Jump to content

Fashion King (2012)


Recommended Posts

spacer.png

 

Заглавие: Fashion King / 패션왕
Жанр: романтика
Режисьор: Lee Myung Woo
Сценаристи: Lee Sun Mi и Kim Ki Ho

Епизоди: 20
Канал на излъчване: SBS
Премиера: 19.03.2012
Дни на излъчване: понеделник и вторник


Участват: Yoo Ah In, Shin Se Kyung, Lee Je Hoon, Yuri (SNSD), Seo Young Joo

Сюжет: Това е историята на Young Kyul - млад, но амбициозен дизайнер, който започва кариерата си от уличките на Dongdaemun.


С български субтитри: тук и тук

Онлайн с български субтитри: тук

С английски субтитри: тук
С руски субтитри: тук
OST: тук и тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Shin Se Kyung е прекрасна,така че заради нея ще му обърна внимание един ден :) А пък и темата на сериала изглежда интересна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се надявам, че тази драма ще впечатли. Героинята от "Deep Roted Tree" Шин Се Кьонг ми направи впечатление още тогава - дано и тук да се справи. Ю А Ин е свестен, не се съмнявам в него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

shinsekyungfashionkingp.jpg

 

Shin Se Kyung ще играе ролята на Lee Ga Young, жена в началото на 20-те години , която въпреки трудния си живот , никога не се е отказала от надеждата за по - добри дни. Тя е твърдо решена ,че един ден ще стане дизайнер точно като майка си. Един съдбовен ден тя се запознава с човек , с когото стремят да осъществят мечтите си заедно.

 

yooahinfashionkingprofi.jpg

 

Yoo Ah In ще е Kang Young Gul , мъж в края на 20-те години , който никога не е имал реални цели или да е мечтал за светло бъдеще. ТОй позволява на другите да минават през него ,през целия му живот само се моли да не причини болка или да се изпречи на някого. Представата му за живот е безсмислена . Тогава той среща жена , която го вдъхновява да преследва мечтите си.

 

snsdyurifashionkingprof.jpg

 

SNSD's Kwon Yuri ще изиграе ролята на Choi Anna, момиче в началото на 20-те години изглеждаща перфекно външно , но дълбоко в нея се откроява момиче, коопнеещо за повече приятели. Работила много за да изглежда уверена и скрива на дълбоко, болката и мъката , с която е изпълнена. Но сега тя е готова да спре да се преструва.

 

leejaehoonfashionkingpr.jpg

 

Lee Jae Hoon ще изиграе ролята на Jung Jae Hyuk мъж в края на 20-те години. Той винаги е имал всичко и никога не изпитвал липса от нещо. Това е докато той не се запознава с едно момиче което му дава причината за което да живее.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И пресконференцията мина днес. Т.е. съвсем малко остана до понеделник, 19 март.

120314_fkpressconf_joynews_06.jpg

Не съм най-голямата фенка на мацката, но си оставям вратичка да ме зарадва с игра и поведение пред камерата. Сюжетният й характер изглежда интересен. Юри ми е в дози по-секси, и определено очаквам да заинтригува и с роля. Любовният триъгълник ще й "седи", добре :D .

Момчетата, все пак, си остават най-приятната ми гледка на първи пас, като изключим модната тематика и споменатите места (градове) на снимките - Сеул, Лас Вегас, Ню Йорк..Да не забравям факта, че поне от предишни роли на младежите съм била доволна.

 

201203142145171116_1.jpg

201203141546491117_1.jpg

20120314002998_0.jpg

 

 

Още когато писах поста за предстоящия сериал и избраните актьори си казах, че очаквам доста от тази драма. И ще следя...силно точа ръчички и език да коментирам и аутфитите на героите, освен играта им. Дано стилистите на сериала, са се постарали да ни впечатляват и видим "малък моден спектакъл"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първа и втора серии, засега без превод

My link

Първа серия онлайнс английски превод

My link

Хубавото е, че почват 4 интересни сериала и този е един от тях. Въпреки че подходих с необходимата предпазливост, съм приятно изненадан от първите две серии. Сериозен сценарий, без лигавене и инфантилност, добра актьорска игра и реализъм в действието. Дано да продължат все така до края. Аз отивам до Илиенци да си взема един-два ролекса за зор заман, че нищо не се знае.

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ю А Ин прави сериала до тук. Не мога да не го похваля! А, историята в отношенията на героите, в каква посока ще се развива, още не се усеща, но поне не е скучна...

Не съм и мислила, че това ще е най-оригиналният сценарий и блестящо изигран, но доста съшити диалозчета, освен игра, има. Все пак, стига съм плюла по сценария, има смях и драма, страдание и доза обърквания в живота на главните четири, което ме кара да усещам, че образите ще търпят още развитие. Като казах образи, добре, че са те и тяхната "борба" в кръга живот и работа :P. Някой от тях не могат да ме убедят с постоянна игра (Юри, на моменти чак ме дразни с монотонност и скучни изражения). Ролите им, обаче, са доста комплексни, доста неща от миналото им също не знаем, но ми допада как егоистично и "използвачески" го раздават на този етап в драмата (да започват и любовните вълнения :)).

Налице е добра контрастност на героите, и това ми стига.....да очаквам повече от предстоящите серии (с всяка серия нещата в плота ,малко се оправят) и искам да се забавлявам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах и този сериал. Временно бях спряла да гледам корейските продукции (още имам да доглеждам Усещане за жена), но първо с Принца на покрива и реших да погледна и този.

