Jump to content

Recommended Posts

Алоооу, каките дето летят в облаците! Сложете поне едно "18+", за да не загубим детската аудитория! :282: Хайде ние, мъжете, да не се включваме тук с размисли и страсти по женската част от сериала,че ще стане страшно. :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, ама много бързо ги оправиха всички в един епизод! Единственото, което си заслужаваше тук беше качествената целувка, останалото бе голяма боза.

Как се спасява човек за час с трансплатация, само корейските доктори са посветени в тази тайна. Да не споменавам за записът, прехвърлянето, камъка, уговорките в последния момент и внезапните угризения.

Въобще всичко тук беше толкова нагласено да пасне на сценария, че превъртах почти целия епизод...

Направо се чудя дали си струва да го гледам директно или да видя само края...

 

Изключително смешно ми става, когато ги дават двамата легнали на леглото и когато всеки от тях е в кадър, другия лежи на възглавницата педя по-надолу, за да се вижда лицето на другия, а после пак се "качва" педя нагоре, за да се вижда неговото пък по-добре в кадър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също обичам сладкото, ама това което чакате не е точно захарен сироп. То е по скоро някаква силно сладникава, гнусна и пихтиеста течност, карамелизирана за да издържи през годините и разтопена с топла вода, за да се стича по екрана. :) Този сериал единствено можеше да го спаси някой тъжен и реалистичен финал. Уви май ще го довършат докрай. Поне с това впечатление останах докато прегледах серията. Няма ли най после да излезнат английските букви? :)

 

 

 

 

И дано сценаристите не изспортят сериала накрая с някои недомислици :mad2: .

 

 

 

И естествено, най-забавно е вътре във форума. :bow: Тази реплика така ме разсмя, че докато я осмислях , не можах да се успокоя няколко минути. :es: Това за сметаната също беше добро. :yes:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки си има мнение за сериала, на мен ми харесва, на вас - не.

 

Мисля, че форума е точно за това, всеки да изказва мнение.

 

Все пак радвам се, че съм те разсмяла!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за субтитрите, изгледах го. :) Сега обаче пък ми трябват тези от 20-ти. :D Погледнах за какво става въпрос и видях финала. Мисля че ще ни хареса, но ви оставям сами да го видите. Аз ще почакам за английски субтитри за да му се насладя. Поне получихме малко време в миналото, но трябваше това да се случи доста по рано. За мен едно от най-хубавите неща в сериала си остава Han Ji Min.  Като я гледах в Capital Scandal изобщо не ми направи впечатление и никога не съм вярвал че така ще ми хареса. Учудващо е как леко сменяне на излъчването, прави такива чудеса. И тя по подобие на Шин Ми На (визирам "Гумихо"), колкото повече остарява, толкова по хубава става.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Финалът ми показа, че явно не съм разбрала правилно сюжета отначало.

През цялото време аз залагах, че това е история за любовта, която не познава границите на времето и пространството и може да просъществува напук на тях.

Затова и така силно симпатизирах на двойката И Гак - Пак Ха. Считах, че тя е смисловия център на сериала и всички действия на героите трябва да са насочени към съхраняването й.

 

Оказа се, че това по-скоро е история за любовта, която е предопределена от съдбата, която ще се случи и ще събере две души независимо от обстоятелствата.

Предречената, но неосъществена в миналото, обич между И Гак И Бу Йонг разцъфна с нови сили между И Гак и Пак Ха, накрая не завърши трагично с раздялата им, а отрки ново начало в Тае Йонг и Пак Ха. Любовта между тези две души е вечна, връзката между тях не може да приключи - те винаги ще се намират и ще познават любовта един в друг и това ще им носи утеха.

 

Мислех, че И Гак/ Тае Йонг е душата, която получава втори шанс, за да опознае щастието и поправи несправедливостта. Оказа се, че и тук грешах -

съдбата направи всичко, за да може Бу Йонг да получи справедливост и възмездие. И Гак остана самотен в миналото, но не всичко е изгубено, защото вече бе убеден, че за любовта му има бъдеще в лицето на Тае Йонг - "Ще продължа да те обичам и след 300 години".

