Jump to content

Fashion King (2012)


Recommended Posts

Краят напълно оправда очакванията ми. Честно казано, в истинския живот това щеше да се случи още към 10-тата серия или поне аз бих направил така. Едно от достойнствата на сериала е, че противно на желанията на уважаемата blacky80, той не се изроди в посредствено модно шоу, където манекени да разхождат скъпи парцали. Модата в сериала си беше точно там, където й е мястото-като фон на действието и нищо повече. Последното нещо, което бих седнал да гледам в сериал са дрехите на героите. Другото хубаво нещо е ,че никой от главните герои не беше идеален. Свикнали сме да виждаме герои, създани по шаблони, с ясно очертани черти на характера и мотиви за поведение. Тук всички бяха "размити", с "неясни очертания", лутащи се в желанията и действията си. Каквито сме всички ние в истинския живот. И всички завършиха така, както би станало и в истинския живот.

 

И аз, който съм против финали с трупове, си признавам-смъртта на Йонг Гъл беше логична и (почти) неизбежна. Казвам почти, защото наистина биха могли да продължат действието с още серии, но щяха да го превърнат в сапунка с нагласени ситуации.

 

Наистина мъжките образи са по-добре развити и на тях им е отделено повече време. Черна точка за сценариста, но пък само една. Самият сериал ми напомни за "Какво се случи в Бали", което е знак за добро качество. Още повече, че 75% от главните герои останаха живи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С по нещичко и в мнението на blacky80 и на dido100 съм съгласна.

 

Ако ще се умираше , малко по -логично ми беше самоубиване.

Края ме изненада, но не казвам лошо.

Мъжките образи наистина са добре изградени но след 16-и епизод някак изпуснаха темпа сценаристи-снимачен екип и ми поразвалиха доброто впечатление по този пункт. Главния герой ми бе понятен и му симпатизирах и съчуствах през цялото време. Отсрешната страна- богатия син и татко му най-вече както бяха дадени, очаквах да наранят главния още при първия гаф с моделите, както казва dido100 към 10 епизод. И от там на татък беше въпрос на време. Анна бе също логичен образ от до, в него някакви нелогични изпълнения няма. Другата млада дама, от една страна с емоционалната си и житейска незрялост и със сходни лични проблеми като тези на главния, остана вярна само на себе си. Края остана отворен единствено за нея. Но и тя ми бе логичен образ от до.

:D така че след първоначалната ми изненада от края, където останах малко като в небрано лозе но после бих казала че финала е горе долу ок. Предвид способностите на корейските мислители ;).

Окончателната ми оценка е позитивна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо се изумих от финала.Да ,вярно ,че може това да е логичния край за главния герой ,но някак си беше направено направо тъпо според мен....чак се ядосвам.Определено последната серия беше разочарование .Изведнъж всичко се промени ...ей така набързо...Тъй като Yoo Ah In ми е любимец и по принцип много се наслаждавам на актьорската му игра ,наистина май очаквах много от този филм и някак си се чувствам разочарована.Иначе като цяло съм съгласна с моного от мненията по- горе ,че мъжките образа бяха добре развити и доста реални ,за разлика от главната героиня -направо така й се изнервях на моменти ,когато само хапеше устни и нищо друго не правеше...Остана ми въпроса: заради кои нейни добродетели или силни черти в характера или какво направи тя за тях ,че двамата готини мъже бяха толкова хлътнали по нея ?!? ...Отново казвам ,че явно моите очаквания са били твърде високи. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Главните ме дразнят изключително много . В Корея имат доста странни виждания за добродетелност, щом трябва да си безгръбначно мекотело и мърляв криминален тип. Oбаче Yuri и Lee Je Hoon са идеални . Увлечението на двамата по гореспоменатите си остава истинска мистерия за мен. Все още съм в началото на сериала и дано до края се осъзнаят. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..един от коментарите в кимчидрама-та беше от сорта "моля ви се върнете ми похарчените часове с този сериал" ..

играта на артистите на ниво , но не ми хареса "безгръбначната" главна героиня

 

Последната серия не бива да се гледа , предпочитам отворен финал..

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля, не четете моя коментар, ако не сте гледали сериала до край!

