Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

LONG VACATION

*********************
Епизоди: 11
Език: японски
Субтитри: вградени английски
Жанр: романтична драма
Година: 1996
Режисьор: Nagayama Kozo, Suzuki Masayuki, Usui Hirotsugu
Рейтинг: 29.1%

*********************
Участват:
Takuya Kimura - Hidetoshi Sena
Tomoko Yamaguchi - Minami Hayama
Yutaka Takenouchi - Shinji Hayama
Takako Matsu - Ryoko Okusawa
Izumi Inamori - Momoko Koishikawa
Ryo - Rumiko Himuro
Leo Morimoto - Professor Sasaki
Ryoko Hirosue - Takako Saito
Kosuke Toyohara - Mr. Sugisaki

*********************

 

Резюме: Сена е 24-годишен пианист, мечтаещ за сериозна кариера. Той преподава пиано на деца в местното училище. Минами е безработен модел. Тя е изоставена от годеника си на сватбения им ден, който избягва заедно с всичките й спестявания. Отивайки да го търси в апартамента тя попада на Сена, който му е бил съквартирант. Без пари и място, на което да отиде, тя се премества при Сена.
В началото съжителството им е трудно, но двамата си помагат в трудните моменти, които им предстоят и неусетно започват да изпитват нужда от компанията си.

Коментар: За първи път гледам азиатски сериал заснет преди 2000 година и го започнах с леко недоверие, но още втората серия действието те хваща и забравяш за такива травиалности кое, кога е снимано. Добър сюжет, страхотна актьорска игра и леко действие. Без да усетиш си вече на 11-та серия.

 

*********************

Награди:
9th Television Drama Academy Awards: Best Drama
9th Television Drama Academy Awards: Best Actor (Kimura Takuya)
9th Television Drama Academy Awards: Best Actress (Yamaguchi Tomoko)
9th Television Drama Academy Awards: Best Supporting Actor (Takenouchi Yutaka)
9th Television Drama Academy Awards: Best Supporting Actress (Inamori Izumi)
9th Television Drama Academy Awards: Best Newcomer (Matsu Takako)
9th Television Drama Academy Awards: Best Outfit (Yamaguchi Tomoko)
9th Television Drama Academy Awards: Best Screenwriter (Kitagawa Eriko)
9th Television Drama Academy Awards: Best Cast
9th Television Drama Academy Awards: Best Opening

*********************
Сваляне:
С български субтитри: :subs: тук и тук
Онлайн с български субтитри :subs: тук, тук и тук
Свали с английски субтитри: тук

Свали с руски субтитри: тук


:essub:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много свежо и забавно, напомня ми на "Приятели" от време на време :) Главната обаче доста преиграва на места и почва да ме дразни понякога с детските изпълнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Историята прилича доста на Love generation, отново имаше едно лутане на ГГ докато осъзнае кого всъщност обича и докато събере смелост да и го покаже, и тя да приеме за нормална идеята за връзка с по- млад от нея мъж - сериала кажи речи свърши. Но Кимура беше отново страхотен, този път в ролята на младия пианист Сена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много луд сериал, главната си беше почти напълно ненормална и дива, но пък ме кефеше. А Киму - няма такъв сладур, като се нацупи и гледа тъжно :) Аз лично не намирам прилика с Love generation, Long Vacation ми хареса доста повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах сериала на един дъх. Страхотна първа серия, страхотна първа сцена. Много ми допадна образа на Сена-Кимура, който както винаги се справи просто блестящо. Японските актьори са пример за професионализъм. Ще го гледам поне още един път.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво сериалче. И главната беше наистина доста пъстра птица. :28558:

Май го видях да се превежда. Не се отказвайте, сериалчето си заслужава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал ми е в папка любими. Разбрах, че са се хванали да го превеждат. Ако това се случи горещо го препоръчвам на любителите на Кимура, страхотна роля прави тук и е толкова млад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички, които търпеливо чакате субтитрите за този "бисер от Кутията на времето", благодаря, naia, за точното определение.

Тази седмица сряда, четвъртък... първите 2 епизода.

 

Поздравче!

 

http://www.youtube.com/watch?v=hZ7tNFyacDE

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:kissy:  Какво повече да кажа. Тъкмо съм позабравила този толкова сладък сериал,

ще си го припомня с български буквички. Кимура винаги радва окото.

Гледайте, определено си струва.

Аригатооо, warnam!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казват ''Old but Gold'' едно стара, но все така добра драма. Играта беше очарователна, музиката безпогрешна и всеки би могъл да направи връзка със някои от героите.

 

Показват как да завършим тази ''дълга ваканция'' която понякога ни застига в живота и как да се събудим от това летаргично състояние и да започнем да живеем отново така ярко като фойерверки, които озаряват нощното небе.
Горкият Ютака Такенучи... толкова го удряха по главата, дано се е прегледал преди следващата роля :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е на това му казвам аз СЕРИАЛ! :yes:

Много силен първи епизод!