Хареса ми как накрая всичко се въртеше около загадката и отговорът й, който, между другото, не позна никой.

Лотусът = Бу Йонг. Като и беше отнето правото да бъде обичана - Бу Йонг не живя пълноценно и даде живота си, за да защити любовта си ( тя живя, за да умре), но чрез смъртта си, тя изпрати Принца в настоящето и така извоюва втори шанс за любовта си (умря, за да живее).

 

 

Това, което аз считам за важно, е посланието за любовта, което финала на историята оставя. Не съм изисквала от нея никога да е реалистична, беше ми ясно това още като прочетох синопсиса на драмата. Заради емоционалното въздействие, много сладкия каст ( главната двойка, които бяха повече от прекрасни екранни партньори, чосонската F3, дори Сена и Тае Му) и красивата история, оценявам драмата като успех. :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй. И тоз приключен. Няма да изпадам в подробности, Papushinka си е разказала кой какво. Обаче все пак предпочитам варианта с фарфалаците и JJ само по сметана. Другия път сценаристите да минават на оперативка през форума преди писане на сценариите, че да не се резилят и да не издевателстват над фенските сърца.

 

 

Въпреки всичко до края се надявах да дадат шанс на двойката И Гак - Пак Ха. Ще ме извиняват с тия реинкарнации, ама на мен не ми минават. Двамата си бяха различни и колкото и прилики да има, пък дори и една душа да носят, пак не е същото, когато ги няма спомените от това, което ви е сближило. Да, знам, че не беше логично И Гак да остане в настоящето и че нямаше голям шанс, но надеждата мре последна, знаете.

 

 

 

За загадката - малко нещо изсмукана от пръстите ми дойде.

 

Тази логика, по която Бу Йонг я "разгада" важи за всяко едно семе на тая земя, не само за лотоса. Ама явно идеята беше да го вържат с поантата в сценария. Както и да е, де, това са бели кахъри

 

 

И последно

 

Значи все пак наистина се отрови сама. При ситуацията, която показаха, вече не звучеше толкова малоумно, но пак ми се стори леко излишно благородно. Ама нейсе. Корейска му работа, то любов ли бе, да я опишеш...

 

 

И все пак се радвам, че го гледах. За мен също си беше успешен сериал. Имаше си доста "екшън", интриги, загадки, чуденки - съвсем до края. Смях на корем с Великолепната четворка, романтика, тук-таме по малко заяжданки между главните (както най обичам), че и спецкурс по будизъм. К'во му плащаш?

 

И пак да кажа - Мики президент! :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, след като прочетох за корейския край на сериала, не смятам да гледам 20 серия. Мислехме го за приказка (а те имат щастлив край) , а си свърши като ...е, като корейски сериал. И принцът, и гаджето -прецакани! :tongue: Още едно попълнение в групата на "49 дни" и "Bad guy". :( Все повече се колебая да гледам излъчващи се сериали - просто някои от тях се оказват чиста загуба на време и нерви. От трите сериала, излъчващи се едновременно, "Fashion king" е най - добрият, "Rooftop prince" е на второ място, но просто защото "King 2 hearts" е такова чудо невиждано, че за него си има запазена специална каца с катран. :D

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано не знам какво точно очаквах от финала, но някяк си останах леко разочарована от него. Може да е и от факта, че много не разбрах последната сцена. Затова и искам да попитам

в крайна сметка Пак Ха с кого се събра с принца или с братовчеда? Те Йонг беше ли наясно с всичко, което се е случило до неговото събуждане, защото определено имаше вид на просветен човек? И как така Пак Ха намери бележката от принца, откъде знаеше, че ще има нещо там?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поизсмукаха го, вярно е. Като че бих искала малко повече от действието в Чосон да беше текущо загатвано в епизодите, че така накрая поувисна.