 

Филмът определено ми хареса, беше сравнително реалистично направен. Образите на героите бяха представени в пълнота. Може би изключение за мен прави образът на И Га Йонг.

 

 

За дете - сирак, отраснала във враждебна и несемейна среда, отритвана от обкръжаващите я, тя беше представена изключително наивно, без необходимата решителност. Фактът, че единственото нещо, което я интересуваше (на фона на борбата между двамата й ухажори, възходът и падението на любимият й, придобиването на майчиния й бутик, играта между компаниите в бизнеса и парите) беше да спи във фабриката, да рисува скици и да шие, беше направо шокиращо. Мениджър Ким го беше казал добре: Тя трябва да е ненормална! Не е било лесно на актрисата да изиграе толкова много сцени, в които наместо реплики, решителност и действие, тя само трябваше да плаче и да хапе устни, гледайки в нищото...За мен е нелогично да отхвърля подкрепата на Йонг Гол и да реагира така глупаво и без благодарност, само защото играел нечестно (при размяната на акции в края на филма) - ако обичаш някого, едва ли етиката и моралът стоят на първо място! И постоянната й нерешителност между двамата мъже, които постоянно й предлагаха всичко на тепсия...? Не казвам, че няма и такива жени, но съм съгласна с коментарите до тук, че едва ли такава жена би станала обект на такова обожание от страна на такива мъже. Като фен на Yoo Ah In, аз очаквах той да бъде винаги на добрата страна , но способността му да се превъплъти в неудачник, измамник и играч, само доказа колко е добър в това, което прави (на моменти ми идеше да го оплювам, заради егоцентричното и арогантното му поведение :rolleyes::) ). За мен този сериал не беше изгубено време! Краят не ме шокира, защото някои от Вас ни уведомиха как свършва чрез коментарите си, предварително, но определено беше очакван, поради самозабравата и провокациите, до които стигна младия крал на модата Йонг Гол.

 

Редактирано от bealonenomore
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои от коментарите по-горе истински ме развеселиха...

 

Догледах сериала само заради копието на Канг Джи Хуан - И Дже Хон. Толкова си приличат двамата...

Що се отнася до И Га Йонг - освен да гледа като стрелян заек или като дрогирана крава и само да повтаря "Какво?", друго не видях - евала на актрисата, че изигра това безумие. Нищо логично нямаше в този образ.

 

В крайна сметка

 

кой дръпна спусъка??

 

Редактирано от bealonenomore
Спойлер
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо не знам откъде да започна, още не мога да се усетя кой, как и защо ме тресна с този финал по главата. :slap:

При същите сценаристи на „Какво се случи в Бали” бях уж подготвена и очаквах всички проблеми да се решат радикално, а не да ме оставят с въпроси без отговор.

Но като изключим последния епизод, който като цяло ми се стори като съшит с бели конци, съм доста доволна. Както много добре го е казал Дидо:

 

Един от най-добре написаните сценарии. Има си ги всички традиционни корейски герои и номера, но е изключително добре балансиран и правдоподобен като сюжет, развитие на действието и герои. Тук за щастие главните роли не са написани само в черно или бяло, според типажа на персонажа, никой от четирите главни роли не е само добър или само лош. Всеки от тях се развива и променя и в един момент се хващаш, че съчувстваш и разбираш всеки от тях. Не са някакви бутафорни образи, а нормални живи хора които също като нас грешат, обичат, разлюбват и страдат и се надяват да намерят щастието.

Това си мислех и аз през цялото време.

Изключителна игра на Ю А Ин и И Дже Хун. Шапка им свалям на момчетата, направиха сериала! Горкият Дже Хьок колко бой изяде, чак ми дожаля за него. :P

Много яки номерца си въртяха четиримата, които в живота са ужасно тъпи, но на филм са перфектни.

