Jump to content

Recommended Posts

Не знам защо някои с мислят, че като гледам някой сериал, до бюрото ми седи кофа с катран и аз само чакам да минат началните надписи и да започна да критикувам. Напротив-всеки нов сериал за мен е повод за радост и нова надежда за прекрасни моменти и герои. Знам, че на всеки филм или сериал могат да се намерят кусури, но и аз си затварям очите за дреболиите. Стига те да не преминават критичната граница. За съжаление тук сестрите Хонг са се изложили с такава сила, че не е за вярване че те същите са написали "Вирусът Бетовен". Разликата между двата сериала е от небето до земята в полза на "Вируса". И преди съм го казвал-при сериалите на корейците им липсва непредубеденото критично око, което да прочете сценария и да каже-това е добре, това-не. Ние, които сме само любители, откриваме толкова много недуразумения в сценария, а нямаше ли да е по-добре, те да бъдат отстранени още преди започването на снимките, след като се чуе мнението на специалиста? И тогава наистина щяхме да имаме приятен за гледане сериал с великолепните актьори, избрани за него. Които в момента се мъчат да го спасяват и дано им дават големи пари за това.

Скъпа Како, търпение, малко остана! Нали знаеш, че твоят живот ни много по-скъп от всичките сериали на света! Ако ще се лее кръв, да докарат сестрите Хонг тука-такъв пердах ще отнесат.......

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахахаха, Дидо - това за кофата с катрана май ми е минавало като идея понякога като чета твои коментари, но пък винаги ми е забавно да те чета, независимо дали ни съвпадат мненията :yes: Принципно аз лично не харесвам истории с какъвто и да е кралски привкус и затова си знам, че историята няма да ми допадне кой знае колко. Затова пък кастът ако са ми симпатични, съм склонна да си затворя очите (разбирай да попревъртя) някои сцени. На мен са ми интересни романтичните отношения в двете двойки и си гледам заради тях, останалото ми е пълнеж. Ха Джи Уон наистина преиграва с този акцент, но в редките моменти, когато беше мъжко момиче, нямаше равна. Изненадващо и за мен съм съгласна, че засега Сънг Ги май се справя по-добре. От друга страна да не пренебрегваме колко й е трудно на нея през цялото време да си кълчи езика на севернокорейски.

Обаче съгласете се колко е яко да се гледа сериала като излиза, за да може да обсъждаме и да гадаем какво ще става по-нататък :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тя Ха Джи Уон не е виновна. Просто образът й е яко объркан - хем трябва да го играе ранима жена, хем трябва да го играе корава военна, хем трябва да демонстрира някаква трансформация от корава в мила и обратно, което и да й е по силите е доста затруднено от алогичността на сценария.

 

Дет вика Спийди, то и на Сънг Ги образът му е шизофреничен, та добре си пасват двамата :).

 

Колкото до информационното затъмнение - много ме кефи как я разпитват дали може да борави едва ли не със сметало, но същевременно няма никакви проблеми да ползва поредния рекламен самсунг с 4 джи връзка примерно. Знам, че е от разнузнаването, ама много разузнала бре, въй.

 

Секретарят за мен е много изсмукан от пръстите образ. Хем уж е верен, хем уж е предател. Очевидно и той страда от криза на идентичността, както и всички останали в тоя сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе аз щях да го направя по-добре тоя сериал

1. Ха Джи Уон си остава мъжкарана почти до самият край като почти през цялото време е студена към разглезеният южнокорейски принц и го държи изкъсо като постепенно започва да изпитва чувства към него примерно градацията почва от 12 до 20 епизод. Тука може да цапнат и един съперник на Сънг Ги дето му е противоположност по характер и външност и да му дадат малко жега на любовният фронт освен и разправиите около кралските му задължения..така де малко да се потруди за тая севернокорейка не направо на тепсия понеже сега едва ли не сега няма избор и излиза, че се е присламчила към първият дето и е под ръка (Сънг Ги) поради кризата в романтичният й живот. Примерно оня г-н бодигарда вместо да го занимават с принцесата можеше да прави сечено на нашия човек и да му припомни колко ядове бра в Гумихото с Но Мин У. Покрай антагониста и организацията му Джи Уон получава „златна възможност” да блесне с бойните си умения тук таме някое терористче да отупа и да спаси задника на разглезения принц и работата заспала. А самият Сънг Ги няма какво да му се бута общо взето на образа.

