Jump to content

Recommended Posts

края на 10 - не мога да повярвам - рева и се смея едновременно и нямам търпение да напиша нещо.

не го очаквах, толкова е сладко и все пак...

как ще се издържи до другата седмица не знам - ужас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В края на 10 епизод, официално прекалиха <_<

 

Двойката и така достатъчно я натовариха, а сега и мъртво бебе набъркаха в кашата. Знам, че искат да покажат любов, която е над всичко, ама тука се оляха. Нима мислят, че такова нещо се прощава и забравя?! Накрая не можах да разбера на нашия крал (боклукчо) дали въобще му пукаше за Hang Ah. Цял епизод, веднъж не видях да напъва, да си прибира жената обратно. Вместо това си правеше масаж на майчето и си гледаше сериали. Бащата на Hang Ah е прав, че само на нея й пука и в крайна сметка най-много тя ще страда. Може би имаше малка вина за това, че Jae Ha я отпрати, но в яда си човек казва това, което мисли. А той сто пъти и повтори, че тя е просто една северно корейка и това е. Имам чувството, че цялата близост в 8 епизод си беше точно, за да имаме и трагичния край в 10. Нямам идея как ще я накара да прости такова нещо, въобще какво ще дават от тук нататък? Цялата история покрай бебето ми се вижда много излишно натоварване на сюжета. Почва да ми намирисва на изтъркания край, който се задава =.=

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо и какви комплекси за малоценност избиват корейците, правейки сериали за уж "Кралство Южна Корея", но е време да се осъзнаят и да спрат. До тук и трите, които съм гледал на тази тема, са низкокачествени зле скалъпени фантасмагории и, за съжаление, този тук заема първото място по малоумие. Просто сценарият издиша отвсякъде и нищо не може да спаси това телевизионно недоразумение. Чудя се как Ха Джи Уон този път се е набутала в тази каша, при положение, че сериалите й винаги са били качествени. Дано поне да и плащат големи пари, друго обяснение не намирам. Което обаче не е извинение за това, че си е плюла на досегашната кариера и се съгласила да участва. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дидо, след като си форумния рекордьор по изгледани корейски сериали ;) , трябва да ти е ясно, че корейците не са добри в цялостната рамка на сюжета. Най-често, защото пишат сценария в движение и той наистина прилича на пачуърк.

В случая на мен някои моменти също ми идват в повече, както споменатото от Нагиса, но от много време не съм се наслаждавала така на добрата игра на актьорите (с изключение на този странен секретар, който ми е твърде безличен). Харесва ми как "боклукът" се развива и разкрива неща, които не ги е показвал преди. Моментът между него и бодигарда му беше много силен. Понякога е достатъчно да знаеш, че един човек има пълна вяра в теб, за да си повярваш и ти. Или думите на майка му, която го направи на 5 стотинки, като разбра причината за скарването.

 

 

Преди някой бе казал, че в корейските сериали бебета се правели само с целувка, ама аз хич не го вярвах.

Но явно става...

Откъде дойде това бебе, гръм и мълнии?!?!? :kiss2::blink:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо и какви комплекси за малоценност избиват корейците, правейки сериали за уж "Кралство Южна Корея", но е време да се осъзнаят и да спрат. До тук и трите, които съм гледал на тази тема, са низкокачествени зле скалъпени фантасмагории и, за съжаление, този тук заема първото място по малоумие.

Явно в 9-ти и 10-ти епизод стават неща дето са те изкрали от релси или пък е цялостно впечатление от всичко станало досега?. :xaxa: Аз тепърва ще ги гледам дано да не е толкова зле.

А образа на Сънг Ги и в гумихо беше така "развей прах" и в последствие стана по отговорна и надеждна личност и тука общо взето това е цялата работа да го видим как се превръща в крал за пример като брат му другите неща са просто филъри. Така или иначе има още много серии и трябва бая да ме разочароват, че да го дропна, но засега всичко е приемливо. Между другото на места Джи Уон малко преиграва с това гласче и изобщо самото поведение на героинята й.. нещо се позагуби аурата на северно корейски военослужещ...определено не е от най-добрите и роли дори струва ми се че Сънг Ги по-добре се справя от нея, но както казах има време за промяна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нарочно съм занулил всичките си очаквания за този сериал. Просто имам лошо предчувствие..... :(

Не е много скромно да се самоцитирам, но датата на това ми предчувствие (8.3.2012) говори, че съм изчакал достатъчно, за да видя накакъв лъч светлина в тунела. За съжаление това се оказа бързият влак, а не някакво подобрение в сериала. Сценарият е съставен от абсурдни, смехотворни и нелогични ситуации, между които тук-там изскача по някоя хубава сцена. Опита ми да си съставя смислено развитие на сюжета, което да показва и оправдава причините за действията на героите доведе до извода, че спокойно можеха от досегашните серии да останат 2-3 - останалото е боклук и ненужен пълнеж. Просто в сценария има толкова логичеки дупки, че докато се мъча да "запуша" една, те изскачат 2-3 нови и още по-големи. Като добавим и Клоуна, който всъщност е най-логичната фигура в този смешен сериал, нещата не отиват на добре. По едно време започнах да гледам само играта на двете основни двойки като действия откъснати от основната сюжетна линия и се получи по-голям смисъл и по-малко ядове.

 

Всъщност бебето си стана по нормалния начин-нали спаха заедно! :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е че то логически дупки щом си видял толкова значи е нямало как вярно, търсел си го е сериала един вид. :D Интересно ми е какви са били де ама айде няма те карам да уточняваш щом си го анатемосал вече. На мен ми се видя пресилено това

с инцидента на принцесата дето просто не виждам как отърва кожата, но може гравитацията в Корея да е по слаба от други места по света. И това с краля и жена му някак си остана да виси самият инцидент и не се разбра как точно злодеите са я свършили тази работа и изобщо цялата тази история с вземането на подкуп от оня дядка как им даде възможността за това да издаде местоположението им с приемането на битълсите. -_-

Даже си мислих да превъртам да гледам пак ама ме домързя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Факт е, че сериалът не е много домислен, ама на кого му пука - в крайна сметка идеята е да се радваме на развитието на любовта между главните. Просто го гледаш с грешките и си толерантен, това е моето мнение.

 

Ако не издържаш на липсата на логика, просто дропваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Е че то логически дупки щом си видял толкова значи е нямало как вярно, търсел си го е сериала един вид. :D Интересно ми е какви са били де ама айде няма те карам да уточняваш щом си го анатемосал вече. На мен ми се видя пресилено това с инцидента на принцесата дето просто не виждам как отърва кожата, но може гравитацията в Корея да е по слаба от други места по света. И това с краля и жена му някак си остана да виси самият инцидент и не се разбра как точно злодеите са я свършили тази работа и изобщо цялата тази история с вземането на подкуп от оня дядка как им даде възможността за това да издаде местоположението им с приемането на битълсите. -_- Даже си мислих да превъртам да гледам пак ама ме домързя.

 

 

Значи толкова си гледал или както сам се изказа "домързяло" те да го гледаш. Иначе кралят беше отровен с въглероден окис. Тва нещо няма аромат, а като е в повече от кислорода във въздуха заспиваш и умираш. Виж за гравитацията съм съгласен с теб. Тва си бяха поне 20 метра, наистина си е малко нереално.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Благодаря за разяснението въпреки, че причината за инцидента ми е ясна обаче май не си ме разбрал

и не се разбра как точно злодеите са я свършили тази работа и изобщо цялата тази история с вземането на подкуп от оня дядка как им даде възможността за това да издаде местоположението им с приемането на битълсите.

Значи дават разговора на корейският дядка с предполагам английската къртица може и да е американска не стана ясно. Оня го офертира с някакъв рядък и явно ценен за колекционерите албум на Бийтълс ок няма проблеми малко тъпо за да му каже държавна тайна ама както и да е. Казва му я и тук идват въпросите:

Как са разбрали точно къде е краля в там селото или градчето? - айде този е приемливо лесен

Защо не дадоха как точно са повлияли на помещението да няма вентилация и с онея въглени дето отделят повече CO май т'ва беше официалното становище след това?

Нали има охрана това онова как са минали покрай нея? - вярно че имам голямо въображение ама все пак можеха да дадат самата подготовка и протичане на атентата. Иначе това отравяне идеята е че не е станало от само себе си иначе за какво целият този труд с подкупи и злорадстващи смс-и? Даваха една камара излишни кадри примерно Джи Уон натруфена в национална носия и Сънг Ги да чете списание и да си чуруликат, а най-важното "казвам ти дъще, сещай се снахо"

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е как да не са дали подготовката? Изобщо какво си гледал от епизода?