Женските образи не искам да ги коментирам, че веднага ще наскачат феновете. :P Шин Се Гьонг не си смени физиономията през цялото време и аха всеки момент да ревне. Но явно не е само нейна вината. За характера на И Га Йонг нямам какво да кажа. Явно сценаристите си умират за такива безгръбначни същества, като имам предвид и героинята на Ха Джи Уон от Бали. То едно категорично решение не може да вземе, да не говорим да избира между двама мъже. Трудна работа… Слаба игра и на Ю Ри. Общо взето, добре че бяха аджумите. B)

И пак за финала. Като видях в каква посока тръгна да се развива образът на Йонг Гол,

 

 

ми стана ясно накъде клони и че нищо добро не се очертава. Обаче беше глупаво. И мацката знаеше ли? И изобщо – искам обяснение, явно съм тъпа. Някак си по-логично щеше да бъде Йонг Гол да се беше развъртял с един пистолет, да изпозастреля ония двамата и накрая да се гръмне и той, досущ като в Бали. Или пък мога да отида аз да гръмна сценаристите :bee:

 

Но ми хареса де, нищо че мрънкам. Имаше си всичко – драма, любов, клишета, злобни аджуми, интересни геометрични фигури, алкохол с литри, чат-пат мода. И най-вече зверската игра на А Ин и Дже Хун, съжалявам, че се повтарям, но ми напълниха душата. :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна не бях гледала сериал без превъртане и съм много доволна, че попаднах на този.Много стегнат, без излишни крясъци, истерии и инфантилни герои ,с много подредено действие и реален край

 

синът-пребит, врагът-убит,мадамата-наритана

 

и всичко отново си е на мястото.Артистите се справят чудесно. Ако някой не се е влюбвал до болка, ако не му е стигал въздухът заради това - може и да не гледа, да подмине, защото ще му е трудно да разбере и само ще си загуби времето.

Огромни благодарности на целия екип, дал ми тази възможност да гледам сериала. Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И ми хареса и не ми хареса. Всъщност повече клоня към харесването. Но мисля че лоша шега ми направи прекалено голямото очакване към този сериал. Или може би просто сюжета доста понакуцваше някъде.И определени моменти се влачеха безкрайно,а други се случваха толкова бързо,че оставаш като в небрано лозе. Като цяло добра история,имаме си даровито и сладко девойче,което търпи неправдите на живота. И в началото и съчувствах безкрайно много и образа на Га Йонг ми беше много симпатичен,но малко по малко започнах да охлаждам към нея и накрая дори бях тотално разочарован от нея. Йон Гол,тарикатче,което наистина имаше нюх за бизнес и на него му симпатизирах в началото,но и той малко по малко ме разочарова,дори бих казал,че намразих образа му. Когато си бил беден,а след това забогатяваш,би трябвало по добре да оценяваш нещата ,които получаваш,но уви,както става в живота,някой хора се самозабравят и естествено логичното се случва,тоест,падат пак в пропаста. Че Анна ,страхотен образ,готина мадама,която с много усилия се издига в кариерата. От началото до края си ми остана приятен образ. Дори малко по малко се издигаше все повече в очите ми. Може и да нямаше таланта на Га Йонг,но се стараеше колкото може и най-важното не ламтеше за пари и положение,просто искаше признание. Че Хьок си ми остана любим герой от сериала. Богат и с положение ,но беше толкова истински и искрен човек,което изобщо не е присъщо за богаташите. Да ,вярно че си беше разглезен,то няма как и инак да е,но не мисля че това бе най-важното. Уважавам хора,които когато кажат,че обичат,то значи наистина обичат и са готови на всичко за тази любов. Какво ли не преживя горкият за да получи любовта на Га Йонг. Така си играеха с него Га Йонг и Йон Гол,че никога няма да им го простя. СТрахотен образ си беше и наистина се радвам,че в крайна сметка след всичко ,което трябваше да изтърпи,накрая получи това,за което се бореше. Само още един образ да спомена - майка му. В началото я смятах за типичната богата и властна майка от корейските сериали. И да,такава си е. Но този път се бяха постарали,образът на тази жена да има и една много положителна черта. Да се опълчи на съпруга си и да защити детето си,визирам

момента,когато дъртия беше поканил Йон Гол да се пазарят и тя като блъсна по масата и каза на мъжа си,как може да унижава сина им,като кани човекът ,който синът им недолюбва и т.н

 

