Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Never Forever (2007)

Страна: Южна Корея, САЩ

Жанр: Драма, Мелодрама, Романс

Режисьори: Gina Kim, Andrew Fierberg, Lee Chang Dong, Lee Joon Dong

Времетраене: 101 мин.

IMDB

 

Участват:

* Vera Farmiga - Sophie

* Ha Jung Woo - Jihah

* David McInnis - Andrew

* Yun Ju Hee

 

Резюме: Софи, млада жена от бялата раса, и Андрю, преуспял корейскo-американски професионалист в своята област, страдат от безплодие. Медицинската вероятност на Софи да има дете от Андрю се равнява на нула. В клиниката по безплодие Софи срещне Джи Ха, беден имигрант от Корея. Тя забелязва, че той има поразително сходство с мъжа ѝ. Затова започва сексуална връзка с него, с надеждата да да забременее и да запази семейството си.

 

 

Филмът съдържа много еротични сцени и не се препоръчва за лица под 18 години!

:essub:

 

С български субтитри: :click: :click:

С английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

С руско озвучаване: :click:

 

Личен коментар: Филмът е невероятен, много ми хареса, щом още го пазя на компа. Много трудно го намерих, почти никъде го няма, дано и други го харесат колкото мен. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да кажа две думи и за филма. Когато ми го пратиха, беше късно вечер, но седнах да го прегледам уж само. Оказа се, че направо си го изгледах. Без да е динамичен, успя да ме увлече. Много чувствен филм. Благодарности на Златето за чудесния и изключително грамотен превод.

 

Съчувствах много на главната героиня, тъй като тя наистина обичаше и искаше да направи съпруга си щастлив. Съчувствах й, че заради него и роднините се реши на такава постъпка, защото тези неща едва ли биха могли да се нарекат само "бизнес".

И въздъхнах с облекчение, когато разбра за себе си, че детето всъщност е нейно.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля, моля. Филмът наистина е много хубав и е добре, ако могат да го гледат повече хора.

Историята е интересна, изборът на героинята също.

За не знам кой път повтарям, че Ха Джонг У играе страхотно! Няма слаба роля момчето!

Ами приятно гледане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен много ми хареса филма. Показа как любовта може да те намери в най-неочаквания момент, по най-неочаквания начин. Актрисата в главната роля се справи доста добре. Няма как да не ти въздейства с тези тъжни сини очи. Краят...

много ми допадна. Хареса ми, че показаха клиширания хепи енд по малко по-различен начин.

 

П.П: Благодаря за субтитрите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът наистина е от запомнящите се. Не защото историята е особено оригинална или актьорската игра е нещо изключително. И историята е хубава и играта на актьорите е добра, но с такива качества има много други филми, които бързо се забравят. За мен най-голямото достойнство на филма е режисьорската работа. Страхотна работа, за която бих могъл да кажа, че от нищо е направено НЕЩО.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Може ли някой да светне какво точно означава финала на филма.Филмът си ми хареса много, само, че края ми се видя доста отворен за интерпретации.Да не стане спойлер, ще се радвам да ми пишете на лични.Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е много добър, кара те да го изживееш. Най-накрая един женски поглед върху темата- режисьорът всъщност е жена. И мисля, че ще се хареса повече на женската част от публиката :rolleyes:

 

Само, сложете му възрастова граница

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е много хубав. Толкова различен са го направили и този поглед към детайлите беше много интересен. Не знам как успя да ме развълнува толкова. Историята, режисьорът или актьорите, не зма точно или добрата комбинация между трите, но филмът въздейства по необясним свой начин.

Много ми хареса, как в този живот, нищо не е е такова, каквото изглежда.

 

За краят мога само да кажа, че беше гениален.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарности за превода :thanks: , не съм се и надявала някога да има. Гледах го преди това, но сигурно пак ще го гледам. Беше невероятен :yes:! Много държах да го намеря, макар да беше трудно. Не знам до колко историята е оригинална, но наистина пленява зрителя. Актьорската игра, заедно с подходящата музика (вероятно и други похвати на киното) правят чудеса. Аз съм си малко или много привърженичка на тази теория (за значението на музиката във филмите). Трейлъра малко подвежда - някои събития са в по-различен ред. И на мен финала ми беше ... недоизяснен :unsure: , но сигурно така е по-подходящо за цялостното поднасяне на филма.

Jung-woo Ha е страхотен и като актьор, и като мъж :blush:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото което ми хареса във филма бе краят му.

О, не! И още нещо: Ха Джонг У! Страхотен актьор е.

 

Историята бе прекалено нагласена, актрисата ми бе прекалено скована...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът отдавна съм го изтеглила, но чак сега го изгледах и бях приятно изненадана като видях, че участва Джонг У (все си мисля че точно заради него съм го свалила :lol: ).

Ако пренебрегнем факта, че актрисата не е корейка, играта и изобщо не можа да ме докосне и да ме накара да почувствам това, което героинята и изпитва.

За финалът няма какво да кажа, тъй като нищо не се разбира :lol: , но определено беше вложена мисъл и неслучайно режисьорът е решил да завърши филмът по този начин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да направя включване относно  финала.Да си призная нещата ми се изясниха едва при второто-третото гледане на филма,който сам по себе си е уникален.

Според мен това не е обикновен сладникав " хепи-енд",.Двамата си остават заедно.Тя е бременна за втори път и е на плажа /може би в Корея/, чийто плакат беше закачен в квартирата на момчето /беше го закачил, защото му напомняше родното място/. :slap:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът го гледахме с мъжа ми като тотален експеримент, без да знаем нищо за него. През повечето време се чудехме и двамата какво да мислим...малко странен, необичаен, ту мрачен, ту нежен...интересни емоции предизвиква у зрителя. Но като цяло, след като се разви цялата история, мога да кажа, че много ми хареса. Получи се силна и запомняща се история. Много нюанси, много цветове и любов...но към кого и какво точно, аз лично се чудех през повечето време. Финалът беше много хубав, което при корейците е рядко срещано. ;) 

Според мен си заслужава гледането, у нас определено остави силен отпечатък. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...