията. Не мога да не ти препоръчам друг негов сериен проект, една от любимите ми дорами с нинджи - Фума но Коджиро.

Линкът е сменен. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами научих за новия сезон от My drama list. Ако не се бях регистрирала там може би нямаше и да науча :28558: А за сина на Коуга и аз нямам търпение да го видя. Интересно ми е сигурно действието ще се развива преди събитията от трети сезон щом пък действията в него се развиват в далечно бъдеще. :)

Пропуснала съм да спомена и другия ми любим персонаж Заруба. Срамота. :D Японците много си се грижат за народа си щом в някои от началните серии ги предупреждаваше да стоят по далеч от телевизорите и да  гледат в осветена стая. :lol: Това в България можем само да си го мечтаем за съжаление.

А въпросното Фума но коджиро съм го гледала и там, ако си спомням правилно, играеше брата на главатарката на Яша клана. :)

 

П.П. Сега видях че Фуджита Рей е с френско-японски произход.Сигурно от там му идва чара :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заруба е константата, която изглежда няма да изчезне от поредицата. Той е единствения "персонаж", който остава непроменен във всички сезони.

В първия спешъл и във втория сезон на Гаро се появява нов рицар. Актьорът, който го играе, ти е познат от Кива.

Да, Рей беше своенравният брат във Фума. Той е много интересен артист. Наистина френската му кръв го доближава до Европа и преди години той идваше често на Стария континента да пее с групата си. Сега се подвизава в театъра основно. В мюзикъл версията на Куршицуджи беше заслепителен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха значи правилно съм се ориентирала. По принцип не свързвам много имена и физиономии и се радвам всеки път когато видя някой артист в даден сериал/филм и си спомня името му. :D Фуджита Рей във Фума но коджиро не ми хареса особено, но тук пръска чар и сексапил на макс :inlove:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я какво открих. :28558: От 5 до 7 март е излъчван 6 серийният ZERO: BLACK BLOOD и е само за Рей. Няма превод засега, но предполагам че Тв Нихон ще го преведат. За интересуващите се сериите ги има в Ютуб. Ах да го превеждат по бързо, че само Фуджита Рей в шест серии, мисля че ще умра от щастие. :wub::inlove: И укио-чан, ако не те мързи може да му драснеш една темичка. ;)

 

П.П. Извинявам се за двойния пост и спама. :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даа, одеве го загледах като информация. Прати ми линкове, ако имаш и ще направя тема. Време беше и Рей да се прояви като главен герой, за да не го обвинявам, че стои все в театъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поствам линковете тука в спойлер понеже ми изписва, че не може да получаваш съобщения явно трябва да изтриеш някои. Когато ги отвориш и копораш ми пиши за да ги изтрия от мнението да не стоят  :)

 

 

 

ПЛЕЙЛИСТАТА В ЮТУБ

 

ИНФО  :click:  :click:  :click:  :click:

 

ОФИЦИАЛЕН САЙТ

 

За сваляне намерих само един португалски сайт

 

 

 

А най-хубавото е, че тази година май ще правят аниме на Гаро. Хаха хубаво е, че ще видим Гаро и нарисуван  :lol: Може пък така повече хора да се загледат в сериите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха! Пълна програма се очертава. Догодина сигурно също ще правят нещо, понеже сериите навършват десетилетие от създаването си.

Гомен! Ще ги видя и ще подготвя темата!

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да раздвижа малко темата. Започнах превод на Гаро. :D Преди няколко месеца седнах да си припомня Гаро и опатках всичко де що има излязло от франчайза. И тогава реших, че поне основния първи сезон трябва да се напъна да го преведа. :lol2:  За по-нататък - ще видим. :blush:

Сядайки да го гледам повторно осъзнах, че почти нищо не помня. :lol: Изобщо бях забравила колко много Рей обича сладко, а и как бяха врагове с Кога известно време. За случилото се с Каору. И кхм-кхм... голите мацки. :lol2:

Надявам се благодарение на превода на Зеро (а сега и на Гаро) повече хора да се загледат във франчайза, защото си заслужава. Поне първите няколко сезона. ;)

@ukio поздравче от компанията. :kissx:

 

Off Topic

Garo02.png.fdcd4407e59722a4897171627c8b7de4.png

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аригато!

Рей много се е променил напоследък, а Кониши съвсем не съм го гледала в нищо. Тъкмо попаднах на нов стейдж с Рей и като го видях с руса коса, не го разпознах. Да не говорим да останалите му колеги. Хаха! 

Супер идея за превод! Това си беше сериозната част от току поредиците. Сетих се, че наскоро попаднах на нещо ново в същия стил, което много ме впечатли. Епизодите бяха 8, атмосферата и героите са подобни, само че всичко е много по-обрано и без голотиите, които тук разваляха доброто впечатление. Мислех, че и без тях може да се постигне този ефект и да се хареса на по-възрастна аудитория. Тази нова дорама го доказа. Fuujinshi е заглавието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...