Jump to content

Fashion King (2012)


Recommended Posts

Много безсмислен филм, добре че беше финалът да ми върне вярата в киното  :bee:

И Га Йонг беше като фон, а не главен персонаж в сценария, последните епизоди ги цъках за бързи обороти. Всичко можеше да се случи за 10-12 серийки, а не да се разпъват локуми.

Сори, ама не ми хареса :mellow:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пълна загуба на време ! Тук става въпрос не за висша мода, а за някаква второразрядна шивашка работилничка, която си остана такава и до края (пък уж милиони натрупаха с пустите му шивашки умения). 

Не мога, да опиша колко усилия положих, за да изтърпя тази "главната" И Га Йонг - освен тяло, да и бяха прикачили и характер някакъв към персонажа ! 

Голямо разочарование, нищо "Кралско" няма да видите било за модата или извън нея !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От доста време бях решила да го гледам и най-накрая го гледах, до 8-9 серия всичко вървеше добре, но след това определено го разводниха(с цялото лутане на главната  кой да избере ) и едвам го догледах.Най-много ми допадна как играе Yoo Ah In(за първи път го гледам), за Shin Se Kyung направо няма думи - бездушен поглед, отнесена и направо изглеждаща откровено тъпа.Сценарият наистина е добър, но за мен освен Yoo Ah In никой не успя да допринесе нищо за сериала  :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Spoiler

 

На какво ни учи този сериал - колкото и да сте борбени и да се опитвате да успеете в живота, този с повече пари от вас винаги ще намери начин да ви прецака, i.e., или си пасувайте и тънете в бедност и не се врете между шамарите или рискувате да не сте между живите. Да, не че не става и така в реала, богатите не обичат, когато някой беден се намести в територията им, ама по дяволите не искам и в сериал да гледам как някой, който се е борил толкова свършва по този начин. Не съм очаквала щастлив край, още като попита Га Йонг какво ще прави ако него го няма, ми стана ясно накъде вървят нещата, но не мога да приема този финал, който обезсмисли целия сериал за мен. 

Недоумявам какво толкова ви впечатли в богатото лекенце?! Това, че беше подлога и боксова круша на баща си ли? Че нищо не можеше да свърши сам и само крещеше и биеше служителя ли си? Че се криеше зад парите на баща си и се правеше на важен? А, да, свърши нещо сам, скри писмото от овцата, простете. Нито за момент не ми беше симпатичен, нищо мъжко не видях в поведението му, само се чудеше каква мизерия и подмолност да направи, за да е отгоре. Не му вярвах, че беше влюбен в главната овца. Всичко беше, защото искаше да смачка и унижи Йонг Гъл. Откъде накъде някакъв бедняк ще се изправя срещу него и ще му проваля плановете? Абсурд, хвана кокала и не го пусна докато не го унищожи, подкокоросван от баща си и то пак с помощта на други хора, онази змия Джо. Толкова ми беше жалък, особено като стигна дъното и се унижи като реши да й се обяснява публично в любов, пълен смешник. Много "мъжки" се държа с Га Йонг, когато тя напусна, само дето не падна на пода и не почна да се тръшка и  да се върти от яд, че губи. И веднага започна да й вменява вина и да я унижава. Това ми беше най-дразнещото и противното в него, начинът по който ги унижаваше и двамата и потъпкваше гордостта им без да му мигне окото. Напълно разбирах защо Йонг Гъл го ненавижда.

За финал обаче реши да си поизмие ръцете, сигурно, за да спи една идея по-спокойно, и при свършен факт й каза, че Йонг Гъл е в Ню Йорк. Колко благородно от негова страна, след като най-нагло скри писмото и нарочно я заведе в Ню Йорк, за да ги види заедно Йонг Гъл. По-долна постъпка от това, здраве му кажи.

В крайна сметка напълно си ходеха със загубенячката Га Йонг, на която Йонг Гъл й сваляше звезди, а тя все не беше доволна и все беше нацупена и стоеше и го гледаше тъпо. Обаче лекенцето като й даде офис и кола беше много щастлива. И каква беше историята с огърлицата на майка й? Постоянно даваха флашбеци, а тя дори не си спомни и не оцени жеста на Йонг Гъл! Честно, от един момент нататък, ми се искаше Йонг Гъл да й бие шута и да си намери друга. Как не я беше срам да му подари абсолютно същия подарък като на лекето? Нали е дизайнер, не можа ли нещо по-оригинално да измисли? Не я разбрах тази нейната любов, сега като се опитвам да резонирам стигам до извода, че нарочно му каза на Йонг Гъл, че го обича, за да може да го разиграва както си иска. Лекенцето така или иначе й тичаше след полата, защото трябваше да я спечели, за да победи Йонг Гъл. Убедена съм, че и с поглед нямаше да я удостои иначе. От голямата дизайнерка с надежди да стане велика, свърши като подлога на богатото лекенце. Нали не мислите, че ще я търпи много дълго? Някъде колкото изтърпя и обича Анчето, пък и като отстраниха Йонг Гъл може и по-бързо да я зареже, защото, този който най-много му бъркаше в здравето, няма да го има.

Йонг Гъл беше перфектно изигран от Yoo Ah In, за мен изнесе сериала на гърба си. Имаше си недостатъци, но никога не предаде, тези които са му помогнали. Раздаде се за Га Йонг и се опита да направи всичко за нея. Нелогично ми беше бягството му в Ню Йорк в последния епизод и най-вече прекъсването на контакта с неговите хора. Той премина през какво ли не и никога не падна духом и не заряза хората си. Телефони ли нямаха да се чуят, не мога да повярвам на идиотизма на сценариста, който просто се опитваше да го очерни, за да си пробута малоумния финал. 

 

Съжалявам, че не прочетох коментарите, за да не го гледам изобщо. Започна много интересно, но от един момент нататък сюжетът зацикля и се върти в кръг. Финалът и най-вече посланието на сериала те оставят с такъв горчив вкус, че няма как да не се зачудиш аджеба защо си загубил 20 часа. Спестете си ги! 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драмата е много интересна до 17 епизод. Няма значение дали става въпрос за модна, готварска или каква да е индустрия, тук важни са човешките взаимоотношения. Не мога да разбера по имената на сценаристите дали са мъже или жени, но от 17 епизод нанатък са написали така сценария, сякаш не познават женската душа.  Жените, които са влюбени не постъпват точно като главната героиня, затова и предполагам, че сценаристите са мъже. От 17 епизод просто сериала става дразнеш. поне за мен. Хубавото е, че открих Yoo Ah In  ,

Редактирано от Shaella
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 12/6/2020 at 6:51 PM, tonny_01 said:

Много добър сериал, но с края малко прецакаха нещата. И все пак бих го препоръчала за гледане.

Краят е най-силен според мен. Но не е оригинален, а едно към едно е повторение на Великият Гетсби. Великолепен Ю А Ин.

Редактирано от bond
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...