 

Дадоха как откраднаха отпечатъците на едното войниче на главната порта, след което с неговите данни влязоха в системите им без проблем. После съвсем ясно показаха как един бюлюк народ се изсипаха в къщата, лепиха с тиксо прозорците, ръсиха пепеляк (вероятно смесен с нещо) в камината и прочие. Вече как са се промъкнали покрай патрулиращите войничета е друг въпрос, но не е като да е невъзможно. А колкото до ориентацията къде точно е кралят - ами островчетата в Корея не са точно с размерите на Гренландия, надали е крайно сложен процес да се ориентират, имайки предвид специфичните условия, на които е нужно да отговаря кое да е място, за да го посети важна личност.

 

Вече за секретаря си прав, доста изсмукано от пръстите беше. Предполагам обаче, че останалата част от завръзката ще я покажат нататък (и дано, щото ако остане така ще е супер тъпо). Изобщо целия му образ е някакъв недомислен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А да така е мерси за уточнението аз писах по памет и сега се хванах да го видя тва и наистина го дават ама за кратък момент явно съм се заблеял някъде на най-интересното. :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

За секретаря най-забавното беше, че той не беше осъзнал, че е предал краля. Иначе те недоразуменията са бол - първо, кой умник ще пусне севернокорейския СУОТ тим, специално обучен да убива краля, да бъде с принца във военно състезание? Тея севернокорейци не трябва ли да са бая корави копелета, за да са избрани на подобна длъжност? Ем, съжалявам, ама въобще не е логично Ха Джи Уон да циври през цялото време.

 

И моля? Ха Джи Уон била мъжка и затова не си намирала мъж? Добре, дори корейските мъже да са сляпи, мацката е дъщеря на един от най-висшите мъже в Северна Корея. Друг път пък няма да си намери мъж, ако ще и грозна като смъртта да е...

 

Ами онея бомби във фитнеса им? Едно на ръка как са ги вкарали тея бомби в силно охранявана военна база, ама карай. И добре, те ги обезвредиха и никакво разследване не проведоха кой ги е поставил.

 

А Ха Джи Уон пък ми беше толкова алогична. Принцът беше готов да й пръсне черепа, тя взе, че се влюби в него. Те така стават тея неща. Докато смъртта ги раздели...

 

Той и клуб М и той не знае к'во иска - според филма владее половината свят, ама иска да става крал на Корея. Ае, молят'са. Много ме забавляват "американците" от Австралия.

 

 

Та така, той сериалът е изтъкан от противоречия, но всички си знаем, че го гледаме заради любовната част между Ха Джи Уон (или само заради нея) и Сънг Ги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

За секретаря най-забавното беше, че той не беше осъзнал, че е предал краля. Иначе те недоразуменията са бол - първо, кой умник ще пусне севернокорейския СУОТ тим, специално обучен да убива краля, да бъде с принца във военно състезание? Тея севернокорейци не трябва ли да са бая корави копелета, за да са избрани на подобна длъжност? Ем, съжалявам, ама въобще не е логично Ха Джи Уон да циври през цялото време.

 

Ами онея бомби във фитнеса им? Едно на ръка как са ги вкарали тея бомби в силно охранявана военна база, ама карай. И добре, те ги обезвредиха и никакво разследване не проведоха кой ги е поставил.

 

Съгласна съм затова, че Ха Джи Уон циври през цялото време и даже "военното" й обучение от първите няколко епизода замина на кино след 7. Очаквах, че ще покаже малко повече характер във всичко случващо се, а тя се чудеше на чие рамо да ревне :blink: Ако след случващото се сега не се вземе в ръце дори тя няма да спаси сюжета на сериала, който все повече заприличва на пътищата ни (осеян с ями).

 

А относно бомбите във фитнеса, разследване е направено и точно това помогна на "боклука" в 9 епизод да вярва толкова сляпо на Ха Джи Уон.

 

Баща й му казва във видеоразговора, че клуб М стоят зад бомбения атентат. Също така, че те са тези, които строят парка, в който са намерени кутията и телефона. Освен това в 10 истинския крал на записите го потвърждава и най-после осенява "боклука" откъде познава мистър смешен злодей (чиито цели все още са ми мътна индия).

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май не само аз съм гледал внимателно! :D Хайде още един пирон в ковчега. Навсякъде по света резиденците на държавните глави имат ПОСТОЯНЕН ПЕРСОНАЛ И ОХРАНА вътре в самите сгради точно заради такива случаи.

Мисълта, че някой се разхожда из празна правителствена резиденция и подготвя на спокойствие убийството на държавния глава е идиотска. Но това е най-малкия проблем на сценария. А, за скока на принцесата от скалата-отдавна не се бях смял така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, хора, я се овладейте малко!

Вие да не би да гледате корейски сериали с идеята да се образовате?! Сбъркали сте раздела - образователните програми са на другия канал.

