Jump to content

Официална котешка тема!


  

129 гласа

  1. 1. Каква котка предпочитате?

    • Персийска
    • Ангорска
    • Сиамска
    • Някой друг вид
    • Улична - за хората които не робуват на породи!
  2. 2. Кои са ви любимите анимационни котки?

    • Tom (tom&jerry)
    • Garfield
    • Sylvester (looney toones)
    • Happy (Fairy Tail)
    • Korin (Dragonball)
      0
    • Scratchy (the Simpsons)
    • Pinko (the pink panther)
    • Някоя друга


Recommended Posts

Хех с учудване виждам, че персийските май не са мода, което си е учудващо предвид, че се имат за лукс и са пухкави. :D За сметка на това уличните рулират в предпочитанията явно има истина в това, че обикновенните неща ни правят щастливи. :) Слагам нещо като класификатор на породите + екстри -

bwy1328203098j.jpg

 

viu1328203193c.jpg

klz1328203665u.jpg

bfi1328203480l.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги .Още една обща Любов , този път Котките .Моето семейство всички обичат единствено котки .Синът ми намери в махлата едино коте на 2- 3 мес. и така живя с нас 11 години .Решихме , че на 15 август ще му бъде рождения ден и всяка година му купувах торта ,една голяма свещ ,тъй като беше момче синя фльонга , само дето го беше страх от пламъка . Нямаше си име виках ме му Котанчо. Моята обич към него беше същата каквато и към децата ми. Макар ,че беше момче беше много кротък и послушен , разбираше когато му се казваше ... ела тук , слизай от там ... Надали някой с думи може да опише това което е изпитвал към котето си ...., аз не мога . Доста екшъни преживяхме с него , ту се губеше , ту изчезваше , веднъж се върна или пребито или одарено от кола , беше трагична гледка .После доктори инжекций прегледи , толкова сълзи проляхме за него...Остана му травма на нерва на крачето и миналата година отиде на небето ....т. с. умря . И така той ще си остане първо и единствено .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда така си е, когато сме привързани към домашните любимци съзнателно или не ги приемаме като част от семейството. Затова и загубата им оставя след себе си празнота, но също така и хубави спомени и точно в това е смисъла и да ги гледаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз обичам всякакви животинки и котките не правят изключение. Това,което ми харесва в тях е гальовноста.Че имаш възможност да ги гушкаш.

Ето снимчица и на моята принцеса.

img0697oh.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги съм била заобиколена от кучета и кучетата са моите животни, но докато бях студентка, в квартирата ми живяха тези две създания и се научих да приемам и котките. ]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много интересна тема. Аз лично предпочитам котките, по- гальовни са и можеш да си ги гушкаш колкото си искаш.

 

Нека и аз да ви покажа моето котенце :)

293490_276919742342946_100000747668030_957096_204682232_n.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, krisSkOoo много прилича на котарака на нашите... И ако е глезьо/глезана, лакомник, спокоен и добродушен, значи и по характер отговаря. :) И може би твоето е по-дългокосместо от нашия. Като гледам муцунката, точно наш Ричи. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И ако е глезьо/глезана, лакомник, спокоен и добродушен, значи и по характер отговаря.

 

Отговаря и по характер, спи по 25 часа от 24, където си го оставя сутрин като излизам, там си го намирам като се прибера :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, определено е същият образ. :D Само, че нашият чат-пат прави и бели и когато му се кара човек е голям непукист. Гледа те премрежено, все едно казва "Говори си, не ми пречиш." :D Но пък винаги е готов за милувки и не е от тези котки, които се сърдят и отмъщават. А и издава много интересен звук като гледа птици или насекоми, нещо като това:

http://www.vbox7.com/play:6923e8a9

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А и издава много интересен звук като гледа птици или насекоми

 

Знам, даже тази сутрин гледаше едни врабчета на терасата, побърка се. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Случвало ли ви се е котката ви просто да отказва да яде? Знам, че веднага ще ме пратите на ветеринар, заедно с виновника за питането ми, но бързам да кажа, че си изглежда напълно здрав. Играе си, мърка на воля, мокър му е носът и е жизнен. Но почти всичко каквото му сложа /котешка храна- консерви и сухи гранули, от нашите манджи/ отказва да яде или гризва съвсем мъничко. Сменяхме марки, вкусове, какво ли не.. Злояд си е и това е. А аз се притеснявам, защото доста е заслабнал и е направо кожа и кости. Така или иначе, ако продължава с ината ще стигнем до лекар. Някои казват, че в един момент котките стават доста глезени, ако им се угажда много. Не знам дали е от това.

Всяко мнение ще ми е от полза, благодаря. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Води го на доктор и не му мисли. Щото на леля ми котарака Пухчо така си замина животното преди 1 месец. Все стоеше слаб въпреки че ядеше отначало много дори цакаше другия й котарак като му изяждаше и неговия дял обаче след време постепенно спря да хапва и изведнъж се омърлуши и си отиде. Според мен е имал някакво заболяване и лелята трябваше да го заведе още от рано на ветеринар ама до края протака и таман с брата щяхме да идем да го караме с такси ама гушна букета още същия ден докато се наканихме. По принцип котараците плющят здраво и стават дебели не е нормално да седят слаби поне така си мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Подкрепям горното мнение. По-добре превантивно на лекар, отколкото после да съжаляваш за станалото. Котките са животни които мн носят на болка и не изразяват болежките си. Ако имаш куче и му има нещо, веднага забелязваш това: по очите, липсата на движение, унинието, докато при котката го няма това, тя е жизнена до последно.


