Jump to content

Recommended Posts

Не съм толкова сигурна в това, което казваш. Въпреки че ми се иска да е така, но някои снимки в нета и някои вече гледани епизоди не говорят за такъв край.

Например тази снимка (има и други подобни, просто тази ми попадна първа):

 

 

rooftop-prince-ost-part-1.jpg

 

Или тази:

 

 

Определено тя е в миналото и двамата са заедно.

И няма белег. Всъщност ние не знаем дали белегът личи. Никога не сме я виждали без воал.

 

А тази снимка е много интересна:

 

8k3Z1.jpg

 

 

Това не е принцът, а Те Йонг. Ако различавате изключително изразените превъплащения на Мики.

В един от епизодите принцът каза, че в настоящето е трябвало да се случи срещата между двамата. Но някой го е убил.

Още един факт ми се е набил в главата. Когато тя разглеждаше книгата за кралете, очите й се просълзиха. Явно прочете, че той е станал крал. Значи се е върнал.

 

 

Мисля, че пости всички леко се увлякоха с тия предположения, :lol: но като че ли това най пасва и бих могла да се съглася. И аз обаче не разбирам защо сте сигурни, че Бу Йонг е мъртва? Те все пак преместиха тялото на принцесата и ако бяха видели, че не е тя... Не знам, но не смятам, че Бу Йонг е мъртва. По-скоро ще има щастлив край за нея и принца :blush:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

soulhunter, и аз мисля, че Бу Йонг е жива, как може човек да бъде погребан, без

да се е видяло лицето му. Не знам какъв край са спретнали сценаристите, но дано

няма трагедия, надявам се на щастлив край.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм аз. Аз само ги качвам тук-там. Тези момичета, които се стараят по превода са моята гордост. Или както има една приказка: "Надминаха си учителя" :yes:

Извинявайте за тази моя грешка!

Адмирации към преводачките за чудесния превод! :yes: :yes: :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал ми хвана окото най-добре и то само защото видях положителните му отзиви в този форум. Иначе се бях насочила към Краля на сърцата, който ме разочарова честно казано.

Последните няколко епизода са доста динамични и много ми допадат, без излишни разминавания и поводи за злобеене от злите :)

Хайде да я разплитат вече тази мистерия!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз честно казано започнах да следа сериала, заради коментарите ви тук. :) Малко поизоставам с епизодите ( в момента съм до 11), но намирам за по-интересни коментарите и догадките поставени тук във форума, от колкото самия сериал. Сценаристите могат само да завиждат за въображението ви :yes: Продължавайте в същия дух!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз си мисля, че Бу Йонг е мъртва.

 

Според теорията на принца историята се повтаря. Той в началото си мислеше, че трябва да се ожени за Се На и тогава някой ще се опита да я убие. Но това не се случи. А сега Те Му иска да се отърве от Пак Ха. Ако теорията на И Гак е правилна, а сигурно си е, тогава Бу Йонг трябва да е мъртва и отговорът на въпроса му защо са попаднали точно в къщата на Пак Ха, се изяснява.

 

Отговорът на загадката сигурно наистина е

 

пеперуда.

 

И последно:

 

принцът според мен вече е мъртъв и ще се превърне в синята пеперуда, която обикаляше с жълтата около цветето(показаха ги в първи епизод, когато Бу Йонг бродираше). А Те Йонг в същия миг ще се събуди и с Пак Ха най-сетне ще се срещнат. Може и да се случи така, че да има спомени от И Гак, но не съм много сигурна в последното. Просто така повече ще ми хареса, защото не може да се влюбиш в съвсем непознат, дори и да има същото лице като на човека, когото обичаш

 

Айде да видим какво ще надробят сценаристите. Дано изненадат приятно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето, за нетърпеливите - preview на днешния епизод:

Превод:

Yong Tae Mu: He shouldn’t have played games with me.

Yong Tae Mu: I’ll make you regret it to your bones.

Yong Tae Mu: It’ll be hard for him/her/you [pronoun-less] to survive.

Lee Gak: Hong Sena is the CEO Jang’s daughter?!

