Jump to content

Кучетата и кухнята


Recommended Posts

Вижте, в случая дори не е въпрос какво може или не може да се яде и кой ще трепе гадинките. Проблемът там е един-единствен - жестокото отношение към животинките. Не бих могла да се откажа доброволно от месото например, макар да го ям рядко, просто защото организмът си има нужди, а вегетарианските изгъзици не съм убедена доколко успяват да ги задоволят. Затова съм приела факта, че за да се нахраня аз, някоя твар ще умре. Единственото, което не бих понесла, е въпросното животинче да бъде бито, мъчено или плашено, особено както в случая с кучетата в Корея - самоцелно. Дет се вика, дори за консумиращия това месо е вредно заради отделяните при стрес хормони и прочие, да не говорим, че от етична гледна точка това е чист садизъм. Достатъчно сме "напреднали", за да намираме по-безболезнени начини, примерно както при кравите, така че тази диващина просто няма оправдание. Лощото е, че суеверията на азиатците не се изкореняват лесно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен всеки организъм си е различен. Накои имат нужда от месо, накои - не. Както казах по -рано, да да разбереш един вегетарианец, трябва да си бил такъв. Дълго можем да спорим по тази тема и всеки ще си държи на своето. Затова предлагам да не обиждате повече хората като мен, начричайки ги будали, лицемери и лигльовци и да си гледате темата за кучешкото месо, а аз няма да се обаждам и ще си гледам книгата.

Не искам да обсъждам темата за кучешкото повече, защото съвсем ще се отвратя от тези корейци. И не защото ядат кучешко, а за начина, по който обиват горките животни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи за да разбера един убиец, наркоман или какъвто и да е престъпник трябва да му вляза в кожата за да недоволствам и осъждам действията му по твоята логика.

Дълго можем да спорим по тази тема и всеки ще си държи на своето.
- ти започна спора все пак аз си казах "моето" и ти го оспори с твоята позиция, което си е в реда на нещата, а и така приключват нещата хора, които няма какво друго да кажат. Не виждам и защо се правиш на обидена много ясно, че дадено поведение и избор на начин на живот няма да се харесват на други и за тях ще изглежда нелепо. Аз просто изложих моята гледна точка естествено е да има такава все пак хората, които ядем и месо и зеленчуци сме повече от останалите направили драстичния избор да са вегетарианци. Както е и в случаят с яденето на кучета може и ние да бърчим нос, когато стане въпрос за такова нещо, но за корейците и виетнамците си е в реда на нещата.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде си тръгнал да сравняваш вегетарианците с престъпниците? Не ти казвам да ни съчувстваш или да ни разбереш. Казвам, че няма как да знаеш как мисли един вегетарианец и какво му е на сърцето и в ума. Не съм станала такава, защото съм яла месо и изведнъж съм решила, че не е морално. Станах такава, защото ми се случи нещо и се отвратих от месото. Аз също няма как да съчувствам на един убиец, защото това, което е направил, е лошо. Но също така няма как да знам какво го е подтикнало да извърши убийство и какво си мисли този човек. Ти постоянно казваш какво си мисли един вегетарианец, което няма откъде да знаеш. Затова ти казвах, че щом не си бил такъв, няма как да знаеш какво си мисли този човек. Ти си от хората, които не си представят живота без месо. Сигурно такива като мен ти се струват смешни и глупави, но за нас вегетарианството е нещо напълно нормално и в никакъв случай не се чувтсваме ощетени. Разбирам твоята позиция, но ти беше този, който се изказа обидно срещу вегетарианците. Нямаше как да не се почувствам засегната.

Относно боклуците, които слагат в саламите и кремвиршите - доколкото знам не слагат кушешко и котешко, както си мислите, а смлени кожа, полови органи и дреболии, които по право трябва да изхвърлят. Отделно слагат смес(от която правят и желатина) от смлени рога, копита и зъби, която като се намокри се надува и придава обем на месото. Всичко това се овкусява добре, за да блъска на нещо. Това го знаех още по времето, когато не бях от "лудите" :rolleyes: и ми се струваше ужасно гадно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

X-erna , вземи хапни една пържола, че си нещо нервна.. :lol:

Така. Сега искам да отбележиш, че подобен коментар е на личностна основа и обиден, нали? А ти не можеш ли да приемеш, че има хора, които не се изказват дипломатично, а рязко... също като теб. Защото да речем и аз може да съм се обидила, че говориш в множествено число, а като върнем дискусията назад- не мисля, че съм обидила и дори един вегетарианец, камо ли теб. За да те обиждам трябва да имам някакво лично отношение към теб, а в случая такова липсва. Ако искаш си чети книгата, няма да ти пречим. :D Аз също съм имала дълги периоди, през които не съм яла месо. Имаше и няколко години, в началото на самостоятелността ми, когато готвех само постни манджи, защото изпитвах ужас от разфасоване на месо. Това го казвам като доказателство, евентуално да ми се позволи да изказвам мнението си по-нататъка. :lol:

И като последно, макар че вече ме избива на гузност, че се държа като адвокат или говорител на Razzormaw- не знам до колко имаш опит във форуми, групи, социални дискусии и прочие, но де да бяха останалите враждебни, колкото е той /в твоите очи/. Аз смятам, че просто си изказва мнението и не цели конфликт, а ти не спираш да дълбаеш и ровичкаш върху това как сме се настървили срещу теб и твоите събратя. Например и аз смятам повечето чалгарки за прости кифли и не ми пука дали някоя, която денонощно слуша ТВ Планета ще я засегна, това си е моето мнение и докато не сложат данък и на това, ще си го изказвам гордо и категорично, независимо от всичко. :896767:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

X-erna , вземи хапни една пържола, че си нещо нервна.. :lol:

Недей, че може да й хареса и да се върне към същността си на месоядец и ще се появят така наречените угризения на съвестта. :D

 

И така...относно сравняването на вегетарианци с престъпници (примерно да отидеш на гости или у дома да сготвят печено месце и ти да го откажеш или изхвърлиш е престъпление и неуважение спрямо животинчето от което е взета мръвката) да така е в случая правя паралел относно логиката ти, че за да разбереш някой(значи който и да е) трябва да си бил като него!? Използвах логика с наркомани и престъпници, чието поведение също не одобрявам както и това на вегетарианците за да разбереш (явно съм се провалил, но ще опитам пак) колко налудничаво е едно такова изказване и какви последици може да има ако човек следва такова мото. Също както не бих живял съзнателният си живот в хрупане на зеленчуци така и не бих присвоявал имущество, убивал или шмъркал кока просто защото не ми изнася и имам отношение спрямо въпросните дейности и не смятам, че трябва да ги „тествам” за да имам правото да ги критикувам.

И като последно, макар че вече ме избива на гузност, че се държа като адвокат или говорител на Razzormaw- не знам до колко имаш опит във форуми, групи, социални дискусии и прочие, но де да бяха останалите враждебни, колкото е той /в твоите очи/. Аз смятам, че просто си изказва мнението и не цели конфликт, а ти не спираш да дълбаеш и ровичкаш върху това как сме се настървили срещу теб и твоите събратя.

Е не съм чак толкова лош, че да им е гузно на хората да се присъединяват към моята позиция. :lol: В интерес на истината не обичам конфликти, но проблема е че имам твърде радикално мислене и гледам позицията ми да е на един от полюсите - положителна или отрицателна. Също така обичам да споря и въпреки че сигурно си мисли друго нямам никакви лоши помисли спрямо X-erna просто не одобрявам разсъжденията й спрямо моите разбирания и затова се води и този спор. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това си е до традиции и обичаи. Кучето за мен обаче е домашно животно и не бива да се яде :). Но тук в България "садизмът" си го има също. Като малък съм ставал свидел на съвсем брутални убийства на домашни животни на обществени места и посред бял ден. Добре, че вече има закон и видя ли някъде подобно нещо вадя телефона и заснемам :). Razzormaw пък ги "разказва" такива, че ми стана весело :lol:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...