2. Дядката-бийтълс секретар ли какъв беше става изцяло отрицателен герой – има зъб на краля и си го предава като пич само като му се отдаде възможност и като цъфне клоуна двамата почват да кроят пъклени планове и дето се вика и без пари да забие нож в гърба на държавният глава ама айде може да му дадат някое куфарче с кеш все пак и Юда е получил 30 сребърника за труда си. Посочва му резиденцията, идват терорягите и влизат с вратата като избиват охраната стил ИРИС с все краля, кралицата, кучето и котката(айде без котката щото не заслужава животното ама ще има куче и то ще го отнесе да засили ефекта на касапницата)! Ако трябва да стане по-така инкогнито пращат оная засуканта с черната коса от лошите да се промъкне и да сложи някоя специална отрова трудна за проследяване при екпертиза в алкохола. И ето ви ги двама злодеи дето да ви карат да ги проклинате през целият сериал и да тържествувате когато си получат заслуженото на края, най-добре да ги пратят на процес в КНДР, че да видят хубаво ли е. Тука може да има конфликт баща-син с бодигардчето понеже то си има идеали и е перфектния служител, а като разбере какви ги върши татенцето и ще стане драма и половина! :rolleyes:

3. Принцесата вместо да се прави на камикадзе и да рипа от скалите като планинска коза може да я блъсне кола с цел направо да я убие и да оцелее ама с травма както сега може също да я гръмнат и да поседи в кома и просто да се събуди с амнезия. Дори не е задължително да става инвалид, че да е уж по-голяма драмата и да леят сълзи по нея зрителите като я дават в количката мен лично това изобщо не ме трогна. Виж ако беше болна от рак или някаква друга тежка болест - класика можеше и да ми се насълзи окото. Ако беше сериала японски можеше да разбере, че е осиновена и да и се появят мераци към Сънг Ги и с Джи Уон да си го делят ама айде в случая да се придържаме към бодигардчето, което ще е заето да зарибява севернокорейката и да пречи на нашия принц ама накрая се събират с принцеста и те така. :D:unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горките корейски сценаристи - ряпа да ядат в сравнение с талантите тук! :lol2:

 

Истината е, че сериалът започва да става интересен, ама не от екрана, а тук - в дискусията.

Така го обясни, че чак си представих скачащата от скалата като козичка принцеса. Долу в тъмното я дебне кола, която я блъска. В болницата я поставят на изкуствена кома, за да й отдъхне тялото, че се е поуморило от блъскане. Събужда се, но - тц, нищо не си спомня, но затова пък говори на някакъв чужд език. Само ние разбираме, че е български, заради българското присъствие в сериала. Скенерът показва тумор в главата с размери на портокал, а до главата й плачат биологичните й майка и баща. После се събужда и... нищо й няма. Щото си има папагалче, то е оцеляло. :282:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.....Щото си има папагалче, то е оцеляло. :282:

И котката, и котката! Сега мо дойде идеята, че всяка от сестрите си е писала свой отделен вариант на сценария и после са сглобили двете части и се е плучило това шизофренично скачане на действието насам-натам и брауновото движение в развитието на героите. А ние после седим и си блъскаме главите в мониторите!

А защо не вариант-кралят бяга в Северна Корея при гаджето, става комунист и активен борец, а Клоуна става крал и прави най-големият цирк на света? А?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за папгала имах някои идеи..докато принцесата спи лошите идват да вземат нещо и му извиват врата понеже като ги вижда и тръгва да кряка. Оставят й го върху чаршафа и така става като в Кръстника с конската глава – като се събуди а-у голяма травма, шок и суетня на роднините и персонала.