Hong Sena: CEO Jang must not see that photo of Park Ha’s dad.

Lee Gak: You and Sena may be real, blood-related sisters…

Lee Gak: You may be CEO Jang’s daughter as well.

Lee Gak: You said we met in New York, right?

Park Ha: You two were together, weren’t you?

Park Ha: I think I saw you at the pub I was working at [in New York]. Am I wrong?

 

Време е да си сверим часовника и да проверим нашите спекулации дали изобщо са близо до истината...Малко остана, но още имаме сили за борба с фабулата. :lol:

Източник: Соомпи-то

П.П. Правих няколко опита да сложа media-та както трябва, ама не ми се получава. Не знам при мен ли в е проблемът :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина много силен 17 епизод. Досега рядко ми се е случвало сериал да ме държи в напрежение при всеки нов епизод , да възбужда любопитството ми до n-та степен и в края на серията да ме кара да тръпна в очакване до следващия път. Да не кажа - изобщо. Да не говорим, че не мога да измисля каквото и да било като завършек. Не знам какво ще стане. Но искам да е утре, за да видя :wub:

Трябва да ви кажа, че много ми дожаля за Се На. :( Невероятно изпълнение на актрисата. :bow:

 

Такова треперене беше след като неволно уби бабата. Имах чувството, че наистина е изпитвала подобен ужас. И после като събираше багажа в куфара и не можеше да го затвори, защото дръжките на закачалките пречеха. Не съм специалист, но си мисля че изпълнението й беше възможно най-реалистичното, което някога съм виждала.

От тук нататък, просто не виждам никакъв изход за героинята в сериала. Освен да вземе да се самоубие. Че иначе по пътя на логиката я чака затвор. Освен ако не избяга в "някое китно селце под връх Джомолунгма" ;)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въобще не ми е жал за Се На. Толкова объркана личност, която лее крокодилски сълзи и никога не си признава грешките, а прехвърля вината на друг. По ирония на съдбата сякаш Се На действа против самата себе си. Опитва се всячески да сломи Пак Ха, но действията й вредят на самата нея. Ако не беше излъгала Президентшата за Ин Джу, акциите от фирмата щяха да бъдат нейни. Ако не беше дала билета на Пак Ха за Америка, още щеше да бъде сгодена за И Гак. Ако не слушаше плана на Те Му, нямаше да се случи инцидента с бабата. В заключение, "Каквото си надробиш, такова ще сърбаш." Досега неволите на Се На са изцяло резултат от действията й.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще комбинирам предходните две мнения - За Сена не ми е жал, даже, ако питате мен, още има да си сърба надробеното.

Относно възможностите пред героинята към момента: В някой по-горен пост й бях предрекла фатален край, защото смятах, че удавената сестра е Принцесата и някак си трябва да се повтори историята (а не от неприязън към персонажа й). Ако Сена се самоубие, излиза, че и Принцесата се е самоубила и няма никакво "убииство" за разкриване, което толкова го мислехме, а просто И Гак вече разбира коя тайна се е опитвала да скрие със самоубийството си съпругата му... Все пак ще изразя мнението си, че на тази, като цяло, весела драмичка с приповдигнато настроение няма изобщо да й отива край с убийства/самоубийства, рев и истерии. Ама те, както набраха инерция...не искам да започват да ги зачеркват по списък. Много ще ми дойде толкова фатализъм.

Иначе актрисата отдавна ми е направила впечатление с играта си, но сега още по-ярко ми се открой в очите. Много добре се справя момичето и в този сериал, няма две мнения. Вкара драматизъм достоен за сълзливите драми. Общо взето целия каст е много на ниво и ги ограничава само степента, в която самите сценаристи са пожелали да задълбаят при изграждането на образите им. Повечето чисто комедийни персонажи и неглавни такива са доста "двуизмерни", да не казвам плоски, но това пък изобщо не им пречи да са забавни и актьорите да свършат много добра работа.

Ето, preview за 18ти с англ. суб:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е може би един от най-добрите корейски сериали за тази година. Жалко, че не го започнах по-рано. Предубеждението ми се оказа неоснователно.

