Jump to content

Recommended Posts

Проблемът идва от там, че персонажите са прекалено еднопосочни и плоски, което води до предвидимост - колкото и странно да е това за сериал, чиито основен похват са обратите в сюжета. Или ако трябва да бъда по-точен, за това, което аз видях в този сериал - персонажи, които не търпят развитие, поставени в абсурдни ситуации, взимат на пръв поглед доста нелогични решения с цел зрителя да бъде изненадан с някакъв обрат в сюжета, което се повтаря n на брой пъти. Т.е. всичко беше прекалено изкуствено, за да може да ме погълне. Това е личното ми впечатление, все пак - разни хора, разни вкусове.

Колкото до сериалите по манга - аз нямам нищо против тях, ставаше дума конкретно за този тип mind game сюжети подобни на Death Note, Kaiji и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами то по принцип японците обичат да залагат някакъв смисъл във филмите и сериалите,които правят..и това им е основното ,към него се придържат през цялото време на филма или сериала,затова не доразвиват и не обръщат внимание толкова на хората,като личности..много много не са и индивидуалисти де ....относно Liar Game тук ставаше въпрос основно за добротата (доколкото аз си го изтълкувах де) ...та опитвам се да ти кажа,че целия сериал около това го въртяха,Нао-чан един вид чрез нея представяха тази доброта..щото аз нищо не разбрах лично за нея,само че баща и е болен и толкова.....А иначе прав си различни хора,различни вкусове.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

инфо

Ринко Кикучи ще бъде новото име във втория сезон на драмата.

 

Втори сезон трябва да бъде продължение на първия. Успоредно с него ще започне излъчването и на spin-off, в който е включен съвсем нов актьорски състав. Ролите на Шота и Ерика ще се играят от Юта Фурукава и Маюко Фукада.

Епизодите ще бъдат 12, всеки с продължителност около 2 минути, а историята ще ни представи героите 7 години приди срищата им в първия сезон.

Интересно ще ми бъде да видя интерпретацията на Юта. Той направи прекрасно включване като Фуджи в четвъртия каст. Незабравима ще остане и ролята му на Кирикадзе, а изпълнението му в Кизумомо е неописуемо. Маюко Фукада ми изглежда малка за героинята, но ще видим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Юта Фурукава наистина изглежда добър избор за ролята....в Kizumomo го харесвам най-много..а и е голям сладур, а Маюко Фукада не съм я гледала никъде и не я знам като актриса ,но ще видим дано се впише добре в ролята..... но съм радостна,че във втори сезон ще си гледам пак Matsuda Shota и Erika Toda....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като оставим настрана типичното японско преиграване и ужасната режисура и подбор на цветовете, тоя сериал е много добър като история и ме грабна, така че го изгледах на два дъха . Чакам с нетърпение втори сезон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз още съм си назад с материала и сега го почнах сериалчето..тоест вчера и ми допадна

Нао горката доста наивничка,даже прекалено,но пък Акияма супер мистериозен и симпатяга.Някак и аз сякаш съм въвлечена в играта с тях само кадето никак ме няма и накрая се оказва съвсем различно от това което съм си мислила Направо мистерия

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страшно много ми харесва идеята за двете крайности.. Нао - идиотски чесната и Акаяма - гениалния лъжец.. Обожавам тази драма ,сега си следя и втория сезон ^_^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, трябва да призная, че част от схемите останаха загадка за мен, но пък всеки има избор между поведението на главните герои - когато не исках да се замислям, просто ставах НЕЯ, а когато виждах интелектуално предизвикателство, се превръщах в НЕГО и затова пусках кадрите отначало ... за да ми стане ясно.

 

Този сериал има страхотен сценарий! В дъното е желанието за баланса на черното и бялото, да дръзнеш да повярваш, че е възможно най-невинното момиче да попадне на блестящ измамник, който да застане на нейна страна.

 

Той ми напомня на Куросаги - "мрачния" войн! Е, май в това се състои чарът им!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

о.О как съм пропуснала да го коментирам този сериал.Страхотен е!Няма друго за него.Невероятно интересен,играта на актьорите е много добра,а в добавка към всичко със страхотен ОСТ,който допълва усещанията на гледащя ;) Задължителен за гледане ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много необичайно започна сериала и на мен ми беше много интересно.Хареса ми как е измислен.Както винаги японците продължават да са си все така странни което всъщност е много забавно. :rolleyes: :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен единственото хубаво нещо в този сериал беше музиката! Просто във всеки епизод става едно и също...Единственият герой, който ми хареса, е онзи с бялата коса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър откъм идея, средна работа откъм режисура и чудесен откъм актьорска игра на Акияма. Борбата между доброто и злото съществува открай време, нищо ново. В днешно време да си толкова наивен и чист е почти невъзможно, освен ако не си живял в някоя пещера. :P Просто светът те заставя да живееш по неговите правила, иначе няма да свършиш с щастлив край, като в някаква приказка. Останах трогната от търпението на Акияма, аз ако бях... Нао-чан щеше да пострада. :) Някой по горе беше писал, че героите не търпят развитие... Не съм съгласна - Акияма преживя своя възход. И така... напред към Liar Game 2!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това бе първият ми азиатски сериал :P Отначало малко ме дразнеше, защото бива човек да е наивен, но момичето направо прекали :lol: но после като й свикнах всичко си дойде на място, докато не започнаха сложните схеми... колкото и да им гледах обясненията с картинките, някои не можах даги разбера :rolleyes: което ми напомня, че май трябва да го гледам пак :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

интересен е и хваща вниманието. Излапах го за един ден ^^ Неща, върху които да се замислиш...

Абе тоя русичкия ( Йокоя ) много пресилено ми се смееше на моменти... Човек ще каже, че се дрогира с това кафявото дето го смъркаше :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър сериал със страхотен сценарии. Изгледах двата сезона и филма за няма два дни. Като наркотик е, залепиш ли се пред екрана да го гледаш не можеш да спреш. Задължителен е за гледане!!! :yes: :yes: :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е добър. Гледах първи и втори сезон преди доста време и от тогава чахах субтитрите на филма. Преди няколко дни изгледах и филма. Много ми хареса финала. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Главната героиня е (да го кажа по-меко) тъпичка и без нея сериалът няма да загуби нищо. Толкова беше дразнеща на моменти, че се наложи да пропускам сцените с нейно участие! Малко незаслужена слава според мен (манга влиянието е прекалено на моменти), загадките са интересни, но само те държат сериала гледаем.

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си кажа и аз мнението за сериала или какво си мислех докато го гледам (в края на първи сезон съм). Проследих с интерес първа серия и очаквах развитието на сюжета, но мина втора, трета, четвърта и все повече имах чувството, че гледам реалити шоу - предаване след предаване. Изпаднах в голяма почуда - рекох си аз нещо не съм разбрала относно спецификата на тази продукция. Тогава се запитах защо трябва да гледам изиграно нарочно реалити шоу, след като по тв има голям брой действителни (не че в тях няма режисура) Ясна ми е идеята на филма, за противовеса между невинност и хитрос, обиграност, сила, но така погледнато изниква въпроса - кое е силата всъщност- дали невинността с непрестанния си позитив и от там несломимост или другите качества. Та дразнението ми е защо не се показаха тези неща с реални казуси от живота, а трябваше чрез игра да се направи. Обикновено този прийом се използва за децата- обяснява им се чрез игра, за да разберат определен урок - играта е най-бързата асоциация за нещо. Инак актьорите са ми много приятни и засега имам желание да доизгледам сериала но някак си ми стои като половин, или отхапан, или отрязан - не зная как да го нарека точно - тоест дава ми само наполовина от това което може да е. Нека феновете на сериала да не ми се сърдят за тази критичност - просто споделям мисли. С две думи - разбирам идеята на филма, но не съм доволна от реализацията и.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично на мен сериала ми хареса много :D за 2 дни успях да изгледам всичко, но някои неща ме раздразниха - преиграването с крясъците и постоянното предателство на ''Гъбата'' :lol: :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брилянтен...гениален сериал, един от най-добрите психо-трилъри дето съм гледал изобщо, шедьовър и must see за всеки който обича заплетени сюжети и психологични битки. Много съм доволен от актьорският състав справиха се отлично като гледам някои хора тук без да искат правят комплимент на Ерика Тода като се дразнят от наивният и доверчив персонаж който тя играе - Канзаки Нао, въпреки че ако се замислят всеки малко по-различно изигран образ на това момиче щеше да развали цялостната атмосфера в сериала и заряда му. А именно благодарение на наивноста й Акияма се забъркваше в нейните каши и начина по който оправяше на пръв поглед безнадежното положение правеше самата атмосфера по-напрегната. Много се смях с тоя Фукунага просто няма такъв образ едно на ръка че само като го гледаш с гъбообразната му прическа и онова шалче може да паднеш да се смееш друго че правеше такива физиономии и мимики че докато беше във вихъра си забравях че гледам игрален сериал а имах чувството че гледам аниме актьора дето го играеше евала му давам. Единственото което е жалко че в този първи сезон липсва Кацураги Рьо, но за това пък тя вдига сериозно летвата на предизвикателствата към играчите във втори. Доколкото ми е известно март месец следващата година ще снимат нов трети сезон, за което стискам палци тъй като нещо толкова уникално като този сюжет просто не заслужава да приключи само с два сезона!

 

Да добавя и нещо което този сериал ме накара да се замисля, а именно че ако в действителност съществуваше такава игра вероятноста да има човек като Канзаки Нао, който да не е алчен и да мисли за другите, а не за себе си и да им вярва до последно е 0.01% и дори да се намери такъв шанса да продължи в тази игра следвайки принципите си докрай е направо нулев. Все пак напрежението и страха от затъване в дългове както и разочарованието от това че те прецакват могат да пречупят всеки. И това което каза един от героите "на този свят има два вида хора - една шепа с власт които управляват и останалите които биват управлявани и използвани" за съжаление важи в пълна сила за цялото човечество. Аз лично няма какво да си кривя душата ако бях участник щях да гледам да си направя парите ако имах възможност да реша задачите, а другите да се оправят и прошка никому!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...