Jump to content

lazeto

Recommended Posts

ab814e6840005eaa.jpg

Bunny Drop (2011)
Също така известен като: Usagi Drop
По мангата на: Yumi Unita (manga)
Страна: Япония
Премиера: 20 август 2011
Времетраене: 114 мин.
Жанр: Мелодрама
Режисьор: SABU
IMDB

Участват:
Kenichi Matsuyama - Daikichi Kawachi
Karina - Yukari Nitani
Mana Ashida - Rin Kaga
Mirei Kiritani - Kazumi Kawachi
Mayu Kitaki - Masako Yoshii
Ruiki Sato - Koki Nitani
Gou Ayano - Kyoichi
Ryo Kimura - Yuichi Suzuki
Atsuko Takahata - Yumiko Sugiyama
Chizuru Ikewaki - Yuki Goto
Jun Fubuki - Yoshie Kawachi
Baijaku Nakamura - Mi Kawachi

Резюме: Двадесет и седем годишният Daikichi (Ken'ichi Matsuyama) е млад офис служител, който на погребението на дядо си забелязва малко момиче на име Rin (Mana Ashida). Нейната самоличност се изяснява много скоро, тя е незаконна дъщеря на дядо му от неизвестна майка и никой не иска да се грижи за нея заради нейния произход. Затова той решава сам да поеме отговорността да я отгледа, въпреки че няма приятелка, която да му помага, и никакъв реален опит с деца…

Награди:
Best Newcomer (Mana Ashida) - 2011 (54th) Blue Ribbon Awards - January 24, 2012
Филмови фестивали:
2011 (14th) Shanghai International Film Festival - June 11-19, 2011 - Golden Goblet Award
2011 (47th) Chicago International Film Festival - October 6-20, 2011 - World Cinema
 

Български субтитри - :essubs:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри + аниме :click:

Link to comment
Share on other sites

Приятен филм. Без прекомерна драма и много сълзи. Умерено пресъздадена история за силата да отдадеш от себе си, да се лишаваш, да се бориш... за да изпълниш сърцето на мъничкото човече с радост. Ето така главният герой изпълни и своето сърце с щастие.

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Много трогателен и истински филм. Искрено ме разчувства.

Малката беше голяма сладурка. Кеничи и Карина също бяха добри.

Не е нещо кой знае какво, но историята е хубава.

Сигурно не е лесно да отглеждаш дете, още по-малко в такава неочаквана ситуация и неподготвен. Изисква се смелост да направиш подобна стъпка и да проявиш решителност, но ми допадна развръзката и идеята на филма.

Аз съм с заобиколена с мноого племенници и чувството да намериш утеха, радост и спасение в протегната детска ръка, усмивка или някакво тълкуване, породено от малките им мозъчета, е страхотно. :D Затова и филма ми хареса.

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Много обикновено и леко разказана история, по човешки трогателна и много стойностна.Чисто човешка,с обикновени герои, такива каквито можем да срещнем навсякъде. Страхотно се справи актьора. Великолепна игра.На лицето му бяха изписани толкова чувства, а и децата играха себе си все едно. Една история, която те докосва, добри диалози, образи, кратко и ясно. Много ми допадна този филм - подейства ми позитивно.

Благодаря на екипа за субтитрите!

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Идеята на този филм е добра - да се покаже, че кръвната връзка не е необходимо условие за да се привържеш към някой и да се грижиш за него. Обаче реализацията не струва можеше да е къде по-добре. Най-обикновен филм с почти нищо запомнящо се гледа се ей така между другото. Все пак за отбелязване е присъствието на Карина, която е една от най-красивите японки и симпатичното малко момиченце, което се справи чудесно с поставената му роля. Не съм гледал анимето за да правя сравнения понеже има и такова, но може по нататък да го дръпна да видя дали е по-добро от този филм или са един дол дренки.

Link to comment
Share on other sites

Радвам се, че такъв хубав филм не е останал без превод! Благодаря за субтитрите :thanks: Много ми хареса!

Трогателен сюжет, още повече щом нещата опрат до деца, тогава наистина няма как човек да не остане съпричастен и да не пророни някоя друга сълза.. . Но всичките тия дечица с медени и писукащи гласчета в края на филма (по време на представлението), доведоха историята до един по-ведър и оптимистичен финал.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Много нежен филм, несъмнено въздействащ, няма как. Чисто по човешки трогва силно. Надали ще е интересен на всички, но на хората с деца няма как да не изтръгне една усмивка.

Малката беше разкошно дете, няма как да не я обикне човек. А Кеничи както винаги е жесток.

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Мана Ашида е много голяма акриса, въпреки че е толкова мъничка. Не мога да повярвам, че е възможно едно дете да прави такива роли. А в сериала "Mother" е феноменална! Както и самия сериал.

 

А този филм си заслужава да се гледа. Няма кой знае колко драма, която да ви накара да роните сълзи, но пък не мисля, че това е минус. Напротив, може би така по-лесно може зрителя да вникне в същността на лентата. Много добре беше показана връзката между Даикичи и Рин и не мисля, че нещо липсва на филма.

 

Razzormaw, моите уважения, но Миреи Киритани е къде къде по-хубава от Карина. Разбира се това е лично мнение. ;)

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Скоро не бях гледала толкова прекрасен и топъл филм! Всички се опитват да бъдат оригинални и да измислят нови фрапиращи неща, но пропускат простичките, обикновени истории, които дават много повече на човека.

Напомни ми на някои от филмите на Коре-еда. Браво на Сабу! Не съм очаквала да ме изненада така приятно в подобен жанр. Страхотни герои! Удивителна игра. Фактът, че режисьорът не е давал на артистите да заучават сценарий, за пореден път показва, колко е важна естествената среда при снимките на даден филм. Заснемането също ми допадна. Краят ме остави с голяма усмивка и ми напомни притчата за гарджетата и техните родители, които се питали, кое от децата им е по-хубаво. Хаха! В детайлите пък открих една възглавничка, която е пълно копие на моята кесийка за телефон, подарък от Япония... Такива неща се случват след гледане на подобен филм. Съвсем обикновени, малки чудеса.

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Явно този филм винаги ще ми действа като хапче за добро настроение :). Една семпла история, която няма как да не ти стопли сърцето.  

Ашида Мана ми е голяма слабост - великолепно е това дете. Никога няма да ми омръзне да повтарям, колко е добра и как всеки път като я видя ми скрива шапката :).

Може би, даже най-вероятно тя е причината всеки път, този филм да ме оставя с усмивка на лице и едно дяволски приятно чувство.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Много, много ми хареса! За да приемеш дете в сърцето си се иска нещо много малко, да си там с неговите радости и неволи, да си искрен в чувствата си, просто да идват от съществото ти.  Или се получава, или не. Както видяхме в случая с майката. Много любими актьори на едно място. Освен Кеничи, Карина и Мирей Киритани, страхотна изненада за мен беше появата на Аяно Го, щото не бях погледнала актьорския състав предварително. А малката беше очарователно същество, както и "принц Камакири" :D.

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...