Jump to content

Официална котешка тема!


  

129 гласа

  1. 1. Каква котка предпочитате?

    • Персийска
    • Ангорска
    • Сиамска
    • Някой друг вид
    • Улична - за хората които не робуват на породи!
  2. 2. Кои са ви любимите анимационни котки?

    • Tom (tom&jerry)
    • Garfield
    • Sylvester (looney toones)
    • Happy (Fairy Tail)
    • Korin (Dragonball)
      0
    • Scratchy (the Simpsons)
    • Pinko (the pink panther)
    • Някоя друга


Recommended Posts

Абе как попадате на котки, които ловуват мишки? Изгледала съм една сюрия котки и на такава само веднъж попаднах, та се мислех, че е изключение.

Преди години живеех в къща. Под нас имаше фурна за хляб. По едно време се появиха едни мишленца, ама те сладки! Съвсем мънички, по-скоро бели отколкото сиви /може и от брашното да е :D/, много пухкави. Даже се чудихме дали не са ангорски мишки.

Една гледка няма да забравя никога. Както си спи Негова оранжева светлост, се появява едно мишле. Минава пред него и спира. Гледаха се 30 секунди и негова светлост се обърна на другата страна, за да продължи да спи. За 13 години напълни квартала с оранжеви котета, но не уби и една мишка. /А мишлетата никой не можеше да ги убие. Хващахме ги и ги пускахме навън. Е, то това един месец беше, а и те не бяха много, но сърце не ни даваше да убием такива кукленца./

А сегашните ми котки у дома... Сигурна съм, че ако видят мишка, ще се изпокрият и няма да си покажат нослетата, докато не се убедят, че това чудовище го няма в апартамента!

 

Подръж ги малко гладни и ще видиш кон боб/ котка мишка яде ли. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гладна котка не ловува мишки. Всички котки гледани у дома бяха ловци. Не сме ги избирали по порода, две улични и един сиамец. Гледани и храненени много добре. В отплата най-редовно носеха пред вратата на апартамента да се похвалят я мишка, я птиче...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен и гладни, и сити си имат ловния инстинкт, но когато са гладни не остава какво да донесат, за да се похвалят ;)

 

Доста рядко се срещат котки, които по природа са пълни мърди или льохмани и не се и опитват да хванат нещо. Имам тука едно прасе черно, дето по цял ден само яде и спи :28558: Преди години пак имах един смотан, черно-бял, бяхме го кръстили Онуфри. Толкова задръстен беше, че май и с поглед не проследяваше евентуална плячка. Много му отиваше името. Иначе тук моите са се разпределили горе-долу, всеки си има предпочитания какво да хваща. Единият мъкне смоци, другият е къртичар, а дъртата женска гадината лови катерици. Ама и мишки и плъхове не отказват;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търся си бебе коте. Не държа на порода и да е на разумна цена . А , да от София съм, та може би е най-добре да е столичанче  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойто женско бебе пролет-лято става полово зряло и сигур ще снесе нещо наесен ;) Ако имаш търпение дотогава... Ето я хубавицата, леко дългокосместа, ама не много. Не смея да се обзаложа обаче какъв колорит стока ще произведе с нейните дадености :28558: (снимките са с доста убити цветове, щото апаратът е префасониран за снимане с телескоп)

 

8624770g.jpg

 

8624777g.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ксе, всичко зависи от това кога ще си взема куче. Искам двете малки топчета в един ден да се появят в нас, че да свикнат едно с друго :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кева, нямай грижа за съжителството на домашно куче и коте. Винаги съм имала и едното, и другото. Котките са по-непредвидими и понякога агресивни, но вероятността да се сближат е много голяма  :emote_kiss3:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зная  :) . Почти винаги съм имала и двете, обаче е хубаво кучето като е малко да свикне с котката, веднъж привикнало да не закача котки - то не го прави. Последното ми куче го прибрахме от улицата и се наложи да се разделя с котките, но тя бе голяма, стара и зла :896767: . Затова сега имам план : малко куче и малко коте ( хем като проявяват агресия да не може ни едното да надвие , хем да свикнат едно с друго ). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Котката ще дръпне по-бързо от кучето и ако реши да го бие... тежко му на палето ;) Но си права, че принципно това е начина. Заедно ще си израстнат, заедно ще си играят. После, когато кучето ти срещне котка на улицата и реши да си играе с нея - ще си отнесе тупаника... тя уличната котка от къде да знае? :D Ей, няма да ти е скучно вкъщи  :rofl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето куче израстна с котка. Досега улична не е посмяла да се приближи толкова, че да го бие. Само го хъскат, като реши да ги души от любопитство. Просто е бая обемисто, че да рискуват котките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах ирландски сетер, който отрасна с по-възрастна котка. Два или три пъти на улицата е хващал котки (нали е ловджия), подържи ги в лапите си няколко секунди (като че ли се чуди защо го е направил) и ги пускаше преди да се намеся. Със съквартирантката си вкъщи се отнасяше с респект и малко страх, маскиран като безразличие.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такаа, както се очакваше, нашата Чумичка ще се очуми някъде идния месец:) Вече приемаме заявки от желаещи да вземат котенце, ще ги раздаваме след 4-5 месеца, когато мама ги отбие:) Бащата беше чисто черен късокосмест. Това е последното му потомство, защото за жалост почина от натравяне с антифриз преди месец:( Ето я нашата фльорца, направо позира:

 

b8b8cf26cb8fa4fe.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О какво открих, тема за котки! Абсолютна прелест!

 

 

Мъри:

 

Този парцал открих по- миналото лято, тъкмо отивахме на рожден ден на племенника ми, беше привечер и приятно топло.

Вървяхме по улицата, когато нещо дребничко се стрелна изпод една кола и хукна към мен, грабнах го без да се замислям и заявих "Това идва с мен у дома."

Излишно е да споменавам, че родителите ми позеленяха, те никога не са допускали животно вкъщи от хигиенна гледна точка (не, че не е имало).

Котето беше изгубило цвета си, все едно се беше вряло в кюнец. Имаше мръсотия дори в ушите, влачеше задните си крака, имаше счупени ребра, вътрешни паразити, конюнктивит, беше прегладняло до смърт и въпреки това замърка от момента, в който го прибрах. Сега е момента да кажа, че имам жестока алергия към котки, подувам се ужасно дори при най- малкото одраскване.

Когато отидохме при сестра ми тя каза, че точно това коте е било пред домът им предишната вечер, видяла е как кола е минала през задните му крака.

 

DSC_2735%20-%20Copy%202_zpsvdjo3oe0.jpg

 

 

 

Прибрах и изкъпах Мъри, заведох я на ветеринар който каза, че не може да й бъде сложена ваксина защото още няма месец от раждането й. Обезпаразити я вътрешно и с това приключи визитата ни.

 

Същата година, зимата, Мъри изглеждаше по този начин:

 

DSC_2794_Fotor%20-%20Copy%20-%20Copy_zps

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, добре е загладил косъма. Краката оздравяха ли? Нашият дори след операция и поставен пирон така и не се възстанови напълно и си накуцваше до края.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...