Надявах се,че повече ще се набляга на модата,а не така епизодично. Много някак си ,светкавично забогатя Йон Гол. Три модела в началото и вече от цял свят валят поръчки ,всичко като на филм. И накрая,от една малка статия едно вестниче и край,всичко рухва. Без въпроси,вярно ли е ,не е ли вярно. Но както и да е. По важното е,че сериала оставя впечатление,че гледаме една по нова версия на Балито. Това лутане на главната между двамата ,без да знае и тя какво иска,си беше точно същият персонаж като на Ха Джи Уон. Имахме си богатият синковец,който се влюби толкова силно,че ронеше сълзи и сополки през две минути. ( Но пък както казах,любим образ,както и ми беше любим образа и на Чо Ин СУнг в Бали) Йон Гол си беше досущ като образа изигран от Джи Соп. Е няма как ,да не се изкопира малко от малко такава класика като гореспоменатият сериал. И тъкмо последните епизоди така силно се надявах,да има нещо подобно като завършек и сякаш сценариста ме е чул с едното ушенце и направи нещо много приятно за мойте оченца. Толкова бях доволен от съдбата на Йон Гол. Не ,не съм жесток човек,но както казах,самият герой ме подразни адски много в един момент и нямаше как да не му пожелая все хубави работи.

АМи ако някой е решил да си спести прочитането на горните редове ,то обобщавам.

Хубав сериал,изкопирал донякъде една тотална класика с много добро актьорско присъствие,хубав сюжет( с едно на ум,за няколкото недомислици,но без тях не може) и една много хубава песен от ост-а ,която тотално обикнах.

Гледайте,няма да съжалявате за 20-те часа пред монитора :)

И прекрасната песен,с мойте любими персонажи:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се включа и аз. Сериалът много ми хареса, макар и многото пиене и тупаници, но виждане на режисьора. За финала

единствено ми се стори малко прекалено и безмислено това убийство. Дали гръмнат или не, Kang Young Gul си беше прецакан от всякъде.

През цялото време симпатизирах на Jung Jae Hyuk. Образите и на четиримата главни бяха много добре развити, силна разлика в характери, но пък борещи се за една цел - пари, пари, пари. Но определено произходът си оказа влияние. Сериала ми напомня малко на Que, Sera Sera, защото и там и тук пресонажите търпят развитие напълно логично. И нещо друго да отбележа, понякога и аз се замислям за някои нелогични действия от страна на актьорите, но пък корейците така ги разбират нещата и мисля, че със сериала са се определили на 100% само дето

филма не завърши със самоубийство, доста актуално за Корея в момента.

Страхотна драмичка, изгледах я на един дъх, броя на пръсти тази година хубави сериали, той е сред тях!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е супер много интересен. До последния епизод го гледах с кеф и... точно на последната сцена всичко си такова онаковата... (ще ме прощавате за жаргона).

 

... това с убийството на Йонг Гол е тарикатлък - оставя зрителя да се чуди кой и защо го утрепа...

От една страна Богаташчето се застрахова на 100%, че мацето няма да му бие шута.

От друга страна Га Ин макар, че изглеждаше като безгръбначно мекотело, може да е истинска самородна хладнокръвна кучка и след като получи Чеболския син, бутик в центъра на Сеул и още маса облаги да е решила да го гръмне тоя малоумник. Плачът й когато чу истрела - не беше на влюбена жена. :huh:

Кой знае... Във всеки случай тази сцена е много по-разтърсваща от типичната... народили си деца и заживели щастливо.

Недоволните зрители просто имат огромна липса на въображение и да вземат да я попълнят с някой по-реалистичен сериал.

Ю А Ин намаза гадже, пари, слава. Че кой не иска да си отиде по този начин?!

 

 

 

Ю А Ин изигра много луда роля, но в един момент се изчерпа. По-голямо впечатление обаче ми направи Богаташкото синче. През цялото време образът му се развиваше и от глезен лигльо - стана мъж. Юрито, горката - от никой фронт не я огря, но пък кой ли не би предпочел да плаче в "Мерцедес", вместо на улицата... Хехехехехе...

Шин Се Кьонг е прекрасна актриса, но екранната й героиня - пълно дърво. Ако я бяха разкарали - нямаше да забележа и да ми липсва особено. Коментарът по-горе, че гледа като дрогирана крава не може да бъде по-точен и ме разсмя от сърце. Благодаря за което. Много ми хареса това, че имаше съвременност и стил в целия сериал и страхотна музика. Субтитрите също са добри.

 

В обобщение - тази драма отнесе като вихър всички останали от тая година. Must watch! :swoon::slap:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесах драмата,малко прекалиха на финал,трябваше да измислят нещо по различно.Но сигурно тук е въпроса на кой толкова много пречи Йон Гол,

че чак да иска смърта му.

 

Аз също мисля като tuci8710, за богаташкото синче ,веднага се сещам за думите на баща му за крал Давид който обичал слугинята.

 

Не напразно му каза,че ако обича тази жена трябва първо да съсипе това момче така,че да не може да стъпи на краката.Тогава тя няма да има друг избор освен да е с него.

Но друг е въпроса,че точно това момче не беше напълно съсипан защото остана с парички като продаде акциите ,и за пореден път прецака богаташчето,а сега си живее охолно в Америка,и с голямата си наглост търси Га Йонг да отиде при него.Защо след като прочете писмото реши да закара Га Йонг в Ню Йорк,а не някъде другаде по света.Сигурна съм,че знае къде точно се намира Йон Гол,защото знаеше за апартамента който е купил.

А пък и има и друг вариант бащата на богаташчето да е искал да го премахне защото доста парички загуби,и сега когато сина му вече е с жената която обича да няма пречки м/у тях.

 

Не съжалявам,че изгледах сериала въпреки,че съм фен на по-леките жанрове, този си заслужава отделеното време. :yes:

Благодаря за превода. :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен, завладяващ сериал. Държа ме лепната за екрана от началото до края. Влюбих се в главните герои, прекрасно си изиграха ролите. 'Бесният ' ме впечатли много с актьорски умения, браво на момчето. Историята ме грабна много,чак до самия идиотски, безумен край. Тогава вече се запитах какво съм правила толкова часове пред екрана, но беше вече късно. Язък за хубавите герои и история ,окипазиха ги и ми развалиха настроението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не знам как съм пропуснала да се изкажа?!

И за мен един от най-добрите сериали на 2012-та, ако не и най-добрият.

Много интересен и много различен сюжет, в добавка хубава музика и адски добри 2 мъжки персонажа. Слабото звено бяха героините, но в края на краищата и това се преглъща.

Личеше си, че сценаристите или сценариста / и аз не знам колко са/ са точно на сериала "Какво се случи в Бали". Просто и аз намерих прилика - не само в избора на по-възрастните актьори и актриси, ами в алкохолните сцени също!!;)

Финалът

 

за мен си беше напълно резонен. На мен ми се стори хем като някаква гротеска, хем много красив. Друго не знам какво можеше да стане. Колкото и да ми беше мъчно за героят на Ю А Ин.

 

Да споделя също, че не знам на кой от двамата герои повече симпатизирах. Чудна актьорска игра просто.!! Рядко ми се случва напоследък да съпреживявам така с главните герои. Героинята на Шин Се Кьонг ми беше по-мила, макар че като че ли Юри беше по-раздвижена и не толкова вдървена.

Останалото е изписано вече..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав сериал, хареса ми. Но ми беше тежък за гледане. Не сълзлив, а подтискащ. От началото до края и 4-мата главни герои бяха нещастни.

Много добре пресъздадени роли от двамата главни актьори мъже, много въздействащи.

Що се отнася до главната героиня-  същото малоумно същество като в Бали. Трябва много да мразиш жените или да си голям комплексар за да създадеш 2-ри сериал с подобно нещо. И да натресеш това недоразумение за голямата любов в живота на двама такива мъже. 

За финала:

 

Очакван и логичен финал. Предполагам бащата е поръчал убийството на модния крал, за да му отмъсти за загубите си и униженията, да го отстрани окончателно от бизнеса, както и да го разкара от пътя на синчето си.
Не мисля, че е сина. Въпреки, че той намери писмото с адреса му в Ню Йорк и скри това писмо, после, когато бяха в хотела сякаш разкаял се за това каза на Га Йонг,че Йон Гол е в града й я попита дали иска да го види. Що се отнася до Га Йонг предвид умствения й капацитет въобще не се учудих, че тя така и не разбра, че застреляха Йон Гол.
Изобщо не трепна след изстрела, не заплака, напротив продължи да му говори и да очаква отговор и от него с нещо като усмивка на лицето.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...