Jump to content

Break Blade (2010-2011)


Blue_Moon

Recommended Posts

spacer.png

 

 

 

spacer.png

 

 

Заглавие: Break Blade / Broken Blade

Японски: ブレイク ブレイド

Жанр: Екшън, Приключенски, Мека, Шонен, Драма

Тип: Филм

Брой: 6

Времетраене: по 50 минути всеки филм

Година: 29.05.2010 - 26.03.2011

Държава: Япония

Аудио: Японско

Субтитри: Български

Продукция: Production I.G, Xebec

AniDB

 

Свали:ТУК

 

 

Резюме:

*Анимето е базирано по мангата на Yunosuke Yoshinaga - "Break Blade".

Мангата: ТУК

 

 

Жителите на континента Крузон се раждат със специална дарба, позволяваща им да контролират кварцови кристали.

Всеки кристал притежава различна сила. Хората, притежаващи тези умения се наричат магьосници.

Те обработват най-качествените кристали и създават лигамени, с които управляват всички превозни средства, машини, оръжия и меки (наречени Големи).

 

Рейгарт Ароу е единствения човек в целия свят, който няма тази дарба. Той не може да контролира дори най-малкия кристал и

затова живее в отдалечена ферма заедно със своя по-малък брат. Въпреки своя недъг той е известен, тъй като е приятел и бивш съученик на краля и

кралицата на родната му страна Крисна. Също така е добър приятел и с пълководеца Зесс, чиято армия постепенно навлиза и завладява родината му.

Един ден Рейгарт получава писмо от краля Хорд, с което е извикан да се яви в столицата. Хорд го информира, че е намерен древен вид Голем в една минна шахта.

Никой не може да го управлява и Хорд и кралица Сигин смятат, че той е единствения способен да го активира.

 

Рейгарт има съвсем малко време да се ориентира в обстановката, за да спаси родината си и жената, която някога е обичал.

Той е единствения, който е способен да управлява древната мека, останала от непозната раса.

Рейгарт ще трябва да се изправи в смъртен двубой срещу превъзхождащата армия на Зесс и да срещне своя стар приятел на бойното поле.

  

 

spacer.png

 

Лично мнение:

 

 

Разкошна мека! Много ми хареса. Невероятен арт и музика. И шесте филма са голяма наслада за очите, ушите и сърцето! :wub: Всички са големи образи, особено Рейгарт. Историята е много интересна. По принцип главния герой винаги притежава някакви сили(за разлика от останалите). Тук е точно обратното, Рейгарт грам го няма с кристалите. :D Искаше ми се повече да развият и задълбочат историята, много бързичко беше представено всичко. Но пък така загубите по-лесно се преживяват. :lol: Единственото, което ме изуми и не мога да приема е физиката (външността) на момичетата ...и особено на 12-годишната Клео :wacko: "Малко" са прекалили в това отношение, ама какво да ги правиш - японци. :lol: Сега започнах и мангата. С една дума: красота! Дано да му направят и едно сериалче, за да доразвият историята. Музиката е невероятна. По принцип меките имат много добри ost. И опенинга страшно много радва. Анимето наистина си заслужава. Страхотно е!

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно,напълно съм съгласен с Рони. Наистина разкошна мека :)

Мелодията в началото е чиста проба - вълшебство.

Арта беше на едно много високо ниво.Дори и да нямам много за сравнение,то си се вижда,как всичко бе изпипано много добре. Е,да малко бяха прекалили със сексапила на някой девойки,ама едва ли има момче,което да не му е харесало това,въпреки че според мен,можеше и да са малко по умерени в физическите данни на девойките. А и някой сцени си бяха доста предизвикателни.

Та,историята ми допадна много. Как в един свят на магьосници,едно русо момче си проби пътя от обикновенно момче до герой. Истинско щастие,че намериха античният робот. Каква красота беше,особенно когато бе обвит в синият кристал. И само как ги изуми с него скок.Оцъклиха се всички laugh.gif

Битките бяха много хубави.Леле ,какво диваше беше онова дребничкото - Нике :) Голямо диване.Всеки герой си имаше свойте качества и това разнообрази много нещата.

Генерал Боркис си бе голяма гадина,но в крайна сметка,дори и за него ми стана жал :(

Това аниме определено си играе с емоцийте на зрителя.

Жалко,че всичко свърши някак си бързо,но както каза Ронито,има си обяснение.Така че,не мога им се сърдя за това.

 

Щом човек,който не е най-големият фен на този жанр е останал очарован,то сигурен съм ,че и н амного други ще им хареса. Препоръчвам с две ръчички :)

 

И благодарности на Рони за темата. Много добре оформена темичка JC_doubleup.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Биваше си го това аниме откъм арт, музика и битки. Историята беше средна работа, но пък ми хареса основната концепция за древната раса, построила Счупен меч и дисплеите му с менюта на английски. :D Това с магиите и управлението на машини с кристали първоначално ми се стори доста бозаво, но в крайна сметка реших, че може би не е толкова лоша идея. В крайна сметка имаше два слаби момента: единият - героите, които се държаха доста пуберски, ми бяха безлични и плоски; другият - субтитрите /и английските, и българските/, които само влошаваха лошото впечатление от героите, когато си отвореха устите. Лична оценка 7/10.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...