Котките винаги са били в моя живот, както и какви ли не др животни, но котките са ми любими именно защото можеш да ги гушкаш, да имате невероятна връзка с тях, но вс тр да се заслужи. Своенравни са, затова тр да се намери подход към тях, но вс става неусетно и накрая стопанин и любимец се допълват перфектно.


Преди няколко години имах рижав котарак на име Рони. На галено му виках Рондьо. Та беше напет котарак, гальовен и ставаше тотално луд когато му покажеш конец за игра. Не знам дали някой е имал подобна ситуация, но така се случи, че веднъж се прибра с рана на опашката вследствие, на която тя падна, оставяйки му само едно прешленче в основата. Тогава беше около 6 годишен. Оттогава стана мн плашлив. Пост се оглеждаше. Сякаш с липсата на опашката му си бе отишла и смелостта му. Нравът му също се промени. И сега прод да се питам, дали това бе от преживяното. Например, ако е бил прострелян от въздушна пушка или се е дължало на липсата на опашката?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

voileta, Рондьо е велико име за котка, евала! :lol:

Не се пиша котешки психолог, така че не знам доколко е било от страх заради спомена, но нали знаеш, при котките опашката и мустаците са две от най-жизненоважните неща. Не от естетическа, а от чисто практическа гледна точка - мустаците служат за ориентация в пространството, а опашката - за баланс. Без нея всяко движение се затруднява, поне докато не свикне хайванчето. Истината сигурно е по средата.

 

Deninda, дори да не помогне за друго, поне за свое успокоение заведи душицата на чичо доктор. Каквото и да е, ако има медицински проблем, е хубаво да се хване възможно най-рано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обожавам котки, но за съжаление от няколко години, когато се изнесохме от къщата на свекъра и свекървата, и заживяхме на квартира, така и не успяхме да си вземем животинка. Допълвам, че сина ми примира за котенце и постоянно ми пили на главата да му взема, но как да го направя? :(

 

Иначе когато бях дете, имах котка, която ми подариха на няколко седмици. Имаше и доста впечатляващо име, което взех от гръцката митология, която тогава четях, защото страшно ми харесваше. Става дума за Атина Палада и реших, че хубавицата ми трябва да има точно това име, Атина. На всички, които не знаят, Атина Палада е богиня на войната, мъдростта и на девиците също така... :P Е, верно, че моята котарана не бе много целомъдрена, когато достигна периода си на зрелост, но пък бе много войнствено и умно животно.

 

Умря преди няколко години и дядо ми я зарови в двора. Никога няма да забравя как преди за по-кратко я наричахме Аче, а по-късно започнаха и рекламите за белината "Аче". Ирония на съдбата, че тя бе бяла и винаги сме се бъзикали с дядо ми, че е избеляла от рекламата! :rolleyes:

 

Едит: Колкото до любимите анимационни котки, гласувах за Том от Том и Джери, разбира се. Но, Razzormaw, сега се сетих, че не си добавил още една котка от аниме, която преди ми бе любима, понеже като малка следях Sailor Moon. Та въпросната котка беше черна с луничка на челото ( по-долу пускам и картинка, за да се сетиш!) Сега не се сещам как й бе името, но преди страшно много си падах по Sailor Moon.

 

luna.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите. еми, ще се водим на лекар тогава. :rolleyes: Много ми е мил, той ми е първото лично мое коте, а и е млад още- на 4 годинки е.

Докато го пиша, Вини оплюска едни патешки гръкляни, та имам надежда, че излишно се плаша... :D

Щеше да е много готино да си направим котешко парти, както в Япония има котешки кафета, ама едно, че сме от различни точки на страната и друго- мисля, че ще е голям стрес за мъркащите. :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хех еми то има доста котки в анимациите и гледах уж най-известните, а това Sailor moon не съм го гледал и можеше да я сложа вместо Корин понеже него го обърках с една друга котка от Драгонбол ама тъй или иначе май не мога да едитна анкетката вече. : / А нещо ми се губи защо не можеш да гледаш котка в квартира ама явно е политика на хазяите или някаква друга пречка. Иначе и аз като малък бях запален по древногръцката митология като любимци ми бяха Херкулес и Персей жалко, че наскоро втория беше посрамен покрай един филм Clash of the titans като направиха Пегас черен и тоя дето го играеше приличаше повече на мутра и хич не се връзваше с ролята ама поне Медуза я бяха направили като хората. :rolleyes:

 

Deninda тва котешко парти като си го представя ме побиват тръпки понеже повечето котки като видят други непознати такива и почват да съскат и да правят золуми ама поне би било шоу! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sailor Moon е най-известното шоджо аниме през деветдесетте години. Разбираемо е, че може и да не попадал на него като инфо. Помня, че тогава бе известно и Драконовата топка, като и двете съм ги гледала по RTL 2 (тъкмо тренирах немския, понеже в училище бе задължително избираем втори език!) Сега се разрових сред страниците на гугъл за името на черната маца от анимето. Казва се Луна, но след като няма как да бъде добавена в анкетата, едва ли ще е болка за умиране, защото изглежда само аз я помня. :lol: Което пък от своя страна показва колко съм дърта вече! <_<

 

Още като се нанесохме ни казаха, че животни не трябва да вкарваме вкъщи, но не пречи да ги гледаме вън. В момента сме на квартира в общински жилища по социална програма и изглежда общината се тревожи да не цапаме излишно новото стрителство. Това обаче за нас не е проблем, защото пък с нанасянето преди месец се сдобихме с четири-пет котки, които се навъртат и още толкова кучета.

 

На въпроса как да ги кръстим, синът ми отвърна:

- Всичките котки и кучета ще ги кръстим Пешо, за да не ги бъркаме, бе мамо! :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...