abador Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 Тъкмо се чудех кой стар сериал да изгледам пак и JAy Park ми помогна ... сериала е много , много добър ... нямах свободно място да го сложа в папка любими , но сега тази грешка ще бъде поправена .... хич не се чудете тези които не сте го гледали , ами грабвайте пуканките и пред тв .... гарантирам ви много приятни моменти .... :i love this: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melani_K Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Срамота Abador, сериозен пропуск си направила Така съм се смяла със шарените сладури особено в началото с адаптацията им в града Драма, романтика, фентъзи, исторически сюжет всичко си има, определено е един от любимите ми Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abador Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 А Мел аз вече го гледах веднъж .. сега ще си го изтегля за втори път ,но с разликата ,че отива в папка любими ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urban Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 Хубаво сериалче...Сюжетът беше добре засукан. Имаше малко изнервящи моменти, ала турските бози с гадовете - роднини, но "тъпизмите" бързо се разрешаваха. Гледайки корейските продукции, вече дори недоразуменията в сценария спряха да ми правят впечатление, просто се наслаждавам на актьорите, смея се с тях и се пренасям в онези първични отношения и поведения, които правят магията за зрителя. Иначе, много ми се иска като има "бедна девойка" (а то винаги има), да не я обличат "кат баба ти"! Ок, бедна ,бедна - колко да е бедна, та да не може да съчетае два парцала като хората?! Художниците спокойно могат да ползват стайлинга на Пак Ха и за продукция от 60те...и подобието на прическа също...( първи "жм клас" с бретончето...) За разлика от нея, "кака къртеше" - 6 от горе до долу - прическа, облекло, кола...винаги изтупана...Много хубаво подбран Ост, въпросната песен на Али е невероятна, kакто и Happy ending - Jay Park - може да ми стане и рингтон като гледам постоянно си я "тананикам"...Ако трябва да определя сериала с една дума, тя е "ЧАР"... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aurora Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 Иначе, много ми се иска като има "бедна девойка" (а то винаги има), да не я обличат "кат баба ти"! Ок, бедна ,бедна - колко да е бедна, та да не може да съчетае два парцала като хората?! Художниците спокойно могат да ползват стайлинга на Пак Ха и за продукция от 60те...и подобието на прическа също...( първи "жм клас" с бретончето...) За съжаление безвкусиците в обличането не са само отличителна черта на бедните. Отдавна ми прави впечатление дори как стилизират богатите. Остави прическите. Като решат да ги обличат в цветни дрехи комбинациите в цветовете са направо убийствени. А гардероба наистина често е от 60-те и 70-те години особено при мъжете. Тия шарени ризи не знам дали не ги вадят. От скриновете на бабите си ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
new_girl Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Не съм гледала сериала още, но доста снимки изрових, за да установя, че тукашния Lee Min Ho, не е онзи Lee Min Ho. Нали? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy86 Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Друг е. Много симпатично хлапе Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyo_ko Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 Супер добре ми дойде този сериал, на фона на сегашните безвкусици. Беше си направо глътка свеж въздух. Мноооого се смях. Страшни сладури бяха четиримата чосонци облечени в анцузи, като костенурките нинджа. Музиката е уникална и аз не мога да спра да си я тананикам. Към края на сериала се замислих, че си имаше всички "класически" похвати на латиноамериканска сапунка: убийства, лъжи, загуба на памет, кома, наследство, трансплантации, изгубени деца и др....... и в един момент си викам "я, никой не ослепя", хахахах.... Ама не ме подразниха..... Иначе, ГЛАВНА ми е синоним на КЛОШАРКА вече! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erutan Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 + Приличен саундтрак. Една-две от песните са запомнящи се. + Сносни актьори. И главната двойка, и антуражът са приятни като външност. Не са от най-най, но определено не дразнят. + Голямата част от сериала се развива в едно "време" ("плюс" понеже се отнася за пътувания във времето), което позволява на персонажите да се развиват. Има някои смешни сцени и приятни моменти. - Сююжетът като история е писан за ниско интелигенти хора, които просто приемат каквото им се сервира. Много моменти тип "като на кино" и "съдба", много глупави постъпки на почти всички главни персонажи. До толкова, че накрая просто не ви дреме какво се слува с тях. - Изключително зле замислена и реализирана развръзка (финал) предадена за 5 мин. от последния епизод. - Пореден опит за сериал свързан с "пътувания във времето", който се проваля. Нямат явно капацитета за такава тематика. Личен коментар: Почнах го с ниски очаквания и сериалът не ме опроверга. За кой ли път се убеждавам, че този род тематика просто изисква сценарист с коефициент на интелигентност над средното ниво. Темата сама по себе си е интересна и ако човек успее да улови точно какво да използва може да създаде шедьовър. За съжаление обаче тук такова нещо няма. Единственият "плюс" на сериала е фактът, че голяма част от историята е фокусирана в едно "време" (измерение). Това позволява на персонажите да попаднат в нова околна среда и да се развият с течение на епизодите. Всичко останало в сериала е посредствено. Не обичам да използвам интелигентността като някакъв вид мерило, но в случая не мога да се въздържа. Героите действат по толкова глупав начин на моменти... Историята в голямата си част е от тип "като на кино". Каквото ТРЯБВА да се случи, се случва. Ще спомена няколко примера за да имам някакви солидни аргументи. Още в началото беше почти ясно, че момичето в езерото едва ли е принцесата, понеже не й показаха лицето. Това само по себе си поражда въпроса "Защо НИКОЙ не се интересува от това да извади тялото от водата и да види лицето на починалия?" - нормалният начин на действие в подобна ситуация. За моментите като "на кино"... Много примери има. Понеже тъкмо го свърших най-пресният ми е от последния епизод. Стрелят по краля със стрела от 5 метра и го улучват точно в металния медальон, който мацката му е дала за спомен. (С големина на монета!). За финал ще кажа и някоя добра дума... Романтични и сладки моменти не липсват. ИМА такива! Музиката е приятна - както съм споменал по-горе няколко песни си струват да се прибавят към колекцията. За мен лично обаче това не бе достатъчно за да харесам сериала и да го определя като "заслужаващ си". Ако можете да си затваряте очита за всичко, може да ви допадне. Аз не мога. Крайна оценка от мен: 6/10 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HwangMimzieBoneta Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 ...Ако трябва да определя сериала с една дума, тя е "ЧАР"... Доста точно казано. Като го погледнеш, не е кой знае какво, но за мен е от сериалите, които просто те увличат. Много съм се смяла с главните, а на финала се скъсах да рева. Спомням си как 2-3 дена след като го изгледах, си пусках песента на Али и си леех сълзи пред монитора. Не е най-големият шедьовър на корейското кино, но според мен си струва. Пък и аз лично си падам по драми с пътуване във времето. Колкото такива съм гледала, все са ми харесали по един или друг начин. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aretka Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 като цяло много ми беше забавен сериала, обаче не знам защо ама първото, което си спомням е как си оставиха обувките пред автобуса и как му даде да *яде* хелий, щото било много сладко разбира се докато го пишех си спомних и много още хубави неща.., със сигурност си струва гледането Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pyky Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 17 страници и нито дума за оризовия омлет не видях. Някой би ли казал какво има в него - ориз, моркови, гъби? Някой опитвал ли е подобно нещо? Доста ми напомни на Brilliant Legacy заради взаимоотношенията между двете сестри и присъствието на бабата шеф на компания. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy86 Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Рецепти много, просто потърси omuraisu или omurice из нета. Предполагам може и да си ги променяш по свой вкус Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jira Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Сериалът е уникален и за мен! Влиза ми в Топ листата без никакво съмнение! Как стигнах до него обаче - в Тубата ми изкача песен на TVXQ, която решавам да преслушам. Лудвам по клипа и по изпълнението. Почвам да се ровя и разбирам, че оригиналната група е от 5 човека. Пускам си стари парчета на групата, забелязвам двете момчета от Catch me, JJ, който съм го гледала в Шахтата, отбелязвам че Джунсу не е никак зле вокално и на външен вид и дотам. Препоръчват ми този сериал и го започвам с минимални