Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Crows Zero

Режисьор: Такаши Миике

В ролите: Огури Шун, Ямада Такаюки, Куроки Мейса, Ябе Кьоске, Киритани Кента, Танака Сузуноске, Дайто Шунске, Такаока Соске и др.
Държава: Япония
Година: 2007
Времетраене: 114 мин.
:imdb:

 

Резюме:

Мъжка гимназия "Сузуран", известна с прозвището "Училището на гарваните", е едно от най-жестоките и изпълнени с насилие училища в страната. Неговите възпитаници са наричани "гарвани" и основното, с което се занимават, е създаването на банди, които се борят помежду си за власт и влияние. Те всички гонят една заветна цел, която никога не е била постигана от никого – ултимативен лидер на училището. В това свърталище на гарвани попада Генджи Такия, амбициран да завоюва своята позиция в "Сузуран" и да се пребори с училищния ветеран Серизава, спряган за най-вероятен бъдещ лидер. Пътят към върха е само един, но през какво ще минеш, за да стигнеш там...

Допълнително: Филмът е базиран на изключително популярния комикс на Такахаши Хироши "Гарвани", който има продадени над 32 млн. копия и се счита за нещо като библия на японските хулигани. След излизането си филмът оглавява боксофисите в Япония и измества властващия цели 7 седмици преди това "Герой". Главният актьор Огури Шун (в ролята на Генджи) печели наградата за най-добър актьор, а Ябе Кьоске (в ролята на Кен) – за най-добър актьор в поддържаща роля на 17-те награди на японските филмови критици.

 

Филмът има и продължения:

Crows Zero 2 (2009)

Crows EXPLODE (2014)

:essub:

 

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ + OST :subs:

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2 :subs:

СВАЛИ С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ С РУСКИ ПРЕВОД + OST

ОНЛАЙН С РУСКО ОЗВУЧАВАНЕ


Това е един от любимите ми филми, най вече заради Шун де, скоро илезе и втора част, която е още по-готина. Пожелавам ви приятно гледане!

Редактирано от bealonenomore
Обновяване.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма направо рулира! Мноооого ми допадат такива! Напомни ми на романа на Дюма "Графиня Дьо Монсоро", там имаше подобно противопоставяне и финален дуел между най-добрите шпаги в кралството! Лудница, яко тупалки, яко музика, всичко беше якоооо! Актьорите бяха супер и невероятно и особенно Огури! Мног оригинално ми дойде!

 

Имам скала и стрелка която клони ту към японското ту към корейското кино! Последната седмица яко се наклони към Япония, чак е на прекъсвач!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма беше мноооооого як.

Изтеглих го с английски субки, пуснах го и така и не разбрах кога свърши. Сега съм се подготвила за втората част, като гледам трейлъра и тя се очертава да бъде убиец.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера го гледах. Определено ми хареса. Имаше и много добри операторски представяния. Масовките с учениците наистина наподобяваха ято гарги... Със сигурност чакам с нетърпение част 2.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

изгледах филмчето ... малко множко ми дойде насилието

но Oguri Shun беше великолепен.... изтеглих и втора част , но качествотот е ужасно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много забавен филм. Дава някаква представа за онези дегенерати в японското общество, които редовите японци наричат с колоритното наименование "Янки". Макар и нещата във филма да са доста хиперболизирани е интересно да се видят взаимоотношенията във тези така страховити банди вилнеещи тийнейджъри. На всичкото отгоре си имаше и драма, и героизъм, и изобщо едно добро филмче. Като допълнителен бонус за мен беше езикът - младежкият жаргон, който е в състояние да накара всеки изучаващ японски да си скубе косите и да гледа в недоумение, или пък онова дълго и твърдо "р", с което сякаш японците си мерят на кой му е по-голям... куража.

С нетърпение чакам втората част. Чувам, че била направила фурор в Япония, пък да видим.

Трейлъра е много надъхващ. Аз от него изобщо разбрах за тоя филм и реших да гледам първата част. Беше в частта с "очаквайте скоро по кината" на rental DVD-то на Okuribito, което гледах. Лудница е.

Ето, ако някой иска да му хвърли едно око

http://www.youtube.com/watch?v=7QSUUKFGBjM&feature=player_embedded

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Туко що изгледах първа част и веднага преминавам на втора.

Сюжета изобщо не можа да ме впечатли, за разлика от невероятния ОСТ и още по-невероятния Огури Шун.

 

(въпреки, че с тази прическа не ми хареса на визия :oops: )

 

Край нямаше и бих се разочаровала ако го бях изгледала преди да излезе 2-ра част.

А и мацката беше като статистка- появи се на 2-3 пъти, изпя една песничка

и стига толкова-поне да и бяха сменили ботушките, които приличаха като на Хамериканка рейнджърка :hehe:

И като изключим, че попревъртях на моменти тупаниците, филма става за гледане.

Briax ето линк да си свалиш музичката - страхотна е:

http://www.mediafire.com/?gmc0zzu41wz

Дано поне следващата част да заслужи безсънната ми вечер :hehe:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен филм. Съжелявам, че толкова дълго време отлагах гледането му. Историята, музиката, актьорите - супер,супер.

Шун беше невероятен - добра роля, а и беше адски секси

Какви тупаници раздаваше с тези малки ръчички..

Довечера - част 2.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много хубаво филмче!!! Вчера изгледах и двете части ...

ъъъъ мисля че имам някъв проблем с тия азиатски работи (в добрия смисъл де ) та Шун ми е един от любимците ииии .....

Филма направо цепи мрака ЗАСЛУЖАВА СИ !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна го изгледах, но бях решил да не пиша мнение, защото така сладко го хвалите, че ми беше съвестно да цапотя темата с критики и недоволства. Да, ама снощи по скайпа с Руслана проведохме един много интересен и динамичен разговор на тема "Нулевите гарги" и сега просто не мога да се удържа.

Всъщност, аз така и не разбрах какво му е толкова невероятното на този филм. Като се има предвид, че потребителите във форума са мнозинство от жени, в началото си мислех, че това са бойните "красавци". Все още не знам дали съм прав. Музиката? Абсолютно нищо не си спомням вече от нея, затова да речем че не и заради това. Тогава, какво аджеба? Историята ли? Група хулигани (на по 20 и кусур години в реалния свят), набедени за ученици, които си играят на гангстерчета и се опитват да превземат училище, което прилича на изоставено военно поделение? Да-да. Яките боеве, може би? Ма вие истински бой май през живота си не сте виждали? Как 20 човека ще бият един в продължение на 6 минути без прекъсване (за справка толкова продължи една от битките), а той непрекъснато ще се изправя и ще сваля по трима-четирима наведнъж и накрая само ще е леко замаян и с кръв по веждите и кокалчетата? Това граничи с научната фантастика, бе! Ще кажете "Хареса ми приятелството/братството между героите"? Какво приятелство, какви пет лева? Цялата лента беше едно голямо РЕВЮ, в което трима манекени се опитваха да се изкарат по-готини един от друг. Да не забравя момента в който бяха вързали някакви нещастници и ги торпилираха в небето като кегли. Няма такъв смях! Актьорска игра = пълна скръб. Целият каст беше за някое депо за отпадъци. Освен, разбира се, ако режисьорът не е целял да ме накара да се хвана за главата, в което силно се съмнявам. Познавам доста уонаби-гангстерчета, наркоманчета и още една камара софийски лекета, които щяха да изкарат цялата лента много по-добре. На тях поне не им капе мед от лицето, прическите им не струват колкото месечната ми заплата, дрехите им не са маркови и със сигурност щяха да всеят повече страх в жадното за боеве сърчице на Негово величество, Зрителя!

И такааа... стигаме до най-върховния АБСУРД във филма, а именно: финалният кютек, който започна в ясно време преди залез слънце, продължи през нощта и свърши в калта, след обилен валеж.

 

За такъв по детски наивен филм давам оценка 2/10. 2-те звездички са заради единствения персонаж, в който видях някакъв хляб - онзи грамадния с качулката, който имаше цели 3 реплики и 1 изръмжаване. Втора част? Не, благодаря.

 

Ру, ако си там някъде, очаквам коментар и от теб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с всяка дума.Но самия аз съм ги гледал 2те части по три пъти.И когато съм на кеф,пак бих си го пускал.По незнайни причини ми е в топ 10 в Япония.Харесвам абсолютно всеки персонаж от филма.Ама ажеба незнам защо.

Сещам се за сцената с кеглите и тази с променливото време,смях се на абсурдноста,но по дяволите не ме подразни.Приемам влиянието на аниметата в тия работи и не му отдавам голямо значение.Но видя ли нещо подобно в някой друг неазиатски филм,бих го изключил на момента.

Незнам на какво се дължи това.Може би на почитта ми към режисьора,или към зверския ост...може би пък просто от фенщина.

Наясно към,че филма е много под равнището,ама по дяволите ми е готино да го гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе и аз съм съгласна осбено за кеглите НО аз знам защо ми хераса толкоз това филмче

1. Много са ми благи някои от актьорите ( са неможеш да кажеш че не са )

2. Може би заради фантастиката в боевете , особено ритника с които повалят четирима наведнъж

3.Обичам им там японските работи ( филми, драми, комедии абе ко се сетиш )

4. Неам си друга работа

5. Не се сещам

тва е ако имате нещо по-добро предложете

 

разбрах че щяло да има и трета част . Някои да знае нещо ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега чувам Поне до 2011 надали ще има.Миике,Огури и Такаюки за заети с други проекти, през тази и следващата година,така че мен лично ме съмнява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Рагнусе, сега виждам, че сладко си писал и си спомних за сладките ни приказки по скайп. Салют, драги ми!

@ Уважаемите фенове на "Crows Zero" : як е тоя филм, ва!!!

 

Само да кажа, че аз започнах с втората част на "Краус Зироу" и не съм гледала още първата, ахахаххаха, затова ще спомена моменти от нея. Това е интересно, защото Рагнос е гледал пък само първата.

С Рагнуса като истински културолози, за да бъдем по-умели в аргументите си, направихме паралел между въпросния филм и шедьовъра "Greenstreet hooligans", който е безкрайно симпатичен на Администратора и на моя милост. Тъй като съм човек, който съди за света предимно по емоция, рекох на Рагнос: "Рагнусе, аз се вълнувах на "Краус", както се вълнувах и на "Грийнстрийт"!", при което той онемя от неразбиране, понеже вторият филм бива много по-правдоподобен. Ми, да. Тъпо е да се преувеличава така дебелашки. Съгласна съм, че изкуството има за най-висша цел да описва света праводоподобно. Затова срам за японците, че ни лъжат с хипериздлъжливост в боя. Но пък съвременното кино със своите средства вече поражда не само някаква наслада, но и зрелище. Нека бъдем искрени-ако баталните сцени в "Краус" бяха намалени от 6 до 3 минути примерно (като един класически боксов рунд-разсъждавам за себе си), на Рагнуса сигур щяха да се понравят. Освен това е редно и да се замислим-дали това изхвърляне в домонстрирането на сила и устойчивост не е типично японски щрих-в тяхната култура има неща, които понякога ни се струват невероятни. Летят духове насам-натам, Тетрадки на смъртта-майстори са в това. Може би преувеличението е било търсен ефект. Спомням си сега как сечеше самураят телохранител по шестима едновременно в "Телохранителят" на Акира Куросава. Самураите са си били мечки, де

Не се сърдя на японските момчета, че бяха симпатични-и някои от футболните фенове в "Хулиганите" не бяха за изхвърляне, нали така? Все пак, има и сред уличните момчета симпатяги. Това няма общо с боеспособността. Пък и има много красиви японци като цяло.

Съдбата на героите в двата филма не е много по-различна-всичките си имат някакви проблеми я в главата, я в семейството. Всичките си доказваха нещо и бяха твърди глави-това са типажи. И в двата филма ходеха по барове и пушеха като откачени, което си беше тенденциозно подчертано.

Ми как да нямаше приятелство в японския филм? Сега Рагнусе, как да ти разказвам дето във втората част пичовете не си оставиха главатаря и отидоха да са тепат с него? Много беше мило. Застъпиха се за него и не го изоставиха-това вълнува! След битката на забавен каданс как се клатеха по пътя пребити, но доволни-това е близко до всяко човешко сърце. Сега-за какво са се борили-дали е територия, дали е гадже, дали е авторитета в училище-това няма значение-важното е, че си отстояват интереса и го правят заедно. Примерно в книгата на унгарския писател Ференц Молнар "Момчетата от улица "Пал" едни хлапенца се биеха, за да решат на кого ще е детската площадка. Едното дори умря, защото беше болно и дойде от кревата да си брани пясъчното царство. Но трябва да ви кажа, че историята не беше по-малко вълнуваща. Трябваше и в японския филм да жертват някое чаве. Сега се сетих и за АВАТАР. Тая аватарската работа все още не е твърде реална, но пък посланията на филма бяха много човечни.

Ще завърша с една мисъл на главния герой от "Грийнстрийт", която се манифестира и в "Краус": "Когато изядеш няколко тупаника, разбираш, че не си направен от стъкло и можеш да понесеш още".

Пожелавам на всички ви да сте силни и издръжливи и да мислите здраво, когато да се борите с този прекрасен живот!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ру, филмът за мен си остава пълен провал, но много се радвам, че стана причина да напишеш такова страхотно ревю. Насладих се на всяка дума от него. Дори, ако не бях гледал лентата, веднага щях да го сваля. Имаш искрените ми адмирации за това!

 

Аз също ще цитирам един откъс от Greenstreet Hooligans: "Когато се биеш рамо до рамо с приятелите си, най-хубавото е не че те пазят твоя гръб, а че ти пазиш техния". Просто "Краус Зиро" не успя да ме докосне с подобна дълбочина, а и в "Хулиганите" открих много общи неща между техния начин на живот и история, и моя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега чувам Поне до 2011 надали ще има.Миике,Огури и Такаюки за заети с други проекти, през тази и следващата година,така че мен лично ме съмнява.

Освен Миике, нито един от другите няма значение за трета част, защото и да има, няма да участват там. Нулата е предисторията на истинския кютек в Crows, който е предистория от своя страна на Worst, което вече не струва. В общи линии тая продеица фейлва в началото, фейлва и в края, но в средата е добра. Идеята ми беше, че Генджи си "завърши" училище и ше ходи да си ръководи клана.

 

Между Хулиганите и Гаргите, единствената прилика освен очевидното, за мен са си физическите характеристики на Ямада и Илайджа, като първия има намеци за мъжество. Само дето сравняването на японско, макар и малко бозаво, и британско кино си е бая нечестно. Още повече, когато филмът е по манга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма направо цепи мрака ЗАСЛУЖАВА СИ !!!

 

По-точно от това няма как да се каже!!!

Ragnos как може да не си се досетил? Филма е пълен с лоши момчета - то само на драми не се издържа... Да преувеличено е доста, но това всъщност е чара на филма, как да не оцениш всичкият този инат на момчетата. Съгласни сме, че и бат Рамбо няма да издържи на толкова тупалки, но пък ината с който Огури винаги се изправя и иска да продължи да следва целта си... това вече не се среща/не заради друго просто от години насам спряха да проидвеждат такива мъже /, а и като го видиш милия такъв изгърбен и полюшващ се на краката си - адски е очарователно. Иначе съм съгласна с мнението ти, и това на Алфонс. Аз също неосъзнавам с какво ме грабна този филм, но ми е приятно да го гледам след някой и друг сладникъв и романтичен сериал.

Ето ти на "умирай трудно" - там пак го мачкат на голямо Брус, ама не ме вълнува така както този филм.

А и да не забравяме най-големия плюс в случая - липсват женските персонажи/е като изключим кратката поява на певицата/. Този филм си е като направен за жени - изпълнен е с приятни и инатливи младежи. Това е като да пуснеш диабетик в сладкарница, молец в гардероб и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си призная филма го почнах заради Огури ... що ли ? ама ми дойде в повече,че го гледах го на три пъти .... много бой, много нещо и хич не са пестили червената боя Втора част още добива канцеларски вид някъде по харда ... но все някога ще изпадна в настроение да я изгледам на един дъх, но после не трябва да се срещам с хора, че мой да има жертви

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато гледах филма изпитах двете крайности : имаше моменти на пълно разочарование и моменти на голям възторг. То не беше избиване на комплекси , то не беше литри с кръв и подути очи . Но моментите с истинското приятелство и честа бяха страхотни . Актьорите бяха великолепни и трябва да гледам втората част.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...