Другото е малко по-усукано..бодигарда след покушението в резиденцията намира котката и я прибира в двореца за подарък на Джи Уон и тя изяжда папагала пак през ноща като дори могат да дадат сцена как бута с лапа вратичката на клетката и на сутринта цялата стая в перушина и мачката се облизва подозрително така става микро трагедийка с щипка комедия. Заради това принцесата намразва Джи Уон и бодигарда и им трие сол на главите 3-4 епизода и иска да изгони котката обаче севернокорейката не дава и принцесата поставя на Сънг Ги ултиматум – „или Джи Уон и котката или аз” обаче той е вече лапнал по каката пък и не смее да и каже нищо щото ще го малтретира както в първите епизоди. Принцесата се вижда в чудо и отива да се оплаче на свекървата и я настройва срещу гостенката и както знаем сблъсъка снаха-свекърва си е доказана класика и има много хляб в него. Сега както са нещата докъдето аз гледах се разбират, което някак си ме гложди отвътре и след толкова зли свекърви изгледани в корейските сериали някак си не ми изглежда естествено. <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахахаха, уникален сценарий, Razzormaw!!! Личи си, че си врял и кипял и в корейско, и в японско, много ми хареса. Тук верно коментарите взеха да изместват инереса ми към сериала, даже още не съм изгледала 9-ти и 10-еп :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за папгала имах някои идеи..докато принцесата спи лошите идват да вземат нещо и му извиват врата понеже като ги вижда и тръгва да кряка. Оставят й го върху чаршафа и така става като в Кръстника с конската глава – като се събуди а-у голяма травма, шок и суетня на роднините и персонала.

Другото е малко по-усукано..бодигарда след покушението в резиденцията намира котката и я прибира в двореца за подарък на Джи Уон и тя изяжда папагала пак през ноща като дори могат да дадат сцена как бута с лапа вратичката на клетката и на сутринта цялата стая в перушина и мачката се облизва подозрително така става микро трагедийка с щипка комедия. Заради това принцесата намразва Джи Уон и бодигарда и им трие сол на главите 3-4 епизода и иска да изгони котката обаче севернокорейката не дава и принцесата поставя на Сънг Ги ултиматум – „или Джи Уон и котката или аз” обаче той е вече лапнал по каката пък и не смее да и каже нищо щото ще го малтретира както в първите епизоди. Принцесата се вижда в чудо и отива да се оплаче на свекървата и я настройва срещу гостенката и както знаем сблъсъка снаха-свекърва си е доказана класика и има много хляб в него. Сега както са нещата докъдето аз гледах се разбират, което някак си ме гложди отвътре и след толкова зли свекърви изгледани в корейските сериали някак си не ми изглежда естествено. <_<

Не, по-добре папагала да успее да избяга, а принцесата да подозира котката, че го е изяла и да обвинява Джи Уон че специално я е тренирала за това. Следват 200-230 серии мъки и обвинения срещу невинната Джи Уон, кралят случайно се подхлъзва на бананова кора, пада, удря си главата, изпада в кома за 200-250 серии, а свекървата се обръща срещу снаха си и показва що е това "южнокорейска свекърва" и защо нейният отстрел е разрешен целогодишно. Принцесата прохожда и иска да дръпне шалтера на брат си и да стане кралица, но в този момент малко севернокорейско момиченце, промъкнало се нелегално през границата, донася папагала жив и здрав- той й казал адреса си и как да мине разстоянието Пхенян-Сеул за три часа. Джи Уон събужда краля с целувка, той веднага обединява двете Кореи и прави Олимпиада. Всички са щастливи и се прегръщат радостно, а Клоуна се гръмва в главата (както и много от зрителите)-корейски финал без труп не може . Хепи енд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А и така става Дидо евала баце! xD Ама най-добре това момиченце да се окаже незаконно дете на по предишният крал бащата на Сънг Ги и брат му демек негова сестра! Това допълнително ще вбеси свекървата и двореца ще е с главата надолу особено след като премине в отбора на Джи Уон и котката, която една вечер наистина изяжда папагала обаче каката прикрива престъплението и казва на принцесата, че пак е избягал и така тайната остава неразкрита доста време. А накрая може да си оставят вратичка за втори сезон като дават сцена с брата близнак на клоуна как гледа директно предаване на Сънг Ги да изнася реч на олимпиадата и изхвърля телевизора през прозореца...to be continued :nunchako:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втори сезон?! :blink: Само това не, ще се тръшна.