След като се наспах и ми поотлежа епизода - набрах още на сценаристите:

 

Доволна съм, че поне за Тае Йонг и Пак Ха (донякъде) има щастие под слънцето. Но не мога да им го простя, че не ги събраха с И Гак. Опитвам се да се самонавивам, че това е логичен изход в унисон с идеята за реинкарнациите и бля бля, ама да имат много здраве от мене. В един пост преди бях писала, че такъв край би бил голяма гавра с Принца, естествено, от всички глупости, който изписах, точно тя се оказа вярна.

Много ми идва да им сипя и ще им навлека кофти карма за 3-4 прераждания напред. :mad:

Искам следващия филм на Мики - сочен и мазен хепиенд. Под ръка с жената и фарфалаците да пътуват към залеза. Искам лично щастие за всички негови реинкарнации и личности! :nunchako:

 

 

П.П. Надеждата за JJ не е умряла още. Чакаме го в др. Джин. Не знам ще готви ли, какво ще прави, ама трябва да се постарае... И докторът преди да замине в миналото, искам поне една сцена след баня по хавлиена кърпа My Princess style. Иначе предричам тотален провал за тази роля. ;)

Редактирано от papushinka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ама в древен ти Чосон сметана няма да намери... :lol:

 

Айде бъди добричка и тури един спойлер, че повечето не са гледали още за какво се пеним. :)

 

 

А това накрая си беше Те Йонг. И предполагам, че като я питаше къде се е мотала толкова време, визираше срещата им в САЩ, на която той не успя да отиде. Все пак нали й нарисува и картичка пак, та определено си беше Те Йонг, нейната "предопределена" половинка и прочие алабализми.

Обаче ми стана чудно отде ток за МП3-те на чосонските Пауър рейнджърс? Виж ресторантчето за омурайс беше култ. :lol:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разликата между "Rooftop prince" и "King 2 hearts" е че първият е нормален сериал с идиотски край, а вторият е идиотски сериал с нормален край. Тези глупости за реинкарнации и други тинтири-минтири могат и да вървят в Корея, но за прогресивното човечество са празни приказки. Можеха, като ще правят приказка, да намерят и друго решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно, бе. Добре, че е Спийди-то, за да ми обърше лигите или бясната пяна от устата. :lol: Та, и аз да добавя към отговорите на въпросите:

Тае Йонг е това. Тя просто вижда в него И Гак. Съгласна съм с мотивацията зад репликите му от предния пост. Малко я поукрасиха сцената, за да ни набият идеята за една душа - двама души (човека), приемствеността в любовта и тн. А на това място бе скрито украшенийцето й, което И Гак й даде. Добре се е сетило момичето пак да провери на същото място.

Пък за тока - как откъде?! Зарежда го с Багдатска батерия, as seen on Discovery channel. :rofl:

 

Спийди, нямаш грижи - и с мед да е, няма да го върнем. Да дойде само. Мед има бол. Сигурна съм. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло сериалчето си беше яко, хареса ми смях се, плаках, забавлявах се с грешките и така, но разбира се типично по корейски финала си остава чудо невиждано :D

 

Хаха аз си мисля, че на финала бяха и двамата в едно и Те Йонг и И Гак, както Бу Йонг му беше обещала в миналото, че винаги ще го обича, така тя се прероди в Пак Ха :) Така и И Гак е заедно с Те Йонг хаха много смешно звучи, но финалът си е направо за смях, пак ни сотавиха да гадаем. Ами момчетата направо уникални с този ресторант, хаха и как слуша Чи Сан на мп3 не знам :D, зарежда батерии от слънцето сигурно :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха забавно е, че не получихте бозавия финал който искахте. :D:P

 

Чак неестествено стои на целият този сериал изпълнен с недомислици... или пък не, не съм сигурен. :) При всички положения, това беше единственото логично развитие.

