Jump to content

Hayami-san to Yobareru Hi (2012)


Rie

Recommended Posts

spacer.png

Име: Becoming Mrs. Hayami/ 早海さんと呼ばれる日
Страна: Япония 
spacer.png
Формат: Renzoku
Жанр: Семеен, Драма
Епизоди: 10 + 2 SP (времетраене 45 минути)
Период на излъчване: 15 януари 2012 г. - 18 март 2012 г.
Два допълнителни епизода: 10 и 17 юни 2012 г. (SP=Special от две части)
ТВ канал: Fuji TV, неделя, 21:00 ч. японско време
Режисьор: Кейта Коно (Freeter, Ie o Kau)
Сценарист: Сатоми Ошима (My Girl, 1 Litre of Tears)
Основна песен:

Официален сайт

В ролите:
Нао Мацушита като Юрико Хаями
Йошихико Инохара като Кьоичи Хаями
Джун Канаме като Кенджи Хаями
Юичи Накамару (KAT-TUN) като Каору Хаями
Юки Моринага като Юзо Хаями
Ейчиро Фунакоши като Кентаро Хаями
Юко Котегава като Юко Хаями
Такео Накахара като Хироши Канай
Казуко Като като Мичико Канай
Кенджиро Нашимото като Шигео Муто
Тецу Уатанабе като Гензо Ишида

Историята: Нао Мацушита е в ролята на Юрико - единствена дъщеря, отраснала в заможно семейство, която се влюбва и омъжва за най-големия син на семейство Хаями. Омъжвайки се, Юрико желае единствено да се наслаждава на своя нов живот, но не това се случва в действителност. Семейство Хаями е бедно, майката е напуснала съпруга и четиримата си синове, а младата снаха поема грижата за мъжете в къщата, въпреки че трудно се справя с домакинските задължения.


Лично мнение:
 

 

Чудесна история (от излъчените и изгледани 6-ет епизода до тук), в която японците отново ни показват колко важни са семейните отношения, подкрепата в трудните моменти. След като прочетох инфото, преди да започна да гледам сериалчето, мислех, че имам ли една жена, която да се грижи за 5-ма мъже - ще имам и голяма доза забавление, но не е така. Е, да има си комичните ситуации, но е дорама, която те кара да се замислиш над много неща от живота. Всеки един от фамилията има своите проблеми, своите притеснения - майката, която напуска семейството си; Юрико и нейната вяра в доброто. Една обикновена история с отново типичните за японците поуки.
Много съм доволна от главните герои, Джун Канаме ми е слабост, но Мару много приятно ме изненада, особено с показаното от неговия герой в 4-та и 5-та серия.

 

Режисьор на продукцията е Кейта Коно създал Freeter, Ie o Kau, който бе избран за най-добър японски сериал за 2010 г.


Свали:

 Английски субтитри
spacer.png и Руски субтитри spacer.png

 

Епизодите с английски субтитри spacer.png

 

Гледай онлайн:

С английски субтитри
 spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал приключи в неделя, а днес завършиха и окончателно превода на английски.

Доволна съм от видяното. Разочаровах от други японски заглавия, които прекалено много се рекламираха и реално не показаха нищо, но с Hayami-san to Yobareru Hi изнедата ми бе приятна.

Петимата мъже в семейство Хаями и обичната им снаха с техните радости, техните проблеми - една семейна история с много типичните за японците поуки.

 

 

Нао Мацушита се справи отлично с ролята си на младата жена, която поема грижата за петимата мъже. Винаги толкова мила, добронамерена, искаше да помогне на всеки в новото си семейството. Йошихико Инохара от V6 бе в ролята на съпруг на главната героиня. Гледала съм го в двe филмови заглавия до сега и отново ми затвърди доброто мнение, което имам за играта му. Канаме Джун - отново на висота (това едва ли учудва някой) и се радвам, че на финал неговия герой получи това, което искаше. Мару от KAT TUN - не го бях гледала до сега в нито една продукция, но за изпълнението му тук мога само да го поздравя. Героят му ми бе много симпатичен, а и когато го видях да правя онези чудни понички... Ммм... Ролята на изтърсака в семейството се изпълняваше от Юки Моринага, който за първи път виждам в продукция. Хлапето също не отстъпваше по нищо на батковците си.

И на финал - главата на семейство Хаями, в ролята Ейчиро Фунакоши. Смях се до болка и съчувствах на неговия герой. Съпругата му го изостави след дългогодишен брак, имаше дългове, безброй проблеми, но толкова щастлив беше, когато научи за съществуването на малкия Хината и как искаше само той да го нарича Jii-ji (галено обръщение на "дядо").

Както във всяко семейство, в което има много мъже и тук забавните ситуации не липсваха, както и уреждане на сметките с някой друг тупаник. Всичко се казваше директно в очи, до болка искренни, но винаги един до друг в трудните моменти.

 

 

За мен удоволствието като зрител бе пълно с тази нова японска продукция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Hayami-san to Yobareru Hi (2012) продължава.

 

Днес излезе новината, че два допълнителни епизода ще бъдат излъчени на 10 и 17-ти юни на мястото на Kazoku no Uta, чиито епизоди заради изключително нисък рейтинг бяха орязани до 8-ем на брой.

 

Отново Джун Канаме, Нао Мацушита, Мару и цялата позната тайфа от дорамата, която се излъчи зимата, ще се завърне в тези два допълнителни епизода.

Ще видим какви ще ги оплетат сега мъжете в семейство Хаями...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно го почвам това заглавие. А виждам че към уцелила без да искам и подходящ момент, когато се готвят 2 епизода бонус.

Изгледах първа серия. След първоначалния :lol: нещата загрубяха и реалността направо ме остави без думи. Тези мъже са "изпуснати" а не са деца че да вземеш да ги възпитаваш. А на тях им липсват дори първите 7 години. Голямо търпение и такт ще трябва и от време на време удар/трясък по главата образно казано, щото иначе няма да стане. Зареждам се да видя кой ще е победител на края. Всички образи са ми ясни. <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го. Готова съм за допълнителните 2 епизода. На всичко отгоре те са и съвсем нужни след като видях края на 10-и епизод.

 

Какво да кажа?! Текст, режисура, игра на 6. За мен водещия плюс е сценария. Всеки един герой ни бе разкрит причинно-следствено, логично. А най-големия плюс е че образите са "живи" , хванати от улицата, реални. Зрителите могат да се разпознаят в някой/някои.

От четиримата братя на мен най-близък, хм как да се изразя точно :unsure: , да кажем най-понятен и близък като натюрел ми бе третия брат-Каору.

Голямо удоволствие е да се гледа драма, където образите не са фалшиви на моменти а следват логиката си, дадена им по сценарии.

Това че сериала е реалистичен съответно повдига у зрителя една камара размисли и чувства във всеки един епизод. И тъй като темата е "нещата от живота" , възможността странично да погледнеш такава дисекция на характерите/образите е много полезно.

Заглавието е с таргет широка аудитория.

:yes:

 

Да не се мотаят дълго с преводите на 11 и 12-и епизод. Разбира се след като ги излъчат :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и последите 2 епизода. Заглавието има всички достойнства на япоска human drama. Но допълнително да похваля режисьора за това как е заснел текстта. Уж сериозни теми и дела се случват а се гледа почти нон стоп с усмивка. Така да поднесат/онагледят житейски уроци и то за широка публика си е майсторство. :yes:

От същия сценарист съм гледала Good Life ~Arigatou, Papa. Sayonara~

Задължително ще проверя следващо негово филмирано заглавие ако се случи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също приключих с двата допълнителни епизода на Hayami-san to Yobareru Hi и съм много доволна от видяното.

Реалистични образи, отлична игра и герои, които ми станаха близки като емоция, като поведение. Едно от двете най-добри заглавия за мен от японците от началото на 2012 г. Отличавам го и аз в категорията "human drama".

 

Когато зимата видях постера на тази продукция, веднага в мислите ми изникна великата картина на Йожен Дьолакроа - "Свободата води народа" (рисувана през 1830 г.). Разбира се, че няма нищо общо френското романтично изкуство тук, но е факт, че има прилика с картината и може би закачка от създателите на тази японска продукция.

 

Пиша всичко това на финал, защото мисля има някаква връзка и с всичко, което се случи в това семейство и ролята, която изигра младата госпожа Хаями. Трябваше някой да "организира" тези мъже у дома и да се погрижи за семейството.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rie, интересна асоциация с тази картина. Когато видях първия път постера останах с впечатление че дамата размахва знаме. Чак на по-късен етап се вгледах и видях че е пране. И според мен е търсена символика като на споменатата картина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дьолакроа рисува жена олицетворяваща Свободата с мускет и знаме в ръце, а нашата японска версия е с пране и пазарска чанта. Забавна е. Има някаква връзка, нали? Не само аз откривам приликата. Историята в семейство Хаями си бе точно като една революция. Е, не Юлска от 1830 г. в Париж (нито сме свалили Бурбоните, нито ще възкачаме Орлеаните на власт), но... ще я наричаме една малка семейна революция. Всеки един от членовете на това семейство сгреши, но извлече своите поуки. С изключение на татко Хаями, той бе непоправим до финал, вбесяваше синовете си, но и в това му бе чара.

 

Радвах се много на финал за нашият любим сладкар от KAT TUN. Мару се справи много добре. Нова дорама предстои сега през месец юли с негово участие - Omoni Naitemasu. Ще го гледаме...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...