 

Не трепете папагалчето, де! Такъв сладур е. На мястото на актрисата не бих позволила така сладко да ми кълве бузките и пръстчетата, но може би й е любимото домашно животинче и затова е толкова безстрашна. :lol:

 

И каква е тази котка? Непрекъснато говорите за някаква котка, която на мен ми се губи. :blink: То и едно куче ми се губи, но понеже го утрепахте, не го търся толкова. Но котката... Такава роля в психологичностратегоемоционалното развитие на действието на "Кралят с двете сърца" й определихте, че започвам да търся тази котка. :unsure:

 

А състезанието трябва да се проведе. Иначе оня, Клоунчо, няма да се развихри. Но понеже от свръхтежката подготовка на отбора минаха няколко месеца, няма начин да се представят добре. И трябва нашето момче да се ожени за севернокорейка. Ако обяви, че ще се жени за някоя друга, а не за Джи Уон - леле, какво го чака на състезанието. Тя и без това го премяташе като брашнян чувал, сега сигурно и ще го гърми, да види как е. :rolleyes:

 

Простете моето невежество, но на мен все още не ми е ясно как с тази бавна крачка и сладки приказки тези двамата минаха 60 км за 8 часа. Че и дремнаха накрая. А и беше го контузила по крачето докато го спасяваше в тоалетната... Опитах се да си го представя, но все не мога. Да не би в Корея 1 км да не е равен на 1000 м? :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E, ти пък за това се хвана точно :) - ми, да кажем, че ходят с 5 км в час и са вървели 12 часа - ето ти ги 60 км, макар че те нямаха 12 часа на разположение, доколкото помня, но все тая. Той ранен и в люта зима пак се справи...Абе логика бол в тоя сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Razzormaw и Dido100, направо се захващайте да правите римейка на сериала. Със сигура ще имате по-голям успех и няма да трябват известни актьори, за да се радват на творението ви. :lol2: Но ми се струва, че много малко драма има, поогледайте отново японските сериалчета в този аспект. Като любителка на тайванското и тайландското ще ви препоръчам да вкарате и някой дух, а защо не и два? Направо духовете на папагала, котката и кучето, а може и на бившия крал.:yes:

Иначе, излязоха снимки за следващите два епизода...

 

Като гледам нашата северно корейка ще му прости. Ще останем много разочаровани, явно въобще няма да го мъчи. Интересно е, че при прегледа севернокорейците готвеха нещо или по-точно пича с Girls' Generation (много се радвам, че го връщат).

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

И каква е тази котка? Непрекъснато говорите за някаква котка, която на мен ми се губи. :blink: То и едно куче ми се губи, но понеже го утрепахте, не го търся толкова. Но котката... Такава роля в психологичностратегоемоционалното развитие на действието на "Кралят с двете сърца" й определихте, че започвам да търся тази котка. :unsure:

И с лупа да я търсиш кадър по кадър из 10-те епизода до сега няма как да я намериш понеже просто такава няма за съжаление.. :( Щеше да има ако бях сценарист на този сериал или сестрите Хонг знаеха български и бяха регнати в този форум да преписват и черпят идеи от нашите критики. :xaxa:

Тва за духовете е голямо хрумване аз много обичам такива сюжети. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мозъчния тумор и загубата на паметта сме ги оставили за втория сезон, за да не гърмим всички патрони още отсега. Може да сложим и размяна на бебета и зла мащеха с гадна доведена сестра. Това с духовете може и да се окаже добра идея. Абе защо тези не се обадиха преди началато и снимките и не казаха "Закършили сме го яко със сценария, омо!, айгу! оттоке?спасявайте!" За една седмица щяха да си получат и екшъна, и драмата, и любовната история и то за същата сума, обаче в евро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ае кво стаа тука е? Всички важни моменти ги претупват за по минута-две и после ти сервират нещо и се чудиш кво става?