Сюжета е интересен и необичаен. Не се следват утвърдените клишета. Яд ме е, че след него наизлязоха още два сериала с подобна тематика. Дано историята да не стане масова, както се случи със сценариите момиче, преструващо се на момче.

Впечатлена съм от Мики. Забелязвам голяма промяна след Sungkyunkwan Scandal. Играта му е подобрена, разчупена, изразителен е. Всъщност той беше и причината, поради която отложих сериала толкова дълго, но останах много доволна. Браво!

Хан Джи Мин ми харесва още от Capital Scandal и тук ми допадна. Представя се страхотно. Естествена е, а това е, което търся в един актьор.

Адмирации към И Те Сунг - няма нищо общо със заблудения младеж от Playful Kiss. Много ми харесва представянето му. Чонг Ю Ми също е страхотна, макар че Се На ми е най-омразният персонаж. Толкова е отвратителна, че нещо в мен се повдига, когато я видя. Това обаче е резултат на добрата игра на актрисата. Така че съм доволна.

Тримата приятели на принца - култови. Кой от кой по-интересен и различен, взаимно допълващи се. Допринасят много за цялостната обстановка и развитието на сериала.

Това е един от редките добри сериали, при които всичко е изпипано и всичко си е на мястото - от главните до второстепенните актьори и герои, от началото до края (разбира се, с малки изключения).

Много мои любими актьори са се събрали тук - Ban Hyo Jung, Ahn Suk Hwan, Park Joon Geum, Lee Moon Shik, Song Ok Sook, Na Young Hee.

Очаквам с нетърпение останалите епизоди :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече съм 100% тотално пристрастен към този сериал, след като изгледах 17-ти епизод. Не мога да чакам, ще се побъркам :D

А между другото кой сериал рекламират на края на 17ти епизод?

 

пп: охаа 18ти е излезнал току що ;) :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оле, а видяхте ли как завършва 18 епизод истински ужас, няма спирачка за лошотиите на вещицата Се На и онзи зъл дявол Те Сунг.... Накрая пак Пак Ха го отнесе, оле нямам думи за сериала искам да излизат вече 19 и 20 епизод и да разбера какво е станала и в миналото, много силен сериал, просто браво, за избора на актьори, за сценария, режисурата, направо е страхотен ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз след малко ще си пусна 17-ти и спокойно мога да се присъединя към всички останали в тръпнене за развръзката. :) Освен че държи в напрежение и очакване, това е абсолютно най-безумния и нямащ нищо общо с действителността корейски сериал, който съм гледал. Успяха да надминаха всичко което съм гледа до сега. :lol: Могат да се изпишат книги за глупостите и неправдоподобните неща които се случват. Явно обаче на корейските сериали последното което им е нужно е прадоподобност. Пак Ха трябва да е клинично луда за може да повярва, че те са от Чосон. Няма как това да стане в противен случай. Не се преструва, не търси доказателства... значи е луда. Успях някакси да забравя, че хора дошли от 300-400 година назад във времето, за 2-3 месеца управляват компании, карат коли, разбират от мода и техника... вобще от всичко. Вместо например да се учат как се пуска водата в тоалетната или как се отключва врата на апартамента и други жизнено важни битовизми. Може би го намират за смешно. Ми не, не е. Тъпо е, особено това за колите. Не знам дали и други хора си задават въпроси от сорта "За колко време се изкарва един шофьорски курс" "Как се издава документ като дори нямаш паспорт"... Много ми е трудно, но се опитвам да изгонвам такива въпроси от съзнанието си. Наистина не мога да повярвам че има толкова покъртително некадърен и безмислен сценарии. И същевременно успява да държи интрига и да ти е интересен. Този филм наистина е уникален. :lol:

 

Следя теориите в темата от доста време и са ми много интересни. Но до колко помня, принцът водеше някакво разследване за смъртта на принцесата. Не знам колко тъп трябва да е, че да не провери трупа. Егати разследването, честно! Или поне да забележат отсъствието на Бу Йонг... Не знам, не ми се вярва Бу Йонг да е била в езерото. Но всъщност нищо не може да ме изненада. В този филм логиката напълно отсъства, затова просто ще гледам и ще се наслаждавам. Жалко че няма да има епизоди в миналото. Това би освежило много нещата. Едно нещо обаче си припомних. Гледам корейски сериали от 4-ри години и голяма част от тях си остават само с потенциала. Страхотни актьори, много готино играят, но понякога сценаристите са толкова безидейни. Като че ли на цялата продукция, някой слага лост в колелото. Особено на такива по разчупени сериали си личи липсата на мащабност и тотална липса на елементарна правдоподобност. Може би ако бях на шестнайсет нямаше да ги забелязвам толкова. Обаче от толкова писане на глупости, вече наистина почнах да се вдетинявам. :D Хайде докато още ме държи го пускам тоя 17-ти да видим какво става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами Демона е пообщил нещата и може само да се добави, че подобен сериал трябва да се гледа като приказка-с едно затворено око и без да си задаваш въпроси. Иначе става кървава и мътна.

Този сериал вече трябваше да е свършил. В момента стремежа за удължаване ни натресе една излишна 17-та серия, пълна с разтягане на локуми за запълване на времето и евтини изтъркани номера, които вече съм обяснявал. Само превъртането помага, пък и то важните сцени в серията са само една-две-останалото са празни приказки и песни. Айде свършвайте го, имайте малко чувство за мярка. Направо не ми се мисли какво ще въртят и сучат в 18-та серия, а и сигурно ще ги докарат до 20. УФФФФФ :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А между другото кой сериал рекламират на края на 17ти епизод?

 

Ghost със Со Джи Соп, предстои да излезе след края на Принца.

 

Мъник, аз това за едното затворено око като го разправях за Шити хонтор-а никой не ме слушаше, ма дойде на мойта и ти, а? :lol:

 

Демонче, извинявай за коментара, ама при всичките бози, дето си гледал, че си ги и харесвал, за да кажеш, че нещо не струва и е измислено, начи трябва да е много зле, а? :lol: :lol: :lol: Сега сериозно, ако се търси правдоподобност, никой не би изгледал повече от половин епизод ни на този сериал, ни на Градината, че май и на никой. Някои неща вярно дразнят, ама ние други работи търсим в този жанр и, за огромно щастие, тук ги има в изобилие. :)

 

Аз след 18 направо не знам какво да мисля... Без бой си казвам, аха да пусна сълзица-две. До последно се надявам на хепиенд за И Гак и Пак Ха, ама при тоя развой на нещата, май няма как да стане.Но вариантът Пак Ха - истинския Те Йонг не мисля, че би бил сполучлив. Нито И Гак - Бу Йонг. Според мен или ще измайсторят някой още по-нечуван и завъртян хепиенд, или по стара корейска комедийна традиция ще ги изтребят до крак и накрая ще оставят живи само Се На и Те Му (ама как иначе, нали трябва да ни довършат). Искрено стискам палци комедийното начало да не доведе до масово клане накрая, вече сме си патили от садизма на сценаристите в тази насока на друго място. Нали съм си тъпо и упорито, продължавам да тая надежди за усмивка в последните епизоди. На тая планета не мога да си представя по-грозна постъпка от това да разплачеш Мики. :D