Не е нещо извънземно и не бих го нарекла хит, но ми харесва. Не ме натоварва, нямам и големи очаквания и вероятно заради това съм очарована. Чакам с нетърпение субтитрите за 5Е, за да гледам и него :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от незаслужено пренебрегваните от уважаемите колеги сериали. :( Като качество не остъпва на "Rooftop prince" и е много над "King 2 hearts" и "Love rain". :yes: Един от най-добре написаните сценарии. Има си ги всички традиционни корейски герои и номера, но е изключително добре балансиран и правдоподобен като сюжет, развитие на действието и герои. Тук за щастие главните роли не са написани само в черно или бяло, според типажа на персонажа, никой от четирите главни роли не е само добър или само лош. Всеки от тях се развива и променя и в един момент се хващаш, че съчувстваш и разбираш всеки от тях. Не са някакви бутафорни образи, а нормални живи хора които също като нас грешат, обичат, разлюбват и страдат и се надяват да намерят щастието.

Не го пропускайте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.................Тук за щастие главните роли не са написани само в черно или бяло, според типажа на персонажа, никой от четирите главни роли не е само добър или само лош. Всеки от тях се развива и променя и в един момент се хващаш, че съчувстваш и разбираш всеки от тях. ................

Съгласна съм с dido100. Наистина всеки от героите е показан като нормален човек с възходите и паденията си, с победите и провалите си, с болките и терзанията, които го съпътстват, с грешките, които прави волно или неволно. Дори и когато ти идва да "цапнеш" някой от тях заради постъпката му, разбираш, че и той си има основанията да постъпи така и преживява болката по свой си начин. Няма идеализирани образи, и както и dido100 казва, никой не е само лош или само добър. Може би с едно изключение - собственичката на бутика, уж "отгледала" главната героиня и до някъде нейната дъщеря, силно обсебена от "синдрома на принцесата", но тя по-скоро е жертва на възпитанието на майка си. Остават още 4 епизода и се надявам да разкрият тайната зад смъртта на майката на главната и "кикимората" от бутика да бъде поставена на мястото си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Главната героиня според мен е голямо безгръбначно, не знам защо изобщо го следя този сериал.

Това е от тези сериали, в които има много мъка и много пиянство. Непонятно ми е като метод за разрешаване на проблемите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Плюсът на това заглавие е динамиката, поддържане на добър темп на действието от до в епизод и от там като цяло на историята. Това не се среща никак често в корейско заглавие.

Двата главни мъжки актьори играят чудесно.

Героите са представени причинно-следствено и така се разбират, стоят логично "правилните и грешните" им действия.

Дори само тези позитиви са достатъчни да кажа " става за гледане".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бум-бум, и сценариста да пада...

Пълна бъркотия настана със сцанария, как да съм доволна от последните серии и финала?

Колкото и да обичам WHIB, колкото и да очаквах нещо подобно тук за край, пак съм недоволна от досадния и нелеп, отворен финал. И, то, не защото бе невъзможен за завършек, (когато са намесени пари, любов, интереси и падение се действа мръсно, ок), а защото бе безсмислено да завършва по подобен, тъп и неясен начин за всеки образ.

Яд ме е, да си кажа..съсипаха толкова многопластови образи. Мъжките. И, ако толкова искаха отворен финал, да бяха разделили всички в различни точки на модния бранш и свят. Блях, пак ще кажа, съсипаха ми главните мъжки герои... :mad2:

Евала на Ю А Ин и на И Дже Хон за играта и превъплъщенията, обаче. Добри са, добри бяха..и дано добри, нови проекти приемат!

Сега, анализ, нужен ли е..още?

 

 

Да, Йонг Гьол се промени последните серии (и по сценарий), желанието му да се докаже над JH и алчността му го направиха адски слаб, но адски реален образ.

Щом се касаеше за бизнес отношения беше борбен и акула, а начина по който изразяваше любовта си беше в следствие на (не)преживяното детство и неспособността да оценява, това, което има. За финал загуби всичко, образа му спря да се развива (отдавна, ако питате мен) и получи безумен завършек на живота си.

Дже Хьок, пък, завърши като смотано келеменце, да не кажа загубеняк, добре, секси загубеняк :lol: , неспособен да се справи с една пикла, да се изправи след шамар от татко-изнудвач, неспособен да изкара 1 долар сам за себи си, и дори да вкара малко цвят в скучните си костюми. Спортен, беше пич, за статистиката.

Мадамите..не ми се обсъждат, въобще. И двете завършиха като "златотърсачки". Едната, с малко повече опит и явен хъс.

Последно. Къде бе модата и кинг-а от заглавието? Отново блях, а тръгна надъхано, и в модно отношение. А, да, кинг-а умря, застрелян в бяло, адски скъпо и космато кожено яке!

И модното въображение на стилистите зацикли нейде към средата на сериала. Пак, добре, че беше Канг..Кинг Йонг Гьол... :lol2: Но една птичка, колкото и дръзки попадения да имаше, модно шоу не направи. Слаба фантазия в гардеробите на образите. Женските направо куцаха. Ако трябва, много да съм честна - злокобрата с бутика беше адската, фешън икона в сериала. Стилът й бе шик, арогантен и актуален, точно по начина по който интригантсваше и искаше слава за себе си. Но, добрият вкус и модния замисъл на моменти направо си липсваше.

Леле, то логика нямаше на моменти в действията на героите, аз модно вдъхновение, търся.

В заключение, исках идеен сериал, силни характери с мечти и развитие в модната насока. Да, ама не! Получих жалък опит на объркан сценарист да крои "модели" за недизайнерска колекция.

 

Не мога да критикувам всичко в сериала, разбира се, но краят не оправда очакванията ми!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...