Jump to content

The Equator Man (2012)


Recommended Posts

spacer.png

 

Заглавие: The Equator Man / 적도의 남자

Жанр: мелодрама
Режисьор: Kim Yong Soo (White Christmas)
Сценарист: Kim In Young (The Woman Who Still Wants To Marry)
Канал на излъчване: KBS2
Премиера: 21.03.2012
Дни на излъчване: сряда и четвъртък

Епизоди: 20


Участват: Uhm Tae Woong, Lee Jun Hyuk, Lee Bo Young, Im Jung Eun, Kyung Soo Jin, Park Se Young, Im Si Wan (ZE:A)

Сюжет: Сон У е изпратен в сиропиталище след убийството на баща му. Най-добрият му приятел е Чанг Ил, той е роден в бедно семейство, но постепенно се издига и става прокурор. Жаждата му за успех обаче го кара да извърши предателство спрямо Сон У. В борбата за надмощие Сон У се превръща в далновиден бизнесмен.

ТИЙЗЪР

 

Свали с български субтитри :click: :click:

Онлайн с български субтитри :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дани, благодарности за темата!!! :thanks:

Признавам си, че съм пристрастна, но това ми е фаворита от новите сериали, които започват. Сюжета и каста са ми наистина най-интересни.

Жалко само, че И Джун Хьок го вкарват все в едни и същи роли, но пък за сметка на това браво за подбора на младежите! Харесвам много младият Siwan, който е висок и сладък като баткото. Другият младеж също е доказал, че играе страшно добре и също е избран много сполучливо. Обожавам също Lee Bo Young. Една много фина и красива актриса. Ще видим...!!!;)

Тези дни излязоха доста снимки и постерчета. Поствам..

user_129602_user_129602_1331149017_____.jpguser_129602_user_129602_1331149017______002.jpg

user_129602_user_129602_1331149017______003.jpguser_129602_user_129602_1331149017______001.jpg

 

 

-_004.jpg

fullsizephoto226086.jpg

--1.jpg

-_002.jpg

-_001.jpg

photo226554.jpg

photo226553.jpg

photo226551.jpg

photo226552.jpg

445132062.jpg

im0223.jpg

 

 

 

Още един трейлър и една сесия на главният актьор:..

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още един линк към руснаците, където преводът върви по-бързичко :click:.

 

Още в първите минути се видя, че това ще е класическа мелодрама. Ако паралелът с "Women of the Sun" (който доста често правят в нет пространството, вероятно заради сценаристката) се окаже дори и наполовина верен, то ще си остане такава през цялото време. Отново адмирации за младите актьори. Особено Lee Hyun Woo много ме впечатлява. Това дете не случайно си е получило наградата за най-добър млад актьор. А пък "бащите" са ги събрали все отбор юнаци. Кой от кой по-добър и по-популярен. Да се чудиш кой да похвалиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

‘Equator Man’ води пред ‘Rooftop Prince’ и ‘The King 2 Hearts’ по телевизионен рейтинг!

тази новина силно ме заинтригува..изглежда,че скоро ще трябва да обърна внимание и на не чак толкова (не)известната продукция^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен лично изобщо не е изненада, даже го очаквах! При този актьорски състав и сюжет е нещо съвсем естествено!

Децата са прекрасно подбрани и според мен. Много ги харесвам и двамата. Много чаровни и талантливи!!

Поствам видео.

Песента е от първата част на ОСТ. Също хубава!

Тези дни го подхващам вече..

http://www.youtube.com/watch?v=125VVfEAocI&feature=related

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Удължиха сериала с 4 епизода, което обаче според мен почти винаги се отразява негативно. Сега сценаристите ще се мъчат да разтеглят действието с разни спомени, статични сцени и нищо съществено в самото развитие на историята. И това си пролича в последните серии. Дано да направят нещо по въпроса от тук нататък, защото имат страхотен каст, който се справя много добре и заслужава добър сценарий.

Uhm Tae Woong както винаги на ниво, но Lee Jun Hyuk по никакъв начин не му отстъпва. Интересно ми е, че са успели визуално да предадат сходните изражения на характерите между децата и възрастните. Особено при прокурора, тази маска на лицето на безизразност и хладнокръвие, а в същото време в очите му горят хиляди емоции. И Siwan като дете показваше същото изражение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз като Tara давам висока оценка за последователността в образа на прокурора дете-възрастен. Похвалата е и за сценария и за снимането и за играта на двата актьори на този образ.

При другия главен мъжки образ нещата са една идея по-слабо в този аспект.

В това заглавие слабото звено е снимачния екип за мен. Изобщо не ми допада стила им на снимане. Но явно им свикнах и гледам без да го забелязвам тоз кусур вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С тези допълнителни 4 епизода са попрекалили, наистина!!

Даже 20 епизода са множко, колкото и да ми харесват актьорите в главните и второстепенните роли.

Макар че съм още до 8-ми епизод

 

започна малко да ме дразни това, вече е ясно на толкова много хора кой е убиеца на бащата на Сон У. Всъщност най-слабият и измислен епизод, беше 4-ти, когато малките изведнъж се трансформираха в големи и не стана ясно дори колко време е минало.

Подмяната на актьорите и актрисите в ролите на Jang Il и Ji Woon беше наистина много плавно и сполучливо, но двамата актьори, които играят ролята на Сон У са с доста голяма възрастова разлика в годините и това си пролича. Хубавото е, че Ом Те Унг заличи това мое неприятно усещане с прекрасната си игра като слепият Сон У.

Поне засега сериала ми харесва, но очаквах малко повече при този актьорски състав.

Като че ли не се използват максимално качествата им, а и това разтакаване с още епизоди не ми се струваше изобщо необходимо..Гонене на рейтинги... Корейска му работа(

Siwan ме спечели напълно с това чисто излъчване, а и И Джун Хьок продължава да ме кара да съчувствам на героя. Чудесно са ги подбрали и двамата за тази роля..

Не искам да оправдавам действията на Чан Ил, но като че ли го разбирам. Много ми е мъчно за него, защото е много самотен.

И искам Сон У да му прости!...Интересно ми е кой е истинския баща на Сон У и как ще се развият действията?! Двата женски персонажа също са интересни.

 

Ще видим!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам сериала текущо още от първи епизод. Остават последни 2 епизода.

В началото до към средата не ми харесваше стила на снимане. Стил ала Хичкок но нямаше съответен текст и действие за него. Чак вече във втората половина този стил на снимане/сглобяване на сцените взе прогресивно да си пасва със сценария. Това ме кара да си променя мнението и да :yes:. Сериала щеше само да спечели ако беше заветния им корейски минимум от 16 епизода. Точно материал за 4 излишни имаше, когато екипа тотално се загуби и в снимане и в текст.

Забележки към текста нямам. Само 1 слабо звено е темата за бащинството, която дълго бе изоставена, повдигната веднъж към края но нереално недовършена и пазена до края. Не се връзва с главния герой, това че толкоз време го даваха в неведение по този въпрос. ;) но това са корейските сценаристи.

Каста е страхотен. Всички 100% в образ. Ако се впусна в персонални похвали ще е дълго а и ще изпусна някой незаслужено. Всички спечелиха от избора си да се снимат в този продукт.

 

Заключение. Качествен продукт. Остава силно заглавие в листата драма-трилър и първо за 2012 в нея.

 

Казвам си мнението при корейците обикновено преди самия финал , понеже знам на какво са способни :lol2:. Крайщата са им "специалитет". Толкоз съм им свикнала, че при "нормален" се изненадвам искренно. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По една или друга причина се отказаха от удължаването на сериала, което може би си е добро решение. От доста време не бях гледала толкова завършен сериал. Отделиха достатъчно време на главните нишки в драмата и показаха завършекът на всяка една от тях, без да претупват нещата. Дори напротив, бяха доста обстоятелствени на моменти, че и попрекалиха, но в разумни граници. Добър подбор на актьори (и млади, и стари), които не само се справиха отлично, но и визуално си пасваха с ролите. Като изключа 2-3 серии по средата, където разтегнаха малко действието, сериалът си остава едно доста добро попадение и определено си заслужава гледането :yes:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече изцяло изгледан.

Висока крайна оценка на това заглавие.

Даже не завърши "стерилно" а с прегръдки и целувки. Е безспорно последната четвърт на 20-и вече беше аха , аха излишна, напред- назад по екватора но пък точно с тези твърде редки интимни моменти за корейски сериал ;) съм склонна да не му пиша минус на туй разтягане.

Комбинацията сценарий-каст-режисура бе ок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не оправда очакванията ми. И като сюжет нищо ново и изненадващо. Сега прочетох, че са го удължавали – голяма грешка. Ако беше по-събран, щеше да е по-добре.