Дупки в сценария ли?! Ами дръпнете си някой от кандидатите за награди на филмовите академии и се наслаждавайте на сложната логически издържана фабула и НЕпредвидима развръзка.

Аз лично с ОГРОМНО удоволствие следя сериалчето - като се почне от съчинение по картинка / без субтитри / , премине се през английските и финализирам процеса с българските субтитри. / поклон на екипа! /.

Абсолютно удоволстие ми доставят и Сън Ги, и Ха Джи Уон с играта си. Невероятни сладури. Пък и не мога да кажа, че сценария е извън всякаква логика / историята познава и много по - фрапиращи случаи/, та ми трепва сърчицето при перипетиите на двамата млади... То докато се земат, ще трябва да се поизмъчим малко:)

В тази връзка с нетърпение очаквам момента, в които наш'то момиче ще заприлича пак на себе си. И физиономиите на господинчото, сътворявайки невероятното, за да си върне благоразположението й.

Те такива работи ме вълнуват...

П.С. Дидо100 - да ти се чуди човек как си се задържал в този раздел като толкова много кусури им намираш на тия сериалчета....

П.С.2 Пак към Дидо100 - човече, мога ли да ползвам мнението ти като коректив - напоследък нещо като не ти хареса - за мен е почти сигурно, че ще ми допадне..:)?! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не беше любовната историята между Сънг Ги и Джи Уон и отличната им игра, и аз бих спряла да гледам сериалчето, но за разлика от City Hunter-а например, където неубедителната игра бе в синхрон с неубедилния за мен сценарий, тук поне актьорите са впечатляващи.

 

П.С Дидо е най-големият идеалист във форума - никога не се отказва от търсенето на идеалния корейски сериал :).

В почти всяка тема тук има подобно негово изказване, но вярата не го напуска въпреки това ;)))).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми е добре сериала и ще го гледам ама хората са прави и някои неща от сюжета са претупани и е можело по-добре сега на черното как да кажеш бяло. Инцидента с принцеста и краля ако кажеш, че ти е харесало замисъла и изпълнението с ръка на сърцето не знам. Някои от образите са нереалистични и дори откровенно дразнят на места като тоя секретар или оня чичка от севернокорейската армия дето щеше да бие Сънг Ги (жалко че не го направи щеше да ми е любимият епизод) му сложиха някакви мании към разголени госпожици от корейски поп групи сега вярно че искат да засилят разликата между комунистическите порядки на северна корея и по-освободените от предразсъдъци южнокорейци ама те го изкараха все едно хванат от гората някак си не върви дори в крепости на комунизма като КНДР и Куба в 21 век да са напълно откъснати и в неведение от изкушенията на капитализма и чак да се лепят по екрана на телевизорите като невидели. Вярно с цел някакъв комедиен ефект ама на мен не ми хареса виж Джи Уон дето танцува на Тиара си беше наистина приятно и забавно въпреки, че не се връзваше много много.

 

 

Ей я палавницата да онагледя какво беше и какво стана...иначе за изпълнението <3 :xaxa:

 

 

 

И като стана дума за нея виждам, че я хвалите, но пак ще кажа това дето отбелязах в предишен пост - от моя гледна точка поне в тея епизоди досега преиграва и не пресъздава добре ролята си на военнослужещ. Някак си бързо се претопи като отиде в двореца и почти нямаше помен от онази кака дето разхвърляше като брашняни чували закоравели войници в началото. Почна да се лигави и да говори в повечето диалози с някакво уж cute гласче дето хич не и ходи. Сънг Ги се представя по-добре от нея засега, което е странно смисъл не че е дупка Джи Уон, но от това, което видяхме в Градината тук почти няма помен. Това дето каза Сиера за изстрела не е далече от истината бърже бърже му прости, че и се влюби...ама да приемем, че е заради героинята и тук и това, че е позакъсала по отношение на връзките ама трябваше да го държи под чехъл и да не му дава да шава много много както в казармата дето бяха. Вместо това тя взе да се разтапя и пое към един доста по сладникав и постен облик затова се надявам да се скарат по нататък и да се върне към първоначалното си аз и да спре да му цепи басма поне до края.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде и аз да се намеся в разговора.

И аз като повечето от вас, все още гледам сериала заради любовните истории между Сънг Ги и Джи Уон и между принцесата и началника на охраната. И заради папагалчето :lol: - сладур. Знае кога и какво да говори.

 

Иначе гледката как двамата, избрани да защитават страната си в международно състезание, се хващат на тъпия номер с катастрофата пред колата им и оставиха принцесата сама в нея, ме накара да започна да си скубя косата. Добре че е папагалчето, да я предупреди, че нещо става. Като се абстрахираме от принца (набутаха го с връзки в състезанието), тези двамата би трябвало да са най-добрите. Да, ама не.

Май ще се окаже, че охранителят ще е по-добър в търсенето на сведения и информации. Явно все пак нещо е наследил от баща си. Който се върза на фльонга заради една плоча на Бийтълс. Ако някой ми намери купувач на тази цена на тази плоча, да ми пише. Веднага продавам моята, няма да се замисля. Тези корейци... Смятат, че хората по света са си унищожили грамофоните и са си изпочупили плочите. :rolleyes:

 

Минахме средата на сериала, дано оттук нататък младите да вземат нещата в ръцете си и да започнат да действат. Ама адекватно.

 

Защото въпросът на главната героиня от превюто: "Бебе ли?" замалко щеше да ме довърши.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй, успях да изгледам и 10 и докладвам.

Сънг Ги си поддържа линията на лека шизофрения и още скача от една емоция на друга, обаче вече взе да се окопитва. Ето това включване чаках. :) То и останалите не е като да му помагат много.

Секретарят, който би трябвало да му е опора и да гледа да предотврати проблемите, само забърква още по-големи такива. Вместо да седи да му гледа сеира, можеше най-малкото да го светне за някои основни неща (добре де, гузната съвест му попречи за едното, но поне някои други неща можеше да не дооплесква). Най-малкото можеше да не създава излишни дрязги между двамата влюбени, колкото да не утежнява още повече ситуацията. Но така или иначе, той явно си гони някакви свои цели. Иначе с този акъл, с който се върза на нещо толкова тъпо, как е устискал 30 лазарника на тоя пост, си остава загадка за мен.

За сметка на това ми хареса кралицата и принцесата, чисто по женски, как подкрепиха нашето момиче.

 

Ха Джи Уон... Факт е, че образът й е малко объркан, но да не забравяме, че преди всичко останало, тя е жена. Достатъчно тежко е да си оставиш всичко и да станеш снаха дори в обикновено семейство, камо ли при тази ситуация. А когато и любимият ти обърне гръб... Еми нормално е да реве, да се тръшка и да й е гадно. Макар че не схванах защо не се нарева насаме и после да се вземе в ръце и да им набие канчетата (вербално :) ) Изведнъж коравата мадама от спецчастите стана... не знам дори какво. Някакво лигаво девойче, което при първия проблем клекна и си дигна чукалата. То май и не й бяха оставили друг избор, но все пак... БТВ, гласчето й отчасти се дължи на северния диалект, който говори и досега. На мен поне ми е доста интересно да го слушам, но наистина не й отива и малко преиграва с него. А сега пък след последните събития вече чакам големи драми, сръдни и ревове, но дано греша. Отчасти с право, но не за всичко.

 

Само не мога да схвана как така цял свят ще научи за бебето преди самата майка, но да речем, че в Северна Корея и в името на пропагандата всичко е възможно. Все още си мисля, че надали биха рискували да петнят честта на жена от техните, щото все пак бебе без брак дори в Южна си е повод за скандал, за на Север да не говорим, но май ще опитат да внушат, че едва ли не е била насилена... Кой ги знае. А и то със сценарист спори ли се?

Моментът със спонтанния аборт си беше доста кофти, но пък сега вече на принца дупе да му е яко.

 

 

За севернокорейците - за западния човек е необяснимо информационното затъмнение там, но то е факт. Вярно е, че нелегално има канали, през които и до тях достигат новини, информация, дори филми, предавания и т.н. Но също е факт, че участващите в тях се издирват и наказват доста сериозно, така че не са много смелчаците, които биха си рискували не само своя, но и живота на семействата си. Приказките за лагерите съвсем не са измислица и положението е доста сериозно. Така че да, напълно е възможно северняк да гледа като изтърван. 60 години промиване на мозъци не са малко.

 

Занапред имам някакви надежди, че може да запълнят някои пропуски и да дадат обяснение кое какво защо. Ама дали? Сценарият продължава да прилича на странно омешано имам-баялдъ, дано поне накрая се сетят да му сложат солчица (разбирай смисъл). Въпреки алогизмите, има какво да поддържа интереса, макар до голяма степен това да е кастът. Засега това върши работа, но дано не разчитат само на актьорска игра. Щото yonkaval е напълно права - някои действия (и бездействия) на суперспециалнообучените войници (и не само техните) още малко ще ме накарат да си прегриза сама вените...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...