А тая зла двойка ми обраха всички точки за наглост, жестокост и безсърдечност. То трябва съвсем да си останал без сърце и съвест, за да ги кроиш такива. Браво и на двамата актьори. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споко, лош финал няма да има. В такъв тип сериал досега не са правили. В най-лошия случай, просто няма да е много щастлив. :) Но със сигурност не очаквам неща ала "Какво се случи в Бали" (Ех класика :lol:) Аз и по-лоши второстепенни двойки съм виждал. Тези двамцата тука са точно такива каквито ги описа, но са и малко глупавички. И двамата действат много импулсивно и без да мислят. (приличат си) Но безпорно са готови на всичко за да постигнат целта си. Горката Се На, хванаха я да лъже над 5 пъти и тя си продължава опорито. Колкото и да е добра, когато всички я знаят каква е, няма как да й се получи. А иначе това за затварянето на едното око, добре. Ама тук понякога направо и двете трябва да си ги затвориш. :P Много мъка, много. Гледал съм и "Мери-та" и "скандали" , ама такова чудо не бях виждал. В "градината" поне нелогичното държане на героите наистина водеше до смешни ситуации и в "Гумихо" някакси не ми е правило впечатление. Ясно е че историята е фантастична, просто искам адекватна реакция от страна на героите и малко повече автентичност. Не мисля че ако ги има тези две неща, филма ще стане по лош, дори напротив. Поне това което търсим наистина го има, съгласен съм. :) Интересно ми е какво ще каже Дидо за края на 18-ти. :D  Ще ги докарат до 20 много ясно, даже са им малко за да завършат нормално историята.  А аз се чудя защо да не се получи нищо между принцът и Бу йонг. Все пак, както каза той в една от сериите, с нея си е говорил повече от колкото с принцесата.  Има малка вратичка за супер фалшив и захаросан финал. (ако всичко се върне по мястото си и направят някакво загатване за двете двойки в техните времена) Дай боже да не стане, хич няма да ми хареса.  

 

едит: Tова за измислеността в к-драмите разбира се е много относително, защото на всеки му правят впечатление различни неща. Отвреме на време попадам и на доста реалистични и не по малко страхотни сериали. Не е чак тoлкова безнадежно както го казваш Speedy. :) Последният който ми направи такова впечатление, беше Thank you. Той разбира се беше нормална история, без фантастика и може би от такъв тип е по лесно да го направиш автентичен. (но все пак си заслужава похвалите, защото е рядкост) Когато обаче има фантастични елементи, очакванията ми се вдигат и ми става интересно как героите рейгират на тези странности и нетипични ситуации. От там идва и малкото ми раздразнение когато виждам, че сценаристите дори не се опитват и цялата тази история за пътуване във времето е само на фон.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Драмаландия, която по комшийски е под силното културно влияние на съседен Абсурдистан, е така - едната логика никога не може да застане на пътя на добрия сценарий. :lol: На такива неща си се нагледал още след първата завършена поредица, че щом си изкарал една до края, си смъкнал доволно ниско критериите по този показател. Явно е, че филмите ни печелят с друго, но лично аз също винаги отбелязвам спорните моменти, с единствената цел да се успокоявам, че след толкова мозъчна промивка, все още не съм тотално умствено помрачена.

Искам да съм спокойна, че ако някой ден някой си присвои и продаде къщата ми (без да разполага с нотариално заверени документи за собственост и моето съгласие; докато съм била на почивка), няма да спя спокойно на пейката отвън, ами ще ида в полицията. Ако по време на престой в чужбина ми откраднат багажа с документите, парите и паспорта, няма да легна до някой клошар на кея и да си прехвърлям снимчиците в GSM-a (пък може и някое пасиансче да разцъкам, ако имам батерия), ами най-малкото ще звънна в посолството... :blink:

 

Лично на мен в Принца не са ми правили впечатление чак толкова дразнещи моменти, дори някои от нещата се опитаха да ги загатнат, но само за 20 епизода няма време да гледаме как 5 епизода се кланят на казанчето в тоалетната, как 10 епизода Мики се учи да шофира и още 10 се учат да не търсят хората от екрана зад телевизора. Не казвам, че няма какво да се желае, просто е учудващо добре и при това положение.

Относно Се На и Тае Му, че са проклети - спор няма, но са малко нескопосани (персонажите, актьорите вече съм ги хвалила). Каква е тази тотална безидейност - само с убийства ли могат да си решават проблемите? <_< Да не говорим, че и по тази част хич ги няма - успеят ли най-накрая да убият някого, е винаги случайно и то никога не убиват човека, когото са възнамерявали към момента.

 

Спийди, има, има - да разплачеш Бини...после тия актриси как ги мразя .... :nunchako:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...