Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Seto no Hanayome

 

Оригинална творба: Кимура Тахико
Озвучават: Мизушима Такахиро, Момои Харуко, Генда Тесшо и др.
Тип: ТВ
Жанр: комедия, романс
AniDB и MAL: AniDB //  MAL
Държава: Япония
Година: 2007
Епизоди: 26
Времетраене: 24 мин. на епизод
Резюме: Докато е на гости в родния си град, животът на ученика Мичишио Нагасуми се променя завинаги, когато без малко не се удавя в морето. Въпреки че е спасен от русалката Сан, оказва се, че има една уловка – нейното семейство е част от мафията на морския народ, наричащ себе си "Тритоните", които спазват стриктно едно правило: ако русалка е открита от човек, то или човекът, или русалката трябва да умре.

Освен ако човекът не стане част от семейството, като се oжени за русалката...

 

Линкове: 
- в момента не са налични подходящи -

(При интерес, попитайте в коментар дали все още може да се открие)


______________________________________
Лично мнение: Дълго се чудих дали да го почна изобщо понеже ми се струваше, че ще е някаква скучна боза, но останах приятно изненадан от хумора бликащ от всяка една серия. Въпреки че някои неща са доста преувеличени като подводница изкачаща в училищен салон или ракети приспивани от песните на русалките всичко е направено по изключително забавен начин и така и го изгледах без да слезе усмивката от лицето ми като всеки епизод ми беше интересно в какви каши ще се забъркат героите.

Отново много добър opening явно съм късметлия понеже в повечето анимета дето ми допадат почти винаги са озвучени добре! laugh.gif ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Razzormaw, не съм го гледала, но ми изглежда забавно. Сега го дърпам и не мога да коментирам, но веднага щом го изгледам, ще се допълня! :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами супер :D ...то и без друго за разлика от секциите с игрални сериали от Корея и Япония дето всеки през глава търчи да коментира тука няма чак толкова хора за да се обсъждат аниметата, което си е жалко. Надявам се да останеш с добри впечатления поне моите бяха такива от тази поредица. :rolleyes: Само дето бг превода нещо странен ми се виждаше на места ама айде да не критикувам човека дето си е играл да го прави дето се вика - радвай се че има. И все пак да поясня най-любимият ми персонаж червенокосата русалка с лошия нрав я водят Руна, а всъщност е Луна(Lunar) на някои места го оправят, но на други това Руна ми човърка душицата. То всъщност и името на главната не е като хората понеже в субтитрите и в сайта дето превеждах инфото бяха написали San, а то е Sun според най-достоверният източник дето намерих.

 

Благодаря и на админа дето си е играл да ми пооправи темата..аз така малко я попретупах ама занапред ще се старая повече! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е първото аниме, което съм гледала, но останах доста разочарована. В интерес на истината въобще не ме впечатли, беше доста наивно и лигаво. 
Може би този който се чуди дали да го гледа, не трябва да взема предвид моето мнение, защото съм боса в този жанр. Но тока или иначе изобщо не ми хареса ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда не се учудвам, че не ти е харесало хумора е пародиен и за да го оцениш подобаващо трябва да ти е настроено чувството за хумор така да се каже за такива лиготии. :D За мен обаче си остава една от добрите комедийки, които съм гледал още си спомням какви гоненици падаха с нашия човек и русалките-мобстери както и култовото „Масааа-саааан”! xD Така че нещата са по скоро до настройка сега като видиш как гигантски октопод стърчи от училищна сграда колкото и да се чудиш защо и как едва ли ще намериш логично обяснение просто така им е хрумнало и така са го направили вече дали ще ти се стори забавно или не е друг въпрос. Мен лично ме кефят такива пародии точно заради нестандартният хумор и въображението използвано при иначе напълно немислими иначе неща като примерно това с подводницата тук и куп други работи. А по принцип ако се абстрахираме от тези неща историята се развива доста прилично като протагониста не стои статичен, а израства в процеса на сериите и в края става по надежден и отговорен благодарение на приятелите си и всъщност това е ключовата точка в това аниме не толкова русалките и другите булшитз. :D Другият сериозен плюс му е невероятното ost дори наскоро слушах песни от него като бях на вълна аниме trackz.

 

Ако си търсиш аниме комедия пробвай Zero no tsukaima там пак са фентъзи нещата, но далеч не са толкова хиперболизирани и деформирани както тук, но хумора пак е на изключително ниво поне по моите вкусове.  :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...