 

 

 

Мерна ми се бебе някъде тука из всичките коментари дето четох ама не обърнах такова внимание...гледам си аз 10-ти епизод оная я боли стомах и си мисля прави се, че да се отърве от оня досадник с патериците. После зе да рови за хапчета и да се тръшка по пода...еее отиде си рекох тея от клуб М са я отровили за изпроводяк и изведнъж киндерсюрприз – бебе! Wtf викам си пак съм гледал през пръсти, кога пък го направиха това бебе като една целувка даже нямаше като хората...?! Почнаха да ми се промъкват библейски теории със Светият дух и непорочното зачатие ама не аз съм атеист не може така да останат нещата! Айде рови назад в епизодите и се присетих, че имаше един момент дето се обясняваха сами в стая, намерих го гледам след приказките вярно, че спали заедно нашите ама кой да се сети от кадрите със надигащата се с дрехите от леглото Джи Уон, че щъркела се е промъкнал през ноща, ухапал я по крака и е оставил армаган? От всичко което стана до това събуждане как да заподозре нещо човек и да навърже този краткотраен спомен с това бебе дето се появи все едно ей така от нищото особено ако го гледаш този сериал по телевизора без да имаш възможност да превърташ и да търсиш къде се е скъсала нишката?:blink: На всичкото отгоре и го затриха в името на драмата и интригата и както внезапно се появи така и си замина..

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами успокояваше го момичето... :rolleyes: Приготви му вечеря с любимите му ястия, изпя му песничка, потанцува, успя да го накара да се разридае най-накрая. И май не го правиха само един път... Пиеха си винце до спалнята няколко пъти. :rolleyes:

Амчи то когато в корейска драма утрото заварва двамата (след такава нощ за успокояване и признания, че и сълзи) в едно легло, единият гол до кръста, а другата с нощничка с презрамчици - трябва да очакваш всичко. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ае кво стаа тука е? Всички важни моменти ги претупват за по минута-две и после ти сервират нещо и се чудиш кво става?

 

 

 

Мерна ми се бебе някъде тука из всичките коментари дето четох ама не обърнах такова внимание...гледам си аз 10-ти епизод оная я боли стомах и си мисля прави се, че да се отърве от оня досадник с патериците. После зе да рови за хапчета и да се тръшка по пода...еее отиде си рекох тея от клуб М са я отровили за изпроводяк и изведнъж киндерсюрприз – бебе! Wtf викам си пак съм гледал през пръсти, кога пък го направиха това бебе като една целувка даже нямаше като хората...?! Почнаха да ми се промъкват библейски теории със Светият дух и непорочното зачатие ама не аз съм атеист не може така да останат нещата! Айде рови назад в епизодите и се присетих, че имаше един момент дето се обясняваха сами в стая, намерих го гледам след приказките вярно, че спали заедно нашите ама кой да се сети от кадрите със надигащата се с дрехите от леглото Джи Уон, че щъркела се е промъкнал през ноща, ухапал я по крака и е оставил армаган? От всичко което стана до това събуждане как да заподозре нещо човек и да навърже този краткотраен спомен с това бебе дето се появи все едно ей така от нищото особено ако го гледаш този сериал по телевизора без да имаш възможност да превърташ и да търсиш къде се е скъсала нишката?:blink: На всичкото отгоре и го затриха в името на драмата и интригата и както внезапно се появи така и си замина..

 

 

Нашия пак проспал филмът, ама иначе критиките ви нямат равни. :blink: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да съм го проспал е имало причина явно не е било направено достатъчно интересно за да обърна внимание. На мен мъката ми е че нали пише романтика, че е този сериал. Нали повечето хора тука викаме, че следим най-вече заради взаимоотношенията между Сънг Ги и Джи Уон еми те цяло бебе направиха едва ли не скришом. Тази романтика някак си се губи на фона на другите неща. Имаше една запомняща се сцена дето му се метна на врата другото боза. Като се сетя как беше в Градината и като сравня с положението тук зейва огромна пропаст. Една целувка или флирт нямаше като хората, кога ще я видим тази романтика на 18-20 епизод ли? Вярно, че Сънг Ги е принц-жабок и е на светлинни години от Хю Бин ама да се жертва Джи Уон заради нас зрителите. Ама както и да е има време да се поправят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...