Имах чувството, че сценаристката на моменти си е оставила ръцете. Само на мен ли ми боде очите явното несъответствие –

 

след инцидента с децата Су Ми цял ден и цяла нощ търсеше Сон У и се тревожеше, а след десетина епизода изведнъж се оказа, че е присъствала, та и ги нарисува (да не говорим, че поне можеха да представят снимките малко по като картини, а не като документална фотография). И в същото време уж била на конкурс на Чеджу. Изобщо не ми се вързаха нещата. Имаше и още няколко такива недоизпипани моменти, но този ми се видя най-фрапиращ.

 

Добре че бяха актьорите, малки, големи и още по-големи, да направят сериала, заради тях го догледах. А за себе си открих И Хьон У. Първо го гледах в To the Beautiful You и ми направи добро впечатление, сега и тук. Много талантливо дете, браво! Без проблем се справя с различни роли, да продължава в същия дух, а аз ще му се радвам :)

Иначе пък краят ми хареса... :P

 

сладък, сладък, сладък… но защо не ;)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Покъртителни първи два епизода. Потресох се, но не останах изненадана от това

как лихварите си влязоха необезспокоявани в училище и изведоха един от учениците с цел отвличане и откуп, а впоследствие и "жигосаха" бащата, за да го унизят и заклеймят още повече. Не спирам да се изумявам от тези моменти във филмите и сериалите. Винаги ми се е струвало ужасяващо как тези сцени се развиват на обществени места пред погледите на безброй, в повечето случаи безучастни лица. Идентична беше ситуацията след привидното самоубийство на бащата на Сън У и в частност "разследването", което се проведе. Много са ми интересни.. Сякаш, ако човека е бил или е престъпник, няма социално положение или определен статус, не заслужава качествено правосъдие. "Може да ти е баща, но винаги имай едно наум" - какво? Така ли се разговаря с роднина на жертва? Не, не, нямам думи. В това отношение мразя корейците и нещата, които ни показват.

Сериала ми харесва и привлече вниманието ми. Двамата младежи са много талантливи. Останалият каст също е страхотен, подбрали са добри актьори. Нямам търпение да се появи мистър Ом Те Унг. И Джунг Хьок съм го гледала в друга роля на прокурор, но тук ще е по-различен. 

Прави впечатление кинематографията. Първоначално ми се стори доста тромаво това повтаряне на някои от елементите и задържането на камерата върху тях, както и връщането назад в моментите, но е добър подход специално за този сериал, иначе не съм привърженик.

Сериала много ми хареса и бих казала, че скоро не съм гледала толкова добра драма от този жанр. Сюжета беше интересен, интригата голяма и заплетена. Показаха ни персонажите като палитра от цветове - добрите и лошите качества на хората се застъпваха и на моменти размиваха, отмъщението и прошката бяха неразделна част едни и други и отразиха как могат да затворят човек в окови или да го освободят. Макар че не ми хареса последния епизод и връзката между опрощението и слепотата на Сън У. Предвид цялата история това ми дойде преекспонирано. 

Ом Те Унг направи жестока роля. Играеше само с лице и най-вече с поглед, дори когато Сън У беше сляп. Страхотно превъплъщание в образа на незрящ човек. Не знам, може би неговата адаптация и игра бяха едни от най-достоверните, които съм виждала във филми и сериали. 

Образа на Сън У се движеше логически и последователно въз основа на преживяното от него. Променяше се във всеки един момент и най-важното зрителя знаеше какви са причините за това. 

И Джунг Хьок в образа на Чанг Ил се справи също блестящо и също с всяка изминала секунда се виждаше промяната в него, макар и показана с безизразно, студено лице, както и трябваше да бъде.

Изключително съм доволна от целият актьорски състав. Адмирации към актьорите, които изиграха бащата на Чанг Ил, на Су Ми, на Сън У, на Джин Но Шик. Това са все големи актьори в корейското кино и имената им означават много за една продукция. 

Доволна съм от сериала заради историята, която в самото начало бе много по-привличаща и заради каста. Няколкото епизода от самия финал можеха да липсват, защото бяха предназначени само за запълване на време. Хубаво е сериала да се гледа последователно и да не се прекъсва епизод, за да не си проличават някои от безумията, които го съпътстваха. Не съжалявам, че го гледах, останах доволна, хареса ми това, което сериала показа - промяната в обстоятелствата, в хората, как всеки трябва да плаща за грешките си, които излизат наяве, как трябва да има справедливост, как човек сам не може да живее и т.н. На моменти носи горчивина, а в други случаи има освобождаващо действие. Определено има  какво да се види от сериала, стига да му се даде шанс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...