Е на това му викам щастлив край, евала на сценаристите, че някакси успяха да го намерят. Харесва ми вярването за преражданията при азиатците. Това което не успеем да постигнем в този живот или това което не може да се случи сега, може да се случи в бъдещата форма на безсмъртните ни души. Това до някъде обяснява поведението на Бу Йонг. Нали знаете приказката, ако има нещо за което да си заслужава да умреш, то това е единствено любовта. Нищо друго. :) Тя умря, принцът остана сам, но накрая двамата ще довършат започнатото в някой друг живот. Не мисля че Пак Ха, гледа на Те Йонг като на принца. Просто Те Йонг е някаква нейна предопределеност и тя те първа ще го разбере. Пък и той си я намери първи, миналото му "аз", само помогна на себе си, да разбере коя го е обичала в неговото време. Което го прави трагичен персонаж, но така е, като си сляп за човека който те обича и би умрял за теб. Който го е разбрал разбрал, който не има време. Аз вече почнах да мисля като азиатците. :asian:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Демоне,. тези приказки за безсмъртните души и прочее са за малките деца от Източна Азия. Ще се съгласиш ли да ти гръмна гаджето с обещанието след 300 г. да се преродите и пак да сте заедно? След като правиха приказка за деца (в смисъл-направиха куп немислими и неизпълними в нормалния живот неща) да бяха продължили до края - Пепеляшка и Принцът остават живи и щастливи. И в двете измерения. Някои сериали трябва да се гледат от край до край, поради високото си качество (Тайната градина, Чуно). При други си струва да видиш само първата и последната серии-другото при тях е ненужен пълнеж (Operation proposal, King 2 hearts). При сериали като сегашния задължително трябва да пропуснеш последната серия-защото в нея се е проявило невероятното майсторство на корейците да съсипват сериалите си за 15 минути. А има и сериали, които не трябва даже да се снимат ( ....хайде друг път с примерите).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук ще подкрепя последното мнение на Дидо. Ти ако в тоя живот си бъркаш в носа и блееш в празното пространство, стой, та чакай в следващия да направиш нещо свястно.

 

Така или иначе, бих приела да бяха помогнали на принца да разбере нещата по-рано, преди да се влюби в Пак Ха и да си осъзнае нещата в миналото, пък ако ще и да го бяха върнали пак след смъртта на Бу Йонг. Пак нямаше да са заедно, но поне нямаше да се гърчи от спомена за нещастната си любов, наред с предателствата, мъката и каквото още му се наложи да изпита. Също така за самата Пак Ха е гадна тази развръзка, тъй като тя губи човека, в когото реално е влюбена и е принудена да се задоволи с неговия "заместител", пък бил той и същата душа. Пак си настоявам, че колкото и да си приличат, все пак имат различно възпитание, житейски опит, спомени. Дори бих казала, че в някои отношения са на двата полюса - докато единия вятър го вее на бял кон да си гледа изкуството, другият носи отговорността за цяла държава. Те са като близнаци - в много неща си приличат, но и съществено се различават. Не ми се връзва тая работа и това е.

 

Абе каквото и да си говорим, на някои неща никога няма да им свикнем...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да кажа, че не ми харесва как свърши, но все пак има някои неща, които и аз не мога да приема.

 

Това, което го имаха помежду си Пак Ха и И Гак няма как да се повтори. Добре, Те Йонг си я хареса Пак Ха още в началото и е ясно, че тя ще бъде щастлива с него и че той ще я обича, а пък и тя него. Обаче каква ще е тази работа тя да гледа един човек, а в мислите й постоянно да има и друг. И Гак пък се нуждае от късмет на късмета си. Отвори си очите за много неща и намери справедливост. Обаче да живее цял живот само със спомени. Не е работа това. Та дори да се прероди, как може да бъде същото? Ами не може.

 

Драмата можеше да е по-добра, но определено имаше сърце и ми влезе под кожата и искам да кажа едно браво на всички, работили по проекта. Беше наистина приятно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...