Jump to content

Официална котешка тема!


  

129 гласа

  1. 1. Каква котка предпочитате?

    • Персийска
    • Ангорска
    • Сиамска
    • Някой друг вид
    • Улична - за хората които не робуват на породи!
  2. 2. Кои са ви любимите анимационни котки?

    • Tom (tom&jerry)
    • Garfield
    • Sylvester (looney toones)
    • Happy (Fairy Tail)
    • Korin (Dragonball)
      0
    • Scratchy (the Simpsons)
    • Pinko (the pink panther)
    • Някоя друга


Recommended Posts

О, честито ! Черничкото е първото , вече видя ли каква  "баба " си - мъжка или женска ? Точно докато са новородени най -лесно се познават .После трябва да чакаш поне до месец и половина -два . Още ще има сигурно , поне едно .Мама първескиня ли е ? 

Извинявам се за многото въпроси , но не съм запозната с предисторията ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз съм женска баба :28558: Бъзикам се, не съм го барала още, че тя има тепърва поне 2-3 да изражда, като я гледам, и не ѝ е леко на хайванката. Сега си го изблиза, то си се ровичка там и суче - нека си почиват;) Коремът ѝ играе като на опитна кючеклийка, до джулая би трябвало да изкара и останалите. Оставих ѝ водичка и храна наблизо и я наглеждам  как се развиват нещата;)

 

Първо раждане ѝ е, тя малката мръсница е на 9 месеца само още;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, още днес ще ги изтърси всички .За първескинче , браво , бързо се е оправила с първото .Сега , когато вече са се разширили родовите пътища ще е по-чевръста . Щом коремчето шава , поне още 2 -3/както казваш/ може да се боричкат вътре , кой ще е по-напред. А може и повече да са . Наистина е добре да се навърташ наоколо , ако тръгне наобратно котето , ако може да помогнеш .На обратно , в смисъл с опашка и крак напред.  Мъчи се мамчето , защото е горещо , а черното бебче още само се ровичка , освен ако не се е родило през нощта и е засукало вече . Докато не роди  и да се успокои  нама да яде .Виж , вода е първото , което ще потърси .

Трябва ли ти логистична помощ или ще разчиташ на природните инстинкти на мама ? Ще се навъртам тук .

 

Сетих се нещо

, което бях писала преди време за котешката тема в БГ мамата , може да ти послужи : За ражданията при котките 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече изкара и едно черно-беличко ;) Черното си суче и направо си мляска, въпреки че излезе преди няма и час.

 

Не би трябвало да ѝ е горещо, в стаята е ок, че съм пуснала щорите и не напича. Мачката правилно се ориентира към едно дълбоко чекмедже, дето ѝ бях оправила за гнездо, ама явно късно, щото водите са ѝ изтекли в леглото ми  :28558:

 

Аз я наглеждам мамата (освен че ѝ разчитам на инстинктите) и ако има някакъв проблем, ще ѝ асистирам или ще я водя в ЦВК ;) Те там си я знаят, лежала е на стационар при тях. Иначе дотук се справя отлично, даже бих казала геройски. Като откърмена от мен по принцип ми се мъкне по петите като лепенка и очаквах да ми надуе главата за акушерска помощ, пък тя тихомълком си  ги ражда, без гък да каже ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E, щом е така , мога да пожелая само леко и безпроблемно довършване на "заниманията " .Браво на мама ! Гушки и цунки по муцунки на нея и на всички бебоци . :kissy:  :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последно - 2 черни, 1 черно-бяло;) Малката Чума изглежда омекнала, ама като я знам каква е пълна с изненади, току виж ми изкарала и четвърто на първо раждане  :28558: Мишоците вече мъркат тъничко - няма по-сладък звук  :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако вече лежи спокойно при мишоците , отпуснала се е и току придрямва , изненади няма да има .Още повече, казваш , че е омекнала .

Браво на мама - първескиня , героиня е тя , наистина !

А и има страхотен майчински инстинкти - казвам го сериозно и на база лични наблюдения .Доста първескинчета идея си нямат какво да правят и не успяват да ги отгледат първите поколения , докато не обръгнат и не придобият опит. 

Следи я първите дни , дали ги чисти от ако и чиш . Понякога от липса на опит  ги гушкат , обичат и "къпят" , но това го пропускат . 

Плацентите излязоха ли с бебоците ? Мама какво ги направи - изяде ли ги или останаха някъде в страни ?

Мъркането им е приказно сладко , а и също така и  сладко миришат - на бебета . Ще го усетиш малко по-късничко . Хайде , пак , честито ! Да са живи и здрави! Черните  котета са ми слабост. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следя я аз, защото като откърмена от хора се чудех, дали няма да ни ги остави ние да си ги гледаме малките :) Но дотук е образцова, даже за миг не е излязла от гнездото и само мърка и ги ближе малките. Добре сме я възпитали значи ;) Е, чат пат поляга на тиквата на някое, но това и опитни майки го правят.

 

Плацентите излязоха и си ги изяде. По разни упътвания пише да не ѝ се давало на котката повече от 2 да изяжда, ама това са глупости според мен. В природата си ги изяждат, това е естествено за тях ;)

 

Ако са ти слабост, ще ги раздавам след няколко месеца, да знаеш  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охо, щом първескинчето  си го отгледала от бебе , значи си "печена и обръщана" / за равномерен тен ;)  :P /  в котешките дела . Къде се бутам и аз , акъли да давам, въй, въй ,въй.. :slap: .  Съжалявам , ако нещо ... Исках  само да помогна ... :unsure:

Е , считам, че при вас всичко е ОК , както с мама и бебета , така и с щастливата "баба".

Много благодаря за офертата , но и от двата десена имам бройки  в наличност  :D . А за повече , вече място в наличност се изчерпва .Стискам палци да  им намериш прекрасни стопани  :yes: , но първо ще им се радвате на най-, най -,най - сладкият им период. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пфу, взех си най-сетне нова microSD-карта, че старата нещо не ще да се чете и не можех да снимам... Та дойде време да се похваля с котилцето си :) Ето ги малките герои с гордата си тинейдж-мама :)

 

6716372758c852e2.JPG

Утре стават на 4 седмици.

431ab0d8ed7addd2.JPG

 

bc1099bd193addc7.JPG

Тоз хубавец е най-шарения:)

25cad7dbd5db17e4.JPG

Черничкият се е метнал досущ на баща си.

ce4d64a5fe3c9387.JPG

А момиченцето има много характерна бяла брадичка и бяла якичка:)

6eddd996dae64703.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гушнати котки :)

 

7dbb233333d29819.JPG

 

24570a331a2cffd1.JPG

 

8857237y.jpg

 

Впрочем след около два месеца ще ги раздавам малките, така че който се интересува, да ми пише ЛС ;) Аз съм в София барабар с котките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съфорумци, помогнете да намеря дом с градина и свобода за черно-белия Фори:) Вече си има кандидат-стопанин, но в апартамент, а котакът ще стане разкошен тартор и заслужава да се сражава в геройски битки:) Най-едрият е от котилото, прояде сам две седмици преди останалите, сега е сигурно двойно по-тежък от тях и е супер игрив и отракан.

 

Ще повторя снимката, за да не скролвате назад, ето го с майка му:

 

7dbb233333d29819.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Здравейте, пиша ви с молба за помощ.Намерих малко котенце на около месец, но нямам възможност да се грижа за него, защото съм бременна, пък и не знам как се гледа такова малко същество.От седмица мяукаше в едни храсти зад блока и никой не си направи труда да помогне на клетото същество. Беше много слабо и с ниска температура, заведохме го на ветеринар и го обезпаразитихме вътрешно и външно. Не знам какво да правя и към кого да се обърна, надявам се вие да можете да помогнете. Аз съм от Варна, ако може да се намери приемен дом поне ще е страхотно. Котето е наистина много послушно и добродушно."

 

Ако някой се интересува, моля да ми пише на лични да дам телефон за връзка.

Благодаря.

 

 

6650425979dd2d68.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Случайно попаднах на това във Фейса  за  подаръците на една корейска котка . / тук е текстовият материал на английски/

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...