Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

** Епизоди: 22
** Година: 2010
** Държава: Япония
** Времетраене: 23 минути на епизод
** Субтитри: български, вградени

 

Сюжет: Село Сотоба наброява 1300 души и е откъснато от света. Но през едно горещо лято в замъка Канемаса, намиращ се на хълма до селцето, се нанася странно семейство, а след това смъртността рязко се повишава. Започват да умират хора, а лекаря не може да установи точната диагноза на смъртта.

Бележка: Анимето ми беше препоръчано и наистина ми хареса. В първите епизоди ме държа в напрежение, после внезапно като че ли зацикли, а края бе задоволителен. За любителите на вампири, може да им допадне. Артът тук е странен, особено хвърчащите коси, но музиката определено ме зариби.

Лична оценка: 7/10

 

 

 

 

 



Сваляне: :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Buck-tick opening- ''Kuchizuke'''.

Заради сингъла му се каня и на анимето, макар че не бях много запозната с историята.Но Buck-tick не биха ''озвучили'' нещо некачествено, нали? :)

Интересна визия, дано и историята да е такава.

И в спойлер самата песен

 

http://www.youtube.com/watch?v=MsCMISLyW9Q

 

Не можах да се сдържа, но пък има защо.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, страхотна песничка! :rolleyes:

 

Опенингът си струва и ти благодаря, че си го метнала в темата! Чудех си аз дали да го направя, но никъде не видях AMV от анимето с цялата песен и за това сложих това. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като изявен почитател на кръвосмучещите екранни наследници на Влад Цепеш - Дракула нямаше как да не хвърля око на това аниме. Темата за вампирите е широко експлоатирана за сметка на други не по-малко интересни същества като върколаци, таласъми, уродливи извънземни, демони, троли и каквито там караконджули се сетите още. Затова в един момент човек не може да не се чуди защо толкова се дъвче тази тема с вампирите за сметка на някое от гореспоменатите фолклорни изчадия, но дори и да си задавам този въпрос винаги вампирите за мен са имали някакъв чар, обаяние ако щете дори класа. Самата идея за хора дарени с безсмъртие(най-съкровенната човешка мечта) звучи доста привлекателно дори и с фобиите от слънце, чесън и дървени колове както и трудоемката и неприятна задача да гледаш на доскоро себеподобните си като на бутилка бира или по скоро трябваше да кажа винце понеже на цвят го докарва.

Това аниме започна едновременно обещаващо и разочароващо. Да почна от първата ми мъка - арта.

 

megumi.jpg

 

Cheryll спомена нещо за косите, че са странни ама чак пък толкова не очаквах...все едно тоя дето е рисувал героите докато е спал е оставил скиците на бюрото и през ноща се е промъкнала домашната котка и е решила да си наточи ноктите върху листите и след това да ги подъвче и така се е появила брилянтната идея за тези досадно невъзможни прически. Но както и да е на мен може да не ми харесва, но не е това главният проблем. Идеята за това забравено от бога селце и новодошлото мистериозното семейство вампири живеещо в замък е перфектна само дето нещо не я бяха развили като хората, а от самото начало заедно с това момиче Мегуми от спойлера ми започна да умира и огромният ми ентусиазъм да следя какво са измислили по нататък. Просто тя беше някак си по-колоритен и интересен персонаж дори така аз както го виждам тя можеше преспокойно да изнесе целият сюжет като протагонист на гърба си било то като вампир или обикновен човек у щеше да е в пъти по-добре от тоя сухар Натсуно. Все пак не мога да отрека един персонаж, който наистина ми хареса и това беше доктора Тошио дето почна да разследва странните неща, които се случваха в селото. Всъщност точно тези негови разследвания и събиране на улики по алогичните смъртни случаи задържаха вниманието, но в края на краищата и те се оказаха недостатъчни за да го доизгледам. Може би ако беше той сам или в комбина с Мегумито и онова малкото момиче дето е на заглавната снимка забравих как се казваше щеше да е на 180 градуса работата. Обаче не... те ми дават оня Натсуно как се прави на кисел все едно ме интересува що си държал прозореца затворен или що изприпка при стаята на единственият си приятел понеже го беше страх да седи сам в неговата (и този господин трябва да го следим как се бори с вампири 20 епизода хе хе). Все пак имаше полза и от неговото криене понеже момента, в който изпълзя Мегумито изпод леглото и му изкара ангелите беше просто безценен беше дори най-добрият и най-ефектният момент от това дето гледах, но просто не си заслужава нейният персонаж да се хаби за такива торбалановщини.

Ерм може един ден да го догледам ако ме натегне скука или вляза в някаква битова криза, но просто не е това, което очаквах. Надявам се Cheryll да не ми се разсърди, че така се поизказах ама такова е положението....: / Освен това както казах идеята за анимето е страхотна просто не ми хареса на мен как е реализирана, но за сметка на това съм сигурен, че ако ви стане интересен главният протагонист, не ви пречи арта, обичате вампири и натоварващи/тегави сюжети Шики ще ви хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та, вчера вечер седнах да гледам Шики. Малко бавно в началото, Мегуми ме дразнеше, мистерията не беше много мистерия... не съм сигурна защо продължих, но се радвам, че го направих! Някъде към средата нещо прищрака и съм стояла до 4 сутринта. Не смятам да давам спойлери, но не, Натсуно не е героят [Razzormaw сигурно вече не помни какво е писал преди три години, но все пак (: ]. Всъщност трудно е да се каже кой е героят, тъй като фокусът на шоуто се измества няколко пъти, за да покаже различни съдби, но за мен докторът Тошио и монахът Сейшин бяха най-интересните герои и техните избори в голяма степен движеха действието. Някои събития наистина ме разтърсиха повече, отколкото очаквах. (Докторът... които са гледали ще знаят за коя сцена говоря - по дяволите!)

 

Днес съм прекарала доста време превъртайки сцени в главата си и четейки (винаги загуба на време!) мнения в интернет за героите; наистина прави впечатление колко различни са. Значи сериалът е свършил добре работата си да стои в сивата зона на морала. За това само мога да му простя някои клишета и недоразвити, едностранчиви герои. Впрочем и мисля, че понякога е окей да вземеш опростен образ в архетипен конфликт и да оставиш на въображението на публиката да запълни празнините. Бонус точки и за това, че вярвам, че анимето само ще спечели от повторно гледане.

 

Финалът няма да хареса на някои. Струва ми се подходящо. Тук май няма много какво да коментирам, защото съм от малкото объркани души, които имат Сейшин и Тошио за любими герои. Иначе, за Сейшин, попаднах на този коментар в интернет, слагам линк, за да не го загубя и в случай, че на някой му се чете (: [Major spoilers, duh.]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено много му се изкефих на това аниме.За отрицателно кратко време го изгледах цялото.В началото малко тегаво ми тръгна,но после просто нямах търпение за следващия епизод.Доста ме заинтригува.Имаше си философията и малко хорър,хареса ми и това,че изместваше фокуса от един персонаж към друг.Първо си помислих,че Мегуми е главната,после пък стана Натсуно,после Тошио,после дойде кървавата битка между хората и шикитата....Но определено Натсуно си ми беше любимец от началото до края,затова и ми стана адски тъжно накрая като умря.Просто си държеше на идеалите и си имаше принципи.Пръв ги разкри шикитата,дори и когато стана Джироу не спря да помага на Акира и Каори и продължи да се бие с шикитата.Тошио също много ми харесваше и се радвам,че оцеля.Него също го харесвах,защото излезе извън рамките и допусна възможността за съществуването на шики.Пък и си беше пич.Мегумито малко ме дразнеше на моменти,макар че беше доста свободомислеща и доста правилни неща каза преди да умре.На мен определено ми хареса това аниме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ми е второто аниме след School Days, което намразих завинаги. Отвратителни и зверски убийства. Толкова невинни измряха, не беше честно просто. По принцип обичам всичко с вампири - анимета, сериали и т. н  но това в такава дълбока пропаст ме закопа, че докато съм жива ще го ненавиждам. Месеци не можех да си възстановя психиката след края му. xdd Обаче имаше една поука в него, която адски много ми хареса ---> 8796543O.png:cry:В School Days единствено краят ме изкефи адски много, всичко друго едвам го преживях, както стана и с това. :xx Анимето е шедьовър безспорно, такова ''чудо'' досега не бях гледала никога. Просто на мен не ми понесе.  :28558: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...