Минами /Tomoko Yamaguchi/ стовари целия си чар и емоции върху нищо неподозиращите ни глави още с връхлитането си в квартирата, а второто и появяне в кадър само затвърди мнението ми, че е много харизматична личност и камерата я обича.

За младия Кимура какво да кажа, голяма наслада за очите, много неподправен, в необичайно амплоа, скромен и затворен младеж, каква усмивка само има, наистина е голямо удоволствие да го гледам. :inlove:

:bow: Аригатооо на varnam за буквичките!!! :subs:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оттеглям си до една всички лоши мисли, които някога съм си помисляла за моделките само заради присъстващите в сериала две страхотни образки Минами и Момоко. :D

Минами е голяма фурия, а заедно с Момоко вече са неочаквано добра комбинация и  стават  неудържими :P  Много им се радвам!

Свежи и неподправени са ми всички герои, без да си придават излишни важности.

Аригато на  varnam, днес са готови 3 и 4 епизод. :kissy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 6-ти епизод :emote_kiss3: колко красиво завърши...сигурно ще си пусна този момент поне още 5-6 пъти. :wub:  Страхотен момент, много непринудено и красиво им се получи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Желая на всички приятно гледане.

Да подшушна, не бързайте да спирате последната серия, когато започнат финалните надписи.

Черешката на тортата Long Vacation е съвсем накрая. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:)  голям кеф!

Честно да си призная първата серия не ме впечатли. Дори ми беше досадно, но заради Кимура му дадох шанс. В трети епизод вече имаше интрига и интереса ми нарасна неимоверно.

Сериала малко ми напомни на друг сериал от този период на Кимура - Concerto.

Харесва ми начина, по който японците подхождат към заниманията си - пияното, архитектурата- когато професията е призвание. И в този сериал и в Concerto това го има, затова и така ме трогна.

 

Минами и Момоко бяха много щури. Както деликатно се изказа един герой от серила за Минами: "Много енергична приятелка" :panda-145:  което е слабо казано, но ми хареса.

 

Благодаря за прекрасния превод, той засили удоволствието от гледането. :bow: 

(напоследък толкова неграмотни преводи съм видяла, че чак ми се разваля кефа, дори филма да е хубав)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още една страхотна дорама! :) Съвсем бях забравила за Кимурката :) Тук в началото беше толкова смотан :D , а Минами такъв пумпал, до края не се спря, даже операторите я гонеха с камерите. :D Като казах камерите, много нестандартни ракурси имаше, много им режеха главите. Може би, нещо Steadicam-a не им е работил :D, макар че признавам имаше и няколко раздвижени кадри. :D Забавни второстепенни герои, особено приятелката на Минами, хахо, но все пак с реални преценки за живота. Хареса ми и че в тази драма, няма неизлечими болести, катастрофи (както в повечето корейски драми в последно време), а бяха наблегнали само на отношенията между героите. Препоръчвам! :)

 

П.П. И аз благодаря за превода ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да така си е, силно препоръчителен сериал!!!  :yes:

Аз съм най-големият фен на Момоко, искрена до крайност и много наблюдателна, въпреки че даваше вид на перде се оказа страхотен приятел и допринесе много за незабравимата атмосфера.

 

Даже нямах нужда от това препускане и любовно излияние в края на сериала от страна на Сена кун, твърде много се обичаха и се подкрепяха преди това, за да трябваше да казва всички тези неща, но какво да се прави спазиха клишето до край /и се целунали младите и заживели щастливо/.
Препускането към олтара ми беше по-забавно, напомниха ми колко откачена комбинация са всъщност и от къде започна всичко за тях.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво! И нежно и диво, и трепетно и майтапчийско. Кимура - прекрасен, млад и убедителен. Tomoko Yamaguchi ме очарова - една от малкото японски актриси, които не дразнят с крякане и преиграване. Отношенията между главните се развиха плавно и неусетно, докато градираха в 9-10 епизод и сърцето ми се свиваше с тях и току стисках палци да не изпортят работата, особено това диване Минами. Страхотен филм! Много благодаря за българските субтитри!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как може да са толкова готини тези хора?! Не е истина! Кимура, Ютака, Томоко. И всички останали. Изкефих им се максимално. Естествени, неподправени и много чаровни. Комедията беше необходимата спойка в историята, за да изглежда тя толкова приятна.

Замислих се за Томоко, която като актриса няма кой знае колко роли зад гърба си, но пък се гордее с участия в 2 от филмите на Иваи. Рьо

ми е страшно симпатична. Помня, че тя участваше в Дистанция на Коре-еда. Кимура също може да се похвали с прояви във филми на големи режисьори, както и Такако Мацу. Ютака е магьосник, където и да се появи.

С музиката на Тошинобу Кубота. Познавам добре оупънингът, но не съм знаела, че песента е използвана в тази дорама. Много й подхожда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...