очаквания, чудейки се на кой епизод ще го зарежа. Още в първи епизод Принцът ми направи страхотно впечатление. Почвам да се чудя, кой е този актьор, който аз досега не съм гледала. Разбирам, че е от оригиналната група TVXQ. О, боже, хайде пак да гледам обратно онзи същия клип, където даже не съм го забелязала. Разпознах го, но не е истина този човек какво присъствие имаше в сериала в сравнение с това в групата! И за пореден път съм напълно съгласна с мненията на @ivanjelina! Мики просто ме разби с игра отвсякъде - като започнеш от осанката му, от говора, от величествените маниери, от погледа. Още дълго време ще ми е пред очите как ходи напред назад с ръце зад гърба, изключително добре пресъздаде Принца. Ако наистина има предишен живот, то той без съмнение е бил Принц в него! А като се появи като Те Йонг и пусна онзи ми ти съвсем различен глас и тембър, просто ме довърши! Хан Джи Мин ми хареса, допълваше Мики чудесно на екрана. Тримата Мускетари в цветните анцузи - страшни терци! Бръчки ми излезнаха от смях заради тях. Ако трябва да кажа кой ми беше най-симпатичен, Чи Сан, някакси защото беше доста висок, пък на години и акъл май беше най-малкият и един такъв леко залюхан. Много сладко ги обличаха с най-шантави блузи на сърца, животни и прочие. Определено се радвам, Spoiler че докрая и тримата останаха верни на Принца, защото те все пак бяха с него отскоро и не е като да се познават от дълго време и можеха да кривнат като кацнаха в Сеул. Лошите също бяха перфектни, но Се На-ши обра точките отвсякъде. Няма такава лошотия никъде по света освен в корейските сериали! Гатанката и аз не можах да я отгатна, но не съм се й напъвала много. Много се забавлявах с коментарите в темата! Тук вече се напънах и ги изчетох чинно. И сега едни от най-любимите ми моменти от сериала в неопределен ред: Spoiler - Чи Сан, когато се жалваше на Принца, че умира от глад и как бил близал опаковката на хамбургера след пристигането си в Чосон - Принцът, когато се разчувства и просълзи, след като изяде омурайсу-то в Чосон - Целувката, когато се ожениха - много, много нежен момент и толкова тъжен, разрева ме и това е! - Обяснението в любов на Принца - Преобличането в асансьора - тази сцена ме изкърти от смях - "Ваше височество, попаднали сме между 4 затворени стени, сега е моментът" - Принцът как ги скастри в последния епизод, когато му отговаряха на разговорен диалект, че вече са в Чосон и трябва да се държат подобаващо - Когато пристинаха пред Двореца в наши дни и започнаха да крещят да го отворят, за да се прибере Принцът - Чи Сан като строи ботушите втора употреба пред Принца - Финалът на сериала. От началото си знаех, че те няма как да са заедно нито в наше време, нито в Чосон, но се чудех как ще го направят. Не очаквах, че Принца ще го оставят сам, но въпреки всичко съм доволна от завършека. Съдбата на Пак Ха беше да срещне Те Йонг и нещата се наредиха макар и със закъснение. Ако ви се гледа нещо различно и изключително забавно с един безумно автентичен Принц , не се чудете изобщо, ами го започнете! Аз отивам да си направя едно ому без райсу, че трябва да внимавам с въглехидратите! 1 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aretka Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 една от най-смешните сцени за мен е когато си оставиха обувките на спирката, за да се качат в автобуса 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyo_ko Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Момента с шофирането за мен беше най-забавен. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jira Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Просто няма начин тази песен да не я свържа със сериала. Червеният анцуг на Принца бил много вървежен - годините минават, но той е винаги на мода! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunny1 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Страхотен сериал, който влиза в моя топ 5! Скоро видях статия, за актьора който играе принца- бил арестуван заради наркотици, стана ми неприятно... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dianalobodova Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 Някой може ли да ми даде бг субтитри? Благодаря предварително Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaya Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 4 minutes ago, dianalobodova said: Някой може ли да ми даде бг субтитри? Благодаря предварително Пробвайте от тук. Относно видеото, препоръчвам ви да влезете в сайта на групата и да следвате линковете. Пише, че са обновени. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts