Jump to content

Recommended Posts

 

Сега ще ви кажа какво ще стане в 20 епизод. Принцът и антуражът му са толкова наясно със съвременните технологии (по-наясно и от мен дори), че при завръщането си в Чосон ще си пренесат камери за видео наблюдение, някой и друг лаптоп, една от тия джаджи за прожектиране на стената (не знам как се нарича, щот съм преродена душа от пещерната ера), мобилните телефони и задължително една тоалетна чиния барабар с казанчето

Забравих да уточня, че ще се върнат в деня преди убийството, така че ще имат време да инсталират видеокамерите на възлови места. Вечерта на събитието, никой няма да спи и четиримата ще поддържат постоянна мобилна връзка.

 

Естествено, камерите ще запечатат това, което се е случило, а именно убийството на влюбена в принца прислужница, преоблечена като принцеса, която е тръгнала към покоите му в опит да го заблуди, че е възлюбената му и така да прекара една незабравима нощ с него. Обаче за нещастие, минавайки покрай езерото се сблъсква с истинската принцеса и тайния й любовник "Те Му". Малшанс, к'во да се пра'и. Двамата я смармалечкват набързо и я мятат в езерото, задължително по корем, за да не и види никой лицето дори когато я вадят и така да няма никакъв, ама никакъв начин да бъде открита измамата.

 

Обаче както казахме по-горе, камерите снимат и цялата случка е записана. Принцът и антуражът се събират на тайно съвещание и решават да изчакат ден-два, за да могат да разберат и кои са аджеба, тия дето ги нападнаха в гората.

 

Във въпросната вечер, се мятат на бялото джипче, което принцът караше в съвремието(казах ли, че и него са си свили в един сак?) и се впускат в преследване на нападателите си. Естествено конете не могат да се равняват по бързина със скоростта на един джип и преследвачите са заловени. Както съм писала някъде преди, те са от верните слуги на "Те Му", които го подкрепят напълно в опитите му да свали принца от власт и са имали бойната задача да го елеминират.

 

След дълги мъчения в съвременен вариант - белезници на ръцете и тоалетната чиния, в която водата от казанчето непрекъснато се пуска, на повечето от затворниците така им се ходи по малка нужда, че не могат да издържат на зора и накрая си признават всичко, включително и местонахождението на "Те Му" и съучастничката му.

Естествено, двамата лоши, няма как да не бъдат заловени и изправени в салончето за кралски аудиенции, където на стената им се пускат записите от камерите. Тези безспорни факти няма как да бъдат оспорени и двамата главни виновници за нещастията на принца биват изпратени на заточение в първобитната ера, за да поправят поведението си, не че на някой му пука дали това ще стане.

 

На следващия ден, принцът започва издирване на Бу Йонг, защото тя мистериозно е изчезнала и никой няма информация къде е.

Но нали си имат лаптоп, а чичко Гугъл знае всичко, не е толкова трудно да открият, че малката сестричка е потърсила помощта на известен чосонски пластичен хирург, който да оправи белезите от изгарянето на лицето и в момента се възстановява от операцията в клиника на Чеджу.

 

Принцът се мята на джипа и се отправя към близкото летище, където го чака инструктор по парапланеризъм, за да го обучи как се лети с това чудо. След пет-десет минути, принцът схваща принципа на летенето, а междувременно, най-умният член на антуража му вече е монтирал двигателя от джипа на парапланера.

 

Така нашият влюбен главен герой безпрепятствено долита до Чеджу и се среща с истинската си любов, която благодарение на операцията, от какавида се е превърнала в красива пеперуда.

 

Хепи Енд.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пръцко, директно се мятай на някой самолет за нататък, занапред искам да гледам само твоите сериали! :lol: :lol: :lol:

 

Аз си мислех и друго снощи, някои от нещата там може да си ги обясни само кореец. Някой по-горе беше споменал, че при погребение мъжът/жената няма право да гледа лицето на половинката си. Не съм запозната дотолкова, но е напълно възможно. Както примерно в 18 принца каза, че не е разпознал какво пише на кърпичката, което е съвсем правдоподобно - до самия край на династията И/Чосон на хангъл се е гледало като на "женско" писмо, а образованите мъже, чиновници и аристократи, са пишели на китайски.

За останалото не споря, има си трески за дялане, даже цели клони, но не знам защо тук не ме дразнят толкова. Може би защото си остава еднакво и последователно шантав и нелогичен от началото до края. По този начин по-лесно може да приеме човек специфичната логика за този сериал. За разлика от други, които скоро гледахме, където уж имаше претенции за голям смисъл и накрая тцъ, идеята отиде да пие кафе и забрави да се върне.

Ма кво пък толкоз в крайна сметка, аз си обичам филми-приказки! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой по-горе беше споменал, че при погребение мъжът/жената няма право да гледа лицето на половинката си.

Точно от тук ми дойде да напиша въпросното

 

Двамата я смармалечкват набързо и я мятат в езерото, задължително по корем, за да не и види никой лицето дори когато я вадят и така да няма никакъв, ама никакъв начин да бъде открита измамата.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

hlytzprytz прекланям се пред таланта ти. :D И аз точно това си мислех. Какво му липсва на този сериал? Героите да полетят. :lol: Успя да влезнеш в главите на сценаристите и да го завършиш както подобава. А аз напоследък загубих представа за какъв период от време става дума. В 17-ти Те ЙОнг каза че бил 2 години в кома. А преди това като си говориха Пак Ха и принцът на коя дата тя е била америка, тя спомена 17-ти февруари. (сякаш е било в същата година или най-много миналата) Много объркано са го направили това с времето и наистина не мога да разбера, за какъв период е бил принцът в бъдещето. Защото би трябвало тяхното време да тече паралелно и ако само се прехвърлят, доста време го е нямало. :)

 

 

Всъщност Те Йонг ако е бил 2 години в кома, дали може просто да стане и веднага да почне да ходи? Много ме изкефи каква свежарка беше, като отиде на следващия ден на работа. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

hlytzprytz :282: Само едно мога да вметна, че твоя завършек дори е най-логически издържания от всички изложени досега, с оглед на последните събития от филма и цялостната картина. Само за едно съжалявам, че няма да стане баш така, както си казал/а. Обра точките направо, а само като си помисля, че някакви сценаристи са взели хонорари за това нещо и накрая ще го завършат толкова посредствено. :28558: Ако четяха форума - ехеее - какви сериали щяхме да гледаме.

Мен пък друго ми направи впечатление, как Тае Йонг 2010-та година си джитка напред назад в Америка с последен модел Galaxy Note, който е обявен за продажба чак септември 2011. Сигурно на тяхната фамилия им ги пращат за тестване и след това повсеместно ги раздават на целокупното население. Не се бях замисляла, колко висок стандарт поддържат в Корея, щом социално слабите и безработните прехвърлят из джобовете последни модели хибриди между таблети и телефони. Кажете, къде да ходя да подавам документи за легален емигрант в Драмаландия?

Това е най-белия кахър от всичко, ама то тоя сериал така или иначе се основава на абсурда. Без тези елементи даже и не си представям какво действие изобщо ще развиват, затова и не дразнят толкова.

Все пак, ако някой ще почва да лети, време му е да блесва с тези способости сега, след тези мнения очаквам вече на Пак Ха да изведнъж да и пораснат крила на пеперудка и да избяга от колата стотни преди сблъсъка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде няма да ви развалям настроението като кажа, че в главата ми се върти друга идея. Който иска да си остане с мечтата за "нормален" завършек, да не чете :samurai:

 

Няма да я блъсне колата, защото малко преди това да стане, съдбата ще я изпрати в миналото, където Бу Йонг е вече мъртва (развивах преди време тезата за нейното убийство, ама ме мързи да търся поста). Там ще изчака принца и приятелчетата му да се върнат, а те ще се върнат (има признаци за това), защото в съвремието Те Йонг е все по-близо до събуждането и в крайна сметка ще се изправи от леглото и ще изприкпа да поеме компанията и да я поведе към светло бъдеще. Те Му и Се На влизат в затвора, но няма да ни покажат този момент, а ще станем само свидетели на поставянето на белезниците и отвеждането им от полицаите. Е, няма да е много хепи енда за Те Йонг, който ще си остане с опитите да си спомни защо е рисувал някаква девойка с пеперуда на рамото. Ама по-добре да е в неведение, щото ако вземе да скочи в миналото и да предизвиква принца на дуел за спечелването на правото над любимата, ще ни трябват поне още 5-6 епизода. :dunno:

 

Ама съм гадна, а?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам теория за края

 

 

Ако след сблъсъка Пак Ха умре, целия филм губи смисъл, особено ако жената в езерото е нейната двойничка. Ако не е, то има надежда принцът, като се върне в миналото, да се залюби с Бу Йонг, осъзнавайки коя се крие за воала.

Обаче по би ми харесал варианта Пак Ха да не умре, а просто да отиде в болницата... с амнезия :). Да си правят компания с настоящия Те Йонг, а принцът да се върне най-сетне в миналото, да разреши загадката и да намери истинската си любов в лицето на Бу Йонг (ако не е умряла, разбира се). А Пак Ха да не си спомня нищо от това, което се е случило след идването й в Корея, така или иначе има опит в забравянето. Истинският Те Йонг и той ще се събуди след заминаването на принца и така двамата след среща в болницата ще си спомнят общото минало и ще положат основите на нова любов. Така всички, без лошите ще бъдат, щастливи.

 

 

Все очаквах Се На да се разкая, но явно виждам в актрисата прекалено много доброта, която не трябва да се очаква от героинята й. Дори майка й не успя да промени отношението й към Пак Ха.

 

Демоне, наистина сценаристите не мислят за детайлите, ама грам. Мога да напиша цял роман за недоглежданията в този сериал. Сигурно ще излезнат повече от първия за мен в списъка City Hunter.

 

Току що попаднах на едно от най-правдоподобните обяснения за случката (да не се чете от негледалите 18 еп):

 

Те Му няма да блъсне Пак Ха, защото не тя е целта му, а ще се опита да я избегне, при което ще се отправи в тревата, където лежи не кой да е, а... СеНа. Така съдбата отново ще се повтори - както в миналото. Звучи логично - през нощта принцесата се е карала със сестра си да се закача с принца и може да е извикала помощ, но нещата да са се объркали и тя самата да се е озовала в езерото. В този случай принцът е пратен в бъдещето, за да разбере аналога на случката и да предпази Бу Йонг от опасността от този, който е убил двете прислужници на принцесата, евентуално Те Му.

 

 

Слагам и едно сладко видео от зад кадър...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички!

 

Не искам да ви разочаровам,но ( не четете това, ако не искате да знаете какво ще стане)

Според review-to на 19 епизод, тялото в езерото е на Бу Йонг.

Modern Era

-SeNa and his lover Tae Moo decide to kill Tae Yong (hit with a car)

-but Pak Ha realise their plan

-she sacrifice herself to rescue her love and let the car hit herself!

 

Joseon Era

-Princess and her lover (joseon TaeMoo) decide to kill prince (with poisoning his dinner)

-but Bu Yong realise their plan

-she sacrifice herself to rescue her love and eat it instead of him and after poison affect her body she fall to pond!

 

 

след това нещо, вече не знам какво да очаквам от финала. .....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

-she sacrifice herself to rescue her love and eat it instead of him and after poison affect her body she fall to pond!

 

 

след това нещо, вече не знам какво да очаквам от финала. .....

Е това ако е истина, значи печели безапелационно първа награда за малоумие.

Първо, ако се отрови, това по никакъв начин няма да помогне на когото и да било за каквото и да било. Ако не стане по единия начин, злата двойка ще опита по друг. Вместо да предупреди принца и да му помогне да се спаси, тя ше мре? Искрено се надявам чак дотам да не стигнат.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласна.

 

Бу Йонг е представена като умна и съобразителна жена и изведнъж да направи такава глупост! Целият й образ губи смисъл.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уфф, това ми е най-омразното нещо, а мислех, че поне един път ще ни се размине.

Мразя саможертви от този сорт. Ако това наистина се е случило така, направо ще полудея.

 

Да не говорим, че

в 18 серия изкараха двамата главни толкова малоумни, колкото не са били през цялата драма. Имаше си къде къде по интелигентни начини да открият истината. Но не. Трябваше да са наивни до глупост и да си мислят, че двамата злобара ще си седнат кротичко и ще ги оставят на мира.

 

Абе не знам дали е възможно,

 

но ми се струва, че това акцентиране върху Се На, когато Пак Ха измести И Гак от пътя на колата, означава, че ще тя ще избута сестра си и ще ударят нея. Изобщо не мисля, че има благородство в нея, обаче тя в последната серия изглеждаше на ръба на огромен срив. И не знам. Ще видим.

 

Дано се получи добре финала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах 18 серия. :( Ножът е наточен, кофата с катран е до бюрото и такааааа.... За малко да изгубим детската аудитория! :D

Цензуриран вариант.

Единственото логично нещо в серията беше, че принцът можеше да става невидим и да минава през стени. Останалото беше върхът на идиотизма, поправка ИДИОТИЗМА!!!!!! Двама души се обвиняват взаимно в убийство. Единият казва, че са били в бар, другият-че е бил с гаджето. Какво прави тъпият корейски полицай (то други няма)? Отива в бара да провери алибито на първия? Дръжки! Направо го затваря! Въобще цялата история със събуждането и уж откриването на самозванеца е толкова тъпо нагласена, че и затварянето на двете очи не помага. Случката с убийството на бабата издиша отвсякъде.

Не знам как е при вас, уважаеми колеги, но моят телефон е на не повече от метър от мен и постоянно пред погледа ми. Изчезването му дори за кратко от моето полезрение е немислимо. При наличието на друг човек около мен той е до ръката ми или в джоба. В Корея тези телефони ги губят като за световно и не се усещат!!!! Тук за съжаление имаме повторение на откровено идиотската случка с открадването на чека. Кой нормален човек би държал чек за 30000 долара в отворен плик, в отворена чанта и чекът да се вижда- на обществено място и да си остави чантата без надзор??? За тези номера вече съм писал, те са толкова изтъркани и досадни.

Човешкият мозък е изключително сложен и бързодействащ механизъм, способен да разпознава видими обекти за части от секундата. По какъв начин принцът може да сбърка двете сестри, след като те не си приличат нито по ръст, нито по походка, нито по поведение? Това го знае само болният мозък на сценариста.

Ако това, което казва mariarigova е вярно то сериалът отива към своя логичен корейски край-малоумия, нагласени ситуации и потъпкване на всякакво чувство за разумност и логика. И аз не смятам да си губя повече времето с него. :(

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен изобщо не става дума за пътуване във времето

, а за история с духове. Когато Те Йонг изпада в кома, духът му не е в тялото му. Заради карми, справедливости и колелото на преражданията той се появява в чосонския си вариант. В Чосон Бу Йонг, принцът и момчетата са мъртви, но в съвременния свят историята има шанс за различен завършек. Когато принцът от миналото изпълни задачата си и изчезне, духът на Те Йонг ще се върне в тялото му, това всъщност е една и съща душа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, имахме предположения, че в езерото е

 

Бу Йонг. Ама верно не очаквах сама да се е натъпкала с отровните сливи... :blink:

 

И в крайна сметка, нека изчакаме сериалът да свърши и тогава да го качваме на първия стълб. Не че въжето за бесилката не е подготвено. :nunchako:

Като цяло сериалчето ми допада страшно, защото се изолирам от очаквания за логически действия на героите. Бъдете малко по-снизходителни, моля. Това си е нормален корейски сериал (няма да уточнавам какъв е жанра, щот не знам), който забавлява, разтоварва и държи пред "екрана" и мен, и семейството ми след натоварен работен ден. И развива сивите ми клетки със забавни предположения какво точно би могло да се пръкне от главите на сценаристите. Самият факт, че се изписаха какви ли не предположения за какво ли не и се заформи невероятно добра дискусия с различни мнения, е доказателство, че сериалът има своите достойнства. Не съм ли права? :i love this:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъвто и да е жанра на сериалчето - няма никакво значение..

Харесвам си го! Много! И то по няколко причини.

На първо място задоволява у мен нуждата да се наслаждавам на вълшебствата - разбира се, във формат "за възрастни". Пътуване във времето - чудесно. Принц - сладур с мисия и чувство за справедливост. Верни пажове - невероятни екземпляри. Добро и изстрадало девойче / с невероятно лъчезарна усмивка! / , което печели голямата награда от лотарията - сърцето на наш'то момче и възможността да намери загубен родител. Е, малкия недостатък е, че това върви в комплект с особено злобна биологична сестричка, ма какво пък - Се На убедително печели ролята на злата вещица!

При толокова аналогии с любими детски приказки как да съм придирчива, че идват от време в което и при най - малкия намек за техники и технологии биха изпаднали в коленопреклонни молби и жертвоприношения / ако имат такива / към всичките си богове с молби за пощада. А тук се чувстват като у дома си още на третия ден.

Второ - много свеж диалог и адекватни реакции - доколкото е възможно, разбира се, имайки предвид горепосоченото.

Трето - целия каст са ужасни сладури. И професионалисти. Щом успяха да ни накарат да сме съпричастни към съдбата на пепеляшка - мисия изпълнена!

И последно, но не и по значение - уважаеми съфорумци - благодаря, че ви има! Забавлявала съм се с вашите коментари точно толкова, колкото и със самото сериалче. Ако не и повече на моменти!

П.С. Ако все още има хора, които се колебаят дали да гледат това малко бижу - налазвайте смело!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега като се замисля

 

Хубаво - Бу Йонг е решила да се жертва в името на принца и е изкльопала сливите. Ама защо е взела дрешката на принцесата преди да се хвърли в езерото? За да си помислят всички, че удавената е по-голямата й кака? И к'во променя това нещата? Хуа Йонг със сигурност ще се наложи да се "покрие" в дън гори тилилейски, щот по принцип всички я смятат за много умряла. И няма да намаже от кралското блаженство никога, ама "чольте андуе". Хм?!... Това превю на 19 епизод ми мирише на партенка.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега като се замисля

 

Хубаво - Бу Йонг е решила да се жертва в името на принца и е изкльопала сливите. Ама защо е взела дрешката на принцесата преди да се хвърли в езерото? За да си помислят всички, че удавената е по-голямата й кака? И к'во променя това нещата? Хуа Йонг със сигурност ще се наложи да се "покрие" в дън гори тилилейски, щот по принцип всички я смятат за много умряла. И няма да намаже от кралското блаженство никога, ама "чольте андуе". Хм?!... Това превю на 19 епизод ми мирише на партенка.

 

Да,

 

имаш право. Обаче е възможно каката да е разбрала за саможертвата на Бу Йонг и да я е преоблякла, а след това заедно с предполагаемия и любовник да са я хвърлили в езерото. После Хуа Йонг отива при баща си и е скалъпва набързо една история, а той решава да я покрие вдън земя, та затова и настояваше да се приключи със случая.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се стори рано да има review на 19-ти епизод. По принцип изчакват около 2 дни. Затова се надявам информацията да не е точна,но кой знае.....

Не знам дали корейците наистина са толкова наивни, колкото ги представят , но това малко заприлича на латиномериканска сапунка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се стори рано да има review на 19-ти епизод. По принцип изчакват около 2 дни. Затова се надявам информацията да не е точна,но кой знае.....

Не знам дали корейците наистина са толкова наивни, колкото ги представят , но това малко заприлича на латиномериканска сапунка.

Рано е. Според мен е само предположение, но отде да знаеш. Корейските сценаристи са способни на всичко. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Източник поне да имаше, за да се прецени. На мен ми намирисва, че не е официално. Дори да е нещо подобно в епизода, ми се струва доста тъпо:

Тази съдба много гадна, страшна гаргара си прави с Принца. Разкарва го напред-назад из бъдещето и миналотo само за да разбере, че когато му е било време не се е влюбил в когото трябва. И какво? Разбра. И? При положение, че и Пак Ха и Бу Йонг са починали, по-хубаво да си беше живял в неведение...кел файда, че е информиран, пак си остава сам...

Има нещо гнило в Дания...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...