Jump to content

Watanabe Shu (Уатанабе Шу)


ukio

Recommended Posts

Не съм публикувала отдавна в темата на любимият ми японец, но и нямаше кой знае какви новини около него през последния месец. Обичайното, всеки ден проверявам дали няма някакво раздвижване и натрупах малко материал и впечатления за споделяне.
Липсваха ми супергероите. Не съм гледала райдърска продукция след излизането на Kamen Rider Fourze The Movie – Everybody, It’s Space Time! (2012), но преди няколко дни се появи най-после и Kamen Rider x Kamen Rider Wizard & Fourze Movie Taisen Ultimatum (2012). Изгледах го, но най-много се радвах, че отново виждам Сота Фукуши, Рьо Йошизава, Рюки Такахаши и разбира се Шу, въпреки краткото му включване във филма.
За мен най-добрият от всички филми на тази тематика, които съм виждала е миналогодишния Super Hero Taisen. Кимито Тотани и Юки Ямада и сцените между двамата, изнесоха това заглавие. Тук, картината, която видях, сцените... не ме очароваха, но и това участие на Шу мина по реда си.

Скрийшотове, които направих на Шу от Kamen Rider x Kamen Rider Wizard & Fourze Movie Taisen Ultimatum (2012)
 

 

spacer.png

И знаменитите негови шарени панцу. Липсваха ми, хаха.

spacer.png


За съжаление нищо ново не предстои с него на екран (само театралното представление на Sanada Juyushi, което представих тук), поне за сега няма никакви новини, но не спира да се изявява на други места. Продължава участието му в кампанията на японския Червен кръст, преди дни отново бяха в училище в родната му Акита. Участва и в радиопредавания, а на 24 април Шу бе и специален гост на групата Hemenway по повод излизането на техния нов сингъл в студиото на Stolabo Tokyo. Предването бе на живо и го гледах, не мога да пропусна. Шу е приятел с момчетата от групата, както казаха и те, много са близки и бе поканен специално от тях.

Публикува редовно и в блога си. Редовно, редовно, колко да е редовно, за него и публикуването един път на десет дни е нормално, но наистина в последните седмици беше се отпуснал повече и качи снимки, сподели какво му предстои.

Споменах Sanada Juyushi (2013) и тъй като наскоро обновиха сайта да сложа и официалния постер на представлението, снимка на Шу и видео с представянето на героите. Oтива му да е самурай, мъж на честта, супергерой. Гордея се с него. Винаги.

spacer.png

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шу днес публикува в блога си и сподели, че в 19:00 ч. японско време той ще участва в спортното предаване на TBS - Honoo-No Taiiku-Kai (същото, в което взима често участия и Рьо Йошизава и за което съм говорила в темата му, битката по кендо и висенето на халки, в които Рьо победи).
Естествено след като разбрах, a и като една примерна почитателка на любимият си японец, нямаше как да изпусна предаването и се наредих в точния час, за да гледам TBS. Гледам, гледам и очаквам да се появи Шу. В публикацията си той спомена само, че ще участва в бягане на 100 метра, но нищо повече и аз очаквам да го видя, така да се каже на пистата. Започва предаване, пускат реклами и какво да очакваме след тях, а аз си зяпам и очаквам появата на Шу. Тук вече дойде моята огромна изненада, от която буквално изгубих ума и дума - в кадър дават Шу, готов за бягането на 100 метра, а до него нашата Ивет Лалова. Туше. Помислих, че сънувам, че не виждам добре. Чудя се какво гледам аз и дали това е истина. Нашата Ивет заедно с Шу. Зная, че Ивет участва и често ходи до Япония за участия в различни турнири, но да я видя и тук, в това предаване, да се надпреварва с Шу - огромна изненада.
Всъщност целта на състезанието бе Ивет да се надбяга с трима японци, които не са професионални спортисти, но са как да кажа... спортни натури (с райдър Шу направо в десятката) и са задължително мъже.
Пръв бе Шу, нареден до Ивет на старт-линията. Изгуби от нея, а и е напълно нормално, тя е професионалист, а и си личеше, че не си даде много зор с него. На финал Ивет стисна ръката на Шу и го поздрави. Той също като един истински джентълмен се поклони и й благодари. В битката с втория състезател нашата българска гордост отново победи, но при третия не успя (а и може да е било така да се каже за шоуто, все пак на нашето момиче му плащат за тези участия).
Много се радвам и бях горда като българка да видя Ивет заедно с Шу, сред други японци, които й оказват чест и й се възхищават. На японски Ивет Лалова звучи като Ивет Рарова (тъй като японците нямат "л"), а България като Буругария и все път като кажеха името на нашата състезателка и на държавата ни, ме караха да се усмихвам широко. Гордея се с Ивет, също и когато виждах горе на екрана (по японска телевизия) българското знаме. Скрепихме българо-японската дружба чрез Шу, хаха.

Исках да изрежа и кача откъса с бягането на Шу и Ивет, но програмите, които имам за изрязване ми дават проблеми, искат нови лицензни кодове и не успях днес да направя нищо, макар да имам вече свалено и самото предаване. Ще се мъча тези дни (ще направя и всичко възможно) да успея да изрежа бягането и да го споделя, защото не всеки ден може да се види подобно състезание с нашето българско момиче и един от младите японски актьори.

 

Направих обаче скрийшотове от предаването, кадри на Шу с Ивет.

spacer.png

 

 

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааа, искам да го видя! 

Не ме учедва, че виждаме бг спортисти в подобни японски предавания, но тук имаме директен сблъсък, ако мога така да се изразя. Много интересно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охо! На първите няколко метра, кой водеше? Признала съм ги японците, че ако има дисциплини до 50м. в бързото пързаляне с кънки и бягането, те ще ги печелят.

Хаха! Коментаторът колко разпалено обяснява срещу кого се е изправила Ивет! То не беше райдърска титла, джунонска, чак спринтьор-икемен го нарекоха!.. А, силният вятър, който се изви в началото - почти усетих присъствието на Коджиро!

Голямо забавление беше! Аригато!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шу сподели наскоро в блога си една негова снимка на плажа и написа, че не може да каже нищо повече, но скоро ще разберем какво точно е това. Днес вече и разбрахме. Шу е едно от новите рекламни лица на напитката Hyoketsu Lemon Strong на Kirin Brewery. Рекламата е страхотна, много весела, лятна, цветна, а с Шу във видеото участва и Мина Фуджи, екранната съпруга на Хонг Ги от We Got Married.


Добре е, макар и да не предстои нищо с него на екран (освен театралното му представление), не е спрял да се изявява в предавания. Миналата седмица го гледах и в Stolabo Tokyo, където отново бе гост на неговите приятели от група Hemenway. Игра с тях на карти и изгуби, хаха. С нова прическа е, острига си съвсем косицата и ми е много смешен, в смисъл не, че не ми харесва, дори напротив - прилича ми съвсем на доброто съседско момче, винаги нахилено и готово да помогне в нужда. Той си е точно такъв, голяма душица-мушица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обича да го върти този номер, а тази дни отново го направи. Преди два дни Шу публикува в блога си и обеща, че ще има тези дни голяма новина от него, но трябва да бъдем търпеливи, с типичния за него хумор. Днес вече се разбра "голямата" новина - Шу ще гостува в 8-и епизод на дорамата Kyumei Byoto 24 Ji 5 (Emergency Room 24 Hours 5), който ще се излъчи на 27 август (вторник) от 21:00 ч. японско време по Fuji TV. Продукцията е медицинска и идея нямам каква точно ще е ролята му още повече, че ще е само гост-актьор, може би ще е и в ролята на един от пациентите, знам ли. В главните роли са Нанако Мацушима и Куроноске Сасаки, но до колкото зная дорамата така и не се превежда на английски. Както и да е, ще се гледа задължително този осми епизод.
На 4 август по BS-TBS Шу сподели, че ще се излъчи нещо като представяне, не мога да кажа и аз точно, само 30-ет минути ще е, но целият екип на театралното представление Sanada Juyushi ще участва. Ще го видя и ще споделя повече. Тези дни отново ни напомни да го гледаме и там. Подготовката за представленията върви с пълна сила, есента ще стартират в Токио. Гледах и негови снимки от репетициите, размахва сериозно катана.

От 3 август по TV Asahi отново ще се излъчва лятната поредица Super Hero MAX Navi свързана с токусацу продукциите, в която този път главни герои ще са Шу заедно с Рьо Йошизава и Хироки Айба. Райдър Озу и райдър Метеор се събират заедно на екран. Amuse ще бъдат отлично представени. Спомням си от миналата година, че това нещо като дискусия, обсъждане, гостуват различни герои от поредиците, също така се излъчват откъси от снимките, с непоказвани кадри. Отново две момичета, героини от поредиците ще го водят, миналата година това бяха Мао Ичимичи и Юи Койке, а сега едната водеща забелязах, че ще е Шихо, любимата на героят на Рьо в Kamen Rider Fourze, второто момиче мисля, че беше Фумика Шимизу, но не обърнах голямо внимание.
Вчера в студиото на Амеба се излъчи прякото предаване на Шу, в което този път гости бяха двамата му колеги от представленията на Sanada Juyushi - Кейске Сома и Томо Янагишита. Шу редовно се появява и с фотосесии за новите броеве на японските списания, така че общо взето не се е спрял.

 

Официалната страница и на Kirin с рекламата на Шу, която излезе в началото на юли.

 

Това е, друго не се сещам, а и няма около него в последния месец като новини. Редовен е в блога си, редовен колко да е редовен, за него и писането веднъж на десетина дни е нормално, но тези дни писа малко повече и заради студиото и заради новата роля.

Очаквам вече да го видя с епизодичното му включване в дорамата Kyumei Byoto 24 Ji 5 на 27 август.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха! Не е като да е останал без роли. Има доста участия. Вчера го наблюдавах в Нон-но ревюто от юни. На сцената се справя отлично.

Много ще ми е интересно да му гледам Амеба студиото. Сигурно доста са се забавлявали тримата. 

Постерът на Sanada Juyushi отново е страхотен! Направо ме кара да се телепортирам, за да гледам стейджа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

27 август наближи, както и излъчването на осми епизод на дорамата Kyumei Byoto 24 Ji 5, в който ще участва Шу.
Видях още този вторник, на финала на седми епизод какво предстои и докато аз го оправих набързо, че може би ще влезе в ролята на пациент в болница, то... огромна изненада, ще имаме Доктор Шу, хаха. Онемях като го видях и с кадрите от операционната зала и как се опитва да спаси човешки живот, а когато го видях и в бялата униформа, не се сдържах да не се засмея. Очаквах, че ще е изненада героят му, но не и лекар. До вчера играеше разглезеното дете в семейство Кано, а сега с лекарска диплома. Много ми е интеренсо какво ще стане във вторник. Нямам търпение да видя японският лекар, райдър-лекар, хехе.
Иначе тези дни да го похваля е редовен в блога си, разписал се е като примерен ученик. Днес също. Гледа и в средата на месеца контролния футболен мач между Япония и Уругвай (нали е голям футболен фен), който обаче завърши със загуба на "самураите" с 2:4. Шу публикува в блога си снимка на телевизора си (хах), на която се вижда как капитанът на "урусите" Диего Лугано приема подарък от японската федерация по футбол, а на нея емблемата на Kirin (нали Шу вече е тяхно рекламно лице, за това го направи). Зачудих се в началото защо точно пък Диего Лугано е заснел, но се усетих след това, а и той сподели в блога си.
Имаше в последната седмица, както и вчера студия с Шу в японската амеба, но този път ги изпуснах. Днес той сам сподели и снимки от вчера, от които слагам и аз една.
Шу участва днес и в шоу предаване по TBS, но така и не съм търсила все още го гледам. Нещо манджа, готвене видях, но не зная какво точно е правил. Не се е спрял. Снимки за списания, участия в предавания, сега и роля, макар и епизодична в дорама. Надявам се вече есента да ме изненада повече, след като приключат и театралните представления на Sanada Juyushi.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рожденият му ден е в събота (26 октомври), ще го отбележа и тогава, но тези дни има малко новини около Шу.
На 25 ноември по TBS ще се излъчи тв спешъла (тв филм) Kounotori no Yurikago с негово участие. Малка ще е ролята му, идея нямам какво точно ще представлява, но той сподели за това в блога си.
Също тези дни Шу написа, че все пак е включен и в тазгодишното издание на Amuse Super Hаndsome Live 2013. Отново го включват в състава на изпълнителите след като вече бяха обявени момчетата. Миналата година го пренебрегнаха, поканиха го единствено като гост на последното представление, а сега го включват в групата, след като тя вече беше обявена. Представленията ще са общо четири, в два дни на 26 и 27 декември (по две на ден, с продължителност един час).
Иначе редовно има с него студия в Амеба. Гостува и на Шота Мацушима наскоро, ядоха двамата гьоза, преди няколко дни също, а на 26-ти отново, като това издание ще е посветено на рожденият му ден и ще приема поздравления от фенове.
Театралните представления Sanada Juyushi на приключиха преди две седмици, добре се представи и катo гост-актьор в осми епизод на дорамата Kyumei Byoto 24 Ji 5 (2013), който се излъчи преди два месеца, в края на август.

И новата реклама на Шу за напитките на Кирин, която излезе тези дни. Отново е с него и Мина Фуджи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Озу му трябва ново сериозно предизвикателство. Еха! Събрали са се с Анк отново! 

spacer.png

Рекламата е много симпатична. Мина станала звезда в Корея!

Дано стейджът да излезе някъде! Помня, че първият никъде го нямаше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес се излъчи тв филма (спешъл) Kounotori no Yurikago с участието на Шу, за който споделих преди месец. Малка беше наистина ролята му, очаквано. Героят на Шу - Такаши Ясуда бе син на главната героиня в историята, чиято роля се изпълнява от актрисата Хироко Якушимару. Дадоха го точно в две сцени, у дома (имаше и две сестри, едната роля се изпълняваше от малката Хана Сугисаки), но се разбра, че е успял млад мъж, образован, с професия, огромна разлика с образът му на Цуйоши Кaно от Jun to Ai. Жалко, че участието му бе кратко.
Самата история в този тв филм бе свързана с изоставените в родилните домове деца, майки-тийнеджърки, които раждат и изоставят децата си. Много социално ангажиран филм, много топъл, човешки, разказан типично по японски и със съответните поуки.

За съжаление все по кратки са изявите му на малък екран, а и нищо ново не предстои с него, освен участието му през декември в предаване по националната телевизия NHK и Super Handsome Live. Има от време на време студио на живо в Амеба, последната бе преди две седмици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-после отново роля на малък екран за Уатанабе-сан. Шу ще е герой в новата историческа дорама Nezumi, Edo wo Hashiru, която ще стартира на 9 януари по националната телевизия NHK. Хидеаки Такизава е в главната мъжка роля, Шиори Куцуна, Нана Катасе и Тайга Кьомото са част от останалият каст на сериала. До колкото прочетох, историята ще ни представи японският вариант на Робин Худ (Хидеаки Такизава), млад мъж, обсебен от чувство за чест и справедливост, живял в началото на XIX век, който разрешава различни случаи с помощта на своята по-малка сестра Косоде, майсторка на меча (в ролята Шиори Куцуна). Nezumi, Edo wo Hashiru е екранизация по книгата на Джиро Акагава и ще бъде общо 9 епизода.
Ех, ех, как се радвам, че отново ще гледам Шу в дорама, и то историческа. Роля само за него, да върти катана. Нямам търпение. Все още не зная каква е точно ролята му, но тези дни ще излезе и повече информация. Днес само потвърдиха участието му в продукцията.
За снимките на тази дорама се заговори още през септември, снимките стартираха в края на месец октомври, а името сега и на Шу в каста е голямата и много приятна изненада за мен. Това значи е и неговата коледна изненада, защото намекна за това с публикация в блога си, но както винаги, не каза нищо повече, а, че ще разберем след време.

Официалната страница на Nezumi, Edo wo Hashiru (2014)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да разбутам малко темата на моето любимо японско момче...

 

Няма кой знае какви новини около Шу от началото на годината, освен че продължава активно с участието си в кампаниите на японския Червен кръст (днес също има среща, много ме радва, че се занимава с това), но днес излезе новина за участието му като гост-актьор в първи епизод на новата дорама Shinigami-kun (ще се излъчи на 18 април) с участиетo на Сатоши Оно, Мирей Киритани и Масаки Суда. Резюмето на дорамата никак не ми звучи добре, а и все пак ще е само гост в един епизод, ще се изтърпи.

Пише от време на време, днес отново го направи, но напоследък не е така активен, нито има студия в амеба-та с него, докато събратята му напоследък доста се пораздвижиха. Ще видим какво му предстои през 2014 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Участието на Шу в Shinigami-kun се излъчи на 18 април. Не беше кой знае колко паметно, но поне се записа в няколко от сцените и героят му бе свързан с главната героиня в историята. Мина и замина това негово епизодично участие, но пък паметно беше включването му в 4 епизод на новата японска дорама Kohiya no Hitobito (2014), който се излъчи тази неделя, на 27 април.
Накратко за дорамата, за да обясня и какъв беше героят на Шу. Действието се развива в магазин за кафе, в който всеки един от редовните посетители споделя своята болка и радост, всекидневните си проблеми и т.н - с няколко думи това е поредната смислена японска дорама в жанр човешка драма, която обаче никой не превежда на английски (нищо ново под слънцето). Собственик на това малко магазинче за кафе е Коске Сода (ролята се играе от Кацунори Такахаши), мъж около 50-те, който е лежал 13 години в затвор за убийство (извършил го е, но фактически излиза, че е бил принуден да го направи, за да спаси друг живот). Коске-сан се оказа също така, че срещна (а и се влюби, поне така усетих нещата) в съпругата на мъжът, който е убил, и който със сигурност не е бил никак добър човек, тя също е страдала от действията му.
Историята в този 4-ти епизод в неделя беше изцяло за героят на Шу. Той се появи в магазинчето за кафе и се разбра, че се познават много добре с Коске-сан. Кана Курашина също е една от героините в тази история, млада жена, която работи в магазин за цветя, а с Шу веднага си допаднаха.

Героят на Шу се казва Шигеру - много позитивен, весел и добронамерен млад мъж, който беше дошъл в Токио, за да се види с приятелката си. И гледам аз, дават в кадър Шу отива във фризьорският салон, в който работи неговата любима, за да се види с нея. Влиза усмихнат до ушите, вади един букет и се обръща към нея с: "Рие.", хаха. Наистина беше добро, а и страшно ме изненада. Оказа се, че приятелката му се казва така, но всъщност и много бързо го е разлюбила, а той беше отхвърлен (горкият, изглеждаше много зле след като го зарязоха).
Кана Курашина обаче му предложи да се представя за нейн приятел в квартала, в който тя живее. Много си допаднаха двамата и точно, когато си мислех, че явно ще го играе нещо влюбено, излезе наяве и истината за героят му. Всъщност с Коске-сан двамата се познават от затвора, където са лежали заедно и са станали приятели. Героят на Шу е лежал за кражба, а отношенията им са били като между баща и син. Добра душа, но е бил използван и попаднал на грешните хора, в грешна ситуация, още повече и като много млад и безразсъден на моменти, се е подлъгал. Излежал е присъдата си и искаше просто да започне нов живот, но отново заради наивността си допусна да се забърка в неприятности, от които слава богу бе спасен от Коске-сан и останалите герои в кафенето. Трогателна и много интересна история, също така и много емоционална за Шу - премина през радостни моменти до сълзи и падане на колене, но все пак успя да се спаси, а с това да продължи живота си на чисто. Нищо не стана повече между него и Кана Курашина, останаха си приятели, но и двамата бяха много забавни, особено в моментите, в които тя го мъкнеше навсякъде и го представяше за неин приятел, хаха, а той гледаше срамежливо, много притеснен.
Интересна е дорамата, смислена, с много поуки отново по японски, с реални ситуации и отлична актьорска игра, но за съжаление превод на английски няма.

Това епизодично включване на Шу наистина беше паметно, а и бе изцяло за неговият герой, имаше много екранно време. Нищо друго поне за сега не предстои отново с Шу, освен че догодина, от януари 2015 г. предстоят отново представления на Sanada Juyushi. Разбира се, ако има нещо ново веднага ще го отбележа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да отбележа за протокола новото участие на Шу в дорама това лято. За радост няма да е само гост, а ще участва редовно, като един от главните герои в продукцията. Заглавието е Last Doctor - Kansatsui Akita no Kenshi Houkoku и е медицинско-криминална-съспенс история (ако мога така да се изразя). Японците си ги обичат такива и си ги правят редовно по няколко всеки сезон.
Епизодите ще стартират в началото или средата на юли по TV Tokyo и ще се излъчват всеки петък от 20:00 ч. японско време. Ще хвърлям по едно око всеки петък, то е ясно, но едва ли дорамата ще ме спечели зрител, ако не е участието на Шу в нея.

Last Doctor (2014) Official Page

Друго интересно около Шу няма тези дни. Вървеше през май месец отново кампанията на японският Червен кръст (има запланувани срещи и през юни), в която той участва редовно и е посланик, имаше наскоро и студио отново в Амеба, но нищо друго конкретно около. Е, сега вече лятото ще го гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стартът на Last Doctor - Kansatsui Akita no Kenshi Houkoku наближава, на 11 юли, а тези дни се появи и постер на дорамата. Шу ще е в ролята на един от двамата детективи - Кейджи Икеда. Костюмиран, спретнат, хубав, миналата седмица сподели и снимка в блога си от снимачната площадка. Ще следя със сигурност епизодите, а и видях, че любимото мамче на героинята на Еми Такей от Senryokugai Sosakan ще участва и тук - Ю (Юкико Ехара). Голям шемет е актрисата, дано имат повече сцени и с Шу.

Шу днес е появи с кратко участие и в първи епизод на мобилната дорама The Amazing Love Story, за която писах повече в темата на Кимито Тотани, да не се повтарям.

 

Постерът на Last Doctor.

 

 

spacer.png

 

И снимката от блога на Шу, която той сподели в края на юни.

 

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Япония вече повече от час е 26 октомври, а това означава, че моето най-любимо японско момче има рожден ден и става на целиииииии 23 години, хехе. Да е жив и здрав! Преди малко и сам публикува в блога си, качи и снимка с тортата, която са му подарили. Радост ненагледна той.

spacer.png

Да отбележа, че участието му във филма Attack on Titan (2015) няма да е голямо, т.е героят му няма да е един от главните и да има повече екранно време. Филмът излиза догодина по кината в Япония, но все още нито Шу е споделил, нито откривам кой точно герой от анимето ще е неговият.
На 23 октомври в Япония излезе и видеоигра от райдърските поредици. Шу е озвучавал своя герой Ейджи Хино.
От януари 2015 г. на Шу му предстоят отново участия в театралната постановка на Sanada Juyushi, но друго интересно като роля за него, дали в дорама или филм, поне засега няма.

Иначе си е редовен в блога, публикува, качва снимки, радва ме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...