Jump to content

Bunny Drop (2011)


lazeto

Recommended Posts

spacer.png

Bunny Drop (2011)
Също така известен като: Usagi Drop
По мангата на: Yumi Unita (manga)
Страна: Япония
Премиера: 20 август 2011
Времетраене: 114 мин.
Жанр: Мелодрама
Режисьор: SABU
IMDB

Участват:
Kenichi Matsuyama - Daikichi Kawachi
Karina - Yukari Nitani
Mana Ashida - Rin Kaga
Mirei Kiritani - Kazumi Kawachi
Mayu Kitaki - Masako Yoshii
Ruiki Sato - Koki Nitani
Gou Ayano - Kyoichi
Ryo Kimura - Yuichi Suzuki
Atsuko Takahata - Yumiko Sugiyama
Chizuru Ikewaki - Yuki Goto
Jun Fubuki - Yoshie Kawachi
Baijaku Nakamura - Mi Kawachi

Резюме: Двадесет и седем годишният Daikichi (Ken'ichi Matsuyama) е млад офис служител, който на погребението на дядо си забелязва малко момиче на име Rin (Mana Ashida). Нейната самоличност се изяснява много скоро, тя е незаконна дъщеря на дядо му от неизвестна майка и никой не иска да се грижи за нея заради нейния произход. Затова той решава сам да поеме отговорността да я отгледа, въпреки че няма приятелка, която да му помага, и никакъв реален опит с деца…

Награди:
Best Newcomer (Mana Ashida) - 2011 (54th) Blue Ribbon Awards - January 24, 2012
Филмови фестивали:
2011 (14th) Shanghai International Film Festival - June 11-19, 2011 - Golden Goblet Award
2011 (47th) Chicago International Film Festival - October 6-20, 2011 - World Cinema

Български субтитри - :essubs:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри + аниме :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятен филм. Без прекомерна драма и много сълзи. Умерено пресъздадена история за силата да отдадеш от себе си, да се лишаваш, да се бориш... за да изпълниш сърцето на мъничкото човече с радост. Ето така главният герой изпълни и своето сърце с щастие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много трогателен и истински филм. Искрено ме разчувства.

Малката беше голяма сладурка. Кеничи и Карина също бяха добри.

Не е нещо кой знае какво, но историята е хубава.

Сигурно не е лесно да отглеждаш дете, още по-малко в такава неочаквана ситуация и неподготвен. Изисква се смелост да направиш подобна стъпка и да проявиш решителност, но ми допадна развръзката и идеята на филма.

Аз съм с заобиколена с мноого племенници и чувството да намериш утеха, радост и спасение в протегната детска ръка, усмивка или някакво тълкуване, породено от малките им мозъчета, е страхотно. :D Затова и филма ми хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много обикновено и леко разказана история, по човешки трогателна и много стойностна.Чисто човешка,с обикновени герои, такива каквито можем да срещнем навсякъде. Страхотно се справи актьора. Великолепна игра.На лицето му бяха изписани толкова чувства, а и децата играха себе си все едно. Една история, която те докосва, добри диалози, образи, кратко и ясно. Много ми допадна този филм - подейства ми позитивно.

Благодаря на екипа за субтитрите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята на този филм е добра - да се покаже, че кръвната връзка не е необходимо условие за да се привържеш към някой и да се грижиш за него. Обаче реализацията не струва можеше да е къде по-добре. Най-обикновен филм с почти нищо запомнящо се гледа се ей така между другото. Все пак за отбелязване е присъствието на Карина, която е една от най-красивите японки и симпатичното малко момиченце, което се справи чудесно с поставената му роля. Не съм гледал анимето за да правя сравнения понеже има и такова, но може по нататък да го дръпна да видя дали е по-добро от този филм или са един дол дренки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че такъв хубав филм не е останал без превод! Благодаря за субтитрите :thanks: Много ми хареса!

Трогателен сюжет, още повече щом нещата опрат до деца, тогава наистина няма как човек да не остане съпричастен и да не пророни някоя друга сълза.. . Но всичките тия дечица с медени и писукащи гласчета в края на филма (по време на представлението), доведоха историята до един по-ведър и оптимистичен финал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много нежен филм, несъмнено въздействащ, няма как. Чисто по човешки трогва силно. Надали ще е интересен на всички, но на хората с деца няма как да не изтръгне една усмивка.

Малката беше разкошно дете, няма как да не я обикне човек. А Кеничи както винаги е жесток.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мана Ашида е много голяма акриса, въпреки че е толкова мъничка. Не мога да повярвам, че е възможно едно дете да прави такива роли. А в сериала "Mother" е феноменална! Както и самия сериал.

 

А този филм си заслужава да се гледа. Няма кой знае колко драма, която да ви накара да роните сълзи, но пък не мисля, че това е минус. Напротив, може би така по-лесно може зрителя да вникне в същността на лентата. Много добре беше показана връзката между Даикичи и Рин и не мисля, че нещо липсва на филма.

 

Razzormaw, моите уважения, но Миреи Киритани е къде къде по-хубава от Карина. Разбира се това е лично мнение. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро не бях гледала толкова прекрасен и топъл филм! Всички се опитват да бъдат оригинални и да измислят нови фрапиращи неща, но пропускат простичките, обикновени истории, които дават много повече на човека.

Напомни ми на някои от филмите на Коре-еда. Браво на Сабу! Не съм очаквала да ме изненада така приятно в подобен жанр. Страхотни герои! Удивителна игра. Фактът, че режисьорът не е давал на артистите да заучават сценарий, за пореден път показва, колко е важна естествената среда при снимките на даден филм. Заснемането също ми допадна. Краят ме остави с голяма усмивка и ми напомни притчата за гарджетата и техните родители, които се питали, кое от децата им е по-хубаво. Хаха! В детайлите пък открих една възглавничка, която е пълно копие на моята кесийка за телефон, подарък от Япония... Такива неща се случват след гледане на подобен филм. Съвсем обикновени, малки чудеса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно този филм винаги ще ми действа като хапче за добро настроение :). Една семпла история, която няма как да не ти стопли сърцето.  

Ашида Мана ми е голяма слабост - великолепно е това дете. Никога няма да ми омръзне да повтарям, колко е добра и как всеки път като я видя ми скрива шапката :).

Може би, даже най-вероятно тя е причината всеки път, този филм да ме оставя с усмивка на лице и едно дяволски приятно чувство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много, много ми хареса! За да приемеш дете в сърцето си се иска нещо много малко, да си там с неговите радости и неволи, да си искрен в чувствата си, просто да идват от съществото ти.  Или се получава, или не. Както видяхме в случая с майката. Много любими актьори на едно място. Освен Кеничи, Карина и Мирей Киритани, страхотна изненада за мен беше появата на Аяно Го, щото не бях погледнала актьорския състав предварително. А малката беше очарователно същество, както и "принц Камакири" :D.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...