anna_sima1 Публикувано 8 Март, 2012 Share Публикувано 8 Март, 2012 Пиле в сладко-кисел сос Продукти: 600 г пилешки гърди 5 скилидки чесън 1 ч.л. джинджифил 3 с.л. оцет 3 с.л. кетчуп 1 ч.л. захар Начин на приготвяне: Пилешкото месо се нарязва на кубчета който се намазват с олио и се запържват в тефлонов тиган, като се изпържи се добавя още малко олио и се добавя скълцаният чесън и лъжичка джинджифил. Когато се запържи и чесънчето вадим месото от тигана и в същия тиган се слага оцета да се изпари до половината добавяме захарта и разбъркваме да се разтопи след което прибавяме кетчупа и сол, връщаме месото в тигана при соса разбъркваме и махаме от огъня. Източник 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asmodeus Отговорено 8 Март, 2012 Share Отговорено 8 Март, 2012 Адмирации за тази рецепта. Много точна и добре обяснена, така че и хора без умения в кулинарията биха се справили. Имаш поздравления от професионалист. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kiflichka67 Отговорено 10 Август, 2012 Share Отговорено 10 Август, 2012 Ауу толкова много обичам пиленцеЕеееЕЕее, а пък пиле в сладко-кисел сос още повечееЕеееЕе. Това ще си го пробвам в кухнята на мама, но ще го направя сама, защото постоянно някой ми се пречка като си готвя самичка, тревожили са се за мен да не ми станело нещо а в същото време си похапват от сготвеното! Задължително трябва да пробвам да си го направя, виждам че изобщо не е трудна. И преди съм боравила с тигана, нищо че съм още на 14 !! :lol: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
merydit Отговорено 19 Октомври, 2021 Share Отговорено 19 Октомври, 2021 Здравейте, отдавна не съм се появявала.Днес ми попадна тази тема и реших да ви напиша и моята рецепта по която съм правила Пилешко в Сладко -Кисел сос. Пилешки гърди ,нарязани на парчета. Прави се марината от 1 белтък,1ч.л. нишесте,1ч.л.ром.Хубаво се обърква месото и се оставя в хладилник поне 2ч. В загрят тиган се слага съвсем малко мазнина,колкото да се омазни дъното на тигана.Слага се месото и се бърка непрекъснато за около 3-4мин. Маха се,измива се тигана/или ползвате друг/,пак така загрят,после пак малко мазнина...и отново се слага месото към което вече се добавя сос/соев сос,равни количества захар и оризови оцет,черен пипер и сол на вкус/. Така,месото със сладко киселият сос се бърка около 4-5мин и се сервира. Нямам точно продукти, защото всичко правя според количеството месо, дано съм била полезна